Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Már azóta megtörtént, de köszönöm, hogy szóltál!
Szia.
Jó lett az erősítő, tetszik. Néhány dolgot azért felsorolnék, ami szerintem javításra szorul. A bal oldali bemenet jelkábele a hálózati trafónál megy el, ez nem szerencsés. A hálózati feszültséget szállító vezetékek szigetelése összeér más vezetékek szigetelésével. Főleg ott veszélyes, ahol szig.szalaggal van szigetelve. Ezeknek kompletten el kellene különülniük egymástól... Ezt már csak a saját érdekedben is javítsd ki. A legjobb lenne, ha a trafók primer kivezetését a trafók egyik oldalára átfordítanád, mondjuk a trafó alatt, a szekunder pedig a másik oldalon jönne.
Nem értek hozzá ezért kérdezem, hogy az miért fontos, hogy össze legyen csavarva a váltakozóáramú drót?
Teringettit! Ez betyárosan szép lett! Gratulálok! Lenyűgöző.
A szigetelő szalag alatt forrasztva és zsugorcsővezve van, hogy véletlenül se legyen baj a primereket nem tudom átvinni a másik oldalra. Már reggel igazítottam és a két trafó között van az illesztés nem a szekundereknél. Árnyékolt a kábel és figyelembe vettem készítéskor ezt, nem zavarja kis mértékben sem a bemenő jelet a trafó. Köszönöm a hozzászólást!!!
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2014
Forrasztóállomás II. Attila86 tervezte.
Saját készítésem. Még bedobozolva nincs, 1 indításra működött. A forrasztópáka Hakko 907 típusú. Ezt 485-fokra fűti fel erre van beállítva. Ha dobozolás is kész lesz rakok arról is fel képet. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2014
Nálam nem kellett még 400°C feletti hőfok. Minek neked 485?
Szia! Akkor türelmesen ki várjuk a cikket!
. Már alig várom!
Azért mert Így tudtam legpontosabbra beállítani a vezérlőt
+/- 2-3 fok eltérés van a beállított hőfokhoz képest. Persze én se használom 400 fok fölött. De így a legpontosabb.
A négy saroktakaró 55mm-re darabolva 18x18-as L-profillécből. Csak az alsó falaphoz vannak odaragasztva faragasztóval, így a felső falaphoz is egész jól illeszkednek és szétszedhető maradt az egész konstrukció. Az oldalsó fapálcák 5x5mm-es négyszögléc, diófa színű lakkal festve és az L profil belső oldalára ragaszgatva. M5-ös távtartók 35mm hosszúak (ezek voltak a fiókban, ezekhez lett méretezve az egész, már a panelek készítésekor is). Eloxált alumínium csavarok (egy bringaboltból) és krómozott kárpitos alátétek. A falapok 10mm vastag, 60mm széles léckből darabolt 220mm hosszúak, színtelen lakkal kezelve.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2014
Bocs, véletlen negatívoztam, nem akartam, a tablet átka.
Már majdnem megkérdeztem, milyen tablettát szedsz
Szép, sőt mi több Tetszik. Gratulálok! Ha nem titkos egy kapcsrajzon örömmel elbogarásznék!
Bővebben: link
Köszönöm szépen. Itt mindent meg találsz róla részletesen A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2014
Legújabb alkotás! Kész panelokból 2db P10 led panel /32x16 led/ meg egy gyári vezérlő/ZH-U0/
Ez lett az eredmény! a szoftverrel kellett kísérletezgetni de összejött nagy nehezen. Bővebben: Link
Sajnos privát a videó (nem listázott-at akartál, nem? )
Lajos! Nem tudjuk megnézni, amíg be nem állítod publikusra, vagy nem listázott-ra.
Beállok én is a sorba, nagyon szép munka!
Esetleg a belvilágáról is tudnál képet feltenni? Vagy esetleg a cikkben lesz róla? Én is építettem már egy funkció generátort ( megtalálható itt a ki mit épített topicban ), XR2206-es IC-vel, de az csak az alapfunkciókat tudta, a 98-as RT ÉK-ben publikált kapcsolást építettem meg, kiegészítve vicsys frekimérőjével, nálam jól működik az a kapcsolás.
szép munka! énis készítettem egyet, de nekem elfüstölt.
gratulálok!
Szia yagi!
Akkor még egyszer függvénygenerátor. A továbbiakban viszont a róla elnevezett topicban teszek fel részleteket. A belvilág: A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2014
Nagyon szép belül is, gratulálok!
Egyetlen észrevételem lenne, kijelző csatija megérdemelne egy segédpanelt. Stabilabb lehetne, szalagkábel rögzítését is megoldaná.
Urak csak össze állt végre ez a kis mérő eszköz .Bár még mindig fejlesztés alatt állnak jelenleg is a dolgok , de a kiegészítések már nem vesznek el annyi időt mint eddig.És néhány kép.Akit érdekel az láthat még több képet az AVR es tranzisztor , vagy alkatrész teszter fórumban .Valójában oda illene , de mivel ki mit épített úgy gondoltam egy kicsit ide is való.És néhány kép akkor .
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2014
Köszi mindenkink , és próbáltam olyanra csinálni , hogy maradjak valamennyire a gyökereknél , tehát műszer kinézetű legyen , és strapa bíró.
Sziasztok! Egy ujabb lépcső a házimozimban, így már 95%-an kész van. Rear, center és két Sub láda készült el. A subok passziv 30kg-os hátsó reflexes ládák, amit sorba kötve 8ohm-on egy ACTRK NMOS350 hajt meg, egy 2kW-os toroid, és 40 000µF-os tápellátással. A többit, egy öt transzformátoros és öt tápos (egyenként 300W-os toroid és csatornánként 20 000µF szürés) hidalt TDA7294-es végfokozatok működtetik. Félelmetes erő van bennük, és a Wharfedale-nak köszönhetően részlet gazdag hangzással örvendeztetnek meg. 270kg-ot nyomnak a hangsugárzók ( a hét db összesen ), és ötvenet az erősítök
A 14 négyzetméteres szobába lehet túlméreteztem... Krómacél lábak és dísz tallérok készültek hozzájuk.
Gyönyörűek, gratulálok!
A felsorolt teljesítmény mellett fűtés nem kell a házimozi szobába! |
Bejelentkezés
Hirdetés |

gratulálok!