Fórum témák
» Több friss téma |
Így igaz, csak dsc kezelőt, de abból lehet akár a PK5508, PK5516, PK5501, PK5500,5511Z LCD5511, PTK5507, 1555RKZ, 1404RKZ.
Egy központra max. 8 db. kezelő tehető fel. Ezekből a szöveges LCD a PK5500, Az ikonos LCD a PK5501. Felrakható még a régi LCD kezelők közül is az LCD5501, és az LCD5500. Ezeket már nem gyártják.
Sziasztok!
Szüleim vásároltak egy lakást, ahol egy DSC PC510H-es központi egységgel ellátott riasztórendszer van. Az előző tulaj néhány éve kikötötte: "túl sűrűn beriasztott" címszóval, (amit gondolom a nem gondozott akkumulátorok tehettek). Szeretnénk újra üzembe helyezni, de sajnos az eladó nem tud benne segíteni. Szerintetek hol kellene kezdeni az átnézést? Gyakorlatilag össze van kábelezve, de nem tudom, hogy mivel "iktatták ki" a rendszert, hogy ne működjön. Töltök fel képet, hátha valaki használ hasonlót vagy csípőből vágja ezt a témát ![]() előre is köszönöm a hozzászólásokat!
Törném el a kezét, aki ilyen munkát kiad a kezéből.
én is... bár én a dokumentáció hiánya miatt
![]()
Szia.
Gyönyörű munka. Elszégyellném magam, ha az elmúlt 14 év alatt ilyet adtam volna ki a kezemből. mennyire ismered az ilyen rendszereket? Ismerkedjél a doksijával. Interneten keresd meg Én: -végignézném az érzékelők bekötését -kezelő bekötését -szirénák bekötését -végül a központ bekötését Soknak tűnhet, de sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy ha ez ilyen, akkor a terepi eszközök bekötése sem sokkal jobb. A stabil működéshez pedig korrekt kötések kellenek. Ha jól látom, akkor a trafó nincs kikötve (bár a szekunder oldalon durva az a vezeték), viszont nem látom az akkut. Te vetted ki? Ha a fentiek megvannak, akkor lehet elindítani, ha most áll. Telepítő kód megvan? Mesterkód megvan?
Szia!
az akkumulátort nem én vettem ki, "csak ennyi volt" a szekrényben (gondolom a kültéri szirénánál van akksi, csak azt még egyenlőre nehezen tudom megközelíteni). Telepítő/mester kódnak utána kérdezek, de nem látok rá sok esélyt. A vezetékek természetesen a falban mennek, amit azóta már kétszer festettek, így csak tippelni tudok, hogy melyik érzékelő melyik körre van kötve. Egyenlőre kicsit meg is akadtam, mert 4 kört láttam bekötve a vezérlőbe, de csak 3 felszerelt mozgásérzékelővel találkoztam a lakásban... és elkezdem, ahogy írtad! - megnézem a bekötéseket.köszönöm a kezdő lendületet!
Akkunak a központban is kell lennie. A központ a 230V-os hálózatból a trafón át kap 16V-ot. ebből csinálja meg a 12V DC-t is az érzékelőknek, kezelőnek. Valamint tölt egy akkut, hogy áramszünet esetén is menjen. A kültéri szirénában is van akku, több okból is:
-Sziréna működésének segítése (ne a központot terhelje) -Önálló működés (még kábelelvágás esetén is) Lehet a 4. érzékelő egy ajtónyitás azon az ajtón, ami a bejárat (így illene).
![]()
Szép.
Ritka ilyet látni. A legtöbb amivel találkoztam, olyan volt hogy kiesett szinte a helyéről. Aztán csodálkoznak, hogy sok a vakriasztás. Az ügyfél meg átjön máshova.
Ja, tavaly nekem is volt egy sima aksi cserém, mire kiszedtem az aksit elemeire hullott minden. Fél napot szórakoztam, mi honnan esett ki azután újrakötöttem mindent. Hát abból a projectből nem mentünk "Malibura "
![]()
Ismerős érzés.
Volt már nekem is olyan átvett rendszer, amit inkább javarészt újrakötöttem. Nem bírtam nézni ![]() Bár volt amit a logikátlanság miatt (is) újrakötöttem. paradox Esprit 728 panel 4 zónájának mindegyikén két érzékelő sorban, simán egy EOL-al. Csak néztem, ez a típus már akkor is tudta a soros ATZ funkciót. Simán és könnyen beköthető úgy, hogy megkülönböztessen egy vezetékpáron két érzékelőt. Így még a vakriasztást is könnyebb megtalálni ![]() De új rendszerekkel is képesek egyesek csúf dolgokat elkövetni, szép helyen is ![]()
Sziasztok!
Most érkeztem oda, hogy kezdem telepíteni a riasztót (PC1864 v4.5 + PK5500), asztalon már működött ![]() Azt lenne a kérdésem, hogy az érzékelőkhöz, kezelőhöz menő vezetékek árnyékolását érdemes az EGND pontra kötni, ahova a védőföld csatlakozik? Gondolom így nagyobb lenne a zajvédelme a rendszernek...
Több ember több felállást mond de akikket személyesen ismerek azok kifejezeten ockodnak a védöföldrekötéstöl, még össze se kötik öket hanem csak zsugorcső és kész. Amit idáig tapasztaltam az a negativ vezeték erösítése de az is csak 30-40m felett.
Szerintem azért vonakodnak mert macerás összekötni, mi mindig összekötjük, ez van a leírásban is. Szabadon hagyva egy baromi nagy antenna az egész
![]()
Bár most gyorsan lepörgettem, és nagy hirtelen nem találtam a leírásban
![]()
Ok, ezért mondtam hogy mindenki másképp csinálja de ha összekötöd akkor mégnagyobb anntena mert ugybár megnő a hossza. Azét én ugy emlékszem hogy az importör is azt javallotta hogy inkább maradjon lebegve.
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2014
Nekünk a tápvonallal volt bajunk és nem oldotta meg még a földelés sem viszont egy 5,6k-s ellenállás már igen.
Olyannal szerencsére még nem sz..tam. Bár sok minden mással igen
![]()
Nem tudjátok mi annak a szoftvernek a neve amivel IT100-on keresztül lehet monitorozni a központot?
Sziasztok,
Van egy PC585 riasztóm, két kezelővel, mind a hat zóna használatban van. szeretnék rákötni még egy kis faházat, amibe nyitás, és mozgásérzékelő is kerülne, mindezt úgy, hogy a faház külön ki/be riasztható legyen. Megoldható ez az én központommal, és ha igen, hogyan? segítségeteket előre is köszönöm!
Szia!
Az 585-ös központ csak egy partíciós. A kis házat még egy kezelő esetén annak a kezelői zónájára rá tudod kötni, de csak egy rendszered lesz. Üdv: Gábor
Nem.
![]()
Sziasztok!
Adott a házban egy DSC 1864-es központ, meg egy PLC a világítás, redőny, stb vezérlésére. A riasztóból használok pár jelet (mozgásérzékelők) a PLC-ben, melyek jelenleg "át vannak relézve" a zóna bemenetekről. Van esetleg valakinek egy ötlete, hogyan lehetne mechanikus alkatrészek nélkül a lehető legkisebb fogyasztással megoldani a dolgot? (jelenleg a relék folyamatosan meg vannak húzva, ha a mozgásérzékelők nem jeleznek...) köszönet! Balageaxe
Köszi, közben megoldódott. Optocsatoló a barátom
![]() Loxone...
köszönöm a segítséget! valaki próbálta már ezt:PC5010 install lockout
Sziasztok!
PC1864-es központom van, LC-100PI érzékelőkkel. A tamperek zónáját milyen típusra érdemes programozni (24 órás felügyelt, 24 órás behatolás, kapcsolt szabotázs, 24 órás szabotázs,...) ? A központ és a sziréna tamper kapcsolója esetén is érdekelne. Az érzékelők tamper kapcsolóját felfűzöm egy zónára. A központ tampert és a sziréna tampert érdemes külön-külön zónára tenni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |