Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sziréna

Témaindító: vanzerr, idő: Jan 5, 2006
Lapozás: OK   25 / 51
(#) Tonsil válasza watt hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

Azért ne úgy képzeld el hogy reggel ráléptem a horn-gombra este pedig leszálltam róla

A kézzel megtekerésnek nem igazán állnék neki.

Egyébként ami Te tölcséred hivatalosan is bírja a hornt,vagy csak óvatosan használod?

Miki!

Sajnos nem látszik h hol van megszakadva.Volt már egy másik leégett tekercsem korábban is, ott sem látszott az ég világon semmi.
Az átmérőjét nem tudom megmérni sem,egyéb adatom nincs róla,csak annyi h 2,5E Ftért tekerik újra ..
(#) még1MbR válasza Tonsil hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

Ha már úgyis tekerik, célszerű lenne hozzáigazítani a 34V-os kimenőjelhez, nem?
(#) Tonsil válasza még1MbR hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Elvileg igen,de akkor már párban kellene áttekertetni a kettőt,ráadásul azt sem tudom megmondani hogy hány menettel többet és milyen átmérőben tekerjenek meg hogy jó legyen a 34 volthoz.

Egyenlőre a tölcsér gyári állapotát állítanám vissza,a kimenő feszen pedig csökkentenék.
(#) még1MbR válasza Tonsil hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Mi a túró, egy tölcsér hangereje nem is elég?
Gondolom sutyiban lesz bent az autóban (már ha ott lesz), legtöbb autóban még 1db tölcsérnek is kicsi a hely, nemhogy kettőnek
Elektris-t azért hívd fel, mit kérnek egy membránért. Bár félek tőle, hogy fenékre ültetnek
Ha nagyon nem jön össze a membrán tekertetés, szólj és összeszedem magam, elmegyek hozzájuk. Ismerek valakit, akivel (bár kicsit körülményes) de szót lehet érteni
Frankye is nyúzott már egy szirénapanelért, akkor azt is megkérdezem majd...
(#) Tonsil válasza még1MbR hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Hát,én is az ikrekre szavazok

Elektrisékre nem is gondoltam még,de meg is keresem őket,a többit majd privátban.

Köszi előre is.
(#) még1MbR válasza Tonsil hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Ne is mondd az ikreket, a második kettő is lány lesz, úgy néz ki!
Kisbusszal megyek majd a tampon nagykerbe
(#) Tonsil válasza még1MbR hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

Háát ismét gratulálok

Az eristont egyébként nem próbáltad még ki 2 tölcsérrel??
(#) watt válasza még1MbR hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

Idézet:
„Ne is mondd az ikreket, a második kettő is lány lesz, úgy néz ki!”

Egy szerszámmal csak egyfélét...! Egyébként csak az egézség számít, amiből sokat kívánok mind a négynek!
(#) Frankye válasza watt hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

Idézet:
„Egyébként csak az egézség számít, amiből sokat kívánok mind a négynek!”

Csatlakozom!

Idézet:
„Frankye is nyúzott már egy szirénapanelért, akkor azt is megkérdezem majd...”

Isten őrizz, dehogy \"nyúzlak\"! Ha alkalmasint lesz rá mód, és lehetőség, csak akkor...
(#) még1MbR hozzászólása Jan 17, 2008 /

Köszi a jókívánságokat!

Frankye, csak vicc volt a nyúzás!

Két tölcséres próba még nem volt, egyszerűen a brutális zaj miatt... ki kell hozzá mennem Ferihegy mögé a pusztába. Ahhoz meg még lusta voltam...
(#) még1MbR hozzászólása Jan 21, 2008 /

Azon morfondíroztam a napokban, hogy meg lehetne spórolni a sziréna forgókapcsolóját, ha az ember átírná a pic progiját és két db nyomógombbal fel-le léptetné a 12db hangot. A két nyomógomb pedig elfér egy pici távirányítódobozban és az egész úgy néz ki, mint valami hivatalos "gyári" kezelőegység.
Nézegettem itt a fórumon a bemenetválasztókat, innen jutott eszembe.
Akár analóg módon is meg lehetne oldani, csak nincsen tapasztalatom, melyik IC és milyen megoldással lenne egy ilyen le-fel léptetésre a legegyszerűbb. (Akár az eristont is lehetne távirányítgatni ezzel)

Egyenlőre elméleti az egész dolog, de gondoltam felvetem, legalább kicsit feléled a topik

(#) watt válasza még1MbR hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

És éppen honnan fogod tudni, hogy az aktiváló gomb lenyomásakor melyik hang fog megszólalni? Akkor már kell kijelző is... Fene tudja, én maradnék a forgókapcsolónál. Gyors, strapabíró, jól látható, könnyen kezelhető.
(#) még1MbR válasza watt hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

Van benne igazság...
Azért is írtam, hogy elméleti
Én magam nem nagyon tudnám hasznát venni, hisz az autóban csak a horn használható.
(#) watt válasza még1MbR hozzászólására (») Jan 21, 2008 /

Legalább is hivatalosan! Egyébként nem csak a horn. Folymatos hangmagasságú jelnek kell lennie. Nem írja le, hogy milyen frekisávban, csak hogy folyamatos. Így akár egy fütyülés is megfelel.
(#) Tonsil válasza még1MbR hozzászólására (») Jan 22, 2008 /

Felhívtam elektriséket.

A H50S-be való membrán ára 2446Ft+ÁFA, egy darab már úton van ide.
(#) még1MbR válasza Tonsil hozzászólására (») Jan 22, 2008 /

Na, ez jó hír... ezek szerint még működnek.
Aránylag nem is vészes az ára, sokkal durvábbra gondoltam elsőre.

Bizony,még igen.

Személyesen az Elnök úrral beszéltem mindkétszer.
(Amúgy érdekes mert minden mailemre ő válaszolt,és a telefont is neki kapcsolják ,nemhiába ő az elnök )

Ha azt nézem hogy 2500ft-ért tekerte volna meg 1 srác,
akkor mindenképp megéri.
Így legalább egy tök új darabot kapok,és nem is kell várni míg elkészül)
Ha megjön teszek fel képet.

Valamilyen László, ugye?
Nem sok ember van már ott, talán 2-3 dolgozó lézeng a műhelyben, legalábbis 2007-ben ezt láttam. Ő meg amolyan mindenes asszem.

Így van.Beck Lászlónak hívják az urat,egyébként elég segítőkész.

Igen, ő az, anno tőle vettem a pic-es szirénapanelt az eriston150-be. Velem is rendes volt mindig.
(#) Tonsil válasza még1MbR hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

No megjött a membrán,mostmár mindkét tölcsér ismét üzemképes :smile:

Esetleg egy nagyobb ellenállású fet-tel
csökkenthető a trafóra (tölcsérre) jutó fesz?
Bár gondolom az a hűtőbordát is jobban melegíti.
(#) watt válasza Tonsil hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

Sajnos én csak a trafó áttekerésével tudnám elképzelni a dolgot. Esetleg próbáld meg a FET-ekre menő trafóvezetékek közé kötni őket(tehát hagyd ki a leágazó tekercseket). Ott is elég nagy fesz van, próbáld ki!
(#) még1MbR hozzászólása Jan 24, 2008 /

Ez a 34V-os érték 14V és terhelt trafó mellett lett mérve? Vagy üresjárásban?
Csak kiváncsiságból...
(#) Tonsil válasza watt hozzászólására (») Jan 25, 2008 /

Háát nagyon nagyon nem szeretném azt a trafót áttekerni,amit mondtál kipróbálom.
(#) Tonsil válasza még1MbR hozzászólására (») Jan 25, 2008 /

Sajnos már csak utólag tudtam megmérni,miután kifeküdt a tölcsér,úgyhogy üresjárati a 34V ,a 14 elvileg a hornhoz tartozik,de az ugye nem valós fesz érték.
(#) még1MbR válasza Tonsil hozzászólására (») Jan 26, 2008 /

Ööö, nem írtam elég szabatosan, a 14V-ot a tápfeszültségre értettem, tehát járó motorral, töltött akkuról táplálva. (életszerű helyzetben)
(#) Tonsil válasza még1MbR hozzászólására (») Jan 26, 2008 /

Bocsi,én nem olvastam figyelmesen.

10A-es hálózati tápról ment aminek 13,6V a kimenő feszültsége és terhelve sem sokat esik a fesz.
(#) még1MbR hozzászólása Jan 30, 2008 /

Sziasztok!
Nézegetem a régi fajta eriszton sziréna paneljét és próbálok járönni, miként hozza létre a hangokat.
Azt tudom, hogy a megfelelő hangok indításához testet kell adni az adott hang kivezetésére a JP1, JP2 csatlakozónál.
Az is látszik a rajzon, hogy a testet ráadva az adott pontra, egy BC213 tranzisztor az 5V-os tápfeszt ráteszi a hang létrehozásában felelős IC-re.

De valahogy nem áll össze a fejemben még sem az egész.

Ahogy nézem, a HI-Lo hangnál például a 4093 ic kap szerepet. Gondolom a két hangmagasság frekijeit az R20-C3 illetve R21-C4 párosokkal lehet belőni.
Nem tiszta viszont, hogy ezeket a frekiket milyen képlettel illik kiszámolni... T=1,1xRxC? vagy 0,7xRxC?

A két hang váltakozása hogyan jön létre? Ahogy nézem, bemegy a két hang a 4027 IC órajel bemeneteibe. Ez az ic kapcsolgatná őket felváltva a saját 14 es lábú kimenetére?

Aztán ott van még az 556-os IC is. Az R1-R2-C1 elvileg egy 840Hz-es, 77%-os kitöltési tényezőjű jelet hoz létre, ezt felfedeztem és ki tudtam számolni az oldalon lévő anyagokból kiindulva. A pontos szerepét viszont nem értem az IC bal oldalán lévő alkatrészeknek.
Hasonló a helyzet a diódákkal is.

Szóval fel-fel sejlenek dolgok, de nem látom át globálisan a működését, pedig izgat, szeretném átlátni

Kérhetek egy kis átfogó magyarázó szöveget hozzá a tapasztalt rókáktól?
Köszönöm szépen előre is!
(#) Depner hozzászólása Márc 17, 2008 /

Üdv az Uraknak!
Anno domine egy ilyen szirénát szereztem be:
100 W sziréna

A hanggenerálást szintén PIC-el oldja meg (nincs rajta típusjelzés). A hangerejével, illetve pár hanggal meg vagyok elégedve, de hiányosnak érzem a repertoárt. Gyorsan összeapplikáltam a Watt féle fantasztikus műalkotás PIC részét. Ennek a PIC-nek a kimenetét kötöm rá a szirénában lévő helyére, így megmarad a teljesítményerősítő rész, de a vezérlése szabadon variálható lesz. Esetleg valaki nem osztaná meg velem a Watt-féle egységre írt Eriston/Code3 Wail, Yelp hangokat? Nem találtam meg az eddigi hozzászólásokban ezeket a zeneműveket.
(#) még1MbR válasza Depner hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

Szia!
Egészen biztosan itt van a topikban jópár hang, még MÁV szignált is bekopiztam anno!
Következő: »»   25 / 51
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem