Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1205 / 1714
(#) lowlatency hozzászólása Júl 22, 2014 /

Üdv.

Sokat nézegettem már a ti munkáitokat és most én is készítettem egy olyan kis kütyüt, ami azt hiszem már elérte azt a szintet, hogy megmutassam nektek is.
Amit készítettem, az egy interneten keresztül vezérelhető ajtónyitó berendezés. A lelke egy PIC18F26K22 és egy ENC28J60 ethernet vezérlő. Az ötlet onnan jött, hogy néha a kollégák elfelejtik magukkal vinni/hozni a kulcsot/belépőkártyát illetve, ha csengetnek ne kelljen átrohanni az iroda másik felébe a kaputelefonhoz. A webfelületen két gomb van egy ami a lépcsőház ajtaját és egy másik az iroda ajtót nyitja. Ha valamelyikre rákattintunk akkor PIC meghúz egy relét ami "szimulálja" a kaputelefonon lévő gomb megnyomását. A kódot CCS C-ben írtam, a C-Aware IDE egyik mintaprogramját szabtam saját formára. Sajnos az előlapi vezetékezések nem lettek a legszebbek, de már nem volt időm sem anyagom újra elkészíteni őket.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2014
(#) manolo válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

Köszönöm zoli_bácsi! Megtisztelsz vele, hogy barátodnak neveztél!
Üdv. István
(#) don_peter válasza lowlatency hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

Itt inkább a megvalósítás ami dicsérendő.
Nagyon ügyes. Gratulálok.
A doboz ennél az eszköznél másodlagos szerintem.
A működéséhez folyamatosan üzemeltetni kell egy szervert, nem?
Fix IP cím, vagy dinamikus a cucc?
Nagyon érdekel a téma, ha publikus szívesen átnézném a programot illetve egy dokumentációt róla.
Azért érdekel mert webprogramozó vagyok és ezt a két dolgot jól tudnám formázni
Privátban megköszönném, ha megoldható...

Sima belső hálózaton belül is lehet használni? (Tehát localhost-ra gondolok.)
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2014
(#) lowlatency válasza don_peter hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

A szervert maga a PIC futtatja, a fájlok egy MPFS image-be vannak csomagolva ezt szolgálja ki a PIC szervere. Én DHCP-vel használom, de be lehet paraméterezni sima fix IP-s módot is. Teljesen hétköznapi eszköznek látszik a hálózaton, beírod a böngészőbe az IP-t és kapsz egy weboldalt. Az internet felé is egyszerűen publikálható, alapvetően elég egy port forward a tűzfalban/routerben.
Ha érdekel a dolog, töltsd le a C-Aware IDE-t a CCS weblapjáról és új projekt létrehozásánál lehet választani bal oldalon egy TCP/IP példakódot és ott be tudod konfigolni, mit szeretnél használni (DHCP,webserver, stb.) a többi kód csak a relék kapcsolgatásához kell. Ha még mindíg érdekel akkor a Microchip TCP/IP stack-et érdemes átnézned, a CCS kódja is azt használja kisebb módosításokkal.
(#) don_peter válasza lowlatency hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Köszönöm, át fogom böngészi, bár ha már elkezdtem MPLAB-ot és C-t használni nem szívesen nyergelek át más környezetre.
Közben jött egy felajánlás mástól is aki szívesen megossza a teljes programját.
Átnézem a kész programot és hozzá a dokumentációt.. Abból könnyebben tanulok mint egy új fejlesztői környezetből.
Köszi.
(#) kérdező válasza manolo hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Szép munka. A dobozolás, és a doboz színe különösen tetszik!
Kicsit sugárzásmérőre hasonlít. Nagyon jó!
(#) exabit hozzászólása Júl 23, 2014 /

Én egy gyári hőfokszabályzót dobozaltam be, mert szükség volt nekem a laborba a tömegspektrométer gázbeeresztő szelepébe futó kapillárisnak a hőfokszabályozására. Úgyhogy fogtam magam és szétnéztem hogy az itt fellelhető régi, laborműszerek közül melyikre nincs már szükség. A választás erre a csöves erősítőre esett majd egy könycsepp elmorzsolása után kibeleztem szegényt. Kapott egy levalásztó trafót is mert az egész egy kiterjedt fém mérőrendszerhez csatlakozik.
A szerelés tanulsága egyébként annyi volt hogy a szilárdtest relének a leválasztó trafó szekunderét kell kapcsolgatnia nem a primert, mert az utóbbival kiolvadtak a dobozba rakott biztosítékok.
A képeket csak mobillal tudtam lőni sajnos.
(#) Kovidivi hozzászólása Júl 23, 2014 / 1

Sziasztok!
Bedobozoltam az Arduinomat. Egy lakkréteg, vagy fólia kerül még rá védelem gyanánt.
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2014
(#) manolo válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Szia Kovidivi! Üdv. Mindenkinek!
Az ötlet nagyon jó szerintem, csak le kellett volna csiszolni a vágási éleket még a festék rávasalása előtt. A fóliát nem javaslom, mert fára (pláne ilyen durva felületre) nem nagyon fog tapadni.
Üdv.! István
(#) manolo válasza manolo hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Nem sikerült módosítani az előző hozzászólásomat, azért írtam újat!
A lakkal is vigyázz, mert lehet, hogy oldja a festék anyagát, és elmosódott lesz a szöveg!
Csak nagyon vékony rétegben, és száradás után többször fújd rá.
Üdv.! Isván
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2014
(#) kérdező válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Nagyon jó doboz, a fát különösen kedvelem az elektronikában. Érdemes lelakkozni. A fólia nem jó, ha nyersen hagyod csúnya lesz egy idő után a használattól.
(#) guliver83 válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Ügyész jó lett!
De ha van jó ismerősöd aki tud lézerrel vágni, akkor szebb is lehetne.
Egy lézer vágás és feliratozás.
(#) varttina válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Szia!
Ötletes kis dobozkát alkottál.
Hogyan csináltad a feliratokat? Próbálkoztam már frissen csiszolt fára műnyomópapírral, de ezt a minőséget meg sem közelítette. Gondolom sokat számít az előkészület, és a nyomtatási/vasalási paraméterek.
(#) Kovidivi válasza varttina hozzászólására (») Júl 24, 2014 / 1

Sziasztok!
Köszi a hozzászólásokat!
A Dobozolási technikák topicban válaszoltam mindenkinek!
(#) norby87 válasza manolo hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Szia Manolo ! Nagyon szép, igényes megoldás. Mondhatom, magasra tetted a lécet! Nekem meg kifejezetten tetszik a zöld szín, van egy kis "békebeli" jellege Egyébként alumíniumlemez/tábla az alapanyag, amiből vágtad és hajlította össze?

További eredményes munkát kívánok! Üdv.: Norbi
(#) solti_imre válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 26, 2014 /

Csak sárgulok itt az irígységtől... Amennyire tökéletes az AVR, annyira mutatós a dobozolásod! GRATULÁLOK!
(#) solti_imre válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 26, 2014 /

Szép munka, gratulálok! Minden rendes ember 1U rackbe költözik!
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2014
(#) sargarigo válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 26, 2014 / 1

Nagyon JÓ! Tetszik az elgondolás, meg a kivitelezés is! Ha a lányom engedi, akkor én is csinálok ilyet!
(#) Kovidivi válasza solti_imre hozzászólására (») Júl 26, 2014 /

Szia!
Jól érzem az iróniát?
(#) solti_imre válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 26, 2014 /

Szó nincs iróniáról! Valóban tetszik - az AVR (a Z80 után) a kedvencem és a Te dobozolásod (számomra legalábbis) iskolát teremtett.
(#) Kovidivi válasza solti_imre hozzászólására (») Júl 26, 2014 /

Köszönöm szépen! Azért gondoltam iróniának, mert sokan szidják az AVR-t, meg semmi sem tökéletes! A Dobozolási technikák topicban felraktam a következő verziós előlapot, ez már sokkal jobban néz ki szerintem.
Bővebben: Link
(#) david10 válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 26, 2014 /

Ha IC-t kell cserelni,akkor szet kell szedni?
(#) mikrokapcsolo válasza david10 hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

Szét, de ha már cserélni kell, ott baj van. Vagy esetleg ki lehet ügyeskedni a nyíláson az ict, vagy csak úgy ragasztotta rá a tetejét, hogy pl egy szikével könnyen leszedhető.
(#) manolo hozzászólása Júl 27, 2014 /

Sziasztok! Üdv. Mindenkinek!
Az első „fatengelyes” PIC égetőm. Tudom, hogy ezt a fajtát nem szabad megépíteni, mert csak a baj van vele, de ha ezt nem építettem volna meg, akkor sohasem PIC-eztem volna!
Rögtön utána építettem egy Szilva féle PicKit 2 klónt is, de ezzel is mindent be tudtam volna égetni, sőt a Szilva féléhez is ezzel égettem a PIC-et. Lehet, hogy szerencsés vagyok, vagy olyan trotyli a PC-ém, hogy nálam gond nélkül működik. A Szilva féléhez is ugyanezt az adaptert használom. A dobozt nem én csináltam, vettem.
Üdvözlettel: István
(#) foximaxi válasza manolo hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

Valahol nekem is heverészik egy hasonló égető a fiók alján. Igazából nem az égetővel van a baj, hanem a soros átalakítóval. Ha találsz egy jót, ki ne merd dobni (Nemrég vettem egy laptopot, Win 8.1 van rajta, az átalakítóm gond nélkül működik vele).

Csak így tovább!
Tamás
(#) mikrokapcsolo válasza manolo hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

Szépen állank benne az alkatrészek, látszik, hogy nem volt összecsapva. A forrasztási oldalt is megmutatod?
*
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2014
(#) Szammer válasza manolo hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

Szia! Gratula. Szerintem minden amatőr PIC-es ilyennel kezdte (én a mégegyszerűbbel). Tényleg vannak határai és tényleg eléggé gépfüggő, de ha megy ... .
Ugyanakkor én sem javaslom senkinek, mert egy PicKit2 klón olyan egyszerű, mint a "faék" és ha Kezdetnek megépíti valaki, legalább gyakorolja a NYÁK készítést és a beültetést, így vélhetően lesz kellő előtapasztalata a mikrokontrolleres panelok építéséhez (vagy lehet venni, már ~3.000-ért).
(#) manolo válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

Sziasztok! Üdv. Mindenkinek!
foximaxi, mikrokapcsolo és Szammer köszönöm az elimerést, és a kritikát is!
A felirat miatt jogos, mert keverem. Van olyan tápegységem, amin minden felirat magyar, de
a zászló alatti szöveg az angol, abból a megfontolásból, hogyha egy hottentotta megnézi, akkor az is tudja, hol készült, mert angolul biztos tud.
Egyébként nem vagyok Jobbik-os, csak büszke arra, hogy magyar!
mikrokapcsoló
Te már kaptál egy piros pontot is látom. Nem találtam nyák képet, de a kedvedért szétszedtem, és csináltam egy párat. Ez volt a legelső vasalt nyákom, előtte csak filctollal rajzoltam, de volt, hogy ennél szebbre sikerült. Sajnos a forrasztások a denszeszes lemosás után megszürkülnek egy kicsit.

Üdvözlettel: István
(#) mikrokapcsolo válasza manolo hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

Szép alulról is. Viszont a nyákon a felirat valahogy nem tudom, hogy hogy van? Tükrözve?
A vasalás is jó lett, még a sorosport csati lába közötti vékonyka is. Le van ónozva az egész, jól látom?
(#) Roland922 hozzászólása Júl 27, 2014 / 2

Első alkltásom és 10 éves vagyok apa (lajos1969) segített és én forrasztottam be az alkatrészeket.
Következő: »»   1205 / 1714
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem