Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   147 / 283
(#) vladcepes hozzászólása Márc 20, 2014 /

Na jó! és a megírt windows dvd-röl vissza lehet fejteni hogy ISO file legyen?
én írom rosszul(rosszul fogalmazom)?
(#) baumi67 hozzászólása Márc 20, 2014 /

Sziasztok!
Kaptam egy Toshiba Satellit L650 lapitpoit, amire a tápot rádugva nem történik semmi. Még a táp lámpa sem gyullad ki. Mozdítható alkatrészeket (winchi, DVD, RAM ) kivettem, tápja jó, 19V kijön belőle, ill másik táppal is próbáltam - ugyan ez. Az alaplap megkapja a 19V-ot, illetve láttam rajta 2 biztit, az jó.

Mit érdemes megnézni??
Kösz: Bambi
(#) lacek29 válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

Mire gondolsz? A
windows dvdt felmásolni iso-ban a gépre?
(#) vladcepes válasza lacek29 hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

Hát hogy a boot-olhato dvd-ből (ami nem ISO)-ba van,abból kéne ISO-t csinálni aztán a többit ami le lett írva. De most már mindegy,mert szereztem egy wint ISO-ba.
(#) lacek29 válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

A WinToFlash-nak nem muszály ISO.(bár azt is tudja kezelni).A Windows dvd-böl megycsinálja ő magának a pendrive-ra ami kell.
(#) vladcepes hozzászólása Márc 21, 2014 /

Sziasztok!
Sikerült megcsinálni,most tölti is befele a Wint a gépre.
Köszönöm! mindenkinek.

Üdv!
(#) SPORE hozzászólása Márc 21, 2014 /

Sziasztok!
Van egy Sony Vaio PCG-GRT916Z típusú laptopom, aminek az alaplapjáról hiányzik egy Q203 jelzésű SOT-363-as tokozású alkatrész. Mi lehet a típusa, mivel lehetne ezt kipótolni? Ez az alkatrész a CPU mellett található, van a környékén még ilyen alkatrész, van amin 39, van amin KP jelzés olvasható. Lehet hogy ez is ilyen lehet? Ezekre hogyan keressek rá, hogy pontosan micsodák? Jelen állapotában annyit csinál a gép, hogy a bekapcsoló LED világít, egyik ventilátor pörög, a proci és a videoproci melegszik, HDD bekapcsol, de se kép se hang. Még a háttérvilágítás sem kapcsol be. A Q jelzésből arra tudnék következtetni, hogy valamilyen tranzisztor lehet. Szeretném megcsinálni, mert jó gép lenne.
Előre is köszi!
(#) tomipap válasza SPORE hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

Mi az alaplap tipusa? MBX.....
(#) SPORE válasza tomipap hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

MBX-104
(#) ufi hozzászólása Márc 23, 2014 /

Sziasztok!
Lenne egy laptop kijelző ami hibás!
Az az hátérvilágítás van,de kép nincs! Kijelző panelon lehet valami hiba,mert 3 gépen is próbáltam és ugyan azt produkálja! Ez a hibajelenség javítható,kijelző csere nélkül vagy nem?
Várom ötleteket tanácsokat mit tudok vele csinálni,hogy tudnám javítani!
Kijelző tipus: LTN170X2-L02-S0C6
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
(#) pcb12 válasza ufi hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

Amennyiben ténylegesen az LCD panel a hibás akkor javítani nem lehet.
Cserélni kell.
(#) pcb12 válasza fgabi hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

A Willem programozót USB- keresztül működésre lehet bírni?
(#) bbalazs_ válasza ufi hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

Ovatosan szetszeded a kijelzot, es ahol az a zold panel rahajlik a tetejere, ott par lapos csavar fogja. Azokat kicsavarva es roppant ovatosan kihajtva feltarul a hatso oldala, ahol az alkatreszek vannak. Ott meregess, a csatlakozotol kezdve, hogy odaer-e egyaltalan a tap es a fold. Ha igen, tovabb kell menni, hogy hol tunik el. Szokott ott lenni egy biztositek es egy regulator is, ezeket nezd még meg. Ha mindent vegigneztel es megsem mukodik, akkor a boven benyalazott ujjaddal tapogass a sok pici alkatresz fele (csikok fognak megjelenni).
Egyes kijelzoknel ki kell huzni a sormeghajtok vezerleset is, ilyenkor csak merni tudsz, mukodes kozben nemigen probalgathatod.
(#) fgabi válasza pcb12 hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

Nem. Párhuzamos kell neki. Lehet van usb-s is már, nem tudom. Az enyémen az Usb az 5V táp miatt van, de nem ajánlom. Külső 15V körüli stabil táp inkább. Üdv, Gabi
(#) pcb12 hozzászólása Márc 26, 2014 /

Sziasztok!

Van nálam egy FSC Amilo Pi 2512 laptop.
Nem kapcsol be minden feszültség meg van.kapcs rajz szerint U12 NAND kapun power gomb megnyomására lenne indító jel. Ic kimenete Ite 8512 be csatlakozik?
Ite lehet rossz a jelenség alapján?

Köszönöm Tamás
(#) cimopata hozzászólása Márc 31, 2014 /

Sziasztok!

Van egy dell laptopom és az adaptere (125W) 3 vezetékes Bővebben: Link

+19V GND illetvve egy vezérlés szál.
Van egy másik régebbi Asus adapterem aminek pedig 95W-os adaptere van.
Szeretném valahogy összehozni hogy tudjam használni azt az adaptert is, de a 3. vezetéket nem tudom hová kötni a dell apa csatlakozójában mert a régi ASUS töltőm csak 2 vezetékes. A laptop megy rőle de az akkut nem tölti.

Van esetleg valakinek tapasztalata hogyan lehet összehozni ezt a 3 vezetékes kábelt egy régebbi 2 vezetékes töltővel?
(#) pcb12 válasza cimopata hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Sehogy sose fogja tölteni a Dell laptopot.
Csak a Dell gyári töltővel fogod tudni tölteni a laptopodat.
Középső szálon fut az akku töltés/ellenőrzés.
(#) didyman válasza pcb12 hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

Nem megy ott sem akku, sem ellenőrzés. Az adapter azonosítóját közli a géppel.
(#) didyman válasza cimopata hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

A Dell töltőben van egy egyvezetékes eprom, azt be kell kötni az asus vezetékkötegébe valahova a környező két alkatrésszel együtt és menni fog.
(#) NyariG hozzászólása Ápr 7, 2014 /

Sziasztok, van egy msi megabook l735 ös laptopom, minden remekül ment addig amig egyszer csak elsötétült a képernyö.
Majd lecsuktam ,kinyitottam. és akkor müködött de csak pár percig.
Onnantol csak sötétség van. A gép megy mert ha rádugok egy külsö monitort akkor azon tudom használni.
Mi lehet a baj és hogy lehet orvosolni szerintetek???
(#) tomipap válasza NyariG hozzászólására (») Ápr 7, 2014 /

Nezd meg, hogy a lecsukas erzekelesehez felhesznalt HAL sensor nem e adta fel a harcot. Lehet azzal van a baj. Csak a vilagitas kipcsolt le vagy a kijelzes is?
(#) NyariG válasza tomipap hozzászólására (») Ápr 7, 2014 /

Azzal biztos nincs baj mert ha lecsukom akkor elalszik, ha kinyitom akkor felkel.

Most még olvasgattam és Inverter gyanús, este megnézem hogy elemlámpával megvilágitva látok e valamit.

Igy mar ertem. Ha CCFL csoves akkor szinte biztos, hogy inverter vagy CCFL cso hiba lesz.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2014

Azt hogy lehet megállapitani hogy Inverter vagy csö a hiba?
Csövet is lehet venni? led szallag nem világitja be? csak mert az van otthon

En sima LED szalaggal nem jatszottam meg soha notebook eseteben Szerintem nagy kuzdelem lenne... Masik torott LCD-bol mar epitettem at LED vilagitast halott CCFL helyere de ne felejtsd el, hogy kell a LED meghajto elektronika is amit en bevezetekeztem szepen es igy mukodott a fenyero szabalyozas is.

Viszont kerdes, hogy megeri e. Mert ha nem sikerul 100% beepiteni es rogziteni akkor mar 1mm is eredmenyezhet inhomogen hatterfenyt. Borzaszto jatek szerintem ahhoz kepest, hogy a CCFL cso maga 5-15€ korul mozog.

Kiszurni lehet ugy, hogyha van inverter tesztered (gondolom nincs), vagy olyan feszultseg merod ami kepes az inverter frekvenciajan ilyen magas feszulzseget merni.
En mondjuk altalaban annyit csinalok, hogy egy jo csovet (amit egy rossz monitorbol szedtem ki anno) radugok az inverterre. Ha nem vilagit, akkor meg is van az inverter hiba.
Ha nincs csoved sem akkor nehezkes biztosra menni. A cso kiepitese egyertelmuen megmutatja, hogy a cso hibas e, de ennel szemetebb munka nem sok van... Ha a vegei korom feketek, a kotesei ategettek a szigetelest stb. akkor majdnem biztos, hogy a cso a ludas.

Ahogy leirtad a hibat, nekem az mondjuk inkabb inverter hibara utal.

Ok köszi az infokat este szétszedem hogy milyen Inverter kell bele azt proba szerencse...
ezt nem tudtam hogy 5-15€ de ebben a szellemben még a gondolattal sem játszadozom
(#) didyman válasza tomipap hozzászólására (») Ápr 7, 2014 /

Ugyan-ugyan, egy duplacsöves, full-hd notikijelző szétlegózása, majd üzemképesen, pormentesen összerakása a munkavégzés Olümposza.
(#) pcb12 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 7, 2014 /

Minden gond nélkül megoldható.
Kb 20-30 perc alatt.
(#) tomipap válasza pcb12 hozzászólására (») Ápr 7, 2014 /

Nana.... Nem ma jottem le a falvedorol, de ha ezt te pormentesen es hibatlanul megoldod 20 perc alatt akkor teljesitem par kivansagod

didyman: Hat csinaltam egy parat de komolyan mondom nem az Olumpuszon ereztem magam
(#) didyman válasza tomipap hozzászólására (») Ápr 7, 2014 /

Ha mázli van, akkor oldalról ki lehet húzni szépen a csövet, meg vissza is tolni a másikat, de ilyen ritkán van Ez a két csöves meg azért különösen baba, mert a két cső az alján van, egymás felett (mert a kijelző vastagsága standard, a két cső így nem fér el normálisan egymás mellett ). Dell a drága
Következő: »»   147 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem