Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   219 / 283
(#) Kovabe válasza jocoka hozzászólására (») Jan 9, 2015 /

Szia
Az én tapasztalatom azt mutatja hogy direktbe nincs rá lehetőség de van egy kiegészítő modul ami átveri a központot és így már azt látja a központ hogy analog vonal van benne de ha van rá lehetőség akkor ki kell probálni mert lehet hogy sikerül.
(#) Gránátalma hozzászólása Jan 10, 2015 /

Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem, aki jártas paradox központokban.
Adott egy családi ház, különálló műhely épülettel.
A házba kellene 7db érzékelő, a műhelybe 2db.
Kellene két partíció, meg legalább 6-7 zóna.
Paradoxból melyik központot, illetve érzékelőket ajánlanátok ilyen célra?

DSC-ből a 1616-ost tenném, azokat az érzékelőket, amik egy helyen vannak, vagy olyan szobában, ami az otthonmaradóból kimarad, egy zónára hoznám ki.
(#) Kovabe válasza Gránátalma hozzászólására (») Jan 10, 2015 /

Te most mit is szeretnél? A DSC 1616 a riasztóközpont és nem érzékelő, miért is szeretnél paradoxot? Föleg it a DSC topikban, a másik dolog ami miatt mi csak DSC-t szerelük, hogy a paradox néhány évente cseréli a tipuscsaládot vele eggyütt az összes eszközt így nincs alkatrészutánpotlás mert nem kompaktibilis egymással mg a DSC P.S. teljesen jól müködik a 10 éves cucc a mai eszközökkel.
(#) Gránátalma válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 10, 2015 /

"A DSC 1616 a riasztóközpont és nem érzékelő, "

Igen, tudom. Én is szerelem.

"miért is szeretnél paradoxot? "
Mert sokak szerint olcsóbb, okosabb és megbízhatóbb is, mint a DSC hasonló kategóriás központjai.

"Föleg it a DSC topikban"
Olvass vissza, más is kérdezett már paradoxról itt, segítséget is kapott. Ennek reményében kértem tanácsot én is.

Úgy tudom a paradox központra is rá lehet kötni a DSC-s érzékelőket is, illetve fordítva.
(#) Kovabe válasza Gránátalma hozzászólására (») Jan 10, 2015 /

Idézet:
„Igen, tudom. Én is szerelem.”

Idézet:
„Úgy tudom a paradox központra is rá lehet kötni a DSC-s érzékelőket is, illetve fordítva.”

Idézet:
„DSC-ből a 1616-ost tenném, azokat az érzékelőket,”

Csak ezeket az írásaidat olvasd végig.
Még annyit hogy a paradox "kis központ" egy egyszerü PIC-et tartalmaz, ha elolvasod a PIC leírását akkor ott benne van hogy ember életet veszélyeztető biztonsági eszközbe nem alkalmazható. Ez most nem szorol szora de így van valahogy, mig a DSC vette a fáradságot és fejlesztett magénak valami cuccot. És persze itt nem a kezelökröl beszéélek.
(#) Gránátalma válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 10, 2015 /

öö és mi a baj azzal, amit írtam? Értem én, hogy kiemelsz egy-egy mondatot amiben szerepel a 1616-is, meg az érzékelő szó is, de attól még nem lesz igaz, hogy szerintem a 1616-os egy érzékelő.
Alapból a mondandóm azzal kezdődik, hogy KÖZPONT választással kapcsolatban kellene segítség, tehát evidens, ha megemlítek a paradox utn egy másik gyártót is, akkor annak is a központjára gondolok.

Még mielőtt kezd nagyon 'facepalm' lenni ez a beszélgetés, leegyszerűsítem:
Olyan paradox központ érdekelne, ami kb a 1616-os(KÖZPONTTAL) egyen tudású, MEGBÍZHATÓ és esetleg olcsóbban lehet hozzájutni, mint a 1616-os(KÖZPONT)-hoz.
Azért kérdezek, mert paradoxot nem szereltem, nincs vele tapasztalatom, de aki szereli, dicséri, illetve leginkább az árával szoktak dicsekedni. Nem életvédelmi eszköz lesz, szimpla kertesház riasztója, nyugdíjas házaspárnak.
Remélem akad olyan, aki szerel ilyet is, olyat is, így tud nekem mondani olyan eszközöket, amik nekem megfelelhetnek.
Ha nem, akkor meg átbogarászom az online boltokat és vaktára keresek majd valamit.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2015
(#) levaitamas válasza Gránátalma hozzászólására (») Jan 11, 2015 /

Pl: SP6000. Ez alap 8 zóna, ATZ-vez 16 plusz kezelő. És tud kettő partíciót. Egy szimpla kertes ház riasztórendszerének tökéletesen megfelel. Nekem még nem volt vele bajom (kop-kop-kop).
(#) olinka hozzászólása Jan 12, 2015 /

Sziasztok!

Van egy DSC központom és egy Signal PS128 szirénám. Egyelőre az asztalon és próbálom összerakni. Hála a fórumnak egész sok minden sikerült megcsinálni. DEOL bekötéssel csináltam az infrát és a mozgásérzékelőket. A szirénát 6 vezetékes bekötéssel kötöttem be és negatív indítással. A sziréna tamper is működik (ezt EOL-ra állítottam).
Viszont azt sehogy nem sikerült elérni, hogy jelezze a központ valamilyen módon, hogy lemerülőben van a sziréna akku. Azt próbáltam, hogy levettem a sziréna akkuról a kábelt, de nem nagyon változott semmi... Hogyan tudom ezt bekötni és mi a próba menete? Szeretném előtte asztalon összerakni, hogy ne a létrán kelljen bűvészkedni utána...

Másik kérdésem, hogy DEOL bekötésnél hogyan tudom egyszerűen megállapítani a kezelőről, hogy zárlat vagy szakadás van?
(#) olinka válasza olinka hozzászólására (») Jan 12, 2015 /

Ja és a hangszóró le is van kötve a szirénáról úgyhogy gondolom ezért is szólnia kellene.
(#) Kovabe válasza olinka hozzászólására (») Jan 12, 2015 /

Szia
Ha elolvasod a sziréna leírását akkor abból kiderül hogy akku merülés alkalmával trillázik, elvileg 24 oránként ellenörzi de kimenet hogy merülne az aksi, ilyen nincs.

A kezelő jelzi hogy mi a probléma, ha 6-os és azon bellül zona akkor szakadás van ha 5-ös és azon bellül zona akkor rövidzár. Ez is le van írva a leírásban, a végén.
(#) olinka válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 12, 2015 /

Akkor mire használható ez a report kimenet?

Igazad van csak mi ezt nem használtuk.
Idézet:
„időközönként az akkumulátort. Utóbbit az izzó rövid felvillantásával végzi el. Amennyiben a panel hibát észlel, kijelzi
az okot és működésbe hozza a „REPORT” kimenetet, ezt figyelve a riasztóközpont hibajelzést küldhet a felügyeleti
állomás felé. A „REPORT” kapcsolt test kimenet működési ideje kb. 3 s. Tartós hiba esetén a kijelzés, a „REPORT”
jelzés ismétlődése valamint az akkuteszt gyakorisága egy rövidzárdugó segítségével állítható. Egyik állásban 6, másik
állásban 24 óra a gyakoriság. A rövidzárdugó eltávolítása esetén a sziréna hibajelzést nem ismétel, ismétlődő
akkutesztet nem végez. Azonban riasztáskor és szerviz módba be/kilépéskor akkuteszt és hibakijelzés mindig történik.
Ezért az észlelt hibajelenség bármikor „kiolvasható” a szerviz-szál pillanatnyi (1s) testelésével. Az izzó szakadását
jellegzetes hang-, a hangszóróét jellegzetes fényjelzés, az akkumulátor hibáját együttes hang- és fényjelzés is kíséri.
Szerviz bemenet: A szerviz bemenet testelésével a sziréna szerviz módba kapcsolható. A be- és kilépést rövid jelzések
kísérik. Szerviz módban a sziréna megbontható, indítójel vagy tápelvétel hatására sem indul. A szerviz módból kilépést
követően a sziréna öntesztet hajt végre és az esetleges hibát kijelzi.”

Itt van a megfejtés.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2015

Ezt olvastam én is, csak nem sikerül a központban beállítani, hogy ilyenkor ne tamperként érzékelje a hibát, hanem hibát írjon ki. Ráteszem a service-t. Elveszem. Gondolom lefut az önteszt és elkezd riasztani. Ha ráadom a FLASH kimenetet, akkor villog 2-t és utána is elkezd riasztani. Gondolom megintcsak észreveszi, hogy ki van húzva a hangszóró.

Ezt viszont nem értem, amit írtál:
Idézet:
„A kezelő jelzi hogy mi a probléma, ha 6-os és azon bellül zona akkor szakadás van ha 5-ös és azon bellül zona akkor rövidzár. Ez is le van írva a leírásban, a végén.”

Lehet ez a gond.

Nem tudom milyen kezelőd van de ha *2-öt beütöd és ott jelzi az 5-öst vagy6-ost akkor megnyomod az adott gobot és kijelzi a hibás zonát.

Hangfény, valoszinü hogy azt jelzi amit írsz. Első körben probálj meg összeállitani egy nyugott rendszert ezt értem úgy hogy van zöld lámpa és semmi más, majd ezek után tesztelgesd ezeket a dolgokat, én mondjuk inkább multiméterrel nézném a dolgot mert lehet annyi hiba van a rendszer agyában hogy kell neki egy hideg reset és csak utánna müködik megfelelően.

Nyugalmi állapotban van a rendszer, élesíthető. Ha élesítem és megsértem, akkor riaszt, stb. PK5500 kezelőm van.
Rövidre zárom, akkor nincs hibajelzés. *2 azt mondja, hogy nincsenek rendszer hibák. De a zóna nyitott.
Szakadást csinálok, akkor sincs hibajelzés. *2 azt mondja, hogy nincsenek rendszer hibák. De a zóna nyitott.

Na de rájöttem: EOL-nak volt beállítva DEOL helyett a 013-ban

Szóval ez a része, akkor oké! Játszom még a szirénával egy kicsit, hogy ennek fényében hogyan működik ez a report.

Ha kimarad a 013, akkor érdemes végignézni az összes többi részt is.

Az lesz, ha megjön a kábelem a notebookhoz, akkor úgyis be kell még állítani az összes zónát.

A sziréna is nagyrészt megvan. Jelzi a tampert, és lehetséges, hogy a REPORT is megy, mert 1 másodpercre felvillan a "hiba" ikon a kezelőn nem sokkal azután, miután a service vezetéket 1 másodpercre ráteszem és elveszem. Ezt ott tudom valahogy "tartani"?

Milyen dsc központod van hogy laptopal akarod programozni? Egyszerübb kézből felütni mint csatlakozni, már a csatlakozás egy tortura.
Mit tudsz ott tartani?

1832-es központ. Úgy láttam ezt lehet.

Azt akarom, hogy a *2-ben ott maradjon a hiba, akkor is ha megjavul addig meddig be nem lépek. Mintha beállítottam volna már ezt, de most nem találom.

Azt simán fel lehet ütni. Hirtelen nem tudom de valamelyik 24 órás zonadefinició tudja hogy addig riaszt ameddig be nem ütöd a kododat.
(#) robertelektro hozzászólása Jan 13, 2015 /

Kellene egy kis segítség.
Adott egy pc3000 dsc központ ki szeretném egészíteni Gmax gsm kommunikátorral.
Nem teljesen egyértelmű 1-2 dolog. a panelon + - van és egy kis csatis bat jelű (speckó) csatlakozó akkor most hogy is van. Még kell hozzá egy dc + egy akku is és ahogy nézem a leírást még egy relé is amivel vezérlem az egyik bemenetet mondjuk a bell-ről.
Jól látom vagy megint belenyúltam egy túl komplikált panelba?
(#) Kovabe válasza robertelektro hozzászólására (») Jan 13, 2015 /

Elsökörben jó lenne egy pontos tipus de ha jól sejtem akkor jolgondolod. Elösször probáld ki hogy ha a +--ra teszel tápot akkor jön e ki feszültség a bat feliratnál, ha nem akkor a központ aksiját kell oda bekötni ha jön fesz akkor viszont aksi kell neki. Ezt viszont elvileg ki tudod kapcsolni benne hogy ne figyelje.
(#) levaitamas válasza robertelektro hozzászólására (») Jan 13, 2015 /

A sorkapocs pozitív és negatív jelöléssel ellátott pontokra kell tápfeszültséget kapcsolni. A többit nem írom le, mert a leírása világos és érthető! Nincs ebben semmi "komplikáció".
(#) robertelektro válasza levaitamas hozzászólására (») Jan 13, 2015 /

Köszi a leírást. Lehet hogy késő van vagy valamit rosszul értelmezek , de relé akkor is kell a vezérléséhez.
(#) HA5AWS hozzászólása Jan 13, 2015 /

Sziasztok!
Kültéri mozgásérzékelőre mit ajánlotok? Családiház hátsó udvar védelmét kellene vele megoldani. Nagytestű háziállat nincs. Másik kérdés, Residential hívás van beállítva központon vezetékes kapcsolattal. GSM modult mit érdemes rátenni ami érzékeli a vezeték szakadást és abban az esetben GSM-en jelez, egyébként a vezetékes kapcsolat él?
Gábor
(#) levaitamas válasza robertelektro hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Én nem szoktam relézni, egyszerűen PGM-el indítom, ami követi a BELL állapotot 15mp-ig. A külső akkuval nem kell feltétlen foglalkoznod simán rákötheted az AUX-ra. Méréseim szerint kommunikációs állapotban sem haladja meg a 40mA-t az áramfelvétele. Nyugalmi állapotban 15mA.
(#) Kovabe válasza HA5AWS hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Szia
A kültér egy necces dolog, sok külső behatás van, pl.: napfény, bokor, szomszéd macska és még sorolhatnám. Ha lehetőség vann akkor egyszerübb egy infrasorompo, ja és ez még olcsobb is.
Mi is szereltünk elég sok kültéri infrát de sok gond volt vele mire sikerült nagyábból belőni. Mi paradox "talán" DX infrákat szereltünk de vagy lát és akkor riaszt minden bokorrezdülésre vagy nem riaszt de akkor nem is lát rendesen.
(#) robertelektro válasza levaitamas hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Akkor simán in re pgm et kössem a panelon levo com-al ne foglalkozzak?kulso akkut próbáltam volna hozzá de még a forgalmazó sem tudta hogy mi is van..
(#) levaitamas válasza robertelektro hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Igen. PGM + darab vezeték + G-Max IN. Riasztóközpont mellett, ha szükség van kiegészítő 750mAh-s akkura a G-Max számára, akkor ott már régen rossz.
G-Max akku
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2015
Következő: »»   219 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem