Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Ez az. Köszönöm.
Hali!
Lehet az eagle schematic-ban úgy copy-zni egy blokkot, hogy az alkatrészek helyei ne változzanak meg a nyáktervezőben és lehetőleg másolja át a vezetősávokat is? Remélem érthető. Sürgős lenne!
Ha sürgős, görgess lejjebb és olvasd el a május 19-i hozzászólásomat, ill. a csatolmányt. Erre gondoltál? A másolandó blokkot előbb külön tervként mentsd el és a leírás szerint blokkonként azt raksz össze, amit akarsz.
Igen, erre gondoltam. Köszönöm szépen!
Legfrissebb hír a (CadWare/) oldalán, hogy várhatóan 2014, júliusában meg fog jelenni az EAGLE 7 ...
Tud valaki e szűkszavú értesítésnél többet a programról? Hol lehetne részletesebb előzetest találni (a gyártó oldalain ui. nincs semmi). Köszönöm előre is. A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2014
Miért nem, kérdezed meg a magyar forgalmazót? Nála biztosabb, és hitelesebb információt aligha kaphatsz bárkitől itt a fórumon.
Én olyan változásra gondolnék, hogy a legfrissebb, aktuális win-re lesz optimalizálva, és pl. csak 64 bites rendszeren fut. Bár ne legyen igazam...
Kösz az ötletet
. Azért nem kérdezem meg a magyarországi forgalmazót, mert hétvége van."Ideges" lettem, mert írtam egy rövidesen, bárki számára ingyenesen hozzáférhető könyvet a nyáktervezésről és készítésről, amely egy hónapon belül teljesen elkészül, s amelyet az EAGLE 6.x-re "alapoztam". Módosítottam a felhasználói interfész és a hibaüzenetek szövegeit is. Az új magyar nyelvű eagle_hu.qm, qt_hu.qm, eagle_hu.htm és a hozzájuk illeszkedő új manual_hu.hu fájlokat is terveztem közzétenni. Nagyon rosszul érintene, ha az új verzióban megváltozna a felhasználói felület. Több tucat "belül feliratozott" ábrát kellene újra elkészítenem. Vagy egy évnyi munkám elveszne. A fentiek miatt örülnék, ha igazad lenne... Sajnos nem hiszem, hogy bejön, mert a program Linux és MAC rendszerek alatt is fut... De köszi a "reményt"
Amíg a Cadsoft nem tud a v7-ről, addig a cadware azt jósolgat amit akar
![]() Könyveddel időben kicsit megcsúsztál, mert ha nem is Júliusban, de biztosan lesz új verzió.
Azért annyira csak nem lehet jósolgatás, mivel most nem rég jött a német Elektor hírlevelével az alábbi szalag cím. Tehát nem zörög a haraszt ...
Igaz, igy már megtaláltam. Érdekes, hogy simán a weblapon nem tudtam eljutni a linkig csak ha beírtam.
Nem hiszem, hogy 64 bites lesz az új verzió. A 32 bites programok simán működnek 64 bites gépeken is (Program Files (x86) mappába települnek, míg a 64 bitesek a sima Program Files mappába). Viszont elképzelhető, hogy lesz 64 bites is és választható lesz - ez csak az én véleményem, majd meglátjuk.
A forgalmazók is csak erre az infóra hivatkoznak. Az hogy a gyártó oldaláról közvetlenül nem érhető el, nem a forgalmazók hibája. A Google megtalálja. A link szerint a gyártó fenntartja a jogát a kiadás napjának saját belátása szerinti meghatározására. Magyarul: egyelőre nem tudatják senkivel, mikor dobják piacra. Viszont az már biztos, hogy az ingyenes frissítés csak az újonnan (ápr. 15-től az új kiadásáig) megvásárolt licenszekre vonatkozik. A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2014
A 64 bites dolgot csak példaként írtam, miután (természetesen) az ég világon semmi információm nincs róla. A példa pedig onnét jutott eszembe, hogy pl. az Autocad már régóta csak 64 bites vason fut, ezért (sem) tudjuk frissíteni. Másrészt, úgy néz ki, hogy a cég elköltözik egy felhőbe és csak terminálok lesznek az irodában. Tegnap volt kint egy ember a szolgáltatótól felmérni, hogy a monitoromat és a hardverkulcsos 32 bites progit, hogy fogja lekezelni a rendszerük. Az már látszik, hogy a monitorom nem működik megfelelően. A régi 32 bites progik futtatása kérdéses lesz. Álítólag a kernel miatt, jelentős lassulásra számíthatok. Lowgrade...
Egy ilyen megoldással az EAGLE elvesztené a "mezei felhasználók" között szerzett imázsát. A környezetemben már most is egyre többen térnek át a DesignSpark PCB ingyenes, korlátozás nélküli programra... Nem találtam semmi olyat, amiben az EAGLE jobb lenne a DeignSpark PCB-nél, fordítva viszont igen.
Tudna valaki érveket írni, hogy meggyőződjem, nincs igazam (EAGLE vásárlás előtt állok. Sokat segítenének a hasznos információk). Köszi előre is.
Egy kicsit furcsának találom, amit leírtál. Az én saját 64 bites gépemen (win8.1) minden gond nélkül futnak a 32 bites programok, pl. az Eagle is 32 bites. Természetesen kivételek az olyan régiek, amelyeket a win8 már nem támogat. Kompatibilitás beállításával el lehet indítani, működik is, de a 100%-os hibamentességre senki nem ad garanciát. Szerintem nálad is az lehet a gond, hogy a program régi és nem az, hogy 32 bites.
A felhőbe költözésnek meg nem értem lényegét, talán csak arra jó, hogy bárhonnan elérhető, vagy lehet, hogy a cégednek olcsóbb az autocad felhőszolgáltatása, mint a licensze.
Létezik több, ú.n. ingyenes tervezőprogram, de a legjobbak általában valamilyen módon kötve vannak a gyártójához. Pl. láttam olyan PCB tervezőt is, amelyikből nem lehetett kicsalni a kimeneti adatokat, vagy nem a szokott formátumban voltak - a lényege az volt (és azért volt ingyenes), hogy a legyártását csak az adott cégnél lehetett megrendelni, a tervezőprogram "haza" küldte a panel adatait. A másik hasonló változat pedig azért volt ingyenes, mert a program egy alkatrész disztribútor adatbázisához volt kötve. Mondjuk a DesigSpark PCB is az RS Components programja. Hogy mennyire független az alkatrészek disztribútorának termékeitől, nem tudom. Nem foglalkoztam ilyen, kötött programokkal, de a filozófiájuk az, hogy az alkatrészeik forgalmazásának növelése érdekében adnak "ingyenes" programot. Nagy volumenben biztos megéri nekik, a honlapjukon az egyik, a programról készített ábrán látható is egy erre vonatkozó szöveg:
Providing this FREE electronics software is our way of saying "Thank you" for being our customer. A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2014
Miért akarna bárki is meggyőzni? Kinek a pap, kinek a paplan.
Nem tudom, nem értek hozzá. Azt írtam le, amit a jövendőbei szolgáltatónk felvázolt. Ő sem mondta, hogy nem fog működni, csak felhívta a figyelmemet, ennek a lehetőségére.
A fehőbe költözést az egyik "szavahihető" kollégém találta ki, aki végigült egy pár órás előadást a felhőbe költözés fantasztikus lehetőségeiről. Ő pedig, mint szavahihető kolléga, meggyőzte a tulajdonost, hogy ez lesz a cég minden rákfenéjének megoldása. Egyébként valóban a külföldről történő könnyebb elérhetőség az egyik cél. Viszont a "felhős ember" nekem elárulta, hogy az ő rendszerük esetében sem 100%, hogy elérhető bárhonnét. (a részeleteket ne kérdezd!)
Ez egy beszélgetési fordulat volt csupán. Bizonyos körökben szokás hasonló virágnyelvet használni. Sajnálom, hogy nem értetted, illetve elértetted.
Sziasztok,
Meg tudná valaki mondani, hogyan tudom a már kész, megtervezett nyákon utólag a egy vezetékosztályhoz tartozó vezetékek vastagságát egyben módosítani? Ha a a vezetékosztálynál módosítom a szélességet, attól még semmi sem történik. Mit kel tennem, hogy a módosítás érvényre jusson? Köszönöm.
Hali!
Lehet olyan alkatrészt létrehozni aminek az egyik lába a nyák tervben szabadon mozgatható mert vezetékkel kell összekötni? Vagy ha két alkatrésszel oldom meg (egyik maga az alkatrész másik pedig az alkatrész lába, egyetlen pad) akkor olyat lehet csinálni, hogy a főalkatrész letételekor automatikusan letenné a hozzátartozó másik alkatrészt is (a pad-et)? A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2014
Próbáld meg úgy, ahogy a több kapus logikai IC-k vannak - példa van bőven a könyvtárban. Az alkatrész lesz az egyik "kapu" a mozgatható kivezetése pedig a másik. (Kapunak csak szemléltetés miatt neveztem.) Az Addlevelt állítsd "Must"-ra, így nem törölhető a pad, csak az alkatrésszel, vagy "Always"-ra, így a pad törölhető. Pl. a konnektorok esetében az always használatos.
A logikai kapuk esetében az addlevel "next" ami azt jelenti, hogy mindig a következőt fogja beszúrni.
Olyat már csináltam, de ennél nem működik, mert itt a pad-nek kell mozgathatónak lenni és nem a pin-nek. Egy 3 lábú alkatrészhez csak 3 pad-es (vagy annál több) package-t lehet hozzárendelni, kevesebbet nem.
A probléma az, hogy az alkatrész tervezésnél csak egy olyan kereszt van középen amit megfogva lehet mozgatni az alkatrészt, így külön a lábakat nem lehet. A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2014
A nyákrajz felületen is tudsz pad et letenni , és azt oda mozgathatod ahová akarod .Külön ilyen hozzárendelést már meglévő alkatrész elemekhez felesleges csinálni .Mivel gondolom ez egyedi egyszer elkészülő projekt lesz, így azt más áramköri tervezéshez nem hiszem , hogy lehetne , kell , és fontos lenne használni.Feltéve , ha esetleg mindenáron vezetékkel szeretnél összekötni mindent , de akkor meg minek a nyák tervezés.Mert a nyáktervezésnél általában mindig arra törekszik mindenki ,hogy minél kevesebb átkötés huzalozás legyen , de ha másképp meg nem megy akkor jön a kétoldalas nyák.Szóval nem értem ezt a vezetékezést .
Ha nem gond az angol szöveg, olvasd el a "doc" mappában lévő manaual_en.pdf 265. oldalán lévő "Creating new package variants" fejezetet. Aszerint több különböző tokozás variánst hozhatsz létre a mozgatható pad különböző pozícióival. Igaz, nem folyamatos elmozdításról van szó, de bizonyos, általad meghatározott lépésekkel különböző pozíciókat tudsz létrehozni. Majd a panelen a megfelelőt választod ki.
Egyébként tényleg minek kell így bonyolítani, mire jó egy mozgatható pad? Az alkatrészeknek kivitelük alapján előre meg vannak határozva a kivezetései.
Akkor elárulom.
![]() Ez egy piezo lapka lenyomata lenne ami ugye egy olyan alkatrész amihez mindenképpen az egyik pólus vezetékkel megy. ![]() Tudom, hogy le lehet tenni sima pad-et is de jobb lett volna valami elegánsabb megoldás. elektrocad: Tudom, eddig is ezt csináltam, csak minden nyák módosításnál módosítanom kellett a könyvtárat is, mert máshová került az a fránya pad. De végül is megoldottam, hogy egy plusz pin-t tettem a piezo-ra a sémában. Egyébként én eltudom képzelni, hogy pl. egy kapcsoló kivezetéseit is mozgatni kell ha a kapcsolót nem forrasztod a nyákra. Ilyenkor is jó lenne a mozgathatóság, mert az hogy a schematic-ba leteszel egy kapcsolót és még plusz 3 esetleg jóval több pin-t az nem valami szép megoldás.
Akkor használj külön pineket / padeket és oda teszed ahova akarod.
pinhead.lbr -->pinhd-1x1
Sajnos úgy kellett csinálnom. Amúgy valamelyik program esetleg képes erre amit leírtam? Az Altium például?
Más: Be lehet állítani az Eagle-ben, hogy mindig mil legyen az alapértelmezett egység és a rácsot mindig jelenítse meg? Szinte minden indításnál állítgatnom kell.
Arra, hogy egy alkatrésznek a lábát külön helyezd, talán csak az SP és hasonló programok alkalmasak. De ez csak feltételezés.
Másik... be lehet állítani igen az eagle.scr-ben, benne vannak a azok a parancsok amivel lehet paraméterezni. megfelelő label alatt pl: Grid Default mm; Grid Alt mm; Display Grid ....stb
Ilyen parancsok nálam nincsenek. Olyan van csak, hogy "Grid Default On", valahol meg csak annyi áll, hogy "Grid Default". A BRD-nél meg jó formán semmi ilyesmi parancs. Ezek a parancsok a fentebb említett doksiban megtalálhatóak? Mert akkor majd megnézem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

. Azért nem kérdezem meg a magyarországi forgalmazót, mert hétvége van.