Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba

Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 78
(#) fakóló hozzászólása Jún 15, 2014 /

Üdv! Van egy saeco kávégépem ami, ha elindítom a kv főzést a darálója folyamatosan megy, nem áll meg. A kávét őrli, az alsó részbe betömörödik, valami miatt nem szórja át a mérő tartályba. Van valakinek ötlete mitől lehet ez? Válaszokat előre is köszönöm.
(#) attila1 válasza fakóló hozzászólására (») Jún 15, 2014 /

Szia. A vezérlő panelen van egy triak,ha jól emlékszem. Mérd ki,hogy jó-e... Nyomonkövethető az őrlőmotor vezetékei után. Nézd át a környékén lévő dolgokat is.
(#) fakóló válasza attila1 hozzászólására (») Jún 15, 2014 /

Szia! A triak hibája okozhatja, hogy működik a daráló csak nem "fújja" át a mérő edénybe az örleményt?

Szia.A daráló motorja folyamatosan megy,vagy csak akkor indul el,amikor kell,de nem a jó helyre jut a ledarált kv?Ha utóbbi,akkor a vezérlés nem tudja,hol tart a főzőegység.Ez szenzor hiba.
(#) Szpisti válasza fakóló hozzászólására (») Jún 15, 2014 /

Az én Saecomban az őrölt kávét egy kis üregbe nyomja át, ahonnan aztán az e.mágnes leengedi megfelelő időpontban a kpe-be.
Az hogy mikor álljon le a daráló, egy mikrokapcsoló érzékeli, amit a készülék burkolat eltávolítása után fölül látni is lehet. Ezt a kis kapcsolót mechanikusan lehet kijebb-beljebb állítani, hogy mekkora mennyiségű darált kv nyomja át , és így állítja le a darálót.
Gondolom ha ez a mikrokapcsoló beragad, vagy az általa vezérelt triac ne ejt el, akkor darál nonstop.
(#) zosza18 válasza attila1 hozzászólására (») Jún 15, 2014 /

Szia.
Ez egy hall érzékelő, egy dióda és egy zener ha minden igaz. Ki lehet mérni mindegyiket és cserélni is lehet egyesével, nem kell pánikolni és a gyártókra hallgatni. Most el kell mennem, de este majd segítek kideríteni, hogy ki kivel van, ha addig ráér.
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2014

Szia! Ha megnyomom a kv főzés gombot akkor indítja a darálást, őrli is a kv-t viszont az a daráló alsó részén betömörödik nem jut át a mérő edénybe és valószínüleg ezért nem is áll le a darálás.
(#) fakóló válasza Szpisti hozzászólására (») Jún 15, 2014 /

Szia! A leőrölt kv nem jut át abba az edénybe amin a mikrokapcsoló van (a daráló alsó részében marad a kv), ezér tnem állítja le a darálást.
(#) attila1 válasza zosza18 hozzászólására (») Jún 15, 2014 /

Szia.Persze,ráér Én a panelen egy smd diódát,kondit,meg egy 3lábú valamit találtam,mérésre jónak tüntek...

Akkor ha szerencséd van,csak eldugult az örlőrész kifolyója,de azt írtad,hogy a gép belsejébe hullik,nem az egységbe...Akkor viszont nem lehet dugulás.

Már többször kitakarítottam, nem dugulásról van szó. Nem hullik a gép belsejébe, az örlő alatt marad. Minek kellene átjuttatnia az örleményt a mérő tartályba? Én valami mechanikai problémára gondolok.

A darálómotorra szerelt őrlőház oldalán van a kiömlő garat.Onnan a mérőegységbe megy közvetlenül.Ott gyakorlatilag nem lehet törés sem,mert mitől lenne?Szerintem nálad azon túl jut,csak nem akkor,és oda esik,ahová kellene.

Nincs törés és nem megy máshova az örlemény, az örlő alatt marad (ahol van a kiömlő garat csak nem jut át a kiömlő garaton) és egyre jobban betömörödik oda, míg a végén már csak forog az örlő de nem visz le egész szemet mert megtellik az egész.

Hát akkor szerintem a darálórésze olyan kopott lehet,hogy nem tudja kidobni még a centrifugális erő hatására sem.Más özletem nincs hirtelen.Látni kéne az egészet...

A centrifugális erőnek kellene "átdobni" az örleményt (valami kis "lapát"-nak nem kellene lenni a tárcsán ami átszórja a kv-t)

Más tippem nekem sincs sajnos.Csinálhatnál valami képet róla,hogy lássuk a lényeget.

Rendben, holnap készítek képet.

Valami ilyesmiket kéne látnod....ez is egy Saeco darálója,csak ennek meg a motorja kuka.
(#) zosza18 válasza attila1 hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

A 3 lábún nincs valami szám vagy betű? jó volna tudni valamit róla, hogy milyen típusú a HALL. Annyit tudunk tenni, hogy megméred a tápfeszültséget, hogy kap-e egyáltalán. Általában 5V-ról mennek, szóval vagy 5V-ot kap és akkor a dióda egy sima dióda, vagy ha többet kap, akkor az a dióda egy 5,1V-os Zener dióda. A kondi saccperkábé 10-100nF-os nagyságrendekkel fordul elő, zavarszűrés céljából, a GND és a Kimenet között. A kimenet általában GND-t kapcsol. Egy mágnessel ki tudod próbálni és mérni. Hirtelen ennyit tudok mondani. Bocs amiért tegnap este nem írtam, de egy váratlan sörparti lett a vége a napnak és hát eléggé
(#) attila1 válasza zosza18 hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Szia!! Semmi gond,a lényeg,hogy jól érezted magad. A panelen lévő cucc egy 80E jelű sot-23 tokozású valami. Nyitó feszt tudok rajta mérni,úgy viselkedik, mint ha tranzisztor lenne...
Összerakni most nem próbáltam,sajnos legközelebb lehet,csak hétvégén tudom.Én is kíváncsi vagyok,hogy kap-e tápfeszt.
(#) Golfdva hozzászólása Jún 23, 2014 /

Szép napot!

Adott egy Szarvasi kávéfőző aminek az a hőbiztije égett le ami a kazánra van felcsavarozva.Amikor leszedtem a burkolatot mert nem melegített és a bekapcsoló állandóan világított annál a hőbigyónál pukkant egy nagyot és elkezdett lángolni.Gondolom ez nem éppen a helyes működés miatt volt.Kérdésem annyi,hogy ha veszek a sarki fűszeresnél egy olvadó biztosítékot-a belevalót- azt egyszerűen csak be kell forrasztanom a régi helyére vagy egyéb varázsigéket is kell mormolnom közben?

köszönöm.
(#) zosza18 válasza Golfdva hozzászólására (») Jún 23, 2014 /

Szia.
Ami fel van csavarozva a kazánra, az egy bimetál kapcsoló.
Idézet:
„a bekapcsoló állandóan világított annál a hőbigyónál pukkant egy nagyot és elkezdett lángolni”
<-- Ez mit takarna? Nem értem.
Ha tennél fel képet, akkor könnyebb volna segíteni, vagy ha elmagyarázod konkrétan, hogy mi pukkant, mi égett és mi világított!
(#) Golfdva válasza zosza18 hozzászólására (») Jún 24, 2014 /

Köszönöm a segítséget... ki benne ez ment kicseréltem de egy rövid idő múlva lecsapja az a utomatát is a drága...gondolom nem csak ez volt a problémája.
(#) zosza18 válasza Golfdva hozzászólására (») Jún 24, 2014 /

Ha lecsapja az autómatát, akkor nagy a valószínűsége, hogy a fűtőszál is nyugdíjba ment. Így már érthető az elmondásod.
(#) Golfdva válasza zosza18 hozzászólására (») Jún 30, 2014 /

Köszönöm szépen!

Megtaláltam a megoldást,vettem egy másikat )
üdv.G.
(#) zosza18 válasza Golfdva hozzászólására (») Jún 30, 2014 /

Nos igen, ez a legegyszerűbb és biztosabb megoldás.
(#) gabenn hozzászólása Júl 23, 2014 /

Szep estet! Kaptam egy kv gepet saeco classic a markaja.
Daralas utan mikor elinditom a fozest belul kilo egy szelep szeruseget amin
Egy tomito o gyuru van.es belulre engedi a kv-t .mi lehet a baj?
(#) Szpisti válasza gabenn hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Nem ártana ha egy képet tennél fel arról a "kilőtt" o-gyűrűről és a "szelepszerűségről", és a helyéről ahonnan távozik.
Ha nem a víz folyik el hanem a kávé, akkor csak a kpe (központi egység) - ami egy mozdulattal kivehető a helyéről) alkatrésze lehet. Ott tudtommal csak egy rugós nyomás-szelep van kisméretű, ami a habosításban vesz részt. De lehet a dugattyú-gyűrű is akár?
O-gyűrűt ha pótolsz, akkor csak oda való hőállót, és pontos méretet tegyél, mert a csak közelítő méret nem mindig alkalmas!
Vagy van az ElektroTanyán találsz hozzá robbantott rajzot, ott is meg tudod nézni.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2014
(#) steelbird válasza Szpisti hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Vízkő miatti dugulás nem lehet?
(#) Szpisti válasza steelbird hozzászólására (») Júl 24, 2014 /

Nem valószínű. Ha a főzött kv nem a kifolyócsövön távozik hanem a belsejébe akkor a víz eljut a főző egységbe...
De ha megtudjuk konkrétabban hol nyomja szét, okosabbat is tudnánk mondani.
Következő: »»   12 / 78
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem