Fórum témák
» Több friss téma |
Nyugodtan ráteheted a nagy akkut. Már mi is csináltunk ilyen nagy akkus rendszert. Egyvalamit viszont érdemes beállítani, a nagy áramú töltést. 701 vagy 702 szekcióban kell beállítani.
Az akku kapacitást pedig úgy kell méretezni, hogy 13,8 volttól 11 voltig tudod csak használni, mert 10.5 volt alatt automatikusan lekapcsolja magát a központ, az akku mélykisülési védelem miatt.
Ha jól értettem akkor az idö beálitás a következö: *6 5555 1 19 19 58 58 10 10 10 10 2014 2014
(19:58 10.10.2014) A 01es partició meg: *8 5555 005 01 020 020 120 és kilép #
A dátum idő nem telepítői funkció.
Ahogy írtam. *6 MESTER KÓD(amivel nyitsz, reszet után 1234) 1 Aztán hh mint 01 vagy 13 Pp mint 01 vagy 59 Tehát az egy után: 2024 10 10 14. 20:24 okt.10 2014 A második idézett rész a rendszer időre vonatkozik. Ezzel tudod az egyes partíció késleltetéseit beállítani. De ehhez az kell,hogy az egyes partíción legyenek az érzékelőid. A központ NC, egy ellenállásos, vagy 2ellenállásos kötésben van? A programban is úgy van megadva, ahogy kötve van? A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2014
Köszi, most már világos. Hétfön tesztelem!
per pill csak nyitásérzékelöket csatlakoztatam hogy teszteljem/megismerjem a rendszert. EOL és sima kötésben. Azt külön kell programozni hogy simán vagy EOL vagy DEOL ben van csatlakozva! A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2014
Szivesen.
Ha van kérdésed vagy még mindig hibára futsz, Írj nyugodtan. Neked is jó hétvégét!
Üdvözletem a fórum tagjainak!
Nemrégiben szükségessé vált kis lakásom riasztóval való felszerelése és mivel sajnos elég szűkös a keret, úgy döntöttem megpróbálom megoldani magam. A lakás kiépítése 3 infrát és egy nyitásérzékelő igényel, így vásároltam egy PC585 központot, egy 1555-s kezelőt, egy ps128-as szirénát és Crow Swan Quad infrákat. Rátaláltam erre a fórumra és mielőtt sok buta kérdéssel színesíteném a falat, az elejétől fogva olvasni kezdtem párhuzamosan a telepítői kézikönyvvel. S lássanak csodát kérdezés nélkül a fórumnak köszönhetően életre kelt az itthoni rendszerem! ![]() A rendszer jelenleg élesíthető, egy apró hibát rejt még a system, amihez segítséget kérnék. A falakban már korábban behúzott 4 eres kábel volt, így ezzel kellett gazdálkodni. Első kőrben úgy gondoltam, hogy első három zóna lesznek a PIR-ek (amiből az első követő a többi azonnali), negyedik a sziréna és a kezelő zónája a nyitás, az ötödik zónának címezve. Mivel, minden kábel a központ helyére futott be, így kezelő Z pontjába a kábel árnyékolását kötöttem. Majd a központban erre a testre és feketére kötöttem nyitást. A mellékelt leírás alapján megpróbáltam bekötni a szirénát 4 kábeles módon. Itt egy dolog nem volt tiszta a sziréna DC+ a központ AUX+ jához kötött kábelen mi az a megszakítás? egy NC? de mi. Én bekötöttem simán. Központ Bell +- ra pedig egy 1K ellenálást. Sajnos sem a nyitás, sem a sziréna nem működött. A nyitás szerintem azért, mert simán NC kötöttem. A szirénát nem tudom. Egy barátom tanácsára átkötöttem a szirénát egy egyszerűbb módon, ez nem igényel zónát bár a szabotázs sem működik: Aux+ --- 12V + Bell - --- 12V - Bell+ --- Start A megfelelő polaritás után jó lett a sziréna, de nyitás továbbra sem működött. Gondoltam egyet és átkötöttem a nyitást zóna 1-re. Mivel a PIR-eket DEOL-ban kötöttem a nyitáshoz is megcsináltam hurkokat a központban. Mivel a system világított, így megnéztem 1,4,8 volt. 4 és 8 megoldva. 1-esen belül 5-ös. Na ezt nem tudom megoldani. Próbáltam a 202-es szekciókban egyesével lekapcsolni a zónákat, átnéztem a kötéseket, de nem oldódott meg a probléma. Én két dologra gondolok: a sziréna, vagy a kezelő 5-ös slotra címzett zónája. a zónát ugye 020 szekcióban hozzárendeltem az 5-öshöz, aztán az átalakítást követően 202-ben kikapcsoltam a zónát. De nem oldódott meg. A rendszer élesíthető, de szebb lenne, ha a system sem világítana! ![]() Előre is köszönöm a segítségeteket!
Szia. 1-5 modul hibát jelez.
Mivel 585ről van szó a keybusszal lehetne gond. Felütöted-e a kezelődet a *5 000ban? Illetve a kezelői zónát bekapcsoltad-e és jól van-e kötve. A nyitásérzékelőhöz pedig a központ dobozában alakítsd ki a Deol-t,vagy Oda elég egy ellenállást betenni a zónába, rákötni a PIR egy nc-s kivezetését, sorosan a tamperjével, majd így bevinni a com-ba. Szerk. Bell +- közül köss ki mindent, tegyél közé 1k Ohm-ot ha így is van 1-5 akkor kezelői zóna hiba. A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2014
Billentyűzet hozzárendelést megcsináltam (000 0 11)
Kezelői zónát bekapcsoltam (020 05) - bár az átkötés után nem használom, mert 1-es zóna lett a nyitás. Kérdés a nem használt kezelői zónát nem kell kikapcsolni? és ha igen, hogyan? deol a központban készen van az 1-es zóna nyitáson.
1k Ω alapból a Bell+- két pontján. én a kezelői zónára gyanakszom, mivel aktiváltam és nincs használva.
Ahol bekapcsoltad. *8 telepítői 020 05
Ha nincs kezelői zóna használva akkor kapcsold ki, feleslegesen ne legyen beütve.(illetve kezelői zóna nem lehet deolban.) A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2014
Sziaszttok!
Van egy 1565-s riasztó rendszerem. A hálószobábanlévő érzékelőm az előző évben egyszer megszólalt. Most az utolsó 1 hétben megintkétszer vakrisztás volt. Utoljára már a függöny is el volt húzva és az ajtóis becsukva, nehogy a fény vagy faágak miatt legyen... Van esetleg ötletetek, hogy hogy derítsem ki, hogy miért jelez be az érzékelő? Vagy az érzékelő lehet hogy meghibásodott? (Crow SRP-100 típusú)
üdv, segítséget szeretnék kérni Alexorhoz. Komunikációs hibát jelez időnként, riasztáskor működik a hívás (nem távfelügyelet). valószínű hogy valami rendszerteszt próbál kommunikálni.
Kérdésem hogy esetleg k tudom kapcsolni az összes ilyen tesz komuniációt. ha igen akkor hogyan? köszönöm
Szia!
Szedd szét, nézd át van-e benne kisállat elleni védelem, érzékenységén tekerj lentebb, ha van rajta ilyen lehetőség. Ha meg biztosra akarsz menni cseréld le egy LC100-asra.
Köszönöm!
Köszönöm, pontosan erre a válaszra vártam!
![]() Közben már felkerült a nagy akku és a nagyáramú töltés is be lett állítva. Eddig nem küldött hibát, de majd tesztből csináltatok egy 24 órás áramszünetet.
Sziasztok!
Elvileg sikkerült beprogramozni az 1es particióra és az időt. Következőt ütöttem be: *8 5555 005 01 020 020 120 és # kilép *6 1234 1 0842 10 13 14 és # kilép Sajnos még mindig világit a Zóna 2, ezt meg nem értettem (000 ban üsd fel a kezelődet. *5 000 0 11 nek) Ha így üttöm be akkor hibát jelent.
Sziasztok!
Ismét lenne egy érdekes kérdésem. Van egy 585-ös központ, amit távirányítóval kellene élesíteni és kikapcsolni, nem kezelőről. Csak egy infra van az első zónán, a kettesre tenném kulcsos kapcsolónak beállítva. De felmerült egy olyan igény is, hogy a takarítónő csak zárni tudja, nyitni nem. Ez egy két kontaktos satel távirányító szettel megoldható lenne (ilyen van kéznél) úgy, hogy a z2 és z3 lenne a két kulcsos zóna. De a kulcsos zónát lehet-e egyátalán csak nyitásra vagy csak zárásra programozni?
Szia!
2 független kimenetes vevővel megoldható. Programozz fel egy PGM kimenetet, hogy ha élesíthető a rendszer egy PGM húzzon meg egy kis 12voltos relét, ami meg szakítja az amúgy NC-s kontaktját a kettes csatornának a z3-on. Az egyes csatorna természetesen mehet direktbe a z2-re.
Köszönöm szépen. Holnap reggel kipróbálom!
Nagyon ötletes megoldás, köszönöm!
Sziasztok!
Meglett a hiba! A Zóna 2 simán volt bekötve.Mivel az infrákat DEOL-ben szeretném bekötni ezért a nyitásérzékelők is ma átlettek módositva. Az infrákhoz kérnék még segitséget mivel nem DSC-sek. Csatoltam a képet, régen így voltak bekötve egy paradox rendszernél.
A zóna bővitőt nem sikkerült beprogramozni, 7es zónától már nem riaszt. 902 meg 903at végig csináltam de lehet megint vmit rosszúl értettem.
![]()
SZia!
001-ben végig van ütve, hogy miként működjenek az érzékelők, illetve hozzárendelted a partícióhoz az érzéklőket a bővítőn?(202-203) A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2014
Szia! 7 Zóna van összesen bekötve, a 7dik (ez már a bővitőn fekszik) nem riaszt. 001-ben végig csináltam, a 7dik-től már csak 00-kat pötyögtettem be!
értem, de a hetedik zóna hozzá van rendelve az egyeS partícióhoz?
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2014
nincsen, gondolom ez a 5.4 Partició és zóna hozzárendelés lenne.? Nem értem, mit kéne itt pötyögtetni?
Igen 5.4. Ahogy írtam, az első bővítő első zónáját a 202 ben tudod deklarálni.
Off Amúgy ha csak egy zónája van használva, mehetett volna a kezelői zónába bővítő nélkül. On A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2014
Összesen 13 zóna lesz! *8 5555 202 és utánna? Nem értem hogy kéne ezt engedélyezni. Kérnék szépen egy példát. Köszönöm!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |