Fórum témák
» Több friss téma |
Lenne még egy kérdésem.
Most találkoztam avval hibával hogy amikor hozzá akarom rendelni a port C: 6 és 7 lábait (maszkolva) egy változóhoz pl.: MUX, akkor futtatáskor kiírja hogy error: inicializált változó Nem kell inicializálni? A lényeg hogy multiplexert akarok róla vezérelni. Most azt próbáltam hogy külön a 6 és a 7 lábat hozzá rendeltem egy változóhoz, ami igaz vagy hamis lehet. Futtatáskor, szimuláláskor megint azt a hibát kaptam mint amikor együtt akartam használni a két lábat. Nem értem A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
Ha jól tudom, az ABS-ről lehet közvetlenül ilyen jelet venni (ezt megeszi pár fejegység is, automatikusan feljebb veszik a hangerőt, ha nő a sebességed). Egyszerűbben ezt úgy szokták megoldani, hogy ajtónyitás, motor indítás után az első fékezéskor zárja az ajtókat -természetesen, ha mind csukott állapotban van- gyújtás elvételkor pedig nyitja. Ezt egy PIC-el simán meg tudod csinálni
![]() Nekem volt autóm, ami ezt tudta gyárilag, de nagyon gyorsan rádugtam a laptopot és kikapcsoltam, mert idegesítő volt, ráadásul kétszer olyan hamar elhasználódik a zárszerkezet A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
Sosem volt tiszta miért kell az ajtókat bezárni menet közben.
Ha belehajtasz a folyóba ne tudj kiszállni, vagy attól tart a kitalálója, hogy valaki 100-nál beszáll melléje ? Én akkor szoktam bezárni az ajtókat ha megállok valami mívesebb helyen.
Kérdésben a válasz, szerintem pont a mívesebb helyek miatt... Bár már a legtöbb autóban van a vezető környékén erre gomb... Mondjuk a Borámban nem volt, tettem
Na mindegy, ő tudja, csak egy ötlet volt
Nem álló helyzetről van szó hanem menet közben. Ennyi artista nem lakik egy helyen
Ezek szerint, te ha elindulsz, nem állsz meg, míg oda nem érsz az úti célodhoz? Piros lámpa, elsőbbség adás, zebra, ilyesmi...? Budapesten van olyan hely, ahol ki van írva a lámpánál a falra, hogy zárd be a kocsid, mert kiszedik a táskát, ha állsz a pirosnál... De ennek már semmi köze a Flowcode-hoz, úgyhogy ha nem akarjuk kihozni az állatot Simpiből, akkor tekintsük ezt a részét befejezettnek
Egyetértek! Ne azt firtassátok, hogy neki miért jó ez, hanem ha tudtok segítsetek. Én kicsit kimaradtam ebből, ezért nem tudok segíteni, csak elméletben(CCP Capture, ahogy írtam) C-ben sima ügy lenne...
Az igaz. Segíteni meg akkor lehet ha a kérdező elárulja honnan milyen jelet tud leszedni.
Addig millió ötlet lehet, csak felesleges.
Így van
![]() Simpi, ehhez még ennyit, hogy Ti is nevessetek (bár én akkor nem nevettem) Én sógorom BMW-jével jártam így, ott magán a csomagtér ajtón van gomb, kiszáll, pakol, gombot megnyom, majd mikor rájön, hogy pakolás közben a csomagtartóban hagyta a kulcsot, akkor anyázik... Történt mindez szegeden... Pótkulcs Pesten.
Attól még nem nyílik ki a Bajor teknő, és a komplett elektronika belekerül egy kisebb családi ház árába...
Szia ! simpi
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2014
Hogyhivjákolni szerettem volna, de megvilágositottak, hogy a 6-os verziót nem lehet.
A 4-es verzió nálam kifagy, amikor szimulálok. Megpróbálkozok az 5.3-al.
5.2 magyar, eddig megvan. Updatelek.
Müködik az 5.sok
köszi neked és kaqkk kollégának. Nem fagy, szuperül megy.
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem.
Készítettem egy időzítőt. Bekapcsoláskor késleltetve kell indulnia, de csak akkor ha folyamatos a bemeneten a jel. Ha viszont kikapcsolom akkor is késleltet, ami nekem nem jó. Hogy lehetne megoldani hogy kikapcsoláskor azonnal kikapcsoljon.
Már ezerszer leírtuk hogy az időzítés megállítja a programot és addig nem csinál semmit amíg az időzítés le nem jár .Ha megszakítható időzítőt szeretnél ,akkor ismerkedj meg a megszakítással . Biztosan találsz több példát is itt a témában (az időzítés maximum ledvillogtatásra használható) de néha jó ha van .
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2014
Közben sikerült megoldanom a problémát. Más megközelítésből, számlálóval.
Itt van hátha valakinek jól jön. Csak azt nem tudom hogyan lehetne az időzítési értéket pontosan kiszámolni. A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2014
Milyen intervallumban kell időzíteni ?
Mi a maximális időzítés ?
Sziasztok. Szeretném megkérdezni,hogy hogy lehet megoldani azt hogy áramszünet esetén a folyamatábra ott folytatódjon ahol befejeződött.
Gyakran mented a változtatásokat.
Csak áramkimaradás esetére kell .Meglehet oldani a programba ? Nem szeretnék kiegészítő áramforrást alkalmazni .
Kicsit gondolkozzunk...
Mi történik az áramkimaradás előtt ? /semmi nem történik a normál folyamatban/ Lehet-e tudni mikor következik be ? /nem, általában nincs előjele/ Honnan tudja a program, hogy áramkimaradás lesz ? /sehonnan/ Kérdésedre a válasz ?
Igen, megoldható, de ahhoz fel kell használnod egy analóg (vagy digitális) bemenetet. A tápegységből kijövő feszültséget kétfelé ágaztatod, egy-egy diódával. Az egyikre csak egy ellenállást kötsz, a másikra pedig egy nagy értékű 3-4000 µF-os kondit, ez lesz a PIC tápfeszültsége. Folyamatosan figyeled az ADC értékét és ha az leesett, gyosan elmented az EEPROM-ba, hol tartott. Persze ehhez az egész programot úgy kell megírni.
Én pl. kísérletképpen hsználtam már a DS1307-es RTC IC-t RAM-ként, működik szépen. Annyiszor lehet újraírni, ahányszor akarod. Amíg jó az elem, addig a RAM tartalma megmarad. A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2014
Köszi a segítséget. Megpróbálom.
Hi Mesterek.
Lenne egy kérdésem Ha megszakítást használok és megadom neki hogy a TMR0- használja és beállítom neki a következőket: és felfutó él és transition T0CK pin-t. Ekkor avval nem azt állítom be hogy T0CKi azaz a RA4 bemenő felfutóélre 1-et nő a timer0 értéke? Mert ezt szeretném megcsinálni, de nem nagyon akar sikerülni. A ,másik kérdésem ha adott időben ki akarom olvasni éppen a timer0 értéket akkor azt hogy tudom megcsinálni? Segítséget válaszokat előre is köszönöm!
Miután 256-os előosztót használsz, csak minden 256.-ra fog egyet lépni a timer.
Simán ki lehet olvasni, X=TMR0, de a flow szintaktikát fejből nem tudom. Gondolom azt tudod, hogy kapcsolóval, vagy kézzel érintgetett dróttal nem lehet egyesével léptetni egy CMOS bemenetet, oda prellmentesített kapcsoló kell. |
Bejelentkezés
Hirdetés |