Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Sziasztok
a Frankye-féle telefonos reléhez terveztem egy NYÁKot. kezdő vagyok, ezért örülnék, ha nálam hozzáértőbbek is átnéznék, és az esetleges hibákra felhívnák a figyelmem. a vezetősávokat természetesen meg fogom vastagítani, ha jó a NYÁKterv. mellékelem a kapcsolási rajzot is. (a stabkocka feletti sorkapocs a tápfeszültség, míg a stabkocka alatti a fotoellenállás csatlakozói.)
Hali!
Elméletileg jó... ...de a felső (potinál) kondenzátornál a poti felé menő szál elég közel van... ...és a relé érintkezőiről se feledkezz meg! Szerintem egy kicsit még szépítsd! Mellesleg mindenki volt kezdő, bele fogsz jönni! Sok sikert!
Picit átrajzolgattam pirossal, hol kéne módosítani a vonalak helyzetén...
köszi szépen, kijavítom majd őket. de ezek szerint nagyjából jó.
![]() a relé érintkezői majd ki lesznek vezetve sorkapcsokba, nem feledkeztem meg róluk.
na kijavítottam, nagyjából úgy, ahogy lerajzoltad.
![]() igyekeztem párhuzamossá tenni, illetve megvastagítottam őket. a két sorkapocs (fotoellenállás, táp) beljebb került, feleslegesen voltak annyira kint. illetve a relé érintkezőit kivezettem sorkapcsokra. remélem most már jó a NYÁK, mert akkor reggel legyártom, ha a nyomtatóm is úgy akarja.
Igen, mostmár jónak tűnik!
Sok sikert hozzá!
Hát emberek a golyós fúróbefogóm elvérzett a gyakorlat mezején. RIP. élt 1 hetet. A gond a golyókat valamivel 120 fokban kellett volna tartani s ettől már nagyon bonyolult lett már. A továbbiakat rajzolgattam rotringgal amikor rájöttem a megoldásra és meg is csináltam. Kagkk mivel itthon esztergáltam nem kis nehézséggel de sikerült 3-as furatot készíteni pontosat ha irsz egy címet priv ben akkor elküldöm. A prototípusban egy 0,5-os rotringceruza aminek fém patronja van volt az alap. Ez 1-es fúrót átereszt gyanítom jobb lett volna 0,75-ös vagy1 .es ha kapható lenne az a réhi koh-i-noor töltőceruza amiből az iskolában fuvócsövet szoktunk csinálni annó Beh rég volt.
asszem az volna a legjobb. S mivel az alap patron 0,5 ös hegyhez való emiatt sokat kell terpesztenie a patronnak s 15 mm hosszon kb 0,05mm-üt de fúrtam vele s pontozott nyáknál nem volt probléma.Nem volt itthom kisebb hatszögem emiatt kicsit bumfordi lett. Szóvalé ezt már csak finomítani kell és használható.Mrex
lemaradt 2 kép
ludvig kérdezte..
Idézet: „Nem tudod hogy ha fóliára nyomtat valaki, akkor hogyan lehet beállítani a fekete szín felhasználását? Valahogy be lehet az biztos... :o)” másra, nem tudok gondolni.. :nezze:
Hi
Valaki tud tippet adni hogyha lemaratok egy nyákot és sokáig nem használom fel hogy előzhetem meg hogy hmm.. "berozsdásodjon" a nyák? Régebbről előkerült pár ilyen, rémálom volt forrasztani, 20forintos szagú volt minden ![]() Felpakoltaam a képet hogy kb hogy néz ki ez a "rozsda", valószínü hogy a maratásnál alámart vagy kutyafüle. Nem is tudtam eddig egy nyákot se úgy maratni hogy ne fordult volna ez elő. És nem nem a nyák görbe csak a térgörbület elég nagy a szobámba
Fújd be akril lakkal! Akkor nem tud oxidálódni (Ez a "rozsdásodás"), és utána is könnyen forrasztható marad. (Csak alapos vegyszermentesítés után, különben nem marad fenn a lakk!) Jól szárítsd meg lemosás után.
Helló
Menj ki az erdőbe, vagy fatelepre, szerezz fenyőgyantát. jó kemny tömör anyag, biztos találsz, vagy adnak ha van nekik! Ezt a gyantát old fe l alkoholban. Egy jó nagy maréknyi gyantát körülbelül 7 dl-ben. Tegyél a tüzhelyre egy fazekat, abba tegyél vizet, mikor elég meleg, rakd bele egy befőttesüvegben az alkoholt, és a gyantát. szépen lassan feloldótik, közben néha vedd ki, és lötyköld meg egy kicsit az oldatot!!! Ha elkészítettél egy panelt, a maratás után nagyon finom csiszolópapírral csiszold meg, és kend be finoman ezzel a gyantás elixírrel... :o) Nemcsak hogy tökéletesen elzárja a rézfelületeket a levegő elől (Nem engedi oxidálni), de forrsztásnál is kiváló folyatószerként viselkedik!
Köszi a választ, nem gondoltam hogy lehet forrasztani az akrilt, illetve azon keresztül. Van itthon valami bevonó spray (nem torta), megpróbálom 1 tesztdarabon hogy jólesz-e. Működnie kellene mert olyannak írják amilyet mondtál.
Ui: azért rozsdát írtam mert nem tudtam hogy alá mart-e a marató, összetapicskoltam-e vagy oxidálódott-e. Köszönöm a segítséget
lol Most pont rossz idő van a favágáshoz
majd legközelebb. De amugy ezt az elixírt terveztem hogy megcsinálom mert állítólag folyasztószernek is tökéletes. Frankye! Nagyonszépen köszi a segítséget, működik, nem is sejtettem hogy ilyen szuperül lehet forrasztani ezen a bevonaton keresztül. Még "elégett" maradékot se képez, nem is büdös! Nagyonjó köszönöm
Ha fotózod a nyákot ne takaritsd le a lakkot csak a forrasztás előtt !
Lézerrel csinálom ugyhogy marad ez a módszer.
(kép) Az első lelakkozott nyák és a lakója, hogy honnan került elő?... Idézet: „Lézerrel csinálom” mármint vasalod?
Igen igen vasalom, így utólag olvasva tényleeg olyan mintha lézerrel pörkölném XD Bocs a fogalmazás miatt
Erős a cucc, én is szédelgek :wow3:
valaki magyarazza mar el nekem h hogyan kell UV fennyel nyakot keszitteni....kosz
Elmagyarázni senki nem fogja 5 milliárdadszor!
Itt a topikban felül jobb oldalt nyomd meg a bekeretezett K betűt, aztán az előjövő ablakban írd be a Keresendő kifejezés mezőbe a következőt: levilágítás topic:178 Ezután nincs más dolgod, mint olvasni, olvasni és olvasni ezerrel! (Célszerű a legutolsó oldalról kezdeni az olvasást, "visszafelé", azaz időrendi sorrendben)... hihetetlen, hogy mennyiszer lett kitárgyalva ez a kérdés is.
Nagyon szívesen! Örülök, hogy tudtam segíteni.
szia!
ma nekem is sikerült a mejdne tökéletes nyák készítése eggyetlen pici helyen jött le a feték az volt nálam a hiba (szerintem) hogy nem vártam meg míg a műnyomó papír úgy átázik hogy láthatók legyenek a vezetősávok
én tegnap este csináltam 100%os nyákot, legalábbis minden festék lejött a lapról. technika hasonló, mint amit szabi83 leírt az előző oldalon.
-VIMmel súrolóm a nyákot, amíg nem csillog villog (és amíg a víz nem marad rajta mindenhol) -műnyomóra kinyomtatom a huzalozást - amíg a vasaló melegíti magát (olyan fél álláson volt tegnap), addig kicsit ráteszem a nyákra, hogy a rajtamaradt vizet felszárítsa, illetve előmelegítse -műnyomó egyik sarka rárak - mivel a nyák forró, ezért kicsit rajtaragad, és szépen ki elhet egyenesíteni a többi oldalt - vasal kb 1 percig -rajtahagy egy 7-10 percig (nemtom pontosan, közben zenét hallgattam, és elbambultam) - jó alaposan átvasal 1 percig, majd én egy ilyen gyerekeknek készült mini sodrófával áthengereztem párszor - vasaló levesz, nyák megvár, míg kihűl -beáztat, otthagy 1 percig - rétegenként lehuzogat, ami nem jön le, azt még áztatja, illetve folyóvízben óvatosan leügyeskedi nekem a nyák körvonalai itt-ott lejöttek, de ez azért van, mert a szélét nem tudom annyira jól levasalni a lemeznek. ezt árajzoltam maratásálló fillcel (Edding 140S? nekem ez vált be). holnap kimaratom, majd etszek fel képet.
üdv
Grat meg kell várni, míg átázik.. :yes:
hali
Öblítés után én, asztal élre teszek újságot, majd rányomva-húzva, lehúzom a panelről a "vizet" így nem lesz foltos, nem kell szárítani és gyors A vasalót bekapcsolás után ráteszem arra a bútorlapra, ahol szoktam vasalni a nyákot, így a frankón meleg lesz. Idézet: „körvonalai itt-ott lejöttek” - 180fok kell "pamut" állás! - vagy nem hűlt ki teljesen és minimálisan ázott fel a papír, szánj rá pár percet, még felázik Üdv
hi
van nekem itthon egy régi kvarclámpám. azzal szerintem tuti hogy lehet levilágítani, de az a kérdésem hogy csinált e már valaki ilyennel nyákot, és hogy akkor menniyre közelről kell levilágítani, mert marhanagy a fényereje + eléggé melegít is. meg hány percig? |
Bejelentkezés
Hirdetés |

asszem az volna a legjobb. S mivel az alap patron 0,5 ös hegyhez való emiatt sokat kell terpesztenie a patronnak s 15 mm hosszon kb 0,05mm-üt de fúrtam vele s pontozott nyáknál nem volt probléma.Nem volt itthom kisebb hatszögem emiatt kicsit bumfordi lett. Szóvalé ezt már csak finomítani kell és használható.

majd legközelebb. De amugy ezt az elixírt terveztem hogy megcsinálom mert állítólag folyasztószernek is tökéletes.

(Célszerű a legutolsó oldalról kezdeni az olvasást, "visszafelé", azaz időrendi sorrendben)... hihetetlen, hogy mennyiszer lett kitárgyalva ez a kérdés is.
eggyetlen pici helyen jött le a feték