Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1241 / 1708
(#) lajos1969 válasza enree hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Innen származik!
Bővebben: Link
(#) Szpisti válasza lajos1969 hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Te Lajos! Nem lehet hogy rossz fájlt töltöttél fel abba az avr-be ? Ott van ám az "Английский" fájl is !
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2014
(#) Szpisti hozzászólása Okt 26, 2014 / 2

Nem értem ám miért piszkáljátok Trivium93-at?
Ha megnézitek az IRS2092-vel készült kész áramköröket, nem sokat szépített a paramétereken ő sem.
Inkább bíztatnám hogy nem elkókat durrogtat el unalmában, hanem 21 évesen (gondolom a nickjéből és az iskolából) már kapcsolóüzemű meg d-osztályú cuccokkal próbálkozik.
Minden elismerésem a tanárának is hogy nem csak a bonyolult képletekkel fárasztja tanulóit.
Sajnos a mi időnkben ez a technika még ismeretlen volt, kicsit irigylem is .
Az hogy a szerelése még nem kiforrott és precíz, gondolom az első pár munkánál nálatok sem volt az.
Csak az a szerencsétlen 60W-os hangfal ne szenvedne a videón a dubcitól meg a túlterheléstől!
(#) Trivium93 válasza Szpisti hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Köszönöm szépen! 19 vagyok
Elsőnek amikor hallottam róla, azt hittem olyan mint a többi erősítő, melegszik, sokat eszik... De amikor láttam, hogy mennyi áramot eszik, meg, hogy hogy szól. Nekem is kell egy ilyen, ez volt a reakcióm. Fél éves tervezés után, már jónak tűnt, de még így is volt, hogy az oszcillátornál én smd 1nF-ot akartam, hogy 600kHz-en menjen, de mindig leállt :/ Megoldás az volt, hogy még egy smd 1nF-os kondit raktam, így 300kHz környékén megy az egyik a másik 330kHz környékén.
A hangfalat nem kell félteni, át van tekercselve neki. 2db 150/300W-os 8ohmos van egy ládába.
(#) lajos1969 válasza Szpisti hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Te Pisti!
Az az első/képen/ verzióba van az megy is! A másodikhoz nem találtam ilyet!
(#) lajos1969 hozzászólása Okt 26, 2014 /

Az első verzió, ezt csinálja!
Sikerült levideóznom, szemből messziről nem látható! Mitől lehet vajon???
(#) gerry válasza lajos1969 hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Lehet -->EZ<-- az angol verzió!!! ,az órádhoz!
(#) lajos1969 válasza gerry hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Köszi ez már megvan. A másik verzióhoz nincs még meg!
(#) havranarpi hozzászólása Okt 26, 2014 /

Sziasztok!
Tegnap megterveztem a nyákot ,ma pedig legyártottam és összeraktam a bináris órámat
A vicsys félét építettem ami a cikkek között van
Elsőre indult nem volt semmi gubanc vele. Most már őrületbe lehet kergetni az ismerősöket
(A csatlakozást még ki fogom cserélni 90 fokban hajtott paneltüskére)
(#) nik válasza havranarpi hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Szia!
Jó lett. Szerintem használj hosszú, egyenes tüskesort és tedd párhuzamosan a vezérlő panel fölé a kijelzőt, kisebb lehet a doboza. Bár a súlypontja magasan lesz a trafó miatt, de nem lehet vészes. Persze akkor hosszított 90°-os nyomógombok kellenek, és egy plusz rögzítőcsavar a két panel közé.
(#) havranarpi válasza nik hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

köszi , nem szeretném dobozba tenni.
Az alsó. vezérlő panel alá készítek majd valami szigetelést és teszek rá 4 kis lábat ezért is került hátra a trafó ,hogy előre ne billenjen de köszi a tippet sokat gondolkodtam rajta építés előtt
(#) Bakman válasza havranarpi hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Az órát mutató első LED oszlopnál miért van benne négy LED? Kettő is elég lenne, már ha valóban bináris óra.
(#) havranarpi válasza Bakman hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Valóban elég lenne illetve a harmadik oszlopban is elég lenne három,de így találtam egységesnek még ha nem is megy
(#) Schnitt válasza havranarpi hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Jó lett!
Nagy őrületre ne számíts. Szerintem az átlagember megkérdezi, mi ez, te megmondod, ő erre: OK, és több szó nem esik köztetek erről.
(#) kocsgab002 válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Nagyon jó lett, egy szép dobozt megérdmelne..
Teljesen így van, ahogy mondod..tapasztalat.. Lehet elhangzik még egy "aham" is..
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2014
(#) kameleon2 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Jogos.. alaposan elírtam.. De sehogy nem áll össze ez a teljesítmény - ekkora alkatrészekkel. 100V-on 5kW-os tápról - persze menne a 2Ohm de ez a táp nem akkora. Már ha lenne olyan hangszóró, ami karomnyi vezetékből lenne csévélve. De 8Ohmon az 1,25kW is érdekes lenne. Mert ekkora táppal az sem jön össze. Valami nem kerek.
(#) kameleon2 válasza Trivium93 hozzászólására (») Okt 27, 2014 1 / 1

Nem hit kérdése. Ez olyan mint az oroszok ultrakicsi órája 30 évvel ezelőtt. Csak azt a szekrényt ne kellene hozzá cipelni amiben a tápegység volt. A videón sem egy kéttranzisztoros táp vitte azt az erősítőt. A felvétel meg olyan csúnyán szólt, hogy azt nem minősítem. Szerintem összehasonlításképpen készíts egy (valóban) 10W-os egy tranzisztoros A osztályú végfokot - akkor talán a helyére billennek a fejecskédben a teljesítmény, torzítás, hangosság dolgok. Nyilván örülök, ha ilyesmivel foglalkozol - mert jobb mintha az utcán lejmolnál. Ez nem is vita tárgya - ezért dícséret illet. De ha tényleg "atom" hangzást szeretnél, nem ártana elmenned így ősz táján mondjuk egy HiFi show-ra és kérdezősködni előbb.
(#) pjg válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 27, 2014 /

Szerintem ez fake. Egy ekkora membránnak legalább 5 cm vastag, kőkemény anyagból kell lennie. Pl. titán. Másképpen a felülete úgy hullámzik, mint a viharos Balatoné.
(#) kameleon2 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Itt a párja: BTF
(#) Baxi hozzászólása Okt 28, 2014 /

Hi Mesterek!
Elkészültem a kocsiba a "információs" kijelzőmmel (nem tudom hogy lehetne nevezni).
Oka amiért elkészült az az hogy nyáron felfőzte a "vizet" azaz viz ekkor már nem volt benne. Persze nem figyelgetem a viz hőfokot főleg indulás után ~ 2km-re. A hiba a kisvízkörömben lévő toldásnak a törése okozta, mint kiderült. Szóval hűtővíz nélkül mentem vele.
Na ennek az orvoslására készült ez a kis ketyere. Persze ha már csináltam akkor kapott pár plusz funkciót is, amit hiányoltam a kocsiból

Amit tud: külső, belső és víz hőfok és feszültség kijelzése.
Központi zár lezárása ha elérte a 20km/h, ajtó nyitás után vissza zár ha ismét gurul a kocsi.
Emelet riaszt ezért készült ha magas a vízhőfok, vagy nincs víz a kiegyenlítő tartályban és alacsony akkumulátor feszültség esetén. A legjobb: szól ha jeges azaz 0 fok körül van a kinti hőmérséklet, mint a nagyoknál
A kijelzőt még szerintem majd úgy fogom megoldani hogy csak maga az LCD panelt lehessen látni keret nélkül. De azért szerintem így sem vészes.
Köszönet simpi-nek, wat-nak , kkrisz75-nek és még a többieknek akik segített ennek a kütyünek a meg komponálásában!!!
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2014
(#) Hp41C válasza Baxi hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Sok, általam ismert kocsibana fagyveszély jelző már +2 .. +3 fok alatt jelez.
(#) Baxi válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Hi. Igen itt/ez is is +3 fok alatt jelezz
(#) don_peter válasza Baxi hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Gratulálok, hasznos ketyere...
(#) hzsiga válasza Baxi hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Szia baxi. Nagyon jó kis kiegészítő. Nem lesz esetleg publikus? Nekem is jól jönne egy ilyen.
(#) Chipmunk1960 válasza Baxi hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Én is gondolkoztam/gondolkozok hasonlón.Sajnos sok autónak űgy van elhelyezve a hőgombája, ha elfolyt a víz, nincs minek melegítenie, így nem is fog magas hőfokot mutatni, esetleg csak akkar ha már a gőz nem melegíti. Ezért célszerőnek látszik egy + pld LM35 a hűtővíz alsó visszavezetésébe bekötve. Ha már ott sincs víz, akkor bukta.
(#) Chipmunk1960 válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

A Lidl-is külső-belső hőmérő is olyan, nekem az van bent, ki is kapcsolható, ha idegesít a csipogás.
(#) nagym6 válasza Baxi hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

A motor vízhőfok érzékelő most hol van? Mert ha ott, ahol gyárilag felül a hengerfejben szokott lenni, akkor ismét nem jelez ha elfolyik a víz, és már nem éri el a szondát.
Szerintem hengerfejbe kellene egy vízérzékelő is, hogy ott jelen van-e a víz.
(#) Baxi válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Mhh...
Előzmény:van a kocsiba álló fűtés (webasto, ami nem jó) a kis vízkörbe bekötve. Na ennek a toldás adta meg magát. Műanyagból volt , megette az idő s gondolt egyet nyáron s eltört. A műanyag helyére kapott réz csövet toldónak. Ezen keresztül már lehet mérni a víz ellenállását, de..... Arra gondoltam hogy célszerűbb a kiegyenlítő tartályt nézni, onnan fogy el a víz a leghamarabb ha tömítetlenen a rendszer! Ezért a tartály aljából jövő csövet vágtam el s kapott rész csövet, s itt mérem a víz meglétét. A hőfokot pedig (evvel még bajban vagyok) szerintem véglegesen a motor blokkon lesz valahol. Most jelenleg a kisvízkör réztoldójára van felrakva, de a menet szél miatt 60C° nem megy fentebb. Max piros lámpánál láttam 80C°-on.
A kütyü nem védet, a flowkode-os topicban fent van az egész Kapcs rajz az nincs hozzá, mindig bővült egy kicsit, innen onnan össze ollózva 1-2 hónap alatt.
(#) zosza18 hozzászólása Okt 28, 2014 /

Üdv Mindenkinek!
Érdekességképp megosztom Veletek a most készülőben lévő NYÁK fúrómat. Lassan elkészülök teljesen vele, de annyira örülök neki, hogy megmutatom így a vége előtt is még. Elég gondosan készül, és körülbelül az unokáim is fognak vele dolgozni, úgy lett kivitelezve.
Kb. 13kg mindenestől, így nem kell félni, hogy elmozdul az asztalon. Még szeretnék rá egy LED világítást, hogy jobban lássam a pici lyukakat. Az elszíváson is gondolkodom, hogy ne poroljon, de azt még nem tudom, miként alkossam meg, így az távlati terv. Maga az egész "gép" már működik és tökéletes a próbák során. Vehettem volna boltból, de az drága és nem olyan, mint a saját.
A műanyag vackoktól meg a víz kiver.
(#) Chipmunk1960 válasza zosza18 hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Szia, Hát tényleg jól megméretezted a keretet, egy gk vonóhorognak elegendő lenne. 10-es kazánlemez? Ez ténylen nem repül el, de ügyes a megoldás!
Következő: »»   1241 / 1708
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem