Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Amit leírsz, abból gerjedésre következtetek.
Értem, akkor átnézzünk mindent
![]()
Sziasztok!
Van itt egy CPA 200B-s CASTONE erősítő! Szól, de olyan mintha nem lenne meg a régi kimenő teljesítmény! Esetleg valami ötlet?! Köszi!
Sziasztok már mint emlitettem pár hozzá szólással előrébb hogy megcsináltam a castone cpa600b nyákrajzát most pedig a panelt is megcsináltam de viszont 10perc hajtás után elkezdett sípolni a végfokja én magasfrekvenciás gerjedésre tippelek de nem tudok rájönni hogy hol keressem a hibát valakinek estleg ötlete?előre is köszönöm
hi!!!
Érdeklődni szeretnék, hogy megoldható e esetleg egy gyárilag nem hidalható cpa1200b-tipusból hidalhatót faragni
Sziasztok! van egy castone cpa400as végem de sikerült odaverni neki és az ellenállások megsültek azt szeretném kérdezni hogy van e valakinek kapcsolási rajza erről a végről esetleg.
Üdv!Castone Cpa 500B hez keresek kapcsolási rajzot, akinek van annak hálás köszönet,ugyanis ma vettem egyet és az összes végfoktranyóról le van csiszolva a típus,így hiba esetén nehéz lenne cserélni őket.Üdv. A meghajtók (1 oldalon) bd240,bd241,bd901,bd902. 2 pár tranyó minden oldal.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2014
Tranzisztor kép.
Ennyit látni csak,fogalmam sincs mi lehet,de köszi hiszek neked. A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2014
Igen ez az eredeti KD502 es szerelt , és ha jól látom , akkor ez 250W os változat .
Nálam meg lesz becsülve az biztos jó helyre került, ma már kapott egy kis törődést átpucoltam, mert láthatólag nem igen volt felnyitogatva...lepucoltam szesszel a panelokat stb stb.
Még annyit tennék hozzá nem tudom milyen az eleje .De ha gyári , akkor az elején van egy , vagy két piros led oldalankénti egy egy.Ezek a ledek az erősítő túlvezérlését jelzik , ha csak be be villannak , akkor még ok , de ha már folyamatosan világítanak , akkor már káros lehet a gépnek .
Igen clip jelző ledek pirosan be be villantottam ma,de azt hogy égjen sosem szoktam megvárni.
Inkább azt sem míg villanik.Bőven alatta szoktam hallgatni.
Ok az még elmegy , és a szomszédok meg vannak még ?
![]()
Nem tudom azért ennyire szobában kihajtani
![]() ![]() ![]()
Muszáj nekik.Én már azt sem tudom mikor döngettem , így utoljára rég volt már.
Sziasztok, Castone cpa-400b -hez keresnék kapcsolási rajzot. A jelenség, hogy néha elmegy az "A" oldal, tehát nem szól, aztán egyszer csak visszajön.Teljesen szabálytalan időközönként, van hogy 1 órát is megy teljesen jól. Hangon nem veszek észre torzulást, terheléstől is független, próbáltam a jelforrást cserélgetni, de mindig az "A" oldal némul el. Fedőlapot leszedve nem látok égett alkatrészt, kondik is szemre épnek tűnnek, szaga sincs az áramkörnek.
Lenne itt villanyos mérnök, aki meg tudná nézni, csak szüksége lenne a fent említett kapcsolási rajzra. Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv!
A leírásod alapján nem kell ide kotta. kh-t kell keresni, elő a nagyítót, hajszárítót és vagy fagyasztót és meglesz az.
Szia, egy kapcsolási rajz azért mégis jól jönne
![]()
Valami szigetelt tárggyal (csavarhúzó nyele) meg kell finoman nyomkodni és vagy kopogtatni a nyákot meg lesz a hiba. Ezért biztosan nem kell rajz. Sőt ha tök némára játszik akkor szerintem vagy legelől vagy leghátul lesz a hiba, tehát már közvetlen bemeneten a vagy kimeneten.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2014
Szia, találtam egy kontakt hibát, nem tudom ez okozhat e ilyen jelenséget. Ez a középen függőlegesen lévő panelon van a 2 nagy kodi előtt, a trafóról jön erre a lábra egy piros vezeték gondolom egy ellenállás, remix R615 15rk , 5w . egyik lába ki van forradva, mintha kiolvadt volna, mindenesetre visszaforrasztom, kipróbálni sajna csak hétvégén lesz lehetőségem.
Sajna fényképet nem tudok feltölteni, max elküldeni. A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
Az szerintem az a lágyindító lesz és ezért nincs köze a fél oldalas hibához.
Pedig kezdtem örülni, hogy megvan a ludas. A kérdéses oldalt kiszereltem, tüzetesen átvizsgáltam, de nem láttam szemmel látható rendellenes dolgot. Viszont a középső panelen, ahogy néztem a kimenetek egy 6 lábas relén keresztül vannak kivezetve, még esetleg erre tippelek, hogy az egyik oldala rakoncátlankodik, lehet megblankolom a lábaira menő vezetékeket és egy kapcsolót biggyesztek rá, ha produkálja a jelenséget, összezárom és ha megszólal, akkor megvan a hiba forrása.
Nos előrébb nem lettem. Hétvégén volt alkalmam kipróbálni, de a hiba nem jött elő. Csak a fent említett ellenállást forrasztottam vissza, okozhatott ennek az alkatrésznek a bizonytalan kontaktja ilyen hibát?
Az a lágyindító ellenállás volt a tápban ha igaz és az féloldalas hibát nem produkálhat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |