Fórum témák
» Több friss téma |
De miért megy folyamatosan az adapterről, miért kapcsol be mindig rólla, akksiról viszont nem? Az akksit tölti a ventilátort szabályozza, de még se jön be a gép.
Ez már ténleg jó kérdés. Valahol zárlatnak kell lennie. Vagy a BIOS-ba bevan állitva hogyha bedugod a stekkerbe kapcsoljon ki, de BIOS reset után ez kikapcsolódik. Ez igaze nem pípeg?
Szerintem ez az alaplap már a törött kijelzős gépben sem működött. Én inkább megnézném az eredeti alaplap tápáramköreit, mert szerintem abba hamarabb életet lehet lehelni...
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2014
Sziasztok!
Hp pavilion G6(1201eh) notebook, caps lock villogási problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni! Egyes ütemben villog ,ami elvileg cpu hiba! A cpu üzemmeleg, a ram is! Ennyi hiba látható az alaplapon, de elvileg ez csak égett flux nyoma,bár a donorlapon kicsit jobban fest ![]() Próbáltam hard resetet tolni rá , de az sem segít, Kormos talán fet? Előre is köszi!!!
Szia !
Nem csak elvileg gyakorlatilag is CPU hiba. Kép nem elég homályos, igy nehéz értelmezni.
Szia!
Készítettem két makrós képet , szerintem ezen látható a helyzet ![]() De a cpu halál azért nem egy olyan egyszerű eset, én még eddig kettővel találkoztam az egyik egy pentium d 930 volt , ventillátor tápcsati off, a másik meg egy kalapáccsal összetört prescott ![]() Szóval nekem ez elég hihetetlen, mivel egy halott cpu nem szokott melegedni... Sajna nincs rendes nagyítóm , de gyanakodhatom hogy ha ez egy fet, akkor ez a cpu fesz szabályzásában talán bekavarhat? ![]() kép közeli2x Megnézem a donorlapot és készítek képet arról is ![]()
AMD CPU-k doglenek mint a fene. Es attol meg melegedik is.
Ha lenne egy kapcsolási rajzom, akkor rájöhetnék mit vezérel, mert igazság szerint köze lehet a cpu-hoz,de így sötétben tapizok
![]()
Alaplap tipusa? A FET tuti eldurrant. Nem kerdes. A szuro kondikkal egyutt. FET leszed aztan indulhat a meres. Ellenorizni, hogy elotte utana maradt e zarlat. Aztan szepen a kapott adatokbol kiindulva tovabb nezelodni a lapon.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
Daor23mb6d0
Hp g6 variáns... A szűrőkondihoz sajna nincs eszközöm:S A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
Most komolyan ehhez nem talalsz rajzot? En mindig szivesen segitek de ez mindenhol fent van. Szo szerint mindenhol. Este belinkelem mert a melos notebookon van. Az meg nincs nalam.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
Ezt nem ertem. Ha a FET-et letudod szedni akkor a kondikat is. Vagy meresre gondoltal? Az nem erdekes. Ledobni aztan ujat fel helyettuk.
Érdekes móka lesz
![]() De a zöldes lángot és bűzt nem jelentettek, ezért is érdekes hogy meghalt a fet, elég komoly jelekkel "megy " el, ilyen csendes halált még életemben nem halottam ![]()
Nem jelentik a tulajok szinte soha.... Napi szinten talalkozom ilyen FET-ekkel. Nem mindig veszik eszre, hogy elfustol.
Ha leműtöm ,és felrakom az újat, jelentem a fejleményeket
![]()
En eloszor ellenoriznem a FET elott es utan a helyzetet. Es a FET vezerleset is. Nem hiszem, hogy csak ugy eldurrant.
Most a régi alaplapból áttettem a bios chipet a másikba (ami tápról mindig magától elindult) most ez az alaplap sem csinál semmit se kép se hang se felvillanó led, abszolult semmit nem csinál.
És az új alaplapról ha ráteszed a régire?
Kiolvastam a bios chip tartalmát (amit az "új" alaplapról vettem le) ami 4mb, de sajna nem találok eredetit a neten, hogy összehasonlítsam a tartalmat. Tud esetleg valaki bois chip tartalmat asus k53sv laptophoz?
Szerintem nem BIOS-al lesz ott a gond.
Miért nem kezded el kimérni, hogy egyáltalán kap-e tápot az alaplap?!?! Maaargit...
Nem kötelező megfogadni a javasolt tanácsokat, de akkor minek kérsz segítséget ha jobban tudod? A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
A két chipset ugyanaz egyébként?
Egyébként egy asus dekstop lapon ugyanezen hiba volt ott a chipset volt meghalva, ugyanilyen tünetes volt egy fesszabályzó hibás asus lap is,a 3.meg vrm zárlatos volt , és az is ezt csinálta ![]()
Szó sincs róla, hogy jobban tudom (kezdő vagyok), de nincs hozzá rajzom és így nem tudom, hogy hol mit mérjek.
szia!
Ellenőriztem a bekapcs gombot , r.zárlatban volt két ér összeért...... Ez okozhatta, azért nem tűnt fel mert új palmrestet kapott felülről,amiben új bekapcs is volt.... Szerintetek? ![]()
Köszönet mindenkinek a segítségért
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |