Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   632 / 1190
(#) Sebi válasza cccsaba hozzászólására (») Jan 7, 2015 /

Annyira jól nem látszik, de ha kétsoros és 2,54 a rasztere, akkor egyszerűen legyártható.
(#) majoradam92 hozzászólása Jan 8, 2015 /

Jó napot minden kedves embernek.

A padláson találtam rengeteg elektronikai alkatrészt. Mivel nem vagyok elektronikában jártas ember ezért az lenne a kérdésem hogy valaki meg tudná mondani hogy ezek mik lehetnek?

http://i.imgur.com/5EKVgbS.jpg
http://i.imgur.com/QTeD4Rq.jpg
http://i.imgur.com/wKeIEdL.jpg

Az alkatrészek nagy része hengeres vagy kocka alakú dobozban van, többsége fel van címkézve és egy minta is van a külső oldalán. Egy része karton dobozban. Összesen kb. 30-40 dobozról van szó. (néhány még bontatlan)

A másik kérdésem: Ezek az alkatrészek ilyen formában érhetnek valamennyit? Tehát érdemes lenne átválogatni? Édesapám elektronikai műszerész volt, (sajnos már nincs köztünk) gondolom az övé volt. Én nem tudom felhasználni, így arra gondoltam hogy hátha van olyan ember aki ezeket képes hasznosítani.

Válaszokat előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza majoradam92 hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Szia!
Ezek régi ellenállások.
(#) orcika70 válasza majoradam92 hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Fotózd le amit csak találsz, majd van az apróhirdetés rovat is , fel kelted vele az érdeklődök figyelmét, biztos hogy gazdára talál.
(#) sany hozzászólása Jan 8, 2015 /

Sziasztok!
Adott egy RGB LED "izzó". A problémán az vele, hogy véletlenül egy fényerőszabályzós aljazatba dugtam. Ezért, sajnos kiégett az a kis értékű talán 2W -os ellenállás, amelyet a biztosíték után szoktak rakni. A biztosíték épp maradt. A kérdésem ,az lenne ,hogy ennek az ellenállásnak kritikus az értéke? A színkódja fekete ,fekete, szürke fekete. Tudnám én ezt az ellenállás helyettesíteni?
Köszönöm a választ!
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2015
(#) kadarist válasza sany hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Szia!
A fényerőszabályzóban szakadt meg az ellenállás?
(#) sany válasza kadarist hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Nem. A lámpában.
Erről van szó.

Mutass képet a nyákról, az ellenállásról. Gondolom, hogy valami áramkorlátozó vagy zavarszűrő szerepet játszik.

Sajnos fényképet nem tudok. De lerajzoltam ,hogy van kapcsolva.

áramkör.png

(#) sany válasza sany hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Bocsánat, egy kis módosítás az áramkörben, ragasztó volt az SMD alkatrészeken.

Az ellenállás pedig így néz ki.
(#) gernerakos válasza sany hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Az 1 ohm is jó, a 2 ohm is jó... Hány wattos a lámpa?
(#) k_h válasza kadarist hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Az nem 108 ohm -os?
(#) kadarist válasza k_h hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Azért száz ohmon már már esik némi feszültség, ha nagyobbacska lámpáról van szó. Ezért kérdeztem a teljesítményét.
(#) k_h válasza kadarist hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Lehet nem is ellenállás, hanem induktivitás.
(#) kadarist válasza k_h hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Még az is lehet és ezért lenne jó egy fénykép az érintett területről.

Nem tudom, hogy hány wattos. Kidobtam a dobozát. Minek is az.
(#) sany válasza k_h hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Ellenállás, RP a jelölése a panelon.

Esetleg 10 Ohm -os huzalellenállás jó lehet? Az van itthon. Gondolom, hogy a biztosíték csak megvédené az áramkör többi részét.
Egyébként miért mehetett tönkre ez az ellenállás? Megváltozott a kondenzátor viselkedése? A fényerőszabályzó potmétere középen volt.
(#) fater0827 válasza sany hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Üdv Sany
Hoztak hozzám egy LEDes akkumulátoros fejlámpát , a töltő része az " áramkör2.png "-re hasonlít nálam a 684/250 Volt helyén lévő kondi elszállt ugy15-20 LED elektronikai örök vadászmezeire ment (most ez 6 km-e van számát nem tudom ) . Javaslom a Greatz -ra köss olyan 50-100 Ohm értékű soros ellenállást úgy 3 Volt egyen vagy váltó feszre kösd és ha a LED világít érdemes vele foglalkozni , ha nem , áruház kuka . Ilyen esetben még talán a Greatz is elmehet , a kísérleti mérés/teszt ellenállása melegszik a Geatz is kivesz . Holnap remélem meg tudom nézni a lámpámat , és fotó is lesz !
Üdv
(#) sany válasza fater0827 hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Köszönöm az ötletet! Már ki is próbáltam.
A LED világít, akkor bízhatok benne, hogy az áramkör többi része is jó.
Sajnos fényképet nem tudok csinálni, de azt le tudom írni, hogy 3 SMD RGB LED van benne , azok hozzák létre a színeket. Kettő elektrolit kondenzátor van a panelon. AZ egyik 10µF/16V -os , a másik 220µF/25 V -os. De nem tudom melyik a puffer. Fehér ragasztó van a panelon és nem merem leszedni róla a ragasztót, nehogy az SMD alkatrészek megsérüljenek.
(#) Davidd hozzászólása Jan 9, 2015 /

Sziasztok! Elromlott az elektromos cigim. A nyomogombnál van egy kis panel amin van egy kis smd ic, amin a következő látható:S020, ennyi tobb nem is látszik. 8 lábu kis ic.
Válaszokat előre is köszönöm. Tölteni tölti az akksit, de amikor en nyomom hogy adjon áramot a fejnek, semmi nem történik még a ledek sem világitanak. Az akksit lemértem az tökéletes állapotban van.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2015
(#) killbill válasza Davidd hozzászólására (») Jan 9, 2015 / 4

Az elektromos dohanyzas az IC-k halalat okozhatja
(#) Feri hozzászólása Jan 9, 2015 / 1

Kerek olyan kollégát aki ismeri az "EasyTEMP" szenzor kapcsolását.
Tell Compact GSM II nél szeretném valami olcsóbbra kiváltani.
Ha valaki tud kérem segítsen.
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2015
(#) Chipmunk1960 válasza Davidd hozzászólására (») Jan 9, 2015 /

Lehet kijött belőle az éltető füst? Valószínűleg egy ilyen akarna lenni, persze ennek is saját gyári jelölése van, legtöbbször, még azt a megfejthetetlent is leköszörülik, Én biztosan nem kezdenék neki utánaépíteni, még ha 2€-is az ára
(#) Buvarruha válasza Davidd hozzászólására (») Jan 9, 2015 /

Ellenőrizd a nyomógombot inkább.
(#) Davidd válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 10, 2015 /

Természetesen lemértem a kis gombot, tökéletesen kapcsol.
@Chipmunk1960: Én sem gondolkodom utánépitésen. Az akksiból 4V jön ki feltöltött állapotba, amikor jó volt, akkor is lemértem akkor is 3,9-4V nál ugrált a multiméter. Szerintem ez az ic valami áramkorlátot lát el. Kipróbáltam direktbe az akkuról a felső részét, természetesen működik. Ismerőstől próbálok beszerezni másik kis panelkét, azt hittem meguszom egy ic cserével, azért köszönöm!
(#) Bender hozzászólása Jan 10, 2015 /

Üdv

Ennek a csatinak mi lehet a neve? Valahol lehet ilyet kapni Mo-n?

DSC_6071.jpg

(#) orcika70 válasza Bender hozzászólására (») Jan 10, 2015 /

Mikrofon csatlakozó.
Következő: »»   632 / 1190
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem