Fórum témák
» Több friss téma |
Az nem tudom mennyire hatásos, de ha nem tudsz máshonnan beszerezni denszeszt, vagy izopropilt, akkor egy próbát megér.
Oksa, köszi! Majd szerzek denszeszt, csak hétvégén már nehezen
Na azt hiszem megvan a probléma. Az USB csatlakozó alatt zizis a forrasztás. Szerintem csinálok egy új nyákot.
Kiforrasztottam az USB csatlakozó, majd vezetékkel rákötöttem, de még mindíg tizta zizi. 5 percig ment a kapcsolat, azóta ismeretlen eszközként ismeri fel, de úgy hogy gozzá sem nyúlok, folyamatosan eldobálja az ismeretlen eszközt. Esetleg rakjak az adatvonalra zavarszűrő kondikat?
Oda nem ajánlatos. Szerintem még valahol kontakthiba van, vagy esetleg az IC döglődik, de azt sem tartom valószínűnek.
Idézet: „Nem szükséges a külső oszcillátor?” Bocsi, az egy másik típus!
Az FT230X ill. FT234X ajánlásában pl. 47pF-os kondik vannak a D+ és D- vonalakon föld felé az USB csati és a 27 ohm-os soros ellenállások között. De ha itt nem említik, akkor valószínűleg nincs rájuk szűkség.
Egyébként a D+ és D- vonalak nincsenek megcserélve? A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2014
Ha meg lennének cserélve, akkor kizárt, hogy működne pár percig
Szep estét.
Egy kis segítségre lenne szükségem. DS1307+ mükődéséhez szükség van e az akkura, a 3-as számu kivezetésre? Vagy elégséges csak a tápfeszültség? Köszönöm.
Üdv!
Ha nem raksz bele akkut, vagy elemet, akkor a kikapcsolásnál, illetve a táp megszűnésénél el fogja felejteni, hogy mennyi az idő. A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2014
A kedvedért elállítottam az órám.
Látszólag működik rendesen elem nélkül is (DS1307 N), amíg kap áramot.
Sziasztok!
Van egy Ir világítás kapcsolóm, már 5-6 éve használom a szoba világításának kapcsolására, van egy rettenetes nagy hibája amit még elem beiktatásával sem tudtam megoldani, mégpedig az, hogy áramszünet esetén elfelejti a táv kódját. Próbáltam elemet berakni, ami csak a PIC-et táplálja, de több nap áramszünet után totál lemerül. Kérdésem az lenne, ha meg van a hex nem lehetne átírni valami hasonló PIC-be aminek van eeprom-ja, és oda mentene, igazából érdemes futni vele a köröket, lehet valami hasonlót csinálni? Köszönöm.
Üdv!
Ennak a PIC-nek van 128byte EEPROM memóriája. Az Assembly programot végig nézve én úgy látom, hogy el is menti az EEPROM-ba a távirányító kódját a megfelelő reléhez linkelve a setup végén. Még a leírás is azt írja, hogy elmenti oda. Biztos, hogy jól csináltad meg a beállítását?
Ahonnan letörltötted a hex -et ott megtalálható a forrása is. A forrás szerint a beállításokat menti az EEProm -ba. A 12F629 rendelkezik 128 byte belső EEPrommal.
Hát nem tudom, ha betanítom gyönyörűen működik, de ha lehúzom róla a tápot és visszadugom megint nem reagál semmire, újra tanítani kell.
Sziasztok!
Használja valaki az MPLAB XC compilert? Dokumentációt keresek hozzá. Milyen egyébb C compilert érdemes/ajánlott használni? Köszönöm szépen!
Felprogramozáskor beállítod mind a három kimenetet? A harmadik után mentene...
Hát ez úgy van, bekapcsolom akkor kettőt villanik az állapot jelző led (piros) és minden kialszik, ezután meg kel nyomni a gobot hosszan akkor az állapotjelző led elkezd lassan villogni, és vele egy időben az első csatornához tartozó led is világit, ilyenkor a távval az első gomb megnyomásával programozom ezután automatikusan át vált a következő csatornára és nyomom rá a második gombot, ha ezt a harmadikkal is eljátszottam akkor az állapot jelző led gyorsabban kezd el villogni és evvel kész, de próbálok egy videót csinálni.
Itt a van videó, bocsi a rossz minőségért de a lényeg látszik.
ha betanítom átunna viszi a csatornákat de ha elveszem majd visszaadom a DC-t ahogy látod átunna is látja de hülyeséget csinál. A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2014
Itt a probléma!
Idézet: „1.With the controller board powered on, enter setup mode by pressing S1 for about 1.2 seconds 2.The Status LED will start to flash at 1Hz and the Rly 1 LED will light. 3.Press the button on the remote control you wish to use to operate Relay 1. When a valid command has been received it will turn off Rly 1 LED and Rly 2 LED will light. 4.Press the button on the remote control you wish to use to operate Relay 2 When a valid command has been received it will turn off Rly 2 LED and Rly 3 LED will light. 5.Press the button on the remote control you wish to use to operate Relay 3 When a valid command has been received for Rly 3, the Status LED will begin to flash at 3Hz and all three Rly LEDs will turn off. 6.Set output operating action. By pressing the buttons programmed in steps 3 to 5 above, the Rly LEDs can be turned on and off. When the LED is off, the corresponding relay will operate in toggle action mode. When the LED is on, the relay will operate with momentary action. 7.Once the desired operating mode has been set for each relay, press switch S1 again. 8.The Status LED will turn off and the settings are saved to non-volatile memory. The controller will now respond to the newly programmed commands” Te csak az 5. pontig végezted el a beállítást. 6. Ezután még be kell állítani, hogy alap allapotban milyen legyen a relé állapota a gombok segítségével. 7. Ha beállítottad mind a 3 állapotát, akkor meg kell nyomni az S1 gombot. 8. A státusz LED elalszik és elmenti a beállításokat. A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2014
Eszem eldobom, én soha nem próbáltam a végén gombot megnyomni, ez az angol tudás hiánya, működik, ki is dobom belőle az elemet.
Örök hálám nagyon hálás vagyok a segítőknek. ![]() ![]()
Csináld! Ha nem megy, csináld újra! Ha még mindig nem megy, olvasd el a használati utasítást!
Azért sajnállak, hogy 6 évig kínlódtál vele. Aztán most kiderül, hogy a diagnózis: tipikus "user error" szindróma. De legalább már nem fog többet csuklani a program készítője.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2014
Igen, de sajnos nem tudok angolul, és ez a kis mondat elmaradt hogy "gomb egyszeri megnyomásával beállítás elmenthető".
Gondoljatok bele már 5-6 éve használom és ezt még soha nem próbáltam, mindig csak újra beállítottam.
Köszönöm Mindkettőtöknek a választ.
Elvileg igaza van mindenkinek, de... Amíg nem volt rajta akku, addig mindenféle adat került kiírásra, mint pl.: óra 45, perc 45, dátum fals értékek, stb. Rádugtam egy 3V-os elemet, és láss csodát, tápfeszültség rákapcsolása után egyből valós adatokat írt ki: óra:00:00:00 dátum:2010.01.01. Majd nyomógomb megnyomása után (ez írja be az értékeket) át is ment az adat, elindult az óra ![]() Köszönöm. Ha valakinek hasonló gondja van, akkor ebből lehet tanulni.
Szia!
Azt szeretném megkérdezni, hogy mi lehet a baj. A program eljut az if ig, de az if be már nem lépbe, és a kijelzőn nem jelenik meg semmi. ha kikommentelem az ifes részt, és csak az utolsó Temperature = ( (fogadottadat * 16 + fogadottadat2)/ 16.0); részt hagyom meg az ifes részből, akkor ertek = 208.93 jelenik meg a kijelzön. de ha megfogom a kezemmel, a hőmérséklet szenzort akkor nem változik az érték, vagyis a szenzor nem jelzi a hőmérséklet változást. ha a Temperature = ( (fogadottadat * 16 + fogadottadat2)/ 16.0); egyenletet is kikomenttelem akkor érték :193 , ami ugye átszámolva, 31,9375 fok. amit sokkalok mert kb a szobámban ,21-23 fok lehet.
Mi lehet a baj?
Kerdes : Milyen szenzorral dolgozol? Nagy valoszinuseggel nem olvassa jol a PIC, es a program nem tudja feldolgozni az ertelmetlen adatot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |