Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözletem a hozzáértőknek!
Lenne nekem egy Sharp cd pc651 típusú hifitornyom. Mivel egy mühelyben található ezért nap mint nap áramtalanítva van a készülék. A problémám az, hogy van olyan hogy 2-3 napig is megyjegyzi áram nélkül a beállításokat és a rádió csatornákat, máskor pedig elég egy percre áramtalanítani és máris elfelejtett mindent. Mi lehet a hiba oka? Szétszedtem de sehol sem találtam benne valami elemre utaló jelet, ami a memória tápellátását lenne hivatott kiszolgálni. Hol kellene keresnem a memória megtartásáért felelős egységet? Köszönettel: Petya!
Általában az előlapon a proci közelében szokott 0,22-047F kondi lenni.
Gondolom akkor kondi kiforraszt, új kondi beforraszt és minden happy
![]() Jól látom hogy nem mikrofarados hanem csak Farados kondirol beszélsz? :O A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2014
Igen jól látod: Farád
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2014
A problémám az, hogy amit találtam benne az 220mikrofarad és 10V Nah most ilyet nem kaptam, ugyhogy egy 220mikrofarados 16v-os lett bele téve. A helyzet az, hogy egy két oráig meg is tartja áram nélkül a dolgokat de utána már kehe van. Kérdem én, hogy a 220mikrofarad 10v helyére a 0,22farad 5,5v be tehetőe, vagy keresni kellene 10v-os kondit?
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2014
Ne cseréld le a 220u-t, az nem lesz jó.
Lehet, hogy nem kondival van megvalósítva a memória tárolása.
De a kapcsolási rajza alapján az a kondi van illetve van még mellette egy kerámia kondenzátor is.
Biztos vagy benne, hogy ez a kondi amit keresel? Ha gyárilag 220u van benne, ne változtasd.
Az a bajom, hogy a manual, amiben ezek a dolgok vannak 3 mb és nem engedi feltölteni. Megpróbálom szétszabdalni, hogy csak a kapcsolási rajz meg a nyák-ok leírása legyen hozzá. Ha szépen megkérlek átnyálazod nekem? Bár részemről biztos vagyok benne, hogy ez a kondi lenne a megfelelő hozzá. Illetve ez a kondi felel a memória tápellátásáért.
Ez lenne a készülék javítási útmutatója és kapcsolási rajza is. Hátha valaki okosabb nálam és meg tudja mondani hogy melyik kondi felel a memóriáért.
http://data.hu/get/7625207/sharp_cd-pc671h_pc651h.pdf
Szia!
Megnéztem a pdf-et. A Memory Backup-ért a 220µF-os elkó a felelős. Párhuzamosan vele egy kerámia kondi. Kicserélted az elkót, de a kerámiát is kicserélhetnéd, nem-e az húzza le az elkódat. Más nincs ami beleszólna a memória tárolásának idejébe. Szerintem cseréld ki mind2-t és próbáld ki.
Bővebben: Link
Standby-ban tartani kell neki a memóriát, van külön tápellátása (PT802;IC803) Ezt a kört is át kellene nézni, és a csatlakozó kontaktokat is (CNS 806).
Szerintem elbeszéltünk egymás mellett. Nem az a problémám, hogy egyáltalán nem tartja meg a memóriát. Mióta kicseréltem benne a kondit, azóta 10ből 10x megtartja. Az a gondom, hogy ha este áramtalanítom a műhelyt, akkor reggel ha bekapcsolom az áramot, akkor már elfelejti a dolgot. 3-4 órát simán megtartja áram nélkül a dolgokat de egy estét már nem bír ki. Kérdem én, hogy mi lenne ha a 220µF-os kondit nagyobbra cserélném? illetve ennek a kondinak elméletben mennyi ideig kellene megőrizni a beállításokat? Biztos ami biztos kicserélem még a kerámia kondit is, bár szemmel nem igazán látszik rajta semmi hiba sem. Elméletben ha szerintem egy 1000µF körüli kondit tennék bele sztem már ki kellene bírnia.
Sziasztok! Én írtam korábban arról, hogy van egy hifim, aminek a kijelzője nem világít már olyan erősen, mint régen. A fűtőszálak mentén szabályosan sötétebb. Szétszedtem azóta a hifit, a kijelzőt letöröltem, a plexit belülről szintén, de a hiba továbbra is fennáll. Talán mégis egy kondi lesz a hibás? Nehéz ezt cserélni?
Inkább egy előtét ellenállást tippelnék ami megy a fűtésre, inkább azokat méregesd végig, véleményem szerint a kondi mást produkálna vibrálás és társai, ha tévednék elnézést de a kijelző fényerő gondoknál 10-8 alkalommal ellenállás gondokat találtam
![]()
Annyira nem értek hozzá, de ez könnyen korrigálható?
Amennyiben valóban az előtét ellenállások rosszak könnyen javítható ellenben a kijelző cserénél lehet jobban megéri megnézni egy új hifit, pláne ha nem vagy szakmabeli, némelyiket elég macera cserélni.
Talán ezzel a képpel jól tudom ezt a dolgot demonstrálni. Világoskék részeknél látszik igazán, a közepükön fut végig az a feketés csík. Segítsetek légyszi!
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2014
Ezen felül ilyeneket produkál: néhol erősebben látszik az adatjelzés is.
Valóban cserére hajaz nézz szét mennyibe kerül, és megéri-e neked az árát, különben ha ezen felül hibátlan akkor nem nagyon kell ránézni és már is boldog tulajdonos leszel
![]()
Van egy Philips hifi elkezdtem kitakarítani a portól idáig oké is , aztán elkezdtem össze tenni és nem működöt,egyedül ami működik rajta a hangerő szabályzó és a bekapcsoló gomb többi gomb semmire nem reagál.egyszerűen nem tudom mi lehet a baja,vezetékeket újra beletettem igazgattam de semmi.ezért kérnék segítséget.
Sziasztok! Van egy JVV mx d302T sztereo hifim, aminek az egyik csatornája halkabb, szétbontottam van benne két darab tda 7295 IC. Tanácsot szeretnék kérni, hol kezdjem a hibakeresést. A tápfesz megvan mindkét IC-n.
Megvan a hiba, a jelforrás féloldalas lett.
Szerintem valami érintkezési hiba a paneleknél. Szedd szét újra, majd figyelmesen rakd össze ismét! Jártam már így én is és ez megoldotta.
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2014
Sziasztok!
Lenne egy két problémám, lássuk szépen sorban. Kaptam egy Sony HCD-RX77S minihifi tornyot. Minden szép és jó, azt leszámÍtva hogy a CD lejátszó nem megy egyáltalán. Nos nekiálltam szétszedni, kicseréltem az ékszÍjakat. Most már forgatja a tányért, ki is adja azt de valami hibádzik. Akárhányszor becsukatom vele a tányért, mindÍg visszaadja, még kikapcsolt állapotban is. Csak akkor marad zárva, ha kihúzom. Van egy mikrokapcsoló ami jelez hogy kinyÍlt/bezárt-e a tányér. Ez működik mind2irányban, de nem itt van a hiba. A panel kábleje is rendben van. Gondolom azt hiszi, elakad a tányér ezért kiadja inkább. Mit kezdjek vele? Másodszor: Palladium CV31 német hifitorony, sehol semmi rajz a cucchoz. Nem szól az FM rádiója, AM, LW működik. FM-en csak sistergés hallható, antenna van rajta. Köszönöm a segÍtséget!
Üdv!
Szeretnék segítséget kérni!Pár napja kaptam egy régebbi Panasonic Hifit.Nincs semmi baja,szépen szól,5CD lemezt lehet egyszerre bele rakni,és van 2db kazetta lejátszója is.Annyiban szeretnék segítséget kérni,hogy a CD lejátszó nem viszi a másolt CD-ket.Ezt meg lehet oldani valahogy? Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia!
Tökéletesen, nagy valószinűéggel nem,igy érdmes használni.
Üdv!
Írtam már egy külön fórumot de azt bezárták. Nos szeretném a segítségeteket kérni!Kaptam nemrég egy Panasonic Hifit,szépen szól,5CD-t lehet belerakni egyszerre,van 2db kazetta lejátszó is rajta.Annyi a baj vele,hogy a másolt CD-ket nem akarja lejátszani,mindig kiírja,hogy nincs lemez a lejátszóban.Ezzel lehet valamit csinálni? Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia!
Ha jó benne a lézer olvasnia kellene az írott lemezeket is. Próbáld meg tisztítani fejet, ha nem hoz eredményt, cseréje segít.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |