Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Castone erősítő javítás

Témaindító: xray, idő: Ápr 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   10 / 23
(#) bakaruha hozzászólása Okt 19, 2014 /

Sziasztok hozzájutottam egy Castone 1200- végfokhoz ami táphibával került hozzám. A lágyindító részében egy ellenállás volt a rossz ezt kicseréltem és be is kapcsolt viszont az egyik oldala is hibás világit a clip led valószínű végfok hibás hol kezdjem a hiba keresését?
(#) reloop válasza bakaruha hozzászólására (») Okt 19, 2014 /

A kimeneten, a végtranzisztor emitter-ellenállásoknál mérj egyenfeszültéget!
(#) bakaruha válasza reloop hozzászólására (») Okt 19, 2014 /

Szia a pozitív és a negatív tápágban van egy-egy 10/A olvadó biztosíték a pozitívban lévő ki van égve ahogy kicserélem azonnal újra kiég így nem tudok feszültséget mérni.
(#) reloop válasza bakaruha hozzászólására (») Okt 19, 2014 /

Keress C-E zárlatos végtranzisztorokat és forraszd ki őket
Ha először van Castone a kezedben fogadd őszinte részvétnyilvánításomat.
(#) zotya1983 válasza bakaruha hozzászólására (») Okt 19, 2014 /

A rossz oldalon a meghajtó tranyók (bd139 140 etc..) a végtranyók és a meghajtók meghajtóit is cserélni kell, ez a castonokban rendszerint elszáll Majd jöhet a kimeneti ellenállat is!. ECB tranyóknál a C-B t mérd kiforrasztva ha mérhető ellenállást kapsz mindkét irányban-Kuka.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2014
(#) bakaruha válasza zotya1983 hozzászólására (») Okt 19, 2014 /

Szia 4db végfok tranzisztor minden irányban zárlatos (sajnos) Mj15003-Mj15004. 2-2 db hol érdemes ezeket megvenni hogy, nehogy valami hamisítványba fussak!
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2014

Akkor kuka, tehetsz be hasonlót pl (2N3773 , MJ15003 , 2N3442),de elötte még a meghajtóit is méricskéld ki,99% hogy azok is kukásak lesznek. Ilyeneket tégy be : Bd240,Bd241,Bd 901,Bd902,Ezek meghajtói : NE5534,
Helyettesítő:TL071.Üdv.

Akkor gyakorlatilag minden félvezetőt cserélhetek a 4db kimeneti ellenállás 27ohmos 5w. ezeknek a mért értéke mindössze 1-2 ohm.

Hát legutóbb volt egy cpa 500B nálam annak ugyanígy elszállt az egyik fele,ott gyakorlatilag teljes volt a pusztulás, néhány kisebb alkatrészt kivéve.

Honnan érdemes beszerezni a végfok tranzisztorokat?

pl www.HEStore.hu
(#) bakaruha válasza zotya1983 hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Szia köszönöm a segítséget végfok javítva mindössze 5 db tranzisztor ment teljesen zárlatba és a négy db 27 ohm/5w ellenállások . Az lenne még a kérdésem hogy ehhez a véghez milyen teljesítményű hangfalat érdemes venni? Konkrét márkára gondolok még egyszer köszönöm a segítséget.
(#) zotya1983 válasza bakaruha hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Huhh igazából konkrétum nagyon sok lenne, de például egy r 150, vagy r300 pár, esetleg reloop rsp 30 pár, vagy rsp 15 pár is megfelelő.
(#) bakaruha válasza zotya1983 hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Szia valami komolyabbra gondolok azért köszönöm. Azt vettem ma észre hogy torzít a javított oldal szerinted mi okozhatja a jelenséget? Mint már írtam is csak a végtranzisztorok és a négy db ellenállás lett cserélve.
(#) zotya1983 válasza bakaruha hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

A kimeneti 2,2 ohmos ellenállást nézd meg (Nagy tekercs mellettit),ha jól tudom pár millihenris szűrés is van ott a közelben azt is... Meghajtó tranyókat kivetted kimérni? elég a B lábat kiemelni. Kimeneti ellenállást is nézd meg nem szakadt e!!! Ja és a ZPD12 őt is mert szivatós!
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2014
(#) bakaruha válasza zotya1983 hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Meghajtó tranyókat mindet kivettem és mindegyik jó volt a többi alkatrészt még megnézem és cserélem is köszi jelentkezem még az eredménnyel. Üdv
(#) bakaruha válasza bakaruha hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

Még annyit hogy ezek a toppok mennyire jók? Bővebben: Link

Link javítva.
Használd a link gombot!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2014
(#) zotya1983 válasza bakaruha hozzászólására (») Okt 26, 2014 /

A Cerwin Wega nem kér pardont,jók!
(#) vm hozzászólása Jan 3, 2015 /

Sziasztok!
Egy kis segítség kellene! Zenekarom egy ventilátoros castone cpa 500- as végfokot használ már évek óta. Egy 600 w- os Garry sub ládát hajtunk vele hídba kötve, cross overrel vezérelve. Néhány hónapja a következőt produkálja: buli közepén (nem feltétlenül a legnagyobb hangerőnél) egy- két alkalommal spontán megáll, majd 15- 50 mp múlva elindul. Legutóbb már több alkalommal is csinálta, de érdekes, hogy magától visszajön és a buli végén az intenzív AC/DC- ket és állatságokat meg bírja. Van- e valakinek ilyen tapasztalata, vagy valami ötlete? A ventilátor egyébként működik.
Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2015
(#) reloop válasza vm hozzászólására (») Jan 3, 2015 /

Szia! Az erősítő érdekes módon félhangerőnél melegszik a legjobban, a magyarázatát szívesen leírom, de ebben a témában kicsit OFF lenne és nem is ez a lényeg.
A CPA 500 elvileg figyeli a borda hőmérsékletét és bontja a hangszóró relét túlmelegedés hatására.
Egy alapos portalanítással kezdeném
(#) vm válasza reloop hozzászólására (») Jan 3, 2015 /

Köszönöm a gyors választ reloop!
Esetleg nem tudod, hogy milyen szenzor figyeli a hőfokot? Lehet, hogy azt sem ártana cserélni!?
(#) reloop válasza vm hozzászólására (») Jan 3, 2015 /

Úgy emlékszem mezei BD139-es, és egy marék ellenállással van finomítva mikor küldjön jelet a védelemnek. Ez a része szerintem bírja a strapát.
A hűtőborda lamellái közé kukkants be. Ha tele van szösszel és kitakarítod teljes értékű lesz az erősítő.
(#) vm válasza reloop hozzászólására (») Jan 4, 2015 /

Köszönöm, próbálkozok!
(#) rejtettlampas hozzászólása Jan 6, 2015 /

Sziasztok!
Nekem van egy CPA 800B végfokom. Hangerő szabályzó potit szeretnék benne cserélni, mert kontaktos. A jelenleg benne lévőre annyi van ráírva, hogy "10k B". A "B" jelzés elvileg a lineáris jelölése lenne. Pedig mindenhol azt olvastam, hogy ezekbe logaritmikus kell. Kiforrasztottam a potmétert és méregettem a lábai közt. Az ellenállás értékek változása nem egyenletes. Középre tekert állásban sem közel egyforma a szélső-középső lábak ellenállása. Akkor pedig logaritmikus a poti, vagy nem jól gondolom?
(#) reloop válasza rejtettlampas hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Szia! Valóban logaritmikus poti kell bele. Különböző szabványok különböző betű jelöléseket használnak, helyesen jártál el a méréssel.
(#) szikorapéter hozzászólása Jan 6, 2015 /

Üdv. Olyan kérdésem volna hogy a castone erősítőmet át lehetne alakítani rendes illesztésre? Mármint hogy normális hangfalat is elvigyen. Adatok itt:

Névleges terhelőimpedancia 50 Ohm
Névleges kimenő szint 100 V
Névleges kimenő teljesítmény 200 W
Frekvenciamenet (-3dB töréspont) 65 Hz - 32 kHz
Torzítási tényező 0,04 %
Jel/zaj viszony min. 102 dB
Bemenet szimmetrikus
Bemeneti érzékenység 0 dBm (775 mV)
Bemeneti impedancia 10 kOhm
(#) q765 válasza szikorapéter hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

100V-os illesztőtrafó. Van egy fotód?
Potom összegekért dobálják ezeket a gyári kimenőket.
No és, itt jön a cuki kérdésem, éshogy most mihez illesztünk? Hangdobozhoz, vagy az erősítőhöz?
Nem hozzád.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2015
(#) szikorapéter válasza q765 hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Hangdobozhoz kell az illesztés. Mindenképpen szükséges transzformátor használata?
(#) reloop válasza szikorapéter hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Szia! Készíts pár jó minőségű fotót az erősítő belsejéről és mérd meg a végfok tápfeszültségét!
(#) szikorapéter válasza reloop hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Egy óra mulva jelentkezek az adatokkal.
Következő: »»   10 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem