Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő-transzformátor szabályzása
Lapozás: OK   23 / 27
(#) granpa válasza AccessDenied hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
Traconic kolléga eldönti,mi kell neki. Nem sértesz szerintem mert valahol régebben közzétette.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2013
(#) Mályi László válasza TRACONIC hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
Meg oldható ahogy leírtad. CO hegesztőknél használták el térhetnek a fázisonkénti feszültségek. Tehát eltérő induktív ellenállásokkal működtethető a szabályzás. Már tekertem gyárit újra csak ezért tudom rajzom akkor se volt. De a megcsapolások kapcsolása erre a magoldásra mutattak.
(#) hulala válasza AccessDenied hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
No én már régóta gondolkodom azon nem-e megvalósítható egyszerűen a háromfázisú szabályozás úgy , hogy a közös csillagpontot szétbontom és egy háromfázisú egyenirányító hidat kötök rá az egyenáramú körbe meg egy egyszerű PWM szabályozót .
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2013
(#) AccessDenied válasza hulala hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
Én az egyenirányító hidat tenném vezéreltté. De amit mondasz, az is megoldható.

Nekem is építeni kéne valamit, illesoszkar-tól kaptam még rézhuzalt, meg most pakoltam a garázsban, és annyi hűtőbordám, meg teljesítmény tirisztorom van... Mostmár oda kell figyeljek, hogy ne vegyek több hűtőbordát, mert vagy 20 kiló még biztos van, úgy, hogy vagy féléve eladtam vagy 16 kilót. De amikor meglátja az ember az ócskavas telepen a hibátlan bordát, és 400Ft-ért adják kilóját, amit előtte az elektronikai boltban 10x-es áron látott, és egyébként pont jó lenne valamelyik kedvelt kapcsoláshoz, akkor megesik rajta a szive, és hazaviszi, megmossa, elteszi a szűkösebb időkre. Meg szép szabályos P4-es processzor hűtőből 4-8db egyformát... Van még ezzel más is így?
(#) granpa válasza AccessDenied hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
Volna, ha volna a közelemben (vagy távolabb) olyan MÉH-telep, ahol még lehet vásárolni.Nagyon jó ismerős MÉH-es sem mert már eladni, nekem se.., még kisebb dolgot sem! Hála P&K-nak!
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2013
(#) Mályi László válasza AccessDenied hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
Nyertél szenvedéllyé válhat, ha asszony van, akkor válik veszélyessé.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2013
(#) AccessDenied válasza granpa hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
Itt is van ilyen telep, csak ott az a jó, hogy a rendszergazda barátommal szoktam menni, és hát úgy ugye ingyen el lehet hozni bármit De szerintem itt megbeszélhető, ha vinnék csere holmit ugyan olyan súlyban, akkor igen ideadnának bármit.
(#) hulala hozzászólása Márc 8, 2013 /
 
Ismerős valakinek ez az elektronika ? Ez is hegesztő gépben volt de több infót már nem tudtak adni róla .
(#) AccessDenied válasza hulala hozzászólására (») Márc 9, 2013 /
 
Nem tűnik túl bonyolultnak. Hasonlót csináltam nemrég, abba is 747-es erősítők voltak, meg hasonló régi kondik, stb...
(#) hulala válasza AccessDenied hozzászólására (») Márc 9, 2013 /
 
Tudom .
(#) samil hozzászólása Máj 23, 2013 /
 
Tisztelt hozzáértő kollégák.Kaptam egy hegesztő trafónak kinéző (valamit)hogy csináljam meg hegesztőnek.De teljesen szét van barmolva.Szerintetek az volt e valamikor vagy nem, és lehet valamit alkotni vele? Nekem egy hetra házat hoztak hozzá.Mondván ebben volt.De én csak olyannal találkoztam amiben csúszó ellenállással van a szabályozás.Kérdésem az lenne hogyan lehetne megbontás nélkül (Primer) a szabályozást megoldani.Rámértem 70V a szekunder oldali kimenet.Várom az ötleteket.Teszek fel képeket róla.
(#) kissadam válasza samil hozzászólására (») Máj 23, 2013 /
 
Gyanús nekem, hogy a sötétebb színű, vékonyabb huzalos tekercs meg van égve, erősen elszíneződött a külső lakkréteg rajta. De lehet csak én látom úgy a képen, mindenesetre én alaposabban szemügyre venném.
(#) Atis57 válasza samil hozzászólására (») Máj 23, 2013 /
 
Szia!
Ez inkább házi készitésű trafónak néz ki . Ez a dobozu HETRA megjelenésekor -a 70 években -is két fél vasmagból áll amit összehegesztettek, 2db fél primerrel és szekunderrel . Ráadásul a szekunder tekercset ugyan abból a huzalból tekerték mint a primert.Igaz 8db szál párhuzamosan, csévetest helyett a sarkokon műanyag szeglet darabbal.Mivel géppel volt tekerve szép kinézete lett a tekercseknek .A te képeden lévők meg lazák .
A sötét tekercs lehet többszörös lakkozású is.
Ettől függetlenül miért ne lehetne hegesztő ez is.
(#) kissadam válasza Atis57 hozzászólására (») Máj 23, 2013 /
 
Idézet:
„A sötét tekercs lehet többszörös lakkozású is.”

Lehet az is, de nekem az tűnt fel, hogy legalul világosabb mint felül a többi. Remélem csak többszörös lakkozású és nem égett le neki!
(#) mpisti válasza Atis57 hozzászólására (») Máj 23, 2013 /
 
Ez a típus készült "I"lemezekből is, bakelit csévetesttel, a primer fokozatok egyik része a szekunder tekercs alatt foglalt helyet. Nemrég javítottam ilyent, kettőt is. A primer 220/380V-ra van tekerve.
De a primer a fotók alapján egészen biztosan le van égve, mivel a tekercs felső oldala kevésbé fényes mint az alsó része, ez biztos jele annak,hogy a tekercs leégett. A szekunder sem eredeti, az is biztos.
(#) samil hozzászólása Máj 24, 2013 /
 
Tisztelt szakik.Szerintem nincs leégve a primer direktben rákötöttem a kábelokat ,és 2.5 pálcával hegesztettem vele.A biz tit nem vágta le.Négy pálcát elnyomtam vele de nem vettem észre hogy gond lenne vele.Igaz csak 230v-on próbáltam.A primer tekercset szemügyre vettem de mintha lelengne festve.Ha lenne hozzá valami kapcsolási rajz azt meg köszönném.Állítólag gyári "tekercselés".Nem szívesen bontanám le. most részemről egy kicsit baljós lenne a tekercselés.De ha nincs más megoldás akkor tekerünk.Igaz még nem mértem rá a tekercsre mert nincs itthon a házi minden tudó.
(#) ShadeW hozzászólása Nov 19, 2013 /
 
Üdv nagyon kedves mindenki!
A mai nap belebotlottam egy hegesztő csöppségbe. Tirisztoros szekunder oldali szabályzása lenne HA lenne ugyanis a panel eltűnt belőle. Softarc 1015 fantázianévre hallgat. A kérdésem az volna hogy találkozott-e már valaki ilyen masinával illetve tudna-e valaki vezérlést ajánlani hozzá?

1. kép a gép maga (nem kicsi fojtóval )
2. ellenállások R2 100ohm és R1 7,6ohm
3. R3 jelű "sönt" Az NTC 1,5k és a trafó belsejébe van beledolgozva.
(#) mpisti válasza ShadeW hozzászólására (») Nov 20, 2013 /
 
A kivitel erősen hasonlít a Cloos egyik igen régi hegesztőtrafójára. Abban is féligvezérelt híd van. Viszont az a gép tartalmazta a nagyfesz egységet is az AWI hegesztéshez. Doksija nincs meg,lusta voltam kirajzolni amikor javítottam. De talán megpróbálhatod Phile 80 fórumtársunkat megkeresni, neki bizonyára van egyfázisú féligvezérelt hídhoz való szabályzója és hozzá való kapcsolási rajza.
(#) kissadam válasza ShadeW hozzászólására (») Nov 20, 2013 /
 
Félig vezérelt hídhoz nekem is van kapcsolási rajzom, készítettem belőle korábban egy működő verziót is. Egy lengyel oldalon találtam a kapcsolást, AccessDenied fórumtárs egy komplett szakdolgozatot is írt róla. Egy nagyon egyszerű kapcsolásról van szó, olcsó filléres cuccokból összeépíthető. Saját nyákot terveztem hozzá, azt is oda tudom adni. Ha érdekel majd később írok még róla.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2013
(#) ShadeW hozzászólása Nov 20, 2013 /
 
Köszönöm minden segítséget elfogadok! Egyenlőre TCA785-ben gondolkodom. Az impulzus trafó okoz némi gondot (menetszám ,vasmag ,áttétel). Találtam a fiókban HaGy fazék magokat ,kisebbeket nagyobbakat Van két pár 14mm átmérőjű fazékmag Al:160. Az elég lehet? ezen kívül van még 27x(2x12) Al:5400 meg még néhány pár 20mm körüli Siemens 571 N22 annak viszont nem tudom az Al értékét és induktivitásmérőm sincs.
(#) mpisti válasza ShadeW hozzászólására (») Nov 20, 2013 /
 
A Siemens magok talán, de inkább nagyobb magot kellene választani. A régi gyári szabályzókban 23x17 mm-es fazékmagot használtak, 1100-as Al értékűt. A ferrit anyaga N22 volt. Megpróbálkozhatsz E-E maggal is, de a fazék jobb.
(#) ShadeW válasza mpisti hozzászólására (») Nov 20, 2013 /
 
Remek! Ahhoz még csévetestem is van. Arra is gondoltam ,hogy ki lehetne egészíteni a TCE785-öt valami visszacsatolással is pl áramgenerátoros üzem vagy konstans feszültség (persze terhelés alatt), vagy akár leragadás elleni védelem amit úgy gondoltam hogy két komparátorral figyelném a feszültséget és az áramot és letiltaná a vezérlést addig amíg a rövidzár fennáll.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2013
(#) mpisti válasza ShadeW hozzászólására (») Nov 24, 2013 /
 
A vezérlést nem jó letiltani, csak az áramot kell visszavenni akkora értékre,hogy az elektróda nem tudjon felizzani.
(#) Pufipufi hozzászólása Máj 26, 2014 /
 
Sziasztok!

Ha valakinek meglenne a viszék bhkv 350 h ívhegesztő kapcsolási rajza, megköszönném ha felrakná ide.

Előre is köszönöm a segítséget
(#) mpisti válasza Pufipufi hozzászólására (») Máj 27, 2014 /
 
Szia!
Meg kell keresnem, és ha megtalálom felteszem.
(#) Pufipufi válasza mpisti hozzászólására (») Máj 30, 2014 /
 
Előre is köszönöm!
(#) Gafly válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 5, 2014 /
 
Mellékelt adatlap szerint igen. De jobb a békesség elvén rendesen hűtsd meg és rövid lábbal forraszd be. Az sem baj, ha a lábak is hülnek...
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 5, 2014 /
 
A papíron jól mutatnak, az emberek megveszik a többi meg kit érdekel?
(#) Csongi_ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 5, 2014 /
 
Arulnak TO220-as tokozasban olyan FET-eket, amik allitolag 40, 60, de meg 100A-re vannak. ( pl: IRFZ48, IRF3205) Olyan vekony labon lehetetlen hogy 50-100A follyon vegig hosszabb ideig.
(#) kadarist válasza Csongi_ hozzászólására (») Aug 5, 2014 /
 
Szia!
Azokon a néhány milliméteres lábakon bizony nyugodtan átfolyhat annyi áram, mert a nagy áramsűrűség csak kis hosszban alakul ki és a hűtés úgyis elviszi a keletkező meleget.
Következő: »»   23 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem