Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Teljesítmény -LED, powerLED (pl. Cree, Luxeon) vezérlése
Témaindító: george_b, idő: Nov 30, 2007
Témakörök:
Olyan nem jellemző, hogy majd fogja magát és kiég. Halványul a fénye fokozatosan. Ha más hiba történik, chip hozzávezetése megszakad, hibás (ami ezeknél a típusoknál gyakori), akkor van az, hogy hol ég, hol nem ég, vagy vibrál motor ütemére. Nem lehet megjavítani, sosem lesz tartós, hiszen nem tudsz hozzáférni.
Nálam több spot is úgy ment tönkre, hogy elkezdett villogni. Keresd meg a hibás ledet és cseréld ki!
Igen!
![]() ![]() ![]()
Nem
![]() ![]()
Üdv.
Aki esetleg Power LED meghajtásán töri a fejét 24V-ról, annak ez a Microchip alkatrész szerintem tökéletes lesz. ![]() Én is keresgélek most egy kapcsolást 12V-hoz, 2 db sorba kapcsolt 4.2V-os Power led meghajtáshoz, ez pont jó lenne, csak az IC tokozási olyan picurka, hogy nem tudnám beforrasztani. ![]()
A LED feszültsége negyedrendű dolog a drájver készítésekor. Mekkora áramot akarsz átküldeni rajta?
Jelentem, kicsit elhúzódott, de megjött. 12V-ról hajtva a 34V 100 Watt power ledet tökéletesen üzemel, fullon nem tudtam meghajtani (nem volt kéznél akkora táp). A CC tökéletes rajta (5mA az alja) és fél dollárral drágább mint hasonszőrű, CC-vel nem rendelkező társai.
Dobsz egy linket arról, amit rendeltél? Van nekem is egy, de az nem akar 34V fölé menni és így nem tudom kihajtani sem a ledet rendesen
![]() Köszi!
Én ezt vettem, 11.5 USD az ára. 35V van ráírva (a poti végállásában 35.8V jött ki). A CC 5mA -től indult, a maxot táp hiányában nem tudtam tesztelni, de huzamosabb (fél órás) működés után sem melegedett fel (kb 70W-on volt hajtva a led). Ezért a pénzért ajándék szerintem
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2014
Sziasztok!
Olyan led driver ic -t vagy kapcsolást keresek, ami kb. 3-20V -os tápfesz. tartományban képes működni és fixen tartani a led áramát, emellett nem kell a különböző tápfeszültségekhez különböző induktivitásokat, ellenállásokat méretezni. Megoldható ez? Köszönöm
És milyen áramerősségen kellene ezt megtennie, mert ez a lényeg.
1-2A vagy több? Bár ellenállás csere nélkül és egyéb módosítások nélkül, vagy potit raksz bele, ami drágább, vagy csak digitális állítás marad, ami még drágább, és nem éri meg. Még egy olyat tudnék elképzelni, mit némelyik kici kínai driver esetében a jumperes megoldás, amikor jumperekkel választod ki a meghajtóáramot, ez még viszonylag olcsó. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2014
Sziasztok!
850nm-es 3W-os power ledet szeretnék meghajtani, 3 db AA, vagy 2 db 18650-esről! A led adatai: 3W 1.5-1.7V 1400-1500 mA Kör alakú hűtöcsillagra van forrasztva, és valami hasonló nagyságú (kézilámpába illeszthető) drivert szeretnék készíteni, vagy vásárolni hozzá! Mit tanácsoltok merre induljak????????
Jah és természetesen az elemek sorba kötve kerülnek a tartóba!
Szia !
Én a 2db 18650-et javaslom, PT4115 LED meghajtóval.Itt az enyém Mivel ez egy kapcsoló üzemű (step-down) áramgenerátor, emiatt jobb a hatásfoka, mint az előtét ellenállásos megoldásnak. Mellékelem az IC adatlapját.
Ejjellato lesz? Ettol fuggetlenul ovatosan kiserletezz vele, mert konnyeden lataskarosodasod lesz. Volna linked ehhez a ledhez?
Szia, igen, egy Baigish 12-es éjjellátóhoz készítenék vetőt! Köszi a tanácsot, hallottam már hogy nem szerencsés belenézegetni a működő led (fénycsóvájába), úgyhogy óvatosan kísérletezgetek!
Köszi a tanácsot!
A helyzet, hogy két lámpám van itthon amit átalakítanék, de akkor azt választom, amelyikbe a 18650-ek mennek! Abban jelenleg egy Cree XM-L T6 led pirít, akkor annak a helyére tenném a 3W-os infrát. Annak gondolom nem jó a drivere, meg egyébként sem buli, mert nekem a legfontosabb, hogy programok nélkül tudjam ki-be kapcsolni. (Lehet az éjjellátó EOK nem tolerálna mondjuk egy infra stroboszkópot) Valami kis pici driverre nem lenne tipped? 20-22 mm átmérőjű, meg kb 15-20mm magas helyem van számára.........
Szia!
Nem feltétlenül kell a LED meghajtóhoz uC, meg program, enélkül is megoldható. Egy ellenállással (0,13 ohm 3W LED-hez) kell beállítani a maximális áramot, és ha ezután a "DIM" bementre magas logikai szintet kapcsolsz akkor a teljes fényerővel fog világítani, míg, ha alacsonyat, akkor nem fog világítani. Lehet egy ellenállás osztón keresztül a "DIM" bemenetet bekötni és egy kapcsolóval a tápfeszültséget ki/be kapcsolni és kész is van.
"...és valami hasonló nagyságú (kézilámpába illeszthető) drivert..." Nem a driver merete lesz itt a gond, hanem a leded hutesee. Ha max-kozel max aramon szeretned jartni, akkor az emlitett meretbe nem fog beleferni. Egy sima buck konverter elfer nagyon kis helyen, mondjuk az mas kerdes, hogy kepes vagy-e pl DFN tokkal dolgozni. A Te esetedben jo lenne esetleg az SP7648 ha megy ilyen kis meretu smd-vel is dolgozni.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2014
A PT4115 nem lenne jo neki, mivel 6V-tol felfele mukodik. Ha meg sorba kot 2db 18650-et, akkor a gyenge hatasfok (kb 70egynehany %-os) miatt lesz rengeteg vesztesege, ami megint hotermeles.
ÜDV!
Próbáld meg ezzel: AMC7150. Véletlenül pont ilyent árulok a hirdetésekben ![]() Csináltam hozzá egy nyáktervet is de ki még nem próbáltam.
Sziasztok,
12V-os 5050 SMD LED szalagot (nem RGB!) szeretnék fotózáshoz használni. A lényeg az lenne, hogy állítható legyen a fény erőssége valamint, hogy ne folyamatosan égjen, hanem az exponálás (Canon DSLR) pillanatában villanjon fel, akár egy vaku! Lényegében egy LED szalagos vakut szeretnék építeni. Tudtok ehhez javasolni valamilyen egyszerű kapcsolást? Van valakinek ötlete, hogy egy ilyet (LED FLASH) például át lehetne-e úgy alakítani, hogy pár méter 5050 LED szalagot vezéreljen? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2014
Most nézem, hogy ez a LED FLASH mégsem jó, mivel ez gyakorlatilag egy LED lámpa és nem vaku, tehát folyamatosan ég, nem pedig "villan"...
Akkor a kérdésem továbbra is: Tudtok az előzőhöz javasolni valamilyen egyszerű kapcsolást?
Azt hol látod, hogy nem vaku?
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2014
youtube videóból gondoltam...
De ha tudja a vaku üzemmódot is, akkor ez jó lehet. A kérdés csak az, hogy átalakítva képes-e vezérelni pár méter 5050 LED szalagot? Szerintetek?
Miért akarsz pont LED-szalagot használni? Ez a szerkezet körvaku, makrofotózásra kitalálva.
Igen, de én nem makró fotózni szeretnék.
Nekem ebből csak a vezérlés kellene, hogy LED szalagot tudjon villantani...ennyi. Át lehet ezt valahogy alakítani? |
Bejelentkezés
Hirdetés |