Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   215 / 283
(#) storm válasza storm hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

Na mostmár kicsit elakadtam. Valaki el tudná mondani, hogy egyátalán ráköthetem csak így minden nélkül a központot a telefon vonalra, vagy kell valami átalakító hozzá? Ha ez megvan, akkor milyen átviteli forma legyen? A T-home van bekötve hozzánk annak is ilyen antennás egysége van felszerelve, és abból jön ki a vezetékes telefonhoz a kébel. A RING és a TIP között 45V feszültséget mérek.
(#) Gránátalma válasza Balaa16 hozzászólására (») Nov 15, 2014 / 1

A rajz jo.
A 3számjegy a programozói menü szekcióit jelöli, mint pl a 001.
(#) Gránátalma válasza storm hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

A vonalas telefonok csengető feszültsége 3-48V
Azt pontosan jól oda kell kötni ahova írtad. A vonal előbb a központba Menjen,aztán onnan tovább a készülékekhez lehetőleg,így a központ megtudja szakítani riasztás esetén a vonalat.
(#) storm válasza Gránátalma hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

Akkor a bejövő telefonkábel 2 erét bekötöm a TIP és a RING sorkapocsba, és a többi készüléket is ide, vagy a többi készülék a T-1 és R-1 sorkapocsba menjenek? Az átviteli forma milyen legyen?
(#) Balaa16 válasza Gránátalma hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

Üdv! Köszönöm a választ.
(#) Balaa16 hozzászólása Nov 15, 2014 /

Üdv! A következő kérdésem lenne: pl. a Z1 és EOL-ra kötök egy mozgásérzékelőt tamperral. Hogyan tudom beállítani, hogy a Tamper 24 órás szabotázs [36] az érzékelő pedig azonnali [03] legyen?
Zóna programozásnál: "Üsse be a programozni kívánt 3 számjegyű szekció számot." Ha én a Z1-et akarom programozni, mit kell beütnöm?
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2014
(#) Balaa16 hozzászólása Nov 16, 2014 / 1

Üdv! Az előző kérdésem megoldódott. Kérdésem lenne zóna definíciók beállítása. Tehát belépek a 001-es szekcióba. Nekem pl. a Z6 késleltetett [01] a többi (Z1-Z5) azonnali riasztású [03]. A telepítői kézikönyvből számomra nem derül ki, hogy ezt hogyan tudom beírni.
(#) HA5AWS válasza Balaa16 hozzászólására (») Nov 16, 2014 / 1

Szia!
Belépsz a szekcióba és folyamatosan töltöd az adatokat. *8 5555 001 03 03 03 03 03 01 00 00
nyolc zónát vár, ha előbb befejezed akkor #. Kilépéshez #
Üdv: Gábor
(#) Balaa16 válasza HA5AWS hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Üdv! Értem, köszönöm a választ!
Balázs
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2014
(#) pgemil válasza HA5AWS hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Bocsi, de én nem értem!
*8 5555 001 az ok : Telepítő programozás , gyári kóddal, 001 zóna definíciók, (001-004)
03 első zóna azonnali,
03 második zóna azonnali,
03 harmadik zóna azonnali,
03 negyedik zóna azonnali és
03 ötödik zóna azonnali riasztása?
01 hatodik zóna késleltetett 1. riasztása
00 00 megerősítés?
Jól értem?
Köszönöm a választ!
(#) MPi-c válasza pgemil hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Idézet:
„nyolc zónát vár,...”

A 00 00 a hetedik és nyolcadik zóna.
(#) pgemil válasza MPi-c hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Akkor, nekem a következőképpen kellene programoznom a "zónáimat"
*8 5555 001
02 Külső bejárat nyitásérzékelő ( 45 mp gyári késleltetés)
03 Kerékpártároló nyitásérzékelő
01 Belső bejárat nyitásérzékelő (30 mp gyári késleltetés)
36 Sziréna (24 órás aktív)
03 Konyha nyitásérzékelő
04 Garázs infra
03 Nappali infra
03 Konyha infra

Zónabővítő modulon további zónák, folyamatosan írni és kész?

03 Kisszoba 1 (Emelet)
03 Kisszoba 2 (Emelet)
03 Kisszoba 3 (Emelet)
03 Kisszoba 2 nyitásérzékelő (Emelet)
02 Előszoba (Földszint)
00 ÜRES
02 Garázs nyitásérzékelő (késleltetett 2., hosszabb idővel, kb. 60 mp máshol programozva)
36 Box nyitásérzékelő (Riasztó központ)
#

Nyitásérzékelők csipogásának beállítása?
26 és felsorolni a zónákat? jelen esetben
1,2,3,5,12 és 15 ( a tíz alatti az 1 vagy 01?; a vessző helyett kell-e valami billentyűt nyomni?)

#
Nyitásérzékelők késleltetésének beállítása a szekció
005-ben
hogyan kell beírni 02 Garázs nyitásérzékelő (késleltetett 2., hosszabb idővel, kb. 60 mp )??

A programozás végén kilépés ##

Köszönöm
(#) HA5AWS válasza pgemil hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Szia!
A zóna beállítások nyolc zónánként vannak csoportosítva. 001 első nyolc (1-8) 002 második nyolc (9-16) és így tovább. Ha van programozási füzeted pontosan így írja.
A zóna attribútumok (tulajdonságok) ha a gyári nem felel meg, 101 (1-es zóna)... 164 (64-es zóna) kapcsolókkal módosítható. 1864-ben az időzítések partícióhoz is beállítható: *8 5555 005 (eddig ismerős) 01 (1 partíció időzítése) 3db 3 karaktert vár másodpercben 001-255-ig (gyári: 030 egyes belépési késleltetés 045 kettes belépési késleltetés 120 kilépési késleltetés) kilépés ##
Továbbra is javaslom a programozói könyv elolvasását!!!

Olvastam, csak számomra nem egyértelmű a hozzám hasonló kérdezőkkel együtt.
Egy egyszerű példa sokkal többet mond!
Tehát az 1 partícióban levők egyforma időzítésűek, de ha a második partícióba teszem jelen esetben a garázsajtó nyitásérzékelőjét, akkor ott átírva más lesz az érték. Viszont akkor másik partícióként kell riasztani is? Sőt, akkor a hozzátartozó infrát is ide kell partíciónálni?

Köszi: pgemil
(#) HA5AWS válasza pgemil hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Szia!
Egy partíción belül két belépési késleltetés állítható, sorrendben mint ahogy írtam, a kilépési idő csak egy van. Egyes belépési késleltetésre teszed a bejárati ajtót, kettesre a garázst, az időzítéseket ennek megfelelően állítod.
Bejárati ajtó: 20 mp (zóna típus 01)
Garázs: 120 mp (zóna típus 02)
Kilépés: 120 mp
*8 5555 01 020 120 120 ##
Nem kell két partícióra bontani.

Szia!
Van egy külső bejárat, majd mindjárt utána 1 méterre a belső, lámpa fel, másik kulcs, ....előszoba, lámpa fel, 2,5 méter kb. ahol van a kezelő.
Vagy megyek a garázson keresztül, (ha esik az eső ), de itt a szekciónált kapu kb 35-40 mp alatt nyílik bejárhatóvá, villany fel, 5,4 méter hossz, (szűk)ajtón előszobába .....balra kezelő és még lámpa sehol.. Igen, a kezelőnek van világítása.
Ezért kérdeztem.
Üdv.: Gábor
(#) Balaa16 hozzászólása Nov 16, 2014 /

Üdv! És hogyan tudom pl. a [013] Első rendszer opciós kódokat beállítani? 1. opció: zóna lezárás: KI; 2 opció: lezáró ellenállás: BE; 3. opció: hibajelzés: BE

Szia!
Belépsz a szekcióba és látod melyik kapcsoló van be (világít a zóna lámpa) vagy melyik kapcsoló van ki (zónalámpa nem világít) kapcsolva. Ilyen egyszerű.

Üdv! És ha benyomom a megfelelő számot, úgy tudom be illetve kikapcsolni? És hogyan tudok továbblépni a következő zónára?
Köszönöm a segítséget!
(#) HA5AWS válasza Balaa16 hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Szia!
Belépsz a szekcióba, megfelelő gombokkal be illetve kikapcsolhatod az opciót, # kilépsz, belépsz a következő szekcióba annak a sorszámával. Megnézed beállítod kilépsz (#)
(#) snapscan hozzászólása Nov 16, 2014 /

Sziasztok.
Adott egy PC1684-es központ, RF PK5500-as kezelővel, konfigolva, a (gyári) távirányítókkal. Otthon maradó élesítés esetén ha a kezelőről élesítem, akkor késleltetés végéig szépen csipog, de ha távirányítóról teszem ugyanezt, akkor néma marad a késleltetés alatt. Távozó élesítésnél mindkét esetben csipog. Mi lehet az oka, hogy otthon maradóban távirányítóról nem csipog?

Tehát akkor ez a beállítás nem zónánként működik, hanem az egész rendszerre? Vagyis olyat nem lehet, hogy van egy ellenállással lezárt hurok és kettővel lezárt is a rendszerben?
(#) HA5AWS válasza snapscan hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Szia!
Ha a kezelőről a gyors gombbal élesíted otthonmaradóba akkor sem csipog. Inteligensen építették fel, ha már a házban alszanak ne csipogjon x másodpercig. A távirányítók valószínűleg ugyan ezt használják.

Így van.

Ok, szerintem most már mindent értek. Valószínűleg 2 hét múlva fogom telepíteni, mindenképpen írok, ha sikerült. Köszönöm a segítséget, szép napot!
Balázs
(#) HA5AWS válasza Balaa16 hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Sok sikert!
(#) snapscan válasza HA5AWS hozzászólására (») Nov 18, 2014 /

Huhh, igazad van, gyors gombbal panelről sem csipog otthon maradóban!
Akkor a kérdés az, hogy lehetne-e ezen változtatni? A user a főnököm édesanyja, és mindenképp azt szeretné, hogy csipogjon a kezelő otthon maradó élesítésnél a késleltetés alatt, mert emeletről élesít távkapcsolóval és így hallaná, hogy megtörtént. Sziréna jelzés beállítható emlékeim szerint a távráncigához, de azt meg nem akarja.. Ha nincs más, kap egy külön hangjelzőt akár az emeletre, de nem szeretnék tökörészni vele.
(#) pgemil hozzászólása Nov 18, 2014 /

Sziasztok!
Az hogy lehet, hogy ha bekapcsolom az ajtócsengő funkciót, akkor 2 db infra a járkálásra csipog?
Pedig ez nem ajtó?
A bővítő modulom az rossz volt, most történik a csere... lehet, hogy a riasztó panel is rossz?
(Új termék az importörtól.)
(#) Kovabe válasza pgemil hozzászólására (») Nov 18, 2014 /

Nem rosz a kp hanem ha megnézed a leírást ott benne van minden egyes zonadefinició és kapcsolatai, itt lesz a megfejtlé. A 101-től 164-ig vannak a definiciók zonasorsámmal azonosan és ott megtalálod a mefejtést. Emlékeim szerint a 3-ast kell kikapcsolni.
(#) HA5AWS válasza snapscan hozzászólására (») Nov 18, 2014 /

Szia!
Szerintem ez nem programozható, beégetett rendszer program. Javasolnék egy pgm kimenetet.
Következő: »»   215 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem