Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1629 / 2208
(#) djcaveman válasza Csendes33 hozzászólására (») Jún 22, 2014
Akkor a C9 - C8 csere (egyformára). 1µF minimum 400V
(#) Csendes33 válasza djcaveman hozzászólására (») Jún 22, 2014
A 400V-tal az a problémám, hogy nincs úgyhogy holnap elmegyek vásárolni. Addig is köszi a segítséget, holnap jelentkezem a fejleményekkel.
(#) djcaveman válasza Csendes33 hozzászólására (») Jún 22, 2014
Nincs mit, örülök, hogy segíthettem..
(#) bta válasza Csendes33 hozzászólására (») Jún 22, 2014
Idézet:
„Van egy AEG ae233 csöves itthon, max azt megnézem pillanatnyi megoldásként kondi csere ügyben..”
Azt nem berhelni kellene, hanem hallgatni, kb. ilyesmivel (katt. a linkre)
(#) FordPrefect válasza pisti89 hozzászólására (») Jún 22, 2014
Nem. Csak az első csövet fűtsd ilyen módon, a többit 6,3 V váltóárammal.
(#) havranarpi hozzászólása Jún 23, 2014
Sziasztok!
Csináltam egy kis csöves erősítőt.
És a cső fűtése 12V 1,2 A.Viszont a táp amiről hajtom indulóba 14V-ot ad le.
Ahogy melegszik a cső szépen visszamegy 12V-ra.Az lenne a kérdésem ,hogy nem lehetne tenni a fűtésnek valamit nehogy elszáljon a fűtés?Indulóba felvesz 2A-t és 14V-ot.Ennek lehet tenni valamit ?
(#) Orbán József válasza havranarpi hozzászólására (») Jún 23, 2014
Szia!
Érdekes, amit írsz. A fűtőszál hideg ellenállásakor a 2A rendben.
De amikor melegszik, hogyan lehet 12V-od (1.2A mellett) és 2A-es áramfelvételnél 14V?
A trafó nem ellenállás huzallal van tekerve - gondolom.
(#) Gafly válasza havranarpi hozzászólására (») Jún 23, 2014
Erre régen NTC ellenállást használtak. Itt van egy cikk, itt pedig egy katalógus...
(#) havranarpi válasza Orbán József hozzászólására (») Jún 23, 2014
A trafó üresjárásba 14V-ot ad.Max 2A-el.
Amikor ráteszem a csövet hirtelen még a 14V kerül rá és amiért hideg 2A-t vesz fel.
Utána szépen visszamegy a fesz 12V-ra ,amikor már meleg a cső akkor 1,2 A-t stabilan felvesz
Nem így működik teljesen. Az a fesz egyből visszamegy az üzemi feszültség alá valamennyivel, aztán, amikor lecsökken az áramfelvétel 1.2A-re 2-ről, akkor feljebb megy a fesz és akkor lesz 12V.
Egyébként kidobhatjuk a tankönyveinket.
Vagy speciális trafód, áramforrásod van...
(#) havranarpi válasza Orbán József hozzászólására (») Jún 23, 2014
Csak egy egyszerű asztali lámpatrafó volt
Felfedeztél akkor egy érdekes fizikai törvényt, érdemes lenne grafikonon ábrázolni:
Üresjárat forrásfeszültség 14V~
2A terhelésnél 14V~
1.2 A -nél 12V~
akkor:
0.4 A-nél 10V~
0 A-nél már újra 14V~
Furfangos...

A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2014
(#) havranarpi hozzászólása Jún 23, 2014
Sziasztok!
Megépítettem ezt az erősítőt.Az lenne a kérdésem ,hogy hogyan lehetne nagyobb teljesítményt kihozni belőle?Nem sokat szeretnék csak annyit ,hogy egy fejhallgatót teljesen meghajtson

kh_ar3.gif

(#) FordPrefect hozzászólása Jún 23, 2014
Sehogy. Úgy **r, ahogy van. Az internet/papír minden hülyeséget elbír. Két oldallal előbb vitatkoztunk (?) erről a kapcsolásról. Olvasd el. Esetleg nagy ohmos, 600 ohm körüli fejhallgatókhoz alkalmas. Csak hát a mostaniak inkább 8-16-32, max. 120 ohm körül vannak...
(#) daneg86 válasza FordPrefect hozzászólására (») Jún 23, 2014
Hát ezt benézted, mert nekem a 32 ohmos fejhallgatót elég jól meg tudja hajtani és elég kellemes hangja van.
Pattogás helyett lehetne normálisan is a kérdésre válaszolni..
(#) pucuka válasza havranarpi hozzászólására (») Jún 23, 2014
Tudod az a baj, hogy a cső fűtésének ellenállása hidegen kisebb, mint melegen. (ahogy egy izzólámpáé is. Pont bekapcsoláskor folyik a nagy áram, és ekkor csökken a trafód kapocs feszültsége a belső ellenállása miatt. Ahogy melegszik a cső, annál kisebb a terhelés, kisebb az áram, a trafó kapocs feszültsége is nő. Már ha a trafónak nem negatív a belső ellenállása.
(#) havranarpi válasza pucuka hozzászólására (») Jún 23, 2014
Köszönöm a választ.Rájöttem ,hogy hülyeségen gondolkodtam
(#) CIROKL válasza FordPrefect hozzászólására (») Jún 23, 2014
Ezt benézted , mielőtt mondasz valamit meggyőződhetnél mit is mondasz .
Ezt már sokan megépítettük és semmi gond nincs ezzel a kapcsolással , az internet valóban sok hülyeséget hordoz többek közt az okoskodó beszólásokat is aminek alapja nincs !
(#) CIROKL válasza havranarpi hozzászólására (») Jún 23, 2014
A kérdésed értelmezhetetlen , ez a kis cucc tökéletesen alkalmas már 32 ohm -os füles meghajtására is , amennyiben nálad nem megy rendesen akkor vagy a hallásod nincs rendben vagy végzetes hibát követtél el az építés során !
(#) havranarpi válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 23, 2014
A hallásom rendben, az áramkör is rendben.Mobilról próbáltam meghajtani itt persze nem vezérel ki teljesen.Ha laptopról adok jelet úgy persze teljesen jó.Csak kicsit többet szerettem volna
(#) CIROKL válasza havranarpi hozzászólására (») Jún 23, 2014
Ugye csak viccelsz ?
Mobil az telefonálásra használható arra tervezték az hogy tud csörömpölést is az egészen más történet !
(#) daneg86 válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 23, 2014
A bemeneti érzékenységét / erősítését akarja növelni, hogy kisebb jelű forrásról is normális hangerőn hallgathasson zenét
(#) CIROKL válasza daneg86 hozzászólására (») Jún 23, 2014
Na még egyszer elolvastam mit is kérdezett , de egyértelmű a kérdés hogyan lehet nagyobb teljesítményt kihozni belőle hogy egy fejhallgatót rendes meghajtson ?

EZT írta szóval ...
(#) kristikoma válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 23, 2014
Szerintem nagyon nem viccel. Aki mobilról, laptopról, PC-ről akar, az inkább használjon 741-es IC-t... Arra kb. megfelel. Ehhez még valami iszonyat minőségű füldugó pont passzol.
(#) havranarpi válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 23, 2014
Hát igen ,rosszul fogalmaztam
daneg86 jól fogalmazta meg mire is gondoltam
(#) daneg86 válasza kristikoma hozzászólására (») Jún 23, 2014
Szerintem ne kezdjünk el ezzel dobálózni, hogy ki mit miről és hogy hajt. Én is csak egy USB-s hangkártyáról hajtom az alkotásaimat, de így is van észrevehető különbség. Én pl magáért az építésért szerelek, meg tapasztalatszerzésért miegymás, nem azért, hogy legyen egy tip-top hangrendszerem itthon
(#) kristikoma válasza daneg86 hozzászólására (») Jún 23, 2014
Nem is a tip-top rendszerre gondoltam, de legalább gyári CD-ről mehetne. Ruszki cső van(állítólag) dögivel, bár sosem láttam annyit.
(#) daneg86 válasza kristikoma hozzászólására (») Jún 23, 2014
Laptopomhoz vettem egy Asus Xonar U3 hangkarit, de az alaplapihoz képest megváltás volt, FLAC-ok gyönyörűen szólnak egy 5000Ft-os fejhallgatóval is. Tervben van valami komolyabb DAC építése is, de mindent a maga idejében
(#) kristikoma válasza daneg86 hozzászólására (») Jún 23, 2014
Ez már jobban hangzik, sok sikert hozzá!
(#) mark.budai válasza havranarpi hozzászólására (») Jún 23, 2014
Szia! Én megépíteném, már csak egy próba erejére is. Most lettem kész egy félvezetős fejhallgató erősítővel. AB osztály, a végtranyók munkapontját egy-egy jfet állítja be, elöl egy műveleti erősítő. Mérve zseniális, a -3dB-es határok 3.5Hz-en és 280kHz-en vannak. A hangja.. Hallgathatatlan! Nem nagy hangerőn hallgattam, talán még halkabban is, mint általában szoktam. Negyed óra után le kellett kapcsolnom, mert megfájdult a fejem. Addig is, egy fémes, élettelen valamit hallgattam. Szemben a kis HEED Canamppal, ami elektronikailag messze van a jótól, de a hangja igenis jó. Tudom, hogy nem a sávszélesség határozza meg egy erősítő mivoltát, de ez nem torzított, nem emelt ki, nem vágott túlságosan. Minden megvolt benn, de úgy éreztem, leerőlködi a s.ggét. Egyszerűen hallgathatatlan a kis félvezetős.
Én bátran ajánlom ezt a csövest, majd Te eldöntöd. hogy tetszik-e vagy nem. Szégyen, de attól, hogy valami elektronikailag nem korrekt, még lehet nagyon jó hangra. Nézz bele egy Marshall gitárerősítőbe, de előtte kérdezd meg a zenészeket a véleményükről. Le fog esni az állad, mik vannak egy ilyen neves erősítőgyártó dobozaiban.
Következő: »»   1629 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem