Fórum témák
» Több friss téma |
Segítséget kérnék, mért van az hogy a kezelőn az összes zóna világít ill az üzemzavar led is, hol ott minden rendben van bekötve . Nem új panel.. Kuka lehet?
Szia!
Milyen központ ez? Milyen lezáró ellenállásra van felütve? Reszetelted? Próbáld meg lereszetelni a központot (zone1 és pgm1 összeköt majd így indít hidegen AC-val akku nélkül) És tegyél minden zónára párhuzamosan egy 5k6-os ellenállást, ha így is minden zóna világít vagy a kezelőd hibás, vagy a központod. Illetve próbálkozhatsz még a kezelő EEPROM reszetelésével is. A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2014
Sziasztok.
Kérnék egy kis segítséget riasztó vásárlásban. És melyiket egyszerűbb szerelni programozni? DSC 585 PARADOX SP4000
Az 585 egyszerű, mint egy faék. A paradox ezen típusát nem ismerem.
Mennyi tónád van, hány partíciót akarsz?
Egyenlőre csak a melléképűlet,majd későbbiekben egy 8 zónás bővítő mudullal a lakás.
egyenlőre 2-3 zona lenne aktív A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2014
Ha zónabővítőt szeretnél később akkor az 585-ös kilőve
![]() Én a helyedbe PC1616, PC1832 Vagy 1864-et vennék. Én kisebb lakásokhoz is 1864-et rakok nem sokkal drágább mint a kistestvérei és sokkal többet tud.
DSC 585 központ
PC5108 8 zónás bővítő modul DSC PC1555RK 8 LED-es billentyűzet 2 db ez így nem kivitelezhető
Szia
pc3000 nem egy mai darab. Sima ellenállás nélküli bekötés.Igen volt reset, és semmi változás. Alaplapon van egy reset jumber avval reseteltem. Amelyik zónán nincs érzékelő az pedig le van zárva. Ha a kültéri akkuja rossz az produkálhat ilyent?
A kültéri sziréna akkuját nem figyeli a központ.
Sima ellenállás nélküli bekötés? És a központ is abban van felütve? NC-s zónáknak?
SP5500. Inkább. Alig drágább az SP4000-nél de jobb. Ha bővíteni akarsz, akkor 585 csak rádiós eszközökkel és rádióvevővel bővíthető horror áron. Sz SP5500 duplázva kapásból 10 zónát plusz kezelői zónát tud, és zónabővítővel max32-ig bővíthető. Laptopról kényelmesen lehet programozni a Babyware, vagy a Winload programmal. Akár okostelefonnal is lehet vezérelni az IP150 modul segítségével. És olcsóbb, mint egy DSC1616.
Ha van valakinek fölösleges elado riasztó központ sp5500-s6000 + tartozéko, az jelezze felém.
A központot nem ütöttem fel, még az üzemzavar meg az összes zóna led világít .
Ez lenne a baj? Akkor a programozási leírás kicsit félrevezető.
Hát tudtommal a dsc központok alapból EOL-ban állnak fel. Ha te NC-s zónákat kötöttél bele, ő meg EOL-t vár, akkor nyilván az összes zóna be van billenve.
A system led meg világíthat a dátum-idő hiánya miatt is... Az egyes zónát tedd rövidzárba egy COM-mal, ha eltűnik a zona 1 leded akkor az a baja. A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2014
Remélem így van, holnap letesztelem. Köszi a segítséget
Sziasztok!
Megint akadt egy kis probléma egy riasztóval ![]() Apósom DSC PC1565-2P riasztóján (6 zónás) az alap LED-es kezelőt le akarta cserélni az LCD-s (ikonos) kezelőre, amit egy PC5010-hez adtak. Elvileg a 1565 és az 5010 szinte ua, a kézikönyvük is ua, elvileg támogatja ezt a kezelőt (PC LCD5501Z INT). Mikor rátette az LCD kezelőt, az nem működött, és mikor vissza akarta tenni rá a LED-eset, már azzal is volt valami, mert állandóan aksi hibát jelzett (amikkel persze semmi baj nem volt), és ezért nem is engedett már beélesíteni. Próbáltunk állítgatni ezt azt, aztán utoljára talán a kezelőt állítottam globálisra, mikor pár óra múlva teljesen 'elhalt', csak a Rendszer led világít rajta, és semmire sem reagál. Azóta lecseréltük az egészet az 5010-esre, az az LCD-s kezelővel tökéletesen működik, azóta az megy élesbe, viszont próbálgatjuk életre kelteni a 1565-öst, de nem reagál semmire, még a hw resetre sem (Z1+PGM1 összeköt), a kezelőn továbbra is csak a sárga Rendszer világít, és semmi hangjelzés. Esetleg valakinek van valami ötlete, mi lelhette a panelt vagy a kezelőt? Lehet vele kezdeni valamit, vagy full beszart? Előre is köszi. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2014
Hopp, bocsi, abban a pillanatban, hogy elküldtem a hozzászólást, apósom baszkurálta a kezelőt, és az 1-es gomb hosszan nyomására elindult, azaz aktív lett.
Most minden újraindításnál akkor lesz aktív a kezelő, ha az 1-es hosszan nyomjuk. Ez mitől lehet? Szerk: közben a kézikönyv bújása közben látom, hogy ezzel a módszerrel a partíciók között lehet átvenni a kezelést, megpróbálok ezen a részen módosítani valamit. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2014
Rendeld hozzá a kezelőt az 1-es partícióhoz, és minden rendben lesz.
Köszi, azt csináltam, és most jó is lett.
Jól megszívattuk magunkat, de legalább már ezt is tudjuk ![]()
Ha már benéztem, akkor még kérdeznék egyet: a PC 5010-es az LCD kezelővel üzembe lett állítva, minden fasza, de a hibajelző sárga led világít, és lekérdezéskor a 3-as zónát jelzi, ami a kézikönyv szerint általános rendszer hiba, de a felsorolás szerint szóba jöhető lehetőségek egyike sem tűnik valószínűnek, mert nincsenek ilyen modulok a panelen.
Van valakinek esetleg tippje, mit érdemes megnézni?
Szia!
Egy modul felismertetés nem árt a rendszernek, főleg ha csereberéltétek a kezelőt. Üdv: Gábor
Lépj be programba és üss egy 902-t neki.
Annó kezdőként vagy 2x lereszeteltem a központomat, mire rájöttem, hogy rosszul rendeltem partícióhoz. Kezdtem azt hinni, hogy kinyírtam a kezelőt... ![]()
Köszi neked is meg Ha5aws-nak is, sajna ez nem segített, lehet más baja van.
Közben egy PC 1565-nél beleszaladtunk egy olyanba, amit szintén még sosem láttam, hogy a BELL+-on adja a riasztási feszültséget a Z1 belépési késleltetése alatt is. Kimértük, alap feszkó nyugalmi állapotban (~2V), a sziréna teszt alatt megfelelően jön a feszültség (~13V), aztán ha tesztelni próbáljuk beélesítést követően a Z1-es (01-es zóna) belépési késleltetését, akkor bár a késleltetés megy, mégis a BELL-re is adja a feszültséget és szól a sziréna (~13V). Ha a késleltetés alatt megadom a kódot, akkor az is leáll, zónasértés ugye meg nincs. A 014-es szekció 4-es kapcsolója, sziréna hangjelzés belépési késleltetés alatt nincs bekapcsolva, már néztem, hogy oda-vissza kapcsolom. Nem tudom mi lehet a nyűgje, mindig beleszaladunk valami újba ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2015
Nem esetleg 60mp bellül inditottátok a belépés késleltetés mert a 015-ös körül van egy ilyen kapcsoló.
Közben eszembejutott a 013-as és azn bellül a 6-ost kell kikapcsolni.
Mármint a BELL+ ad +12Voltot COM/GND-hez képest? Vagy a BELL +- között van 12Voltod?
Csak mert a GND-hez képest a BELL+ mindig 12Volt lesz DSC-nél. A BELL- t tudja elvenni, kiadni program szerint. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2015
Sziasztok! PC1616-hoz szeretnék kötni egy ablaktörés érzékelőt: DSC LC 105DGB. Van valakinek rajz hozzá DEOL kötéshez?
Köszi szépen előre is a segítséget!
Mármint hogy 60mp-en belül nyitunk vissza a távozás majd kilépési késleltetés letelte után?
45mp-re van állítva a kilépési késleltetés. Találkoztam már pár típusú DSC panellel, de még egyiknél sem volt gond azzal, hogy a tesztelésnél pár mp-en belül nyitunk a késleltetett zónába ![]() De köszi, mindjárt kipróbálom. ------ Közben ki is próbáltuk ![]() És valóban működik, pedig a leírás alapján baromira nem ezt írja, vagy én nem értem amit ír ![]() Pl ebben: http://www.lineelectronic.hu/content_downloads/NEW1565PR.pdf Akkor valszeg ezt az 5010-esen is ki kell kapcsolni, azt az ünnepek alatt tettük fel itthon (lecserélve a 1565-öst, ami megy máshova), de még azóta nem teszteltük éles üzemben, csak előtte sziréna nélkül, valószínűleg azért nem futottunk bele. Köszi ez nagy segítség volt, rá nem jöttem volna a leírás alapján ![]()
Nincs mit, én 4 évig tanultam és szereltem a riasztot egy 20éves szaktudásu ember mellet, sajnos ezt a könyvekből nem lehet megtanulni. Én is belefutottam néhányszor, ezért tudo ennyire miről is van szó.
A konrét müködés: a kilépési késleltetés letelte után 60mp" ezt nem tudom pontosan" visszanyitás történik akkor a kapcsoló alapján jelez vagy nem. Most átfutottam a pdf-et amit feltettél, itt valoban nem konkrét a dolog de szerintem egy műszaki nyelv ismerethiányos titkárnű forditotta az eredetit, ha kevés angol nyelvtudással is rendelkezel akkor jobban jársz az eredeti leírással. Vannak a forditttott füzetben elcsuszások pl.: 4 funkciókapcsoló az 5-ös funkciókapcsolóra átcsuszik és hsonlok. Én is gyengélkedem az angollal de muszáj kicsit képezni magad ha ezzel akkkarsz foglalkozni.
Üdv mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne hogy egy dsc1616-os központ telefon be és ki menetét hogyan tudom rákötni egy upc cisco epc 3925 modemre amin van telefon vonal egyátalán rá lehet e kötni ebben kérnék segítséget vagy ötletet. Elöre is köszönöm. Üdv:Józsi |
Bejelentkezés
Hirdetés |