Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1624 / 2208
(#) Tomi94 válasza horváth lajos hozzászólására (») Máj 15, 2014
A trafó nem melegszik nagyon így, hogy két végfokot kell meghajtania? Nekem is van egy ugyanilyen trafóm, de két ECL86-ot még nem mertem rákötni. Ha működik, nem erőlködik a táptrafó és még azért leadja azt a kb. 260 V anódfeszt stabilan, akkor lehet megcsinálom nem csak monoblokkosra az erősítőmet..
(#) geri199440 hozzászólása Máj 19, 2014
Üdv! Ugyan eléggé régen voltam fent de újra a nagy "Szakik" segítségét kell kérnem.
Szert tettem egy számomra még soha nem látott csöves erősítőre. Sajnos semmit nem tudok róla csak a Csövek típusát. Nagyon örülnék ha valaki eltudna látni több információval erröl a szerkezetről . A csövek típusa csatornánként:
EZ80-1Db.
EL95-2Db.
ECC85-1Db.
EF86-1Db.

Se hálózatba dugni, Se hozzányúlni nem mertem még.
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2014
(#) kristikoma válasza geri199440 hozzászólására (») Máj 19, 2014
Esetleg a csövek, egyéb alkatrészek márkája, gyártója? Az még segíthet. Valami ellenütemű csoda lehet.
(#) geri199440 válasza kristikoma hozzászólására (») Máj 19, 2014
RWN
Neuhaus

Mindegyik cső ez a típus. Holnap délután lesz időm és kicsit megtisztítgatom és teszek majd még képeket.
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2014
(#) klaczy hozzászólása Máj 20, 2014
Üdv Mindenkinek!

Hozzám került egy csöves erősítő. Az lenne a gondom vele, hogy a valamelyik trafója búg. Nem merem fogdosni őket, hogy melyik lehet. A hangszórókon nem hallani egyáltalán,de maga a gép úgy búg mint egy trafóház! Hangerőtől teljesen függetlenül jelentkezik a probléma. A lemezelés össze van szorítva egy bilinccsel, talán nem az szól. Gyanítom a tekercselés laza lehet. Újra kellene tekercselni, tudtok ajánlani valakit esetleg privátba Budapesten? Előre is köszönöm!
(#) Gránátalma válasza klaczy hozzászólására (») Máj 20, 2014
Szia!
Kikapcsolt állapotban mozgasd meg őket, hátha csak a leszorítás laza, esetleg a csavarjait húzd meg.
Egyébként meg ne nyúlj hozzá, csak tedd közel a kezed, nem melegszik?
(#) Orbán József válasza klaczy hozzászólására (») Máj 20, 2014
Szervusz!
Egy trafó tekercselése zizeg, a búgás egyéb részeinek tudható be.
Újra lehet tekercselni, legalább forog a pénz egymás közt.
(#) Lázár Péter válasza geri199440 hozzászólására (») Máj 20, 2014
Így első ránézésre, vagy régi mozitermi erősítő, esetleg valami zenegépé, mivel sztereó az elektromos orgonát kizárnám. A doboztípusa ha régifajta rack akkor lehet bármi, akár iskolai vagy egyéb felhasználása is. Fényképezd le elölről és esetleg hátulról is.
(#) varttina válasza klaczy hozzászólására (») Máj 21, 2014
Szia!
Van egy 60 VA körüli trafóm, ami szintén elég zajos volt. A trafó kézben tartva nem búgott, hiszen ahhoz túl kicsi a felülete, hogy lesugározza a 100 Hz-et, viszont ha leraktam az asztalra, az asztallapot rezgésbe hozva már elég zajos volt. Egy CD lejátszóból bontottam 4 db gumibakot, és azokon keresztül fogattam fel, így már teljesen csendesen jár.
Egyébként a trafó egy csöves erősítőben kapott helyet, szerencsére sem a trafó, sem pedig a hangszórók felől nem hallom a hálózati frekvenciát.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2014
(#) trionaudio válasza Gránátalma hozzászólására (») Máj 21, 2014
Szia ! Valahogy ugy kellene, hogy 2*20volt valtoban es olyan 5-6 amper terhelhetosegu es osszenesen 150va teljesitmenye legyen .
(#) crapgame hozzászólása Máj 22, 2014
Jó kis blog ez itt...
(#) geri199440 hozzászólása Máj 22, 2014
Ittvannak a képek.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2014
(#) wadember válasza geri199440 hozzászólására (») Máj 23, 2014
A 10380768-as képen az alsó EF86 úgy néz ki kuka. Semmi gatter nem láható.
(#) geri199440 válasza wadember hozzászólására (») Máj 23, 2014
Azon az oldalon a biztosíték is hiányzik. A másik oldalon viszont nem találtam hiány.
(#) pucuka válasza wadember hozzászólására (») Máj 23, 2014
Nem gatter, (az más gép) hanem getter. attól, hogy még nem látható, biztos van benne. Ha már homályosan látszik, akkor gázos.
És ki is lehet mérni.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2014
(#) geri199440 válasza pucuka hozzászólására (») Máj 23, 2014
Mit lenne érdemes mérni? Vajon azt az oldalt amiben benn a biztosíték be merjem kapcsolni, vagy inkább ne?
(#) Orbán József válasza pucuka hozzászólására (») Máj 23, 2014
Egyébként meg igaz, nincs a képen fűrészgép...
(#) pucuka válasza geri199440 hozzászólására (») Máj 23, 2014
Vezérlőrács áramot, vagy helyette feszültséget. De ha megméred az elektróda feszültségeket, mind abnormális lesz.
(#) Lázár Péter válasza geri199440 hozzászólására (») Máj 23, 2014
Ha használni szeretnéd folyamatosan ajánlom figyelmedbe ahogy az a 10372334-es képen is látszik, hogy bizony megérett a készülék a komplett elektrolit és sima kondik cseréjére. Ha így kapcsolod be nem feltétlen egészséges. Cseréld ki mindet zsír újra, pucold ki a port és a koszt a gépből, esetleg ha oxidálódtak a foglalatok azt is finoman kör alakú tűreszelő hegyével orvosolni lehet. Ezután már bekapcsolható a szerkezet de ajánlott esetleg kisebb értékű olvadóbiztosítékot beletenni sose tudni alapon, vagy sorosan valami fogyasztót. Ha ezután meg recsegnének a potméterek akkor azok is megértek a cserére.
(#) FordPrefect válasza geri199440 hozzászólására (») Máj 24, 2014
1.Keresd meg a kapcsolását. 2. Keress rá a Neten,hogy értékes-e. Ha értékes, add el. 3. Ha mazohista vagy, újítsd fel. Évekig javíthatod, talán a trafók érnek valamit. Bocs.
(#) geri199440 hozzászólása Máj 25, 2014
Köszi a Segítségeket de minden egyéb nélkül bekapcsalható és Működik is.
(#) küzmös Gergely válasza geri199440 hozzászólására (») Máj 25, 2014
Akkor így a legjobb!
(#) daneg86 hozzászólása Máj 25, 2014
Sziasztok!
Tudnátok javasolni valami használható megoldást csőfoglalat kiváltására?
GI-30 -hoz kéne foglalat, de nem találok
(#) CIROKL válasza daneg86 hozzászólására (») Máj 25, 2014
Bővebben: Link
Nem drága és kapható.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2014
(#) varttina válasza daneg86 hozzászólására (») Máj 25, 2014
A GI-30 szeptár foglalatba megy, ami elég könnyen beszerezhető. Esetleg sorkapocsból bontott réz betétekkel meg lehetne oldani ideiglenesen a cső bekötését.
(#) Orbán József válasza daneg86 hozzászólására (») Máj 25, 2014
Szia!
Csak ötlet:
Ez csak a csatlakozást képes megoldani. Kisméretű sorozatkapocs szétszedése, egyes elemeinek a lábakra csúsztatása, csavar megszorítása. A kapocs szabad végébe a másik csavarral megszorítva a hozzávezető vezeték(ek).
Ui:varttina - Amindenit, de egy srófon jár az agyunk...
(#) jasztibi hozzászólása Máj 25, 2014
szia!
kérdésem az lene hogy építettek e már 2*100-150Wattos csöves végfokot ami a csövesekre jellemző gyönyörűséggel szól még ekora teljesítménynél is? illetve ha igen akkor ha valakinek van ilyen kapcsolási rajza az elküldhetné nekem mert mindegy hogy menyibe kerülne megépíteném!
válaszotok előre is köszönöm
(#) bakos13gab válasza jasztibi hozzászólására (») Máj 25, 2014
Fogsz egy jól megcsinált GU50 PP véget és megduplázod a végcsöveket, az illesztést a felére és kijön belőle 150W 600-700V-on. Hangja nem rossz.

/véleményem, hogy ekkora teljesítménynél már majdnem mindegy, hogy csöves-e. Szobára sok ez, hangosítához meg nem érdemes csövest, hacsak nem zenekarit készítesz./
(#) Gery78 hozzászólása Máj 26, 2014
Idézet:
„Ui:varttina - Amindenit, de egy srófon jár az agyunk...”

Nagy szellemek ha találkoznak...
(#) marone hozzászólása Máj 26, 2014
Helló !
Az lenne a kérdésem, hogy egy kimenőtrafó méretezésénél ha az átvinni kívánt mély hangokat nézzük, akkor számít-e hogy mekkora teljesítmény kell nekem.
Szóval, kisebb teljesítménynél elegendő a kisebb induktivitás is ?
Vagy ugyanakkora induktivitás kell egy 1W-os végfokhoz mint egy 50W-oshoz ?
Következő: »»   1624 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem