Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia mindenki ! van egy 4csat. autós erősítőm az eggyik végfok eldurrant(TA8210AH ) a másik jó
ha a rosszat kiforrasztom attol még 2csat. még használható ? előre is köszi a válaszokat.
Használható .Kérdés , hogy van megoldva a 4 kimenet.
Mert , ha az egyik volt csak a baloldal , és a másik megy csak a jobb , akkor csak egy egyoldalas monó erősítőt kapsz , de , ha nem , így , akkor sztereó lesz , csak kisebb teljesítménnyel.
különvan a két csatorna . az erősítőn van kapcsoló is a 2ch 4ch használható itt a kép
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2014
vagy ha nemlehet akkor mivel tudok rakni a TA8210AH HELYETT mert eddig sehol nem kaptam
Igen pont erre gondoltam , hogy a kimeneteken látszik , hogy külön van első , és hátsó hangszóró kimenet. Dehogy most mind a két végfok szerepet játszik e az első , és hátsó kimeneti vezérlésben , vagy külön , csak az egyik a hátsó a másik meg csak az első hangszórókat vezérli, ezt nem tudom .Ha kiforrasztod , úgy is kiderül.
Egyébként lehet kapni ITT A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2014
Üdv kedves kollégák olyan ügyben kérnék segítséget , hozzám került egy
Reflex RX -200 és sajna barbár kéz alatt volt ! ehhez kelne kapcsolási rajz meg beültetési Ki vannak szedve belőle a végek és lövésem sincs mi lehetett benne Mod: Kivettem 20 db felkiáltó jelet, egy is annyit jelent! A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2014
kimértem a bemeneteket a csatorna váltó kapcsohoz valójában 4ch-nál minkét oldalt átengedi
2ch nál lekapcsolja az eggyik oldal rca bemenetét . valóban látom találtál ic-t de az 20w-os az erősitőre 4x100watt van írva.
* Tényleg?
![]() Legalább egy fotót küldj, csak öt perc elfoglaltság. És Mi is szánunk rá 5 percet. ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2014
Hát a 4x100W nem tudom , hogy jön ki mivel az az ic amit te is megadtál az 20w .
Az ic két kimenettel rendelkezik két ic esetén ez 4 kimenet , ami 4x20w maximum az is csak 80w .Szóval az a 4x100w nem hiszem , hogy igaz.De egyébként az ic adatlapját is , ha megnézed azon is szépen rajta vannak ezek az adatok.
Az a barbárság, hogy le lett szedve, elvágva 2 darab 2N5886?
Fetek szépen ott vannak a bordán. Igaz nem néztem datasheet-et. 500-as fentvan.
Igaza van az előttem szólónak. Mire mi van írva?
![]()
q756 a másik fele az gyalázatosabb ott a fettek is ki vannak piszkálva ez a tűrhetőbb oldal . már csak az a kérdés hogy amit írtál véget az jó lehet -e ? mert kel 4 db és nem is olyan olcsó .
na meg azt se tudom hogy kel beültetni . ![]()
Várj meg nálam tapasztaltabbat is. A FET-ek ugyanazok mint ezen az oldalon...
Nézd meg az idézett alkatrész könyvét. HA az 500-asba is jó volt, ebben túlzás. Azért drága. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2014
ja(,) dehogy(!) bele gányolt Bd 242c és azon az oldalt 1 ellenállás is el van sülve(.)
Tessék? Nézd meg a datasheet-et. Lehet hogy passzol. Ha Az 500-as kapcsolását nézed abból is bele illik minden, csak felül van méretezve. Lehet közelebb járnánk, ha arról küldtél volna képet. Mármint nem a levágott LIKakról
![]() 500 CSak azért linkelem, mert foglalkoztam vele 5 percet.
köszi már látom én is, nem is értem minek írják rá!!
NAGYON KÖSZI a SEGITSÉGET! * *Mod: Ne kiabálj! A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2014
Bár azt írja a könyve, hogy a BC546B van a bordára rögzítve. Érdekesen szerelték akkor furatra
![]()
Megmértem a T4 kollektorát GND-hoz képest, -17 Volt. És a kimeneten is ennyi van. GND-hez képest negatív.
Így már más a helyzet, ezt írtad korábban.
Mérd meg T1 bázisát testhez képest, ha ott jelentős negatív feszültség van (-16V) akkor ott NPN gyanús a tranyó. Mi van T1-re írva?
Tudom, de akkor pont nem érintkezett a negatív tápfesz. (jóé tippelted, T1 bázisan teljes negativ tápfesz van)
De megvan a gebasz... ugye itt 2db C556A-nak kéne lennie. de a T1 545C .. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2014
Kicseréltem. Az egyik C556A a másik CTBC556B, hangszóróval búg, egyen nincs a kimeneten, ha a bemenetet rövidre zárom, elnémul. Na most mi lehet a baj?
Ennek ilyen érzékeny a bemenete, potit tudnál/tervezel elé kötni?
Találtam még egy belevalót, C556-ot, kicseréltem, tökéletesen működik ez is, köszönöm a segítséget!
Akadhat gond abból, hogy a következőben már nem C556 lesz, hanem CTBC566B?
Ez a típusjelölés nem sokat mond számomra, a helyettesítés tekintetében itt érdeklődhetsz.
Sziasztok
Szeretnék építeni egy nelson pass f5 erősítőt,tudtok hozzá nyáktervet vagy legalább kapcsolási rajzot,a neten találtam rengeteg félét de mivel az angol tudásom nem a legjobb nem akarok feleslegesen kisérletezni .Köszönöm a segítséget.
Szia! Original. Turbo. Megénekelte ezt Király Tibi is, olvasmánynak feltétlen ajánlom Bővebben: Link.
Szervusz!
Nos az operáció megtörtént, de sajnos a beteg állapota nem javult. 2db 6800µF/50V -os kondenzátor van/volt benne gyárilag, ugyanúgy megvolt a zavaró zaj, kapott mellé még oldalanként 4700µF/50-os kondit, de így sem történt változás. Van esetleg még tipped, hogy mi okozhatja?
Mérd ki a D951 dióda-hidat! Ez van a pufferek előtt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |