Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Codefon kaputelefon
 
Témaindító: ovaozse, idő: Márc 24, 2013
Lapozás: OK   2 / 29
(#) Geza59 válasza mps hozzászólására (») Máj 11, 2014 /
 
Köszönöm a részletes válaszod, mielőtt nekiállnék a hibakeresésnek, csak azon filózom, hogy lehet a jelenség okozója led vagy dióda beállítási hiba ha a probléma csak délelőtt jelentkezik de éjszaka minden úgy működik, ahogy kell?

(De ha ilyen fizikai elállítottsági okok okozhatnak ilyen problémát akkor annak az elsődleges oka csak az egy vagy több lakónak a beton keze okozhatja mivel olyan erőssen nyomkodják a számlapot hogy még a ujjuk is kifehéredik közben. El kell magyaráznom mindenkinek, hogy hogyan működik a készülék, hogy valójában nem gombokat nyomogatnak hanem csak az ujjuk helyzetét érzekeli a rendszer.)
(#) Geza59 válasza Tomi111 hozzászólására (») Máj 11, 2014 /
 
Köszönöm a lehetséges okokat, és a javítási tippeket. Talán a törött plexi okozhatja azt a jelenséget, hogy nappal a nap fényét mint egy prizma félre irányítja és ezáltal érzékel nem létező aktivitást a "0" gomb körül?

Hány wattos illetve milliwattos trafót kössek rá a tesztelés idejére? Úgy értem, lehet, hogy van egy 500 vagy 800 mA-os 12 voltos trafóm, biztos akarok lenni, hogy nem alulméretezett trafót kötök rá.

(Érdekes, hogy a gyártó ilyen hibákra nem gondolt és nem öntötte be az ledeket és a diódákat egy fix keretbe amit sohasem kell állítgatni illetve utánállítani.)
(#) Tomi111 válasza Geza59 hozzászólására (») Máj 11, 2014 / 1
 
Üdv! Szerintem elég a kisebb trafó is, de ha van, akkor tedd rá a nagyobbat. A lakáskészülékek nem kellenek rá, az elektromos zár sem. Szerintem a törött plexi lesz a gond. Én innen rendeltem. Itt is nyomkodták erőből. El is törött még a számlap is. Most üveg számlap van benne, ez még bírja.
(#) mps válasza Geza59 hozzászólására (») Máj 11, 2014 / 1
 
Nappal már egy kicsit megbolondítja a "háttér sugárzás". Nem lenne ezzel semmi gond, ha mindenki megfelelően használná. Meg ha nem lennének nagyon erős emberek. Az újabb számlapok már üvegből vannak, mintha nehezebben törnének.
Pillanatok alatt be lehet amúgy állítani, én nem szoktam elvinni, ki sem kötöm csak a biztit veszem ki ha mögé kell nyúlni.
Itt van minden hozzá.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
(#) Geza59 válasza mps hozzászólására (») Máj 11, 2014 /
 
Tomi és mps, köszönöm a segítségeteket, egy hétköznap majd szétszedem és meglátom, hogy mi okozta a problémát és megírom.
(#) dehogyisnem hozzászólása Máj 12, 2014 / 1
 
Üdv!
Volt egy sorozat amelyik fényérzékeny volt. Bár a forgalmazó szerint nem. Azóta többször áttervezték és a hiba megszűnt. Pontosabban az elhárítása változott. A bekerült kosz kevésbé, a piros plexi inkább befolyásolja az infra-kapuk működését. Az alsó keret törölgetése, és az UV fény bemattítja, néhány évenként érdemes cserélni. A ledeket érdemes kissé az előlap felé hajlítani.
Tibor
(#) Geza59 válasza dehogyisnem hozzászólására (») Máj 12, 2014 /
 
Hát a csipogó probléma ma megoldódott, gyorsabban mint gondoltam volna. Az történt, hogy ma levettem az előfedelet, mert észrevettem, hogy a fedél lemeze meg volt görbülve mind a négy oldal közepén és gondoltam ez hátha feszíti a piros keretet meg egyebeket. A lemezt kiegyenesítettem és utána vettem észre, hogy az alsó LED-ek körül olyan pókháló és por keveréke volt, kifújtam a koszt és a csipogás rögtön elhallgatott. Visszatettem az elő lapot és azóta egyet nem csippantott.
Úgytűnik tehát, hogy ebben az esetben a por és a pók volt a ludas.

Viszont honan tudom megállapítani hogy milyen verziójú kaputelefonunk van?

A mi társasházunknak 3 lépcsőháza van egyenként 9 lakással, az "B" és "C"nek a kaputelefonjának puha, műanyag fóliás számlapja van és RFID kód olvasója sincs, míg az "A"-nak, a mienknek (ami néhány évvel később lett véve) kemény (vagy plexi, vagy üveg, nem tudom) számlapja van és kód olvasója is van.

Van ezeknek a kaputelefonoknak valami verzió szám nyilvántartása vagy ahogy a gyártása fejlődött, úgy mindig más és más technológiát alkalmaztak de nem adtak nekik megkülönböztető model számot? Ha van, hol lehet ezt a model számot leolvasni?

Vajon lehet, kódleolvasót utólag mint valami modult venni és felszerelni azokra a készülékekre amiken jelenleg nincs, vagy a háznak 2 új kaputelefont kellene venni ha akarna kódleolvasót azokon is?
(#) dehogyisnem válasza Geza59 hozzászólására (») Máj 12, 2014 / 1
 
Helló Geza59

A forgalmazó a mesterkódból elvben meg tudja mondani a gyártási évet, egyébként ránézésre is lehet saccolni a panel színéből. A te esetedben a verziónak nincs jelentősége ha kitakarítás után megjavult. Nincs további teendőd vele. Én még nem találkoztam pókkal pedig szétszedtem párat. A wekta rendszer volt ilyen "pókosodó megvakuló" a codefon nem. Sajnos az RFID olvasó nem modul, hanem eleve beleépített fícsör. Úgy hívják kártyás központ. Cserélned kell ha szeretnél RFID kártyákat vagy kulcstartókat használni. Problémát a beléptetőkódok jelenthetik, mert az EEPROM nem egyforma méretű. 8 illetve 64 Kbites. Oda- vissza átrakható, de csak megkötésekkel. Az alacsonyabb szegmensben vannak a kapukódok, a felsőben a kártyaazonosítók (előbb fel kell programozni). Ha nincs sok lakás akkor a régi kódok ismeretében átprogramozható, sok lakás esetében érdemes inkább kiosztani az új kódokat. Egyébként sem árt időnként váltani.
(#) Geza59 válasza dehogyisnem hozzászólására (») Máj 12, 2014 /
 
Helló dehogyisnem,

Köszönöm a válaszod, majd akkor a közgyűlésen eldönti a többség, hogy akar-e RFID leolvasót vagy nem.
(elvileg mivel egy lépcsőháznak már van, nem lenne jogos ezt igazán szavazásra vinni, a másik két lh.-nak is joga van hozzá a megkülönboztetés vádjának elkerülése miatt.)
(#) monyillo hozzászólása Aug 13, 2014 /
 
Üdv Mindenkinek!

codephone-os kaputelefonhoz szeretnék segítséget kérni!

Egy kedves ügyfelem rendelési ideje alatt nem szeretne folyton a kaputelefonhoz futkosni, beengedni a pacienseket.

Azt gondoltam, tennék egy kis kapcsolót a telefon oldalára, amit átkapcsolva a rendelési idő alatt lentről felcsöngetve autómatikusan kinyitná a mágneszárat.
Sajna egyszerűen nemjövök rá, hová lehetne beiktatni a kapcsolót, hogy működjön a dolog.
Egyáltalán lehet-e a digitális telefonnál?

Minden megoldás, ötlet érdekelne.
Köszönöm előre is.
Andrássy
(#) dehogyisnem hozzászólása Aug 14, 2014 /
 
helló!
van rá megoldás, előszedem.
Tibor
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2014
(#) dehogyisnem válasza monyillo hozzászólására (») Aug 14, 2014 / 1
 
Hali!
Itt vannak a rajzok.
Tibor
(#) monyillo válasza dehogyisnem hozzászólására (») Aug 14, 2014 /
 
köszönöm a segítséget Tibor!

Andrássy
(#) monyillo válasza monyillo hozzászólására (») Aug 30, 2014 /
 
Tibor!

köszi a segítséget mégegyszer.

Ma volt időm foglalkozni vele.
Összeraktam, de vmiért nem mükszik. Êpület villamossági szerelőként lehet hogy nem jól értelmeztem vmit.
Tehát:mivel digit codefon a tipusa ( nem MKT?), csak az első kapcsolási rajzot csináltam meg a beltéri készülékbe.
kell a második rajz is ehhez a tipushoz?
ha kell, hova kell bekötni? (gondolnám a beltêri panel + és - kivezetése közé?)
a rajzod szerinti panelon lévő első két sorkapocs nincs az én panelomon. hangszoró rajzjel van a kivezetés helyén, de forrasztottam rá sorkapcsot.
A lépcsőház ajtaját szeretném nyittani, nem a rendelő bejáratát. Nem lehet a rendelő bejárati ajtót nyittani a kaputelefonnal.

Remélhetően érthető voltam.

köszönettel

Andrássy
(#) dehogyisnem válasza monyillo hozzászólására (») Aug 30, 2014 /
 
Hali.
Érthető voltál. este otthonról válaszolok majd.
Tibor
(#) dehogyisnem válasza dehogyisnem hozzászólására (») Szept 1, 2014 / 1
 
Helló.
Bocsi, most tudok csak reagálni. Nem tisztázott valami, mert nem került szóba! Természetesen a készülékbe speciális panelt kell beszerelni, ez az a bizonyos "fogorvosi panel", a hagyományos digit panel nem jó erre a célra. Más a szoftver benne, fehér festékkel van jelölve a proc! Hiányossága, hogy annak sincs beépítve a hangszórókimenetre a sorkapocs. Ha ez a panel a rendelkezésedre áll akkor lehet csak azt a bizonyos egytranzisztoros kapcsolást rákötni. (az első rajz kell csak) A panel által a vonalra küldött 60 Khz-es jel vezérli a kaputelefon központot, hogy nyissa az azt az ajtót amit egyébként is nyitna. Minden más ajtó, bejárat nyitását egyedileg kell megoldani.
Feltolom a képet jpg-ben is. A bekötés magától értetődő szerintem de szólj ha elakadsz.
Tibor
(#) monyillo válasza dehogyisnem hozzászólására (») Szept 1, 2014 /
 
Hello!

Na így már világos minden.
Tehát fehér festékkel jelölt procis panelt kell szereznem hozzá. A küldött rajzod alapján a többi már menni fog!

Köszi mégegyszer a segítséget.
Andràssy
(#) Chefy hozzászólása Szept 16, 2014 /
 
Sziasztok! Az a kérdésem, hogy ha beírom a lakásszámot és kiírja hogy OFF, akkor a lakásba lévő beltéri készülék cseréje megoldja a problémát ??? Panelban lakom és a legutóbbi viharnál elszálltak a csengők. Köszi a válaszolat!
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
(#) dehogyisnem válasza Chefy hozzászólására (») Szept 16, 2014 /
 
Szervusz!
Kevés az info!
Általánosságban: teljesen digitális rendszernél egyes készülékek elszállnak, egyesek nem. Központ sérülhet, de nem feltétlen. Panelházaknál szokás megtartani a régi ótvar MKT készülékeket és beépíteni egy-két-sok dekóderpanelt. Na ezek egyes portjai is elszállhatnak. Ez mind OFF.....
Ha digitális lakáskészüléked van (nézz utána) akkor a panel cseréjével valszeg megoldódik....
Javaslom, hogy fényképezz bátran...
Tibor
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
(#) Chefy válasza dehogyisnem hozzászólására (») Szept 16, 2014 /
 
Köszi!
Codefon Digital a lakásba lévő készülék. Akkor gondolom digitális
Egyébként nem a régi lett cserélve, hanem vihar miatt leállt a lift is, és elszállt a kaputelefon. Lent a bejáratnál ki lett cserélve az egész panel. Kérdezősködtem, elméletileg mindenkinél jó azóta csak nálunk nem. Azért kérdeztem hogy vmi elszállhatott-e vmi a benti telefonban?
(#) dehogyisnem válasza Chefy hozzászólására (») Szept 16, 2014 /
 
Szervusz!
Látom nagyon nem egy hajóban evezünk (akkor gondolom, egész panel). Ne gondolj! Szedd szét, fotózd le. Ne koptassuk feleslegesen a gombokat a billentyűzeten....
Tibor
UI:
Az úttörő ahol tud segít!
Itt így nem tudok
(#) proba válasza Chefy hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
A lenti részt valószínűleg biztosításra cserélték, ha így van irány a közös képviselő, hívja vissza a szerelőket, oldják meg. Ha csak nálad rossz, lehet a készüléked hibája is, de lehet csak a központban nem vagy regisztrálva. Első körben azért a hivatalosabb úttal próbálkoznék.Ha ez nem jött be, átmennék a szomszédba, átjumperelném a készülékét az én számomra, ha működik lehet készüléket cserélni, ha nem ismét csak a hivatalos út marad.
(#) mps válasza Chefy hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
Szia! Próbát kiegészítve: még azt nézd meg, hogy a feljövő vezetéken van e feszültség (kb 10-12V egyen alaphelyzetben). Ha nincs akkor valahol szakadt a vezeték. Ha van és nem jó az ajtócsengő akkor készülék hiba, ha az ajtócsengő jó akkor kéj a szomszédtól egy panelt és a kézibeszélőt a szomszédtól, próbáld ki úgy, bár nagy valószínűséggel akkor is készülék hiba lesz.
(#) Chefy válasza mps hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
Hello!
Először is köszi mindenkinek aki vette a fáradtságot!
Problémát megoldottam!
A vezetékek voltak "összegányolva" a dobozban. Alumínium a rézzel, simán megtekerve.
Ez a "kötés" szakadt meg. Összeraktam szépen, működik
(#) erikabanhidi hozzászólása Júl 26, 2015 /
 
Üdv Mindenkinek!

Codephone-os kaputelefonhoz szeretnék segítséget kérni!
monyillo Aug 30, 2014 -én írt hozászolásában lévő képén látható kaputelefonom van. A jobb oldali kettes csatlakozót én is beépítettem ugyan olyanra mai a képen látható. No ez a 2-es csati felett egy hangszóró kép található, ez a kiegészítő hangszóró -> innen kezdődik a bibi nálam, milyen hangszó köthető oda? Próbáltam 4Ohmos és 8Ohmossal is, de a beszéd lent halkult, fent pedig a kagylóban nem hallani szinte a lenti beszédet.... Ha eredetiben van akkor minden ok, de kicsit halk a csengetés hangereje, ezért akartam + hangszóval kiegészíteni.
Azt szeretném kérdezni milyen hangszóró kell oda kötni, hogy jó legyen a beszéd is meg hangos legyen a csengetés is?
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2015
(#) erikabanhidi válasza erikabanhidi hozzászólására (») Júl 26, 2015 /
 
A jobb oldali kettes csatlakozót én is beépítettem -> baloldalit....elírtam bocsánat.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2015

Kép13.jpg
    
(#) dehogyisnem válasza erikabanhidi hozzászólására (») Júl 27, 2015 / 1
 
Szia.
Nagy ohmos, legalább 130 kell neki. Lemértem egyet, felirat szerint 150, valóságban 140.
De mindegy is mert 4-8 az nem jó erre a célra.
Ja még valami. Kapható egy módosított verzió, az egy kicsivel mélyebben szól. Idős embereknek ajánlják.
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2015
(#) proli007 válasza erikabanhidi hozzászólására (») Júl 27, 2015 /
 
Viszont ha ez így van, akkor egy régi zsebrádióból kibányászott kis kimenőtrafóval illesztheted a hangszóródat hozzá..
(#) dehogyisnem hozzászólása Júl 27, 2015 /
 
De ha nagyon túl akarod spilázni a dolgot, akkor egy 5-voltos kis áramú relével akár légvédelmi szirénát is tudsz vezérelni. Csak 220-at ne vigyél be a készülékbe
Volt már rá példa! Anyáztam is amikor megrázott!
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2015
(#) erikabanhidi válasza dehogyisnem hozzászólására (») Júl 27, 2015 /
 
Szia!
Nagyon szépen köszönöm az infókat, na meg másoknak is.
A módosított verzióról van egy linked? Lehet az lesz a legegyszerűbb...mert ekkora 140Ω-os hangszórót nem tudok szerezni, a kis kimenőtrafót sem egyszerű szerezni...

Még-egyszer mindenkinek köszönöm a segítséget.
Következő: »»   2 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem