Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1569 / 2556
(#) Taki84 válasza reloop hozzászólására (») Júl 13, 2014 /

kivettem, megmértem, tökéletes..
(#) Dióda hozzászólása Júl 13, 2014 /

Tessék a szervíz doksi csatolmányban.

Ajánlatom hogy ellenőrizni a szalagkábelt ami benne van illetve a táprészen mérni hogy megfeleőek-e a fesz értékek .
Keresni benne melegedő dolgot legfőképp az előfok és rádió táprészen mivel ha ott lóg a fesz akkor bekavarodik a bemenetválaszó és kapcsolhat rádiót vagy lemezjátszó jelet is nyomógombtól függetlenül. Illetve bezajosodik az előfok a szűretlen táptól. Nem valószínű hogy a végfok a ludas.
Esetleg keresni az előfok táprészén rossz forrasztást vagy púpos kondit esetleg panelszakadást . Találkoztam már érdekességekkel.

Valamiért nem engedi föltenni a doksit.
Majd 7 mega ha kell jelezd és elküldöm.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2014
(#) reloop válasza Taki84 hozzászólására (») Júl 13, 2014 /

Akkor olyan apróság után kell kutatni, hogy az előerősítő tápja kellően szűrt-e. Itt is az egyenfeszültség AC komponensének mérését javaslom. Valahol a test kontaktja is lehet hibás.
A behatároláshoz zárd testre a végfok bemenetét, rajz szerint CNP113-nál lenne praktikus.
(#) Taki84 hozzászólása Júl 13, 2014 /

Köszönöm a tippeket!
Megpróbálkozom a dolgokkal, bár még kezdőnek számítok a témában..
Ha nagyon elakadok, szólok! Esetleg pár üveg söritalért vagy borszörpért cserébe segítséget kérek
(#) kiss1999 hozzászólása Júl 13, 2014 /

Sziasztok! Adott egy erősítő, mondjuk egy tranzisztoros, pl 50w 8 ohm, de 4 ohm-ot nem bírja gyárilag... na ezt ha megakarom csinálni 4 ohm-osra, hogy nagyobb teljesíményt vegyek ki belőle, akkor elég annyit csinálnom, hogy a végtranzisztorokat nagyobbra cserélem, esetleg párhuzamosan kötök többet? persze ha a táp kicsi, akkor trafót is cserélnék... csak elméleti alapon gondolkozom egyenlőre.. vagy mi az amire figyelni kell? Köszi: Martin
(#) pjg válasza kiss1999 hozzászólására (») Júl 13, 2014 /

Inkább keress egy jó 100W / 4 ohm -os kapcsolást és építsd meg. Jobban jössz ki.
(#) reloop válasza kiss1999 hozzászólására (») Júl 13, 2014 /

Szia! A tápnak, hűtésnek bizony ki kell tudni szolgálni a kétszeres terhelést. Ami az erősítőt illeti, linkelj be egy konkrét kapcsolást!
(#) kiss1999 válasza reloop hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

egyenlőre csak elméleti síkon gondolkoztam, hogy egyeltalán kivitelezhető-e... szóval nem tudok kapcsolást ..
(#) reloop válasza kiss1999 hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Az elméleti részéhez a végtranzisztorok meghajtói és az áramkorlátozó tartozik még.
(#) zoli7409 válasza reloop hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Köszönöm a segítséget.
Lenne még egy kérdésem.Most egy JLH 69-et hajtok az általad javasolt stabilizált táppal,de a toroid trafónak csak egy szekunder tekercse van.Olvastam hogy ez nem a legszerencsésebb a csatornák közötti áthallás szempontjából.Érdemes-e a JLH-nál a késöbbiekben átalakítani két külön szekunder tekercsesre ( külön egyenirányítva, pufferelve és stabilizálva)vagy nem érdemes vele foglalkozni.Ez a kérdésem a F5 erősítővel kapcsolatban is.
(#) martin66789 válasza zoli7409 hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Sziasztok
Erősítő kimenetén gondolom nem jó ha a mért érték nem egyezik, vagyis a Right és a Left kimenet között 3 az eltérés.
Multiméterrel 20-as állásban mértem bemeneti jel nélkül a RIGHT kimenet 0,14 a LEFT meg 0,17 gondolom ez nem jelent jót vagy tévedek?

Ha egy magas hangszóró amit egy erősítőhöz gyárilag adtak és a közepe fura égett szagú az sem jelenthet jót nem ? Csak az a fura hogy még szól.
(#) kadarist válasza martin66789 hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Szia!
Minden rendben van, mert a 0,14 és a 0,17 valami között nagyon kicsi az eltérés, pontosan 4 század valami.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2014
(#) reloop válasza zoli7409 hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

A csatornánkénti külön táp (dual-mono) előnye a sztereó földhurok mentessége, és a csatornák közötti áthallás minimalizálása. Közös stabilizált tápegységnél nálam sem a földhurok miatti búgás, sem az áthallás nem érzékelhető. A-osztályú erősítőnél, a viszonylag egyenletes áramfelvétel miatt az áthallás amúgy is nehezen alakul ki.
Mivel hobbiról és nem sorozatgyártásról van szó, kedved és lehetőséged szerint dönthetsz
(#) operable hozzászólása Júl 15, 2014 /

Sziasztok!
Van egy Orion 5.1 ht550-em, és 2.1be volt bekötve a gépre, majd egyik éjjel elkezdett búgni a bal első hangszóró. A problémát azóta is csinálja, és elviselhetetlen. Ha csak magam a láda van bekapcsolva, nincs rákötve semmi, akkor is búg folyamatosan. 2.1 és 5.1-ben is. Vajon mi lehet a probléma? Köszönöm előre is.
(#) Tiggey válasza operable hozzászólására (») Júl 15, 2014 /

Nekem is ugyan ez a szett van. Az öt csatorna azonos tápról megy, ezzel táp kizárva. Le kell húzni a végerősítők paneljáról a jelcsatlakozót. Ha akkor is búg, a bal első hangszóróhoz tartozó végfok ic, és előerősítője/szűrője körül kell keresgélni, ha nem szűnik meg, akkor a bemeneti panelt kell átvizsgálni. Szerintem forrasztási probléma lehet, mert az elég kifogásolható az egész szerkezetben.
(#) operable válasza Tiggey hozzászólására (») Júl 16, 2014 /

Szétszedtem... forrasztási hibát nem találtam, meg semmi égés nyomot, vagy bármi. Leszedtem a bemeneti meg a kimeneti panelt, de semmi észre vehetőt nem találtam. Pontosan akkor mit is huzzak le honnan és hogyan próbáljam meg, hogy búg-e vagy sem!? kicsit amatőr vagyok ilyen téren...
(#) operable válasza Tiggey hozzászólására (») Júl 16, 2014 /

lehúztam, és igy is bőg. Mit nézzek még meg?
(#) kriszti1998sub válasza operable hozzászólására (») Júl 16, 2014 /

Szerintem nézd meg a tápszűrőt mert lehet,hogy ott a probléma forrása valamelyik kondenzátornál!
(#) operable válasza kriszti1998sub hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

Lehet nagyon nagy hülyeséget fogok kérni, de leirnád hogy hogy néz ki a tápszürő, és hogy tudom megnézni vagy kimérni?
(#) ha6qt hozzászólása Júl 17, 2014 /

Sziasztok,

Mélysugárzó számára szükségem volna 25Wout teljesítményre. Milyen IC-t ajánlotok legegyszerűbb / legolcsóbb megoldásként?

Köszönöm!
(#) reloop válasza ha6qt hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

(#) Tiggey válasza operable hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

Mint írtam az első hozzászólásomban:
Idézet:
„Ha akkor is búg, a bal első hangszóróhoz tartozó végfok ic, és előerősítője/szűrője körül kell keresgélni”

Kriszti98 : Az öt csatorna azonos tápról, szűrőről megy. Ha táp probléma lenne, búgna mind az öt csatorna.
(#) operable válasza Tiggey hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

Tudnál/tok valami támpontot adni, hogy merre felé keresgéljek? Elég amatör vagyok ilyen téren, de nem akarom szervizbe vinni.

A búgás mellet, azért szól rendesen, vagy csak búg?

Szól rendesen, csak közbe búg. Hajnalban kezdte el csinálni magától.

A hátlapi hangfalkimenettől kövesd vissza, melyik végfokhoz tartozik a kimenet, és az az ic körül nézz szét alaposan, nincs-e valami forrasztási hiba. Az ic adatlapjából ki tudod nézni mi a bemenet, és az az egyik műveleti erősítőtől jön. Még az a műveleti körül is nézz szét, ha semmi látható hibát nem találsz, akkor ez a 2 ic környezetében kezd el méregetni a passzív alkatrészeket, hátha megynyúlt egy ellenállat, vagy megpusztult egy kondi.

Vissza kerestem, és megtaláltam, hogy melyikhez tartozik. minden okésnak "tűnik". Itt viszont leragadtam.. -> Az ic adatlapjából ki tudod nézni mi a bemenet, és az az egyik műveleti erősítőtől jön.

Van rá esély, hogy régebben ennek a hangszórónak összeért huzamosabb ideig a +- vezetéke... ez nem lehet befolyásoló tényező?
(#) szamóca válasza operable hozzászólására (») Júl 17, 2014 /

Forrasztgasd át elsőként a tápvonal részt, elképzelhető a hidegforrasztás.

Forr.jpg

(#) Balu12 hozzászólása Júl 18, 2014 /

Valaki tud nekem ajánlani egy egyszerű kis erősitő kapcsolást?
Kezdő vagyok.
Akár fülhalgatóhoz stb.q
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2014
Következő: »»   1569 / 2556
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem