Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sztereo végfok tápja. Hogyanis?
Bocs hogy ilyen fura a cím nemtudta jobbat kitalálni nah mind1...
Az lenne a kérdéseb hogyha építek sztereóba 2végfokot annak a tápját miként kéne méretezni? Mellékeltem képet hogy mire gondolok.
Teljesen jó az elgondolás. Az nem derül ki a kérdésből meg a rajzból, hogy a táp belső felépítésére is kífáncsi vagyol-é??
A tápot max megvenném csak azt akarom tudni hogy ha sztereo akkor mien paraméterrekkel vegyem.....(amúgy mitértesz belső felépítésen tekercsek szám stb.?
)
A táp nem egyenlő a trafóval.
Ugy méretezd hogy min másfélszer akkora teljesítményt tudjon mint a végfok... AB osztályban
amúgy ezt vettem célba
: http://www.freeweb.hu/bss/index.php?id=212# Idézet: Ez van a bss-ben meg amint látom szimetrikus táp kell neki a kapcs rajzból itélve.„Tápot természetesen nem árt jól túlméretezni, szűrni (6800-10.000uF),tápfesz ágakba biztosíték (4A), és kész” Ezért vedd Isamisa hozzászólását idézem: Idézet: „Ugy méretezd hogy min másfélszer akkora teljesítményt tudjon mint a végfok... AB osztályban” Remélem ezzel helybe tudtalak igazítani. Meg amint látom sztereohoz ebből kettő kell.
Amúgy a célba vett erősítő szerintem naon jó választás. Ha még nem választottál tápot akkor ajánlom nézszét itt.http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/egyeniranyitok_-_tapegysegek.html
Szerintem ezis segítségedre lessz.
okok amúgy kössz
mert erősítöt építettem már(csak monoba és meglévő tápkhoz ) szal az valszeg menni fog csak ezt a részét nem vágtam...
amúgy!!!, ha van szkópod, műterhelésed akkor csináld meg ezt a végfokot..
üdv
eeeeegen....
és mi is az a szkóp és mire is jóó...? (azt vágom hogy a trimerrwl vmit bekell álítani de pontosan mitis mert amit idáig csináltam erősítők max 50 wattosak voltak ilyennel még nemigazán találkoztam...)
aszem ez egy lama kérdés volt...
de válaszolok azért. A szkóp az oszciloszkóp magyarul. erre keres a neten. Multi ilyenre nem jó mert nem mutatja a jelalakot (vagyis én még ilyet nem láttam.) Jah és inkább itt folytasd:http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_1312.html Ezt meg zárolhatják is a modik.
tán idevág az hogy:ha a végfokon van 3 tüske amire rá kell vinni nullát 24v-t meg még 1x 24v-t akkor mit csinálok egy olyan trafoval (toroid)amin meg 2x2db piros kábel van sec oldalon?még nem vettem meg,ezért elöre kérdezek.pl hq katalogusba ilyenek vannak.
Az emlitett toroid két szekunder tekercses. Megfelelően közösitve:az egyik tekercs végét összekötve a másik tekercs kezdetével (ez lesz a nulla), a másik két kivezetést pedig graetz hiddal egyenirányitva,szükség szerinti kapacitással pufferelve elő lehet állitani a +24,és a -24V-os tápfeszültségeket. Figyelembe kell venni,hogy a puffereken létrejövő üresjárási feszültség~1.41xa trafó névleges szekunderfeszültsége lesz!
....s ez mér jo hogy 2tekercs van benne?s amit mondtál azt hogy?
légyszives vki válaszolja már meg holnapra hogy miként kell "0" vezetéket alkotni a négy pircsiböl.biztos ami biztos.tehát dupla tek.toroid trafo sec. 2x24 négy egyforma vezetékröl van szo.mit mérjek?gondolom nem találomra.tippem az lenne de az kevés.
Ha nincs multid, elem+izzóval is kilámpázhatod a tekercseket.
Fogsz egy pirosat, és amelyik másik pirossal világít az egy tekercs De ne gyere azzal hogy hogy?!
köszönöm a választ.ma sikerült vennem egy 160va 2x24 trafot az elelktrolonthába.mondjuk elég vékony a bemeneti kábel,(olyan kinai karácsonyfaizzo szinten van)tudom fizika meg minden,de mégis aggaszt ,erröl mi a vélemény?hangját befolyásolja?5300pénzér hozzámvágták ackiosan azér' vettem meg mielött bárki megkérdi..
hali!
a 230V-os részen véknyabb vezeték van, az nem meglepő, hiszen egy 100W-os trafó esetén is csak 0,5A áram fog folyni azon a két bemeneti kábelen, és ezt egy viszonylag vékony vezeték is (szamóda rajzán nincsenek rajta az egyenírányítók, de kellenek majd a tápegységbe, arról ne feltkezz meg!)
Na ez a tápegység kell neked a fentebb említett cikkből.Bővebben: Link
Modik! Miért tűnt el kb 2-3 perc múlva a szerkesztés gomb az ellőző hozzászólásomról? Erre nem 5 perc van meghatározva?
má kész.meg én is.ez a rohadt gyári erösitö tele van rakva minden b...romsággal,60 bemenet,20 kimenet,ilyen adapter,olyan loudness,bakelit mp3 karcolo bemenet
!meg még volt benne hálozati eloszto switched,unswitched 80 watt ,stb,szoval nem tul szimpatikus ez a 80-as évek hifivilága.(pioneer sa330),ehhez kellett trafo......amugy szol ,csak többet vártam,még egy két dolgot át kéne nézni benne.de most azon gondolkodom hogy a tranyokat felhesználva ujra kéne épiteni teljesen lebutitva...van ennek értelme?és ki tudja ezt megtervezni egyáltalán?....(költöi kérdés)
Sziasztok!
A következő problémára ötlöttem ki megoldást, kíváncsi lennék szerintetek működne-e ez így? A probléma: Ha jól tudom audió végfokok (most csak szimmetrikus táp ellátásúra gondolok), a fél tápfeszültséget nem szeretik (sőt talán haláluk is?). Nekem van egy ilyen szimmetrikus táp ellátású erősítőm amiben gyárilag! a szekunder oldalon semmiféle biztosítás nincs (se biztosíték, semmi)! Ezért gondoltam hogy egy ilyen relés kapcsolással, megoldható lenne-e a védelme? Kérdés még továbbá, hogy ha az F1 biztosíték kimegy, akkor a nagy kapacitású puffer kondik meddíg képesek még a relét (RLY1) árammal ellátni? (képesek-e erre egyáltalán?) A 24V-os reléknek a 30V-os tápfeszültség gondot jelent, vagy a relék tápfeszét egy feszültség osztóval csökkentsük? A megoldást az alábbi kapcsolásban látom, bár sztem fejleszteni kell még. (Ha jó egyáltalán és nincs ennél egyszerűbb.) Segítségeteket köszönöm. Üdv titkovics
Én védelemnek a graetz elé raktam biztiket,ha az egyik kiolvad akkor is megmarad a szimmetrikus táp.Azután ha fent áll a zárlat úgyis megy a másik is.
Bár már előfordult csak az egyik ment ki,és nem volt elég terhelhető az erősítő.Amugy meg ha a bizti nem magától megy ki, a pufferből is azonnal eltűnik a villany,tehát a zárlat oldali jelfogó azonnal ejt.Gondolom működik csak a jelfogó sokkal kisebb feszről is tart mint amiről meghúz.(24V jelfogó 10 ről még lehet tart.)
Sziasztok!
A pioneer hifinek a jobb végfok szépen elhalkult még néha egy kis hangot ad lehetséges hogy a kondenzátor 2200uf 42 v elpusztult lehet betenni 35 voltosat mert csak az van most tartalékban, meg mozgattam működés közben és bejön a hang.A kijelzőre hatással van ,hogy nincs kijelzés aramis |
Bejelentkezés
Hirdetés |

)
: