Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Füstgép építése házilag
 
Témaindító: 021, idő: Dec 7, 2005
Lapozás: OK   37 / 40
(#) peterseprenyi hozzászólása Szept 16, 2014 /
 
Kedves Rejtettlámpás!
Ahogy ígértem itt vannak a képek! Most lettem vele kész, vízzel ki is próbáltam, nagyon jó hatásfokkal dolgozik, nem sikerült annyit nyomnom hogy bekapcsoljon a fűtőszál! Egyébként a fűtőszál egy 600w-os gyári füstgép fűtőszál!
(#) rejtettlampas válasza peterseprenyi hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
Üdv!
Most már értem az elgondolást. Tényleg félre értelmeztem a dolgot. Én azt hittem, hogy a kazán a fix egységben lesz és csak a füst megy a puska részbe. De így is jó és ötletes! Mindenképpen egyedi! Ügyes vagy! A kazánt mennyire sikerült hőszigetelni? Kap még valamiféle borítást a kazán, illetve a fix egység?
(#) peterseprenyi hozzászólása Szept 17, 2014 /
 
Üdv!
A te elgondolásod is jó, de féltem hogy a csőben ki fog csapódni a füstfolyadék, azért terveztem így, bár egy próbát megérne, hogy úgy hogyan működik. Esetleg ilyen téren van valamilyen tapasztalatod?
A kazán kapott kb, 5cm szigetelést, üvegszálas szigetelővel, és ezt borítottam be még a külső részen látható alufóliával borított szivacsos szigetelővel! Szinte teljesen le tudtam szigetelni, bátran hozzá lehet érni a kazánhoz. több burkolatra nincs szükség, így is sajnos a súlyproblémával kerültem szembe, a maga 7-8kg-os súlyával nem igazán ajánlott női kézbe tartogatni
A fix egység teljesen biztonságos érintésvédelmileg, úgy gondolom felesleges beburkolni!
Lehet hogy megfontolom a Te gégecsöves ötleted is, ha kivitelezhető, akkor az lesz a befutó
(#) peterseprenyi hozzászólása Szept 18, 2014 /
 
Üdv. Rejtettlámpás!
Ma csináltam egy extrém próbát, igaz tiszta vízzel, de a nyomáspróbának megfelelt volna! Mivel rengeteg toldást kellett betennem a rendszerbe, ez mint elgyengítette a folyadék csövét, így minden létező helyen szétrúgja a nyomás, hiába is rögzítettem le rendesen. Átgondoltam azt az elméletet, amit Te igaz hogy félreértettél, de ötletet adott, és megpróbálom úgy megoldani, hogy a kazán lekerül a fix egységhez, és a puskához egy szilikon csövön jut majd el a füst. Így a puska, csak vezérlő lesz,jóval könnyebb, és egyszerűbb is lesz, de adódik egy olyan probléma, hogy le fog csapódni valamennyi folyadék, ami kellemetlen lenne ha rácsapódna valakire, így megoldom, hogy visszajusson a tartályba, így gazdaságosabb is lesz a történet! Gondoltam megosztom az új tervet
(#) rejtettlampas válasza peterseprenyi hozzászólására (») Szept 18, 2014 /
 
Üdv!
Így már biztonságosabbnak tűnik az elképzelés. Szerintem nem lesz jelentős a lecsapódás, de igazából ezt is ki kell próbálni, tesztelni kell! Csak ügyesen és várom az eredményeket, esetleg videót, képet!
(#) FunTom81 hozzászólása Dec 9, 2014 /
 
Sziasztok!
A problémám a következő:
Van egy gyári Eurolite N10-es füstgépem, amiben megadta magát a szivattyú. Szereztem egy Ulka EP77-es 28W-os szivattyút, ezt szeretném a gyári helyett belefaragni. A füstgépen van egy vékony rézcső, a szivattyún pedig egy sokkal vastagabb csonk. Valakinek nincs valami ötlete a kettő házasítására?
(#) rejtettlampas válasza FunTom81 hozzászólására (») Dec 9, 2014 /
 
Szia!
Hidraulika, pneumatika szakboltba ha bemész és megmutatod, hogy mit mivel akarsz összehozni, tuti hogy tudnak segíteni. Lehet ott kapni mindenféle csatlakozót, szűkítőt, stb.
(#) peterseprenyi hozzászólása Dec 9, 2014 /
 
Szia! A megoldás véleményem szerint ennél egyszerűbb. A füstgépek szivattyúja, és ez az ulka valószínűleg hasonló felépítésű, ha szét tudnád szedni annyira, hogy CSAK a szivattyút cseréled, a csatlakozókat csak átszereled, akkor a probléma meg is oldódik. vagy a füstgép szivattyún menetes a csatlakozás?
(#) FunTom81 válasza peterseprenyi hozzászólására (») Dec 10, 2014 /
 
Sajnos más megoldásra lesz szükségem... Este tudtam csak belepróbálni, de az Ulka nem fér be a gyári helyére... (Ugyanitt Ulka EP77 olcsón eladó ) Voltam egy háztartási gép szervizben, ott sem tudtak segíteni, azt mondta a csóka, hogy ilyen kis szivattyút még nem látott semmiben... A végén marad a gyári beszerzése, ami szintén nem tűnik egyszerűnek... Németországban találtam 10 euro körüli áron, de nem postáznak külföldre. Itthon meg nem találok. Azt hiszem elkezdem felhívogatni azt a néhány szervizt, akik forgalmaznak/javítanak füstgépeket...
(#) andras99 válasza FunTom81 hozzászólására (») Dec 10, 2014 /
 
Itt esetleg?
(#) peterseprenyi hozzászólása Dec 10, 2014 /
 
Szia! Az a megoldás nem megvalósítható, hogy a burkolaton kívülre szereled fel a szivattyút? nem túl exkluzív a megjelenése, de a célját ott is ellátja,és jóval olcsóbban megoldódik a problémád. Csak az érintésvédelemre figyelj oda, és már csak a csőcsatlakozásokat kell megoldanod.
(#) FunTom81 válasza peterseprenyi hozzászólására (») Dec 10, 2014 /
 
Igen, már ez is megfordult a fejemben... Kaptam helyben egy címet, ahol belefuthatok hasonló kis szivattyúkba, azt még megpróbálom a napokban.
(#) havranarpi hozzászólása Jan 11, 2015 /
 
Sziasztok!
Sok éves bíbelődés után végre elkészültem füstgépemmel.Azért készült ilyen sokáig ,mert mindig csak másodlagos projekt volt.Ekkor beszereztem 2 kávágépkazánt.Eleinte egy Saeco kávékazánnal próbálkoztam ,de hamar rá kellett jönnöm ,hogy nem megoldható a dolog.Később hozzájutottam egy 1500W-os Antari kazánhoz betét és végelzárók nélkül.Csak az alu test volt meg.Ehhez sikerült gyártatni bele való menetes bronzot és végelzárókat.Ezek után a szivattyú és kazán között próbáltam áthidalni a dolgokat tefloncsővel és bajonettzáras csatlakozókkal.A bajonettzárban a tömítések mindig elolvadtak ,végül sikerült megismerkednem kávészem nevű felhasználó barátommal (Szemenyei Feri) , aki felvilágosított ,hogy megoldható a dolog rézcsövekkel és roppantógyűrűkkel.Sikerült megcsinálni a szivattyú kazán közti részt végre folyás mentesen.Köszönöm még egyszer kávészemnek a segítséget és a többi felhasznált anyagot(klixon , rézcső, tefloncső és gyűrűk) illetve köszönöm a kis kiegészítő leírást a működtetéséről.Azokat még pótolni szeretném . Pl mind két oldalon védelem.Hővédelem a kazánnak és a földelési rendszer rendes kialakítása , illetve az ULKA megfelelő vezérlése.
(#) rejtettlampas válasza havranarpi hozzászólására (») Jan 12, 2015 /
 
Üdv!
Grat, nagyon "gyárias" lesz! Ezt lehetne akár restaurálásnak is nevezni. Egyébként ezt a roppantógyűrűs (vágógyűrűs) megoldást én is javasoltam neked, amikor evvel kapcsolatban kérdeztél itt a fórumban. Videó készült esetleg? Szívesen megnézném azt is!
(#) havranarpi válasza rejtettlampas hozzászólására (») Jan 12, 2015 /
 
Köszi .Igen tudom ,hogy te javasoltad, de akkor meg is akadt a dolog .Nem tudtam beszerezni helyben.De kávészem adott párat és a csöveket is ő adta így sikerült.Videó is lesz persze
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2015
(#) rejtettlampas válasza havranarpi hozzászólására (») Jan 12, 2015 /
 
Értem. A végeredmény a lényeg! Várjuk a videót!
(#) havranarpi válasza rejtettlampas hozzászólására (») Jan 12, 2015 /
 
Itt a várva várt videó Bővebben: Link Vélemény?
(#) rejtettlampas válasza havranarpi hozzászólására (») Jan 12, 2015 /
 
Jó! Látom neked is óvatosan kell bánni a szivattyúval, nyomás van bőven!
Csak egy javaslat, hogy én a helyedben billenő kapcsoló helyett nyomógombosra csinálnám meg a vezérlőt! Ott tuti csak addig nyom a szivattyú, amíg nyomod a gombot!
(#) havranarpi válasza rejtettlampas hozzászólására (») Jan 12, 2015 /
 
Igen ez tervben is van ,de hirtelenjében csak egy falon kívüli kapcsolót találtam.A nyomás nagyon is nagy volt.A szívóág le van csökkentve kb 0,5 mm-esre a tartályban .Nagy 50W-os ULKA van bent
(#) rejtettlampas válasza havranarpi hozzászólására (») Jan 12, 2015 /
 
Nekem is 48W-os van benne, de utólag gondolkozva elég lett volna egy 28W-os is. Vagy olyan, aminek kisebb a nyomása. De jó ez így is! A 0.5mm szűkítés nem fog könnyen eldugulni?
(#) havranarpi válasza rejtettlampas hozzászólására (») Jan 12, 2015 /
 
Nem mert van előtte egy nagy szűrő
(#) ferabmx15 hozzászólása Feb 11, 2015 /
 
Sziasztok! láttam hogy itt mindenki ilyen nagy nyomású dolgot használ a folyadék kinyomásra esetleg ezt egy kocsi ablaktörlő spricolója nem lenne jó hozzá? vagy hogy kivitelezhető a leg olcsóbban? hétvégi bulikba kellene csak 10x5méteres terembe illetve hány w fűtőszálat alkalmazzak?
(#) peterseprenyi hozzászólása Feb 11, 2015 /
 
Szia Minden kivitelezhető Akkor haladjunk sorba:
Kicsit pontosítva : Nem a szivattyúnak kell nagy nyomást csinálnia, hanem bírnia kell a nagy nyomást, meg kell tartania a folyadékot ott, ahol a helye van.
Ablakmosó szivattyú: Nem célszerű, de megoldható. Az ablakmosó 12v-os, az Ulka 230v-os. Az ablakmosóhoz kell egy visszacsapó szelep, amit nehéz beszerezni, az Ulkához nem. És nem utolsó szempont, hogy a gyári gépekben is ilyen 230v-os szivattyú van.
Akkora terembe egy 7-800w-os cucc elég lehet.
(#) Djatis hozzászólása Júl 4, 2015 /
 
Sziasztok!

azzal aproblémával fordulok hozzátok hogy vettem füstolajat teljesen átlagosat.
Mivel lehetne felturbózni pl fajsüjt növelni hogy ne száljon fel olyan hamar.
Egy kb 400 nm ápüéettel körül vett udvaron csinálok lézershow ot de a natúr füst olyan hamar felszáll hogy nem érvényesül sokáig a lézer.
Esetleg ha gricelinnel meg spékelném az jó lehet hogy nehezebb legyen ?
Mert érdekes hogy régen kb 15 éve még amiket vettem füstolajakat azok lényegesen sűrűbbek voltak már az üvegben sem volt olyan mintha sima vizet lötyögtetnék.
(#) andras99 válasza Djatis hozzászólására (») Júl 4, 2015 /
 
Füstfolyadékokból is van többféle, lehet kapni kifejezetten olyat, aminől sűrű, lassan felszálló füst lesz.
(#) Djatis hozzászólása Júl 4, 2015 /
 
sziasztok!

Egyébként tudja valaki a füst olaj receptjét ?
(#) andras99 válasza Djatis hozzászólására (») Júl 4, 2015 /
 
Ne kutyulj házilag, ha bárkinek baja lesz tőle Téged vesznek elő. Vedd meg a gyárit.
(#) Djatis hozzászólása Júl 14, 2015 / 1
 
Sziasztok!

Egy kedves ismerősöm laboráns ként dolgozik egy gyógyszeripari alcégnél és vittem neki mintát gyári füstfolyadékból.
Teljesen natúr folyadék semmi extra az eredmény 99,7 százalékos glicerin amit bármely élelmiszeripari adalékanyag webáruházban kapsz vagy ilyen boltokban édesítőszer ként is használják.
az én egy liter folyadékomnak tehát 60 százalék glicerin és 40 százalék desztillált víz van.
Egy webáruházból megrendeltem 5 éiter vagyis 6 kiló glicerint összesen 4800 ft plusz posta és már tudom is sűríteni a folyadékomat.
(#) Djatis hozzászólása Júl 27, 2015 /
 
Üj saját projekt.
De van egy kis gond.
A fűtőszál amire terveztem mosógépé tehát vizes közegre való.
Próba alkalmával 10 mp mulva le is verte a fi relét mindenféle felizzás vagy külsérelmi nyom nélkül.
Tudtok ajánlani más betétet ?
ez egy 1900 w os betét volt.
elég lenne 1500 w is
kimondottan erőset akarok ami legalább 4 méterre kilő.
A ház 5 mm-es kazánlemezből van.
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2015
(#) ocskay hozzászólása Júl 27, 2015 /
 
emlékszek anno pár éve első füst gépem egy szódás szifon és egy cekasz volt felmelegitetem a cekaszt és rányomtam a szódás szívonal a füst anyagot baba olaj és vaniliás cukor kevertem őssze és jo nagy füstöt csináltam vele discoba
Következő: »»   37 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem