Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   612 / 1190
(#) elektroncso válasza golem hozzászólására (») Okt 4, 2014 /

Valamiféle kapcsoló lehetett mozgórész nélkül. Vezérlőjel hatására kapcsolt. Német szöveget ha lefordítod szerintem rájössz.
(#) zosza18 válasza golem hozzászólására (») Okt 4, 2014 /

Szia!
Rajzold vissza, nem bonyolult áramkör. Ha megvan a kapcsolási rajz, akkor megérted a működését és abból már megvan mire használható.
(#) golem válasza zosza18 hozzászólására (») Okt 4, 2014 /

Visszarajzoltam ez van nyákon
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2014

NONAME.JPG

(#) Hp41C válasza menyus hozzászólására (») Okt 4, 2014 /

Szerintem a TSOP1738 jó lenne helyére. A Lomex -ben TSOP4838 kapható, de eltérő a lábkiosztása.
(#) morgo válasza golem hozzászólására (») Okt 4, 2014 /

Biztos, hogy rosszul rajzoltad vissza...
(#) rockersrac hozzászólása Okt 5, 2014 /

Sziasztok! Remélem jó helyre írok. ,,fordításban" kellene segítség egy kicsi. Van egy orosz diódám, találtam is adatlapot de nem tudok oroszul... nekem a 2d213b van.
(#) nedudgi válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 5, 2014 / 1

Szilícium duffúz dióda, 100 kHz-ig. Nyitóirányú feszültség 10A esetén maximum 1V, tipikusan 0,85V, ez a betűjelek orosz abc szerinti növekedésével nő kb. 1,7V-ig. Visszáram legfeljebb 0,2mA 25C fokon. 90-500 ns kapcsolási idő. impulzusfeszültség tűrése 100/200V. 10A effektív áram, 125 fokon csak 1A-3A. 10ms impulzus 100A lehet. Réteghőmérséklet 130-140 fok lehet.
A betűjelzés amit írtál, nem egyértelmű, lehet B, és lehet V is.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2014
(#) rockersrac válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 5, 2014 /

Köszi szépen! Nekem B-s verzió van. A másik kérdésem: mire használják ezeket a diódákat?
(#) nedudgi válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 5, 2014 /

A cirill abc-ban a latin abc B betűje V-nek olvasandó. A Б a latin B megfelője. Ezért dilemmázok.
Leginkább akkutöltő alkalmazást tudok elképzelni velük.
(#) rockersrac válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 5, 2014 /

Latinba ,,átírva" B ami nekem van. Szóval NEM a V, hanem a B verzió van.
(#) nedudgi válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 5, 2014 /

Középen helyezkedik el a nyitófeszültsége, 1,2V körül, és 200V a zárófeszültség.
(#) zosza18 válasza golem hozzászólására (») Okt 5, 2014 /

Igaza van morgo-nak! Nézd át újra!
(#) blaci hozzászólása Okt 5, 2014 /

Sziasztok!

Az első képen látható alkatrészről szeretném tudni, micsoda. Az alkatrész teszter kondenzátornak azonosítja (77,46uF) de szerintem inkább valamilyen diódának kellene lennie. Sajnos semmit sem láttam a felületén, ami árulkodhatna még egész nagy nagyítás esetén se.
A második képen látható "Carisma RES-50268 Mini Receiver FET ESC Servo Controller"-ben található egyébként, ami kapott egy pár másodpercig 30V tápot a normál 7,2V helyett.
(#) morgo válasza blaci hozzászólására (») Okt 5, 2014 /

Simán lehet kondenzátor. Nekem is van két maréknyi ilyesmi üvegcsöves kondim.
(#) Sebi válasza blaci hozzászólására (») Okt 5, 2014 /

Mivel egy elkóval volt párhuzamosan - és az előzményeket ismerve - én zener vagy hasonló határoló/védő diódára tippelnék.
77µF kapacitás nem létezik ekkora méretben...
(#) granpa válasza blaci hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Ez egy DIAC (illetve supressor), mérj rajt nyitófeszültséget mindkét irányban; ~1-2mA árammal.
(#) jog27 hozzászólása Okt 6, 2014 /

Sziasztok!

valaki tudna némi információt szolgáltatni nekem egy diódáról?
Nevezetesen ez van rajta, hogy D6J. Kb. fele egy 1N4007-nek és kék színű a negatív oldalt jelző csík.
Mekkora feszültségű és áramú dióda ez?
Köszönöm!
Üdv.!
(#) zosza18 válasza jog27 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Szia!
Miben van ez a dióda? Hol helyezkedik el az áramkörben?
(#) menyus válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

köszi, az ebay - en van teljesen típus azonos is. A rendelgetést szerettem volna megúszni. Nem hiszem el hogy ilyen mezei cucc nincs itthon sehol. Még vadászgatok..hátha.
(#) brigi válasza valaki2233 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Szóval a bekötésére. Valamint, hogy a kulcs mire való? Van két alapon nyitott érintkezős érzékelőm, szirénám, megtudnám oldani a két zónás védelmet? A time- ra mit kell kötni? Esetleg a program jumper mit jelent? A BEL +; -; ?
(#) jog27 válasza zosza18 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Egy autó generátorának feszültségszabályzójában. A zener dióda előtt és után is van egy-egy ilyen és még egy ellenállás is. A harmadik pedig a gyújtás csatlakozás után van egy ellenállással, ahonnan megy az áramkörbe és ezeknek a túlvégére kapcsolódik a generátor R (vagy D+) kivezetése is.
(#) menyus hozzászólása Okt 6, 2014 /

Nos, találtam valami ígéreteset... Véleményetek szerint ez a OS-0038-G jó lehet az eredeti infra vevő ( HS0038A2 ) helyett?
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2014
(#) menyus válasza brigi hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

A kulccsal élesíted / hatástalanítod a riasztót. A már meglévő 2 db alapban nyitott kimenetű érzékelő ha passziv infra, akkor 100% hogy ha tápra rakod akkor normál állapotban zárt kimenetűnek méred majd. Ezt próbáld ki mert a riasztó központok (a régiek, az újaknál ez már programból választható...) NC -s érzékelőket várnak a bemenetükre. A time valószínűleg a késleltetett zónája lehet, a program jumperről lövésem sincs mert ez egy full analóg központ, programozni semmit nem lehet rajta... A BELL + - a sziréna kimenet, akkor aktív ha a riasztó jelez.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2014
(#) qvasz2 válasza menyus hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

A lábkiosztása tök más, de amúgy jónak nézem.
(#) menyus válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /

Igen én is úgy látom jó lesz, bár a támogatott kódokból ( NEC, Sharp, C5, C6..stb) az utángyártott kevesebbet ismer... 250 HUF ért megér egy próbát lesz ami lesz, a lábkiosztás meg a legkevesebb. Köszi!
(#) Hp41C válasza menyus hozzászólására (») Okt 7, 2014 /

Olvastad? Az adatlapja teljesen megegyezik a TSOP1738 -éval.
(#) jog27 válasza jog27 hozzászólására (») Okt 7, 2014 /

Annyit tudok még róla, hogy ha kimérem a multiméter diódateszter részével, akkor 632-638-at mutat a műszer.
(#) menyus válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 8, 2014 /

Sorry, átugrottam véletlenül a hozzászólásodon... Köszönöm a segítségedet, meg is rendeltem a lomextől. Ez lesz a tuti! Köszi még egyszer!
(#) brigi válasza menyus hozzászólására (») Okt 8, 2014 /

Köszönöm, a kulcs az négy állású. Hogy mely vezetékeket kapcsolgatja azt még ki kell mérnem, ha meglesz esetleg többet fogok tudni. Lehet, hogy te is többet tudsz mondani. Köszönöm szépen!
(#) erdgab hozzászólása Okt 9, 2014 /

Tiszteletem Uraim!
Tönkrement egy traktor fűtőmotor áramkörében egy 240KR1C4305 (ennyi van ráírva) termikus hőbiztosíték.Kerestem az írás alapján,de a gugli nem volt a barátom.Találtam sok alkatrész kereskedésben hasonló biztosítékokat,de nem igazán tudom,hogy az eredeti milyen hőfokot és áramot bírhatott.Ha valaki tudna segíteni adatokkal vagy bármi infóval, azt nagyon megköszönném.
Következő: »»   612 / 1190
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem