Fórum témák
» Több friss téma |
"Van ellenállás a start és a pozitív táp között?"
Nincs, de ezt is ki fogom próbálni. 1000Ohm? Bár az igazság az, hogy sem a DSC műszaki információja sem a Hunagrosec (azt hiszem ott vettem) nem említett "extra" ellenállást: simán be kell kötni a 3 vezetéket - oszt jónapot... ![]() Hanem meguntam a szívást a DPX128-al. Beüzemeltem egy SOLO 1.34 -et és bekötöttem, ahogy a hozzáadott leírása javasolja DSC központ esetében és kb. 4 perc alatt működött minden! Ám nem hagy nyugodni ez a DPX, immáron nyugodt körülmények között a végére járok az ő helyes bekötésének. Köszönöm az eddigi segedelmeket!
Gondom azért nem említi a kiloOhm-ot, mert feltételeznek némi alap ismeretet. Tegyél oda 1k-t és nem fog sziréna hibát jelezni.
Ezt találtam a DSC 1616 leírásban, ennél konkrétabban nem lehet leírni.
Hát akkor le is van írva. Passz. Én mindig teszek, nekem így tanították. Egyszerű piezo sziréna például halkan nyekereg, ha nincs párhuzamos 1 kOhm.
Ez így van, mi is álltalában rakunk de az 1K-t mindig elhagyuk így marad a két 5,6K párhuzamoan, az is tökéletes megoldás illetve sok átjelzőt szerelünk telepítés során és akkor az álltalános riasztást egy relé visz az átjelzőnek és annak már van akkora ellenállása hogy nem jelez.
A főkérdés nem a hibajelzés, hanem, hogy nem szól a DPX128 sziréna a SOLO, pedig igen és vajon mi lehet a DPX helyes bekötési sorrendje, mert az itt kapott, a DSC, és a forgalmazó által javasolt bekötési sorrend kipróbálása sem hozott eredményt nekem.
Ez esetben elnézésedet kérem, nekem nem ez jött le. Igaz még ilyen típussal nem találkoztam, de a leírás alapján elég hasonló a többi szirénához. Először táptalanítsd, ma kösd be az akkut. Ha ez megvan csak ezután kapcsold össze a központtal. Próbáld ki, hogy a "GO-"-ra kötött vezetéket a központban testre kötöd. Ekkor meg kell szólalnia.
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2014
Te csak egy kérdés, SOLO vagy DSC vagy milyen gyártmány a szirénád? Ha SOLO akkor elöbb mindneképp az aksit kell bekötni majd a tápot de a SOLO-nál le is van írva feketén fehéren.
OK! Köszi, kipróbálom ezt a verziót is.
Hali!
Néhány hozzászólással fentebb feltettem egy kérdést: DSC1616 központ esetén mi a DPX128 sziréna csatlakozóinak bekötési követelménye.(Igen, le van írva és a birtokomban van az írás) Kaptam e fórumon néhány ötletet, de ezekkel sem sikerült szóra bírnom ezt a szirénát. Tegnap aztán megelégeltem a dolgot és ugyanoda felszereltem egy SOLO-t, és kb. 5 perc alatt befejezetté nyilvánítottam egy installációt, amivel a DPX miatt előtte 3 napot szívtam. Ennek ellenére nem hagy nyugodni a dolog és vágyom arra, hogy rájöjjek, mi lehet a hiba és ehhez bátorkodom itt segítségért kuncsorogni! üdv
Sziasztok. DSC PC585H riasztónál mióta ki lett kötve a vezetékes telefon, világít a Rendszer LED. Mit lehetne vele kezdeni?
Elsökörben (ha van lehetöség) visszakötöd a telefonvonalat és egy sikereskommunikációt okozol majd a 380-ban kikapcsolod az 1-est illetve a 015-ben a 7-est kikapcsolod.
Ha mindez nem megy, (ha már nincs telefonvonal) akkor marad a hidegindittás és utánna azonnal kikapcsolod a két dolgot, mit már leírtam.
Nincs már telefonvonal.
A hidegindítás mit jelent? Leáramtalanítom és lehúzom az akksit? Ezt a két dolgot amit írtál hogy lehet kikapcsolni? A billentyűzeten kell valamit pötyögni?
Igen ott kell belépni a mérnökibe és ott kell kapcsolgatni, gondolom a mérnökit nem tudod, akkor baj van. Inkább keress valakit aki ért hozzá mert lehet hogy lesrefutás.
Hát nem fogok több ezer forintért kihívni valakit, akkor inkább világítson... De azért köszi.
Az a gáz hogyha nem tudod a mérnökit akkor le kell resetelni és ujraprogramozni de ha kicsit is szemét volt a telepítő akkor lockolta és akkor a reset után van egy használhatatlan riasztod.
Egy dolog kimarat: megkeressük a hiba okát, az úgy megy hogy beütöd: *2, ezután megnézed melyik lámpa világit és az a tuti. Ha az egyes akkor tovább kell menni ha a kettes (ez nem hiszem hogy világit) a négyes akkor az a telefonvonalra hisztizik, és így tovább.
Itt van egy neked megfelelő eszköz:
http://www.ebay.com/itm/12V-normally-closed-type-switch-trigger-del...564bdb Ezt közvetlen kötheted a mozgásérzékelőre, érzékelés esetén a beállított ideig fog világítani a Led-füzéred. (Egy másodperc és egy órás tartományon belül állítható)
Szia gykontar.
A sima NC az egy nyugalomban zárva tartó kontaktus ellenállás nélkül, de ez ha az érzékelő előtt összeköti, ki van végezve. Az EOL ugyan ez, de van egy soros R (5.6k) a DSC nél. Ha ez az eszközben van, a rövidzár nem operál. Alapból megteszi. A DEOL- nál az egyik R a kontaktussal rögtön párhuzamosan van majd azokkal egy sorban. Így ez a kétpólus 4 állapotot tud kijelezni. -alap 5.6k -riasztás 11.2k -rövidzár 0 -szakadás végtelen A vezetékek + ellenállása ne aggasszon mert a zónabemenet áramgenerátoros elven működik. DEOL előnye: Mindig tudod a hiba helyét, nem lehet kijátszani, 4 vezeték is elég a 6 helyett, tudom jól, hogy com-ot és a aux- mehetne egyszállon de úgy nem tudom miért sok a téves riasztás. Az elektromos hálózat ingadozásától a rendszer teljesen független, ezt Te sem gondolhattad komolyan. Üdv Peti.
Szia gykontar.
1.vezeték Táp + DSC nél a Bel + ról kell vinni Neked a +12 re Itt mindíg van + 2. vezeték Táp - DSC nél az Aux- ról kell vinni Neked a GND re Itt mindíg van - 3. vezeték Indítás DSC nél a Bel - ról kell vinni Neked a Gó - ra, mert az indít. Itt csak indításkor van- A Bel- akkor kapcsol a földre ha riaszt, alapból csak lóg. A szirénák indítás nélkül tápelvételre is be indulnak. Üdv Peti.
gykontar nak.
Bocs de kimaradt. Sziréna áramköri hibát az okozza, hogy egy 1k-os ellenállást kell kötni a Bel- és a Bel + közé, ha nem használsz bel szirénát, vagy az kis nyugalmi áramfelvételű. Felejtsd el a Dls- t az nem ide való neked nincs 64 zónád meg 8 partíciód. Üdv
Idézet: „Sziréna áramköri hibát az okozza, hogy egy 1k-os ellenállást kell kötni a Bel- és a Bel + közé,” Már leírtam neki egyszer, remélem azzal hogy te is leírtad sikerülni fog neki megszüntetni a hibát. Annyi különbseggel, hogy azt az ellenállást a szirénàban kell elhelyezni nem pedig a bell +/- kapcsain a központnak. Ellenkező esetben nehezen fog sziréna leválást érzékelni egy esetleges kábel vágás/szakadás esetén. A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2014
Szia!
Köszönöm a segítséget, megszólalt a DPX sziréna! A Bell(+) --> a sziréna +14V-ra Aux(-) --> GND Bell(+) --> GO(-) valamint a Bell(+) és Bell(-) közé 1k ellenállás. Ez utóbbi mondjuk ellentmond a DSC telepítői könyvben fentebb belinkelt (Válasz • Sze, 9:31 ) részletnek, az ugyanis azt írja, hogy akkor kell az 1k, ha nincs a sziréna kimeneten semmi, (és Te is azt írod, "ha nem használsz bel szirénát) illetve ellentmond a SOLO bekötésének is, ami 1k nélkül is vígan muzsikál, de mindegy megoldódott a rejtély. Még egyszer köszönöm mindenkinek és köszi a kis elméleti összefoglalót is! üdv.
Csak annyit a ( Bell(+) és Bell(-) közé 1k ellenállás) - ról.
Ha a központba teszed az ellenállást akkor nincs sziréna leválás jelzés. Ha olyan a sziréna akkor inkább abba kösd az ellenállást, mert ha a vezérlő vezetékben szakadás keletkezik akkor azt sziréna leválás jelzéssel látod.
Ez relatív így van de ha a tápellátásban szakadás van akkor a sziréna üvölt hogy nincs tápom. Mi is a panelra szoktuk tenni illetve ha beteszek egy relét akkor már nem is kell.
DSC PK 5500 LCD kijelzője pixel hibás ( sorok hiányoznak ) ( érintkezőt megnéztem tisztítottam )
Valakinek van javaslata javításra vagy kijelző cserére? Csak kijelzőt külön nem találtam, pedig egyszerű lenne a cseréje. Előre is köszönöm.
Szia
Sajnos mi istalálkoztunk már több ílyennel iséscsak csere vagyesetlegkeresd fel a DSC hungáriát és érdeklöd meg töllük.
Sziasztok!
DSC PC5010, és szöveges kezelőkkel szívok. Nem tudom a megoldást. 2db kezelő van, mind a 2 élesztés során feléledt. Mind 2 kezelőt globálisnak akarom, tehát *8 5010 000 0 1, illetve a másikon ugyan ez, csak a vége 2, ez után # a kilépéshez. Na azóta nem tudom haszálni egyiket sem, mert ahogy a * gombot nyomom, felső sorban 1-8-ig számokat ír, alatta az 1-es alatt K betűt, többi alatt - jelet. (ez mit jelent?) Se *8, vagy bármi más nem megy. Központ reset sem segít, a keypadot sem tudom resetelni, mert ahhoz is *8 kell. Mit tudok tenni szerintetek? Köszönöm!
Szia!
Ha jól emlékszem az 1-es partícióba be kell lépni és utána tudsz programozni meg mindent kezelni. Miután globálisra programoztad, alapból nincs hozzárendelve egyik sem. A partícióba lépés az 1-es gomb hosszú (2mp) nyomásával elérhető. Remélem jól emlékszem... ![]() Üdv: Gábor
Jól emlékeztél, köszönöm!
Viszont sajnos az elképzelésem így sem volt megvalósítható, leírom, mit szeretnék, hátha van valakinek ötlete.Adott egy 2 szintes családi ház. Bejárat a földszinten van csak. Asszony fél, így a feladat az, hogy az alsó szinten mindent be lehessen élesíteni, a felső szintet pedig nem. Van 2db szöveges kezelő, egy fent, 1 lent. Az ideális az volna, ha az alsó kezelővel élesítem, az egész ház élesítve, ha a felsőn, akkor pedig csak az alsó szint éles. Ehhez a második körben arra gondoltam, hogy a felső kezelőt a 2. particióhoz rendelem, és a 2. particióhoz hozzáadom az alsó szint zónáit. Az első partició lenne a lenti kezelőhöz adva, és ehhez rendelve az ÖSSZES zóna. Na ez így nem működik. Be lehet élesíteni, de teljesen logikátlanul működik, van, amire megszólal, van, amire nem, és nem látok logikát benne. Jó az elképzelésem? Vagy tök hibás? Az első az volt, hogy a két kezelő globális, és zónakizárásokkal oldom meg, de ez nem emberbarát, minden alkalommal kiválasztani az 1. gomb hasszú nyomásával, majd kizárogatni, de így meg nem látszanak a zónabővítők zónái. Illetve már arra is gondoltam, hogy a zónák össze vannak keverve, van 2 zónabővítő is rajta, talán ott. Bekapcsoltam a walk testet, minden zóna visít, de kilépni nem tudok belőle, mindenre azt írja, walk test aktív. Már a * megnyomásakor. Mi miatt lehet ez? 2 aktív fault van, de nem tudom mit jelent, annyira rövidítve van. Mellékeltem két képet is ezekről.n Nem ez az első riasztóm, de az első DSC szöveges kezelővel. Van ennek olyan funkciója valahol, mint a LED kezelőnek, hogy írja, melyik zóna aktív? Elnézést a sok kérdésért, de egyszerűen megőrít ez a szerkezet, ilyen riasztóval velem még nem volt. Ezt tettem, ebben a sorrendben: Billentyűzetek hozzáadása: 1. partició, első slot, és 2. partició 1. slot. Ez után keybuson levő eszközöket bevontam felügyeletbe. 902-es szekció, keresgetett, fél perc múlva látszott a 2 billentyűzet, meg a 2 zónabővítő. Kiléptem #-el. Definiáltam az összes zónát, a 2 bejárati delay1, a többi azonnali. TLM kikapcsolva, 201 szekcióban bekapcsoltam a 2. particiót, 202, 203, 204-ben hozzáadtam a lenti zónákat az 1. particióhoz, 206-207-208-ban a 2. particióhoz. Ez után az egyik kezelőn végigklimpíroztam az összes zónanevet. Ezt szerettem volna áttölteni a másik kezelőbe, leírás szerint 2 digites szekciót vár a billentyűzet programozásakor, de 3 digitest vár valójában. A zónák esetében nem volt gond, elé írtam agy nullát, de a 98-as szekcióban, ahol broadcast lenne, nem eszi meg nullával... De ez már csak hab a tortán.. Kihagytam valamit? Kicsit fura ez a DSC... Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Viszont sajnos az elképzelésem így sem volt megvalósítható, leírom, mit szeretnék, hátha van valakinek ötlete.