Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, ez tervezési hiba. Villanyszerelőtől ennyi telik.
A golyós orsós megoldásra gondoltam már én is, de azért is vetettem el először, mert csak a golyós anya kerülne annyiba, mint trapézból a 3 komplett hajtás. ![]() Ez a szíjhajtás viszont elgondolkoztatott. Erre a megoldásra nem gondoltam, köszi a tippet. Ráfekszem a témára.
Az is egy lehetséges megoldás ha az orsó helyett az anyát forgatod.
Bővebben: Link
Egyértelmű, hogy rezonál egy ilyen orsó!
Nagyon vékony! Minimum egy 18-as orsót kellene kifeszíteni és hajtott anyával megoldani
Ilyen nagy távon egy vékony golyós orsó sem lenne jobb.
Szíjhajtás 1200mm érdekes megoldás lenne. Max egy omega szíjhajtást lehet csinálni az még jó lehet ilyen nagy távon is! A legjobb amit Zoli_Bácsi is írt fogasléc. A gépemen 1400mm hosszban van.
Értem. Köszi a tippeket, még gondolkodom a megoldáson. A fogaslécest teszem akkor előtérbe.
Ha netalán a szíjnál maradsz akkor az omega nagyon jó.
És olcsóbb, ha ezt nézed.
Üdv Uraim! Tapasztaltabb kollégák segítségét, véleményét kérném! Belekezdtem egy CNC gépbe, van két nagynyomatékú motorom (x,y tengely hajtásához). Viszont több darabot nem tudtam beszerezni. Kérdésem az lenne, hogy a Z tengelyhez elég egy nagyfloppy meghajtóból kiszedett motor, tehát a szánt tudja majd fel-le mozgatni vagy szenvedni fog vele? STH-39D137-01 típusú van itthon. A válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
Nekem is olyan van rajta, nálam a Z tengelyen semmi sincs csak a szán és a maró motor, nem a legjobb... Működni működik de erősen felejtős legalábbis nekem.
Köszönöm a gyors választ, én is maró motort akarok rátenni illetve a szánt, tehát nem nagy súlyról lenne szó, csak ezzel nem voltam tisztába, hogy mit bír a motor, sajnos adatlapot nem találtam róla, így a nyomatékáról fogalmam sincs.
Szerk: Érdekelne, hogy ezalatt az erősen felejtős alatt mit értesz. A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
Üdv!
Én hasonló kinézetű motorokat használok mindhárom tengelyhez. Azok mátrixnyomtatóból voltak bontva és eddig jól bírják. 15V max 500mA limit / motor és kínai tb6560 vezérlő. Milyen a géped mechanikája?
Még semmilyen, csak elméleti síkon van a dolog, csak ez a motoros téma vagyis ez az egy motor ködös előttem. De lehet, hogy veszek egy nagyobb motort a Z tengelyre is. Csak kíváncsi vagyok a nagyok véleményére. Illetve a mechanikához próbálok még tapasztalatot szerezni.
Mivel kissebb munkákra akarom, illetve új hobbi címszóval így először olyan (tengelyhossz) 500mm*500mm Illetve Z tengely 15-20mm. Az X-Y tengelyre 23LM-C038-004 típúsú motor áll rendelkezésre, ezzel szerintem nem is lesz gondom. Maga a vezérlő egység PIC-el lenne megoldva, Illetve itt figyelném a lépés jeleket, ha áll a motor vagy esetleg lassan forog akkor a feszültséget szabályoznám. Ami még kérdés, a motort ahogy teszteltem 4.3V-al a lépés jeleket 0.002 másodpercenként adtam egész lépésbe, amikor már 0.1-re vettem le akkor már csak gerjedt a motor, de mozgás nem volt. Itt az lenne a kérdésem, hogy megemelhetem a feszültséget a motornak, amikor nem bírja tartani a tempót?
Véleményem az, hogy a floppy motor kevés. Legalább 1Nm-es motor kellene áttételezve. Azért, hogy meglegyen a megfelelő fürgeség, minél kevesebb legyen a motor "rámpa" (lassulás-gyorsulás)
Lenne egy motor 23lq-c202-g4v típusú motor, esetleg azzal? Ez már méretesebb motor. Szerintem ez lesz a Z tengelyen
Nem néztem még utánna. A másik két motor amit említettem arról viszont abszolút nincs infóm, de több külföldi oldalon is említették, hogy a célnak megfelel.
Hűűűű. Én még milyen régen építettem egy CNC-t. Épp a trafós forumnál olvasgatok, és láttam, hogy pörög a cnc-s forum. Mikor még énfelőlem jöttek kérdések, talán 10+ oldalnál jártunk.
Azóta a garázsban pihen a ketyere. Talán 4 Nm, 3D. gondoltam felrakom árulni. 1m*70cm*50cm. 0,01 tudott tapintóval fél óra után. ,De nem rakom fel, mert fájna a s(z)ívem utána. Ezt csak nosztalgiából irtam. Még érintőképem is van asszem hozzá . ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
Ejha! Ez már emberi méret... Fénykép van róla?
Pont kerestem az előbb, hogy írtam ezt a feljegyzést. Kellene lenni valahol. Néztem itt a fotók közt. Nemtaláltam. Milyen CNC-s forum van még itt?
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
Ilyen volt még akkor. - 122222221312 - Bővebben: Link
Azóta nem láttam összerakva. A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2014
Ez már nem is annyira hobbi kategória... A bútorlapos megoldás nem ütött vissza még?
...és a kész munka...
Kicsivel több, mint 36 perc alatt, 120mm/m sebességgel, a picurka 1W, 808nm-es diódával, A4-es méretben. Mellékeltem a g kódot is, hátha valakinek megtetszett. A művelet, az óra középpontjából indul. Ha a szerkeszthető Cambam-os változatra lenne valakinek szüksége, szívesen elküldöm PÜ.
Összeszerelve ilyen lett...
Köszi!
Többek között ezért is jó a lézer. Hamar van az embernek sikerélménye és nem kell hozzá komoly mechanika.
Sziasztok!
Arra gondoltam, hogy egy régi tintasugaras nyomtatót alakítanék át gravírozáshoz... Megmaradna gyári elektornika, csak a fej helyett egy lézer lenne. Tehát elvileg ugyanúgy működne, mintha nyomtatna, csak nem festéket köpködne, hanem a lézert kapcsolgatná. Szerintetek megvalósítható, vagy ez így ebben a formában nem kivitelezhető? Nem sok a szabadidőm, hogy a nulláról kezdjek építeni egy CNC-t, ezért gondoltam erre a megoldásra. Vélemény?
A nyomtatoval aligha fogsz tudni gravirozni. Egy plotter kellene inkább.
A nyomtato nem megy folyamatosan hanem soronként és pontonként rajzolja meg a képet - ami nem hiszem, hogy jo lenne a lézernek ( azt is kapcsolgatni kellene pixelenként.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |