Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2404 / 3649
(#) sprofan válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 4, 2015 /

Ajánlom az Ökörszív fajtát, nagy, finom és bőven is terem. Nálam ez, a Kecskemét 3 F1, illetve a San Marzano a három favorit. Sokat keresgéltem íz alapján mire megtaláltam őket, szerintem ennek a háromnak van a legjobb íze (legalábbis itt, ahol én termesztem őket) Továbbá így van a kertben minden méretből, mindenféle felhasználásra. Az ökörszívvel már sikerült kilós darabokat nevelni tavaly 3-at is, puszta kíváncsiság hajt hogy ezzel sikerülhetne-e nagyobb? Viszont ha valakit érdekel a korábban említett Jalapeno vagy Serrano, szívesen cserélek más érdekességre.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2015
(#) Bakman válasza Bakman hozzászólására (») Jan 5, 2015 /

A szálak elvarrása végett: Nem dőlt el, nem lazult ki.
(#) pjg hozzászólása Jan 5, 2015 /

Szörnyű ez a száncsengő. A frász tör ki miatta.
(#) nzozz hozzászólása Jan 5, 2015 /

Sziasztok!
Hétvégén egy furcsa jelenséget tapasztaltam az autóval kapcsolatban. Egy meredek, havas, macskakő burkolatú úton kellett volna fölmenni, ami nem sikerült előremenetben, ezért tolatva próbáltam, úgy sokkal hatékonyabban fel lehet "mászni" ilyen helyekre. Azonban az autó lendületvesztés után gyakorlatilag lefulladt. Ahogy csökkent a sebessége egyre nagyobb gázt adtam, de végül padlóig nyomott pedállal is többször lefulladt. Nem egy brutál gépezet azzal a Z14XEP motorral, ennyire a téligumim se jó szerintem, hogy kipörgés helyett lefulladjon az autó.
Ez szerintetek hiba vagy egyszerűen ilyen a váltó áttételezése vagy mi ez? Kipörgésgátló nincs az autóban.

Köszönöm
(#) (Felhasználó 46585) válasza nzozz hozzászólására (») Jan 5, 2015 /

Én is így szoktam hazamenni, ha a kedvenc dombomon elfelejtenek havat takarítani. Hátrafelé és még cikk-cakkban. Ilyenkor az autó súlyának nagyobb része esik a hajtott kerekekre és így jobban szétnyomja a havat, latyakot. De nem szokott lefulladni, nem is szabadna neki. Inkább csak gumiszag van, mert azért csak kipörögnek a kerekek. 1,4 SE motor, még a régi időkből.
(#) nzozz válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Jan 5, 2015 /

Hát ezaz. Egy havas macskakő úgy csúszik, hogy két lábon alig lehet megállni rajta. Tavaly ugyanitt szintén nem sikerült kijutni a domb tetejére, de akkor szimplán kipörgött a kerék, a körülmények (autó, gumi, út) nagyjából egyeznek (akkor talán több volt a hó).
De ezen kívül semmi hibát nem észleltem az autóval kapcsolatban, működik minden rendesen.
(#) Ge Lee válasza nzozz hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Normális téli gumit kell venni. Sajnos nem egyszerű, nekem összesen egyszer sikerült az életben. Egy Kingstar típus volt, olyan mintázattal amit előtte sem és azóta sem láttam, kb. krosszmotor-traktor gumi szerű közel 1cm-es mintázattal, és olyan puha anyaggal hogy az ujjammal tudtam gyűrögetni a mintát még mínuszban is.
Amikor egy másik gumis (nem az ahol vettem) meglátta, nem hitt a szemének.
Ezt a gumit akarattal sem nagyon lehetett megcsúsztatni a havas úton, de még a tükör jégen is inkább fogott mint csúszott. Egyszer nagy hóban le kellett állnom az út mellé, az autó alja teljesen felült a hó tetejére. Mondom remek, hívhatok majd valami gépet ami kihúz onnan...
Az autó úgy kijött a lábán, hogy a kerekek meg sem nagyon forogtak...

Amiket manapság téli gumiként árulnak (Barum, stb.) azok erősen a vicc kategória, de még a nevesebb gyártók drágább termékei is. Bocs hogy off voltam.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Ilyen traktorgumi nekem is volt. Akkoriban 10 rugó volt, de felszereléssel együtt a 4 darab. Újrafutózott volt. Mint a focisták stoplis cipője. Amikor kissé erőszakosabban indultam, akkor komoly mennyiségű fűcsomót hagytam magam mögött... két szezont ment, pedig nyúztam eleget. Csak annyi nem tetszett benne, hogy nagyon hangos volt, cserébe olyan helyekre elmentem vele, ahol más autó azonnal elkaparja magát.
(#) nagym6 válasza nzozz hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Nem túl alacsony fordulattal megy a motor? Akkor gyenge a benzines.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2015
(#) kérdező hozzászólása Jan 6, 2015 /

Sziasztok!
Miért ír gyakran az oldal olyan értesítéseket, amik nem az én hozzászólásomra vannak. Van, hogy több éve nem írtam egy adott topikba, és úgy van megjelölve, hogy "csak hozzászólásomra válaszkor", mégis értesít véletlenszerűen egy-egy alkalommal.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2015
(#) gernerakos hozzászólása Jan 7, 2015 /

Hali!
Ez micsoda? Először az apróknál vettem észre, de mindenhol ott van...

He.hu.jpg

(#) pjg válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 7, 2015 /

SIM900A Extension Module GSM/GPRS 900/1800MHz
(#) zolika60 válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 7, 2015 /

A hiba nálad lehet, én nem tapasztalom.
(#) gernerakos válasza pjg hozzászólására (») Jan 7, 2015 /

Na ja, de mit keres ott?
Kép
Ha rákattintok, akkor az apróhirdetések utolsó oldalára ugrik.
(#) zolika60 válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 7, 2015 /

Mint írtam is nálam ez a hiba nincs. A mostani képet nem látom. Írd meg Topinak milyen operációs rendszert és böngészőt használsz. Majd javítja ha itt a baj és nem nálad.
(#) gernerakos válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 7, 2015 /

Na most eltűnt... de ha maradt volna se lett volna nagy baj...
(#) Prendick válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 7, 2015 /

Ez az Opera jellegzetes hibája, más böngészőn még nem láttam. Olyankor szokott előfordulni, ha kissé akadozva töltődik az oldal. Nekem mindig összekeveri a képeket az apróban, néha egész mókás összeállításokat csinál. Pár újratöltés és elmúlik.
(#) zenetom hozzászólása Jan 8, 2015 /

Sziasztok!
Tud valaki valamilyen bevált típust mondani autós kihangosító ügyben? Olyan, amit nem a fülre kell rakni, hanem hangszórós..
Gondolom a szivargyujtóba kell bedugni, és bluetooth-on csatlakozik a mobilhoz.
(#) nedudgi válasza zenetom hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Nokia CK-100.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2015
(#) zenetom válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Köszi, de az ár kb. 10k körül mozoghat...
(#) pucuka válasza zenetom hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Van az 30 - 40 is. De ez egy tisztességes kihangosító, külső mikrofonnal, hangszóróval, autórádió némítással töltő csatlakozással. Nem csak olyan rádióhoz amelyiknek van némító bemenete, hanem lekapcsol 4 hangszórót, és az egyikre kiteszi a telefon hangját. Van olcsóbb is, de az "gagyibb".
(#) zenetom válasza pucuka hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Na, közben találtam, szóval tekintsétek tárgytalannak.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2015
(#) Alkotó válasza zenetom hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Vegyél új "rádiót", ami sokkal több mint egy rádió. Jó eséllyel lejátszik Cd-t, DCD-t, de USB-n csatlakozhatsz hozzá egy memóriával (pen-drive). Mióta vettem ilyet, szinte csak az adathordozót használom, a korongokat már ki is pakoltam a kocsiból.
És úgy kapcsolódik mindez a felvetésedhez, hogy ezek már alapból kezelik a telefon kapcsolatot, felismernek, csatlakoznak, kihangosítanak, közben lehalkítanak. Tehát ideális a cucc.
De többe fáj mint 10 pénz, mégis azt gondolom ez a legideálisabb választás.
(#) Ricsi89 válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Ck200-asokat építettem be régebben kocsikba, nem szóltak rosszul és sokat is tud. Saját hangszórója van, de a kocsiban lévő rádióra is ráköthető.
(#) Gafly válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 10, 2015 /

Ezt hogy csináltad?
(#) zenetom hozzászólása Jan 10, 2015 /

Egész nap ezt hallgatom:
Green Day - Wake Me Up When September Ends
(#) pjg válasza zenetom hozzászólására (») Jan 10, 2015 /

(#) elektroncso válasza zenetom hozzászólására (») Jan 10, 2015 /

Nálam meg ez szól:
Tied az ajándék.
Idézet:
„Komolyan lehetne venni ezt a szigorú komédiát.
Ha a függöny már szétment, ingatag deszkák közepén állsz.”
(#) zenetom válasza pjg hozzászólására (») Jan 10, 2015 /

Na azt én is.
(#) elektroncso válasza zenetom hozzászólására (») Jan 10, 2015 / 1

Mi bajotok van a jelenlegi időjárással? Én simán kibírnám ezt a jelenlegi állapotot. Nálunk most 16 fok van, déli szél fúj süt a nap és kék az ég. Csak a levelek hiányoznak a kopár fákról. Persze ha most kint 15cm hó lenne akkor annak is tudnék örülni. Nekem nincs kedvenc évszakom, mindben van valami gyönyörű ami miatt szeretem az aktuális évszakot.
Következő: »»   2404 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem