Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Köszi az infót, hadd kérdezzem még meg, hogy a relés megoldáshoz milyen relé kellene, esetleg egy képet be tudnál róla linkelni?
![]() ![]() Pgm-el szórakoztam már egy sort, (Bell+ sziréna +, pgm sziréna -) valahogy mindig fordítva működött, végig próbáltam a menüben a programozást [24] szakasz...2-8 ig ami érdekes lehetett számomra, de pl. ilyenek történtek, hogy mikor beélesítettem a rendszert kussolt a sziréna, riasztáskor is, és mikor hatástalanítottam, akkor állt neki szirénázni...vagy kísérletezésképp, van egy opció, hogy mikor a vezérlő sípol, a sziréna is riaszt, ott is fordítva történt, mikor sípolt a vezérlő sziréna hallgatott, mikor vezérlő elhallgatott sziréna elindult, szirénázott ![]() ![]() Én is arra gondoltam, ha nem jutok dűlőre veszek egy másik szirénát, mert volt már pillanat, hogy páros lábbal ugráltam volna rajta legszívesebben, de még azért próbálkoznék kicsit ![]()
Sziasztok!
Következöt vettem észre: Tegyük fel a támadó rövidzárlatot csinál az AUX + és - között, a szirénák elkezdenek ülvölteni, az jó de viszont a legfontosabb hogy ilyenkor a GSM nem hív, akkor sem ha már nincs rövidzárlat. Hogy lehetne ezt a hibát megszüntetni? DSC 1616-os rendszerem van.
Az átjelzést rögzíti a központ, ha nincs kikapcsolva a hiba átjelzése, akkor a zárlat megszűnésekor elküldi...
Amúgy nem csak az auxra lehet kötni az átjelzés tápját,plusz tampert is csinálhatsz minden eszközre.plusz a központ dobozodra is...ennyiez.
ezt most nem tudom megmondani, valószinüleg gyári beálitáson van még, de igazából ezzel a megoldással nem lennék megelégedve. Tegyük fel rövidzárlaton hagyta az illetö akkor nem fogok kapni értesitést! Ha jól emlékszem az AUX-ból DC 12V távozik? Ha a GSM máshonnan kapja a tápját akkor müködni fog az átjelzés? PGM 1 és 2 re van kötve!
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2014
A gsm tápot adhatod pl a bell+ és az aux- pontokról, vagy esetleg a kezelő busz red-black pontjáról. A legbiztosabb, ha a gsm-nek saját szünetmentes áramforrása van. A Bell+ 3A pillanatnyi terhelést és 1.5A állandó terhelést visel el, így innen érdemesebb adni az energiát. Amennyiben szabotálható helyen megy egy kábel, akkor azt külön érdemes lehet egy biztosítékkal védeni, ami kisebb, mint a központ automatikus 1A túlterhelés védelme. Ha mozgásérzékelő van rajt, akkor bőven elég egy 200mA biztosíték. Ekkor, zárlat esetén simán kiolvad a bizti, a központ nem ül le. Amúgy sem fog a központ leülni, mert a belső elektronikus bizti lekorlátoz, a rendszer kommunikátor és a vezérlések üzemben maradnak. Ezért is kell a GSM rendszert egy olyan energiaágra kötni, ami nem szabotálható. Ha nem megoldott, akkor önálló áramforrás a GSM-nek, mert csak így biztosítható, hogy a riasztó el is küldje a jelzést.
Amúgy is kerülni kell azt a fajta kivitelezést, ahol esetleg illetéktelen hozzáférhet egy kábelhez. Ha elkerülhetetlen, akkor az előbb leírt módon védhető a központ.
Nagyon szépen köszönöm ezt a sok információt! Hasznos volt!
Én csak azt az egyet nem értem,higy miért nem kötöd be rendesen azt a központot.hogy jön azvátjelzéshez a pgm? Azért nem küldi el neked az átjelzést a zárlat után,mert sz rul köröd.
A leírtak alapján legalábbis erre tudok következtetni. Ott a telepítői leírás, egyszer már az oldalszámot is megírtam, le van rajzolva a bekötés.
Szia!
Esprit reset: -vedd le a tápot -PGM(1) és zona 1 bemenetét kösd össze egy szál vezetékkel -add vissza a tápot(akksi nem kell) -várj 10 másodpercet és vedd le az összekötő vezetéket. Ezzel ha nem volt telepítő kódzár,vissza fog állni a gyári alapértékekre. A gyári kód a panel típusától függ: pl.:ha 728,728 Ultra: 282828,ha 738,738Ultra :383838.
Sziasztok!
Tudom, hogy ez DSC-s topic,de sürgős a dolog. Paradox Magellan 5000 központhoz tudna valaki küldeni MG5000 V2.4 firmware filet SOS? Megpróbáltam frissíteni a firmware-t 4.74-re, de nem sikerült, hibát írt ki közben és most a központ nem működőképes. Előre is köszönöm!
Sziasztok! Érdeklődnék hogy beltéri szirénát hogy kössek a dsc pc 585 rendszerhez? A bell+ bell - ra?Nem tudok relét bekötni.Tegyek ellenállást valahová? VAgy hogyan?
Vagy bírni fogja az a feszültséget? annyit tudok h 12 v os a sziréna.
A sziréna kimenet max 1A-ert bír és a képen lévő (ránézésre) nagyobb áramfelvétellel rendelkezik. Ha egy relét nem tudsz bekötni akkor hogy akarsz belepiszálni egy riasztoba?
Az 585 MAGYAR nyelvű telepítői leírása rendelkezik feliratos bekötési rajzzal,magyarázattal.
Ez tetszik!
Nem láttam ilyen szép munkát! Hol lehet venni ilyen "takaró-tartó" elemet, mely eltakarja és rögzíti a kábeleket. Valami hasonlót szeretnék szerelni magamnak is. Vettem egy DSC 1864-et, de nem kaptam a dobozában (szettben) semmi hasonlót. Sőt még normális kábelrögzítőt sem.
Az semmi. Nemrég kimentem egy egyetemre egy hibára. Maxsys központ,nagNehezen kiderítettem hova szerelték fel a a bővítőket, majd meglett a központ.
Örülök kinyolitom a dobozt és EZ fogad... ![]() Bővebben: Link Szerinted megjavítottam a hibát? ![]() A kábelek alatt találtam egy 4Ah-s akkut, csak nem látszik...
Ez a szakma szégyene.
En mar azta varom mikor kezdik el a "szakik" rakni az 1,3 Ah akkukat a kozpontokhoz. Csak ido kerdese. Azan mar csak az johet, hogy nem is tesz akut, minek az, ugyis ritkan van mar mostanaban aramkieses. Lenyeg, hogy megsporotl nehany fillert es jo occso lessszz.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2014
Szia
![]() ![]() ![]()
Sziasztok! Újabb kérdésem az lenne, hogy dsc pc1550 re milyen gsm modult tudnék rákötni, és milyet javasolnátok, ami nem túl drága, de jó minőségű ? Valakinek ötlet?
![]()
Szia.
TELL vonalgenerátort keress szerintem,olyan mintha rendes telefonvonalat kötnél rá, a központ a saját kódjait használja és a központot kell csak programot is. Beleteszel egy SIM kártyt és csókolom.
Attól függ...
SMS-t vagy hívást szeretnél, esetleg mindkettő... A vonalszimulációs megoldás nem lesz jó neked, mivel az 1550 nem tud CID kódokat, így az a kommunikátor, ami CID-ből generál SMS-t, máris kilőve. A legegyszerűbb, ha egy olyan GSM kommunikátort veszel, ami sima kontaktusra tud SMS-t, vagy hívást generálni. Pl.:GMAX Ár-tudás arányban jó.
Szia
![]() ![]() Akkor véleményed szerint ez nem jó nekem? http://www.riasztobolt.info/2983.tell-ecoline-gsm-kommunikator.resz...s.html
vagy még találtam vmi ősréginek kinézőt, de sztem ugyanúgy működik, mint az újabb
![]() http://www.ebay.com/itm/TELL-EcoLINE-GSM-ALARM-module-adaptor-ANTEN...93d213
Gmaxot ezt találtam, nekem végülis mind1, csak olyat mondjatok, ami működni fog
![]() ![]() http://www.riasztobolt.hu/923.gmax-gsm-modul-akcios-szett.reszletes.html
Az általad mutatott modul egy sima telefon vonali szimulációs holmi, ami GSM hálózaton tud telefonálni. Olyan, mintha rendes vezetékes telefonvonalra kötnéd a riasztót. A Te riasztód nem tud saját szám hívást, csak a régi Ademco slow és Radionics 1400/2300bps impulzus alapú kőkori kommunikációt tudja. Ezzel nem tud semmit sem kezdeni a GSM modul. Beírhatod persze a telefonszámod, fel is hív, de mivel nincs hookup, nincs kapcsolatfelvétel, kommunikációs hibával fog leállni ha jól rémlik az ötödik hívás után. Lesz egy hibajelzés a riasztón, amit nem lehet törölni semmivel. Ez elég gáz. Ezért javasoltam másik panelt, ami egyreészt olcsóbb, másrészt egy sima relével tudod indítani a hívást, PC-n keresztül is lehet nagyon egyszerűen beállítani (magyar nyelvű) Csak meg kell venni a plusz adatkábelt is hozzá, ami tényleg nem drága.
Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem egy dsc 1616-os központtal valamint két kezelővel kapcsolatban. Összeraktam egy komplett rendszert és a következő gondom van. A két kezelőből az egyik karakteres(PK5500E1 H1) a másik ikonos(PK5501E1) a karakteres rendesen működik de az ikonost nem értem az órát mutatja meg egy ajtó ikont hogy nyitva van de ha megnyomok bármilyen gombot nem látszik semmi a kijelzőn ez normális állapot vagy valamit nem jól csináltam? Előre is köszönöm a segítséget.
Normális az ikonos kijelzőnél.
Ha beélesítesz, megvárod, hogy élesedjen, majd riasztásig nem kapcsolod le, ki fogja írni szépen, hogy hanyas zóna riasztott. Illetve ha lehúzod az akkut csillagkettőre is ki kell írja a hiba számát. Ha ez egvan máködik rendesen. Hanyas slotra léptetted be őket?
A nyíl gombokkal listázható a nyitott zóna. Vagy a kezelőt be lehet állítani, hogy az órát felülírják a nyitott zónák.Ekkor, ha egy vagy több nyitott zóna van, azt fogja léptetni.
*8 telepítő kód * 076 8-as opció bekapcs.
Szia
Akkor tehát jól raktam fel mert ha nyomom a nyilat akkor listáza a zónákat. Viszont hogy állitom be hogy este ne 8 órát mutason hanem 20-at? Mert ha nyomok egy gombot eltünik a kijelzöröl minden. A karakteresnél nincs gond mert ki ír mindent. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2014
Szia
Na ez az ami nem megy mert amikor rákötötem mind a két kijelzőt nem állitottam semit de a menüben 18 ra van állitva alapon a karakteres a másikat nem tudom megnézni. Most szereltem fel elöször ilyen riasztót. Nekem saját készítésü van otthon az nem ilyen komplikált. |
Bejelentkezés
Hirdetés |