Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Gratulálok a megszokott kiváló munka! Gratulálok hozzá. Boldog új évet!
![]()
Üdv Mindenkinek!
Sikerült életet lehelni az első csőbe is,sajnos a tekercsek tönkre mentek,így ideiglenesen egy új tekercset építettem be. Az eredeti kapcsolásban a rádió visszacsatolás nélküli egyenes vevőnek volt összeállítva. Azt szeretném kérdezni hogy ha visszacsatolt audionnak építem át az nagyon elveszi az eredetiségét? Mer visszacsatolással egy 2 méteres antenna elég hozzá. A hangereje is egészen jó. Üdvözlettel Madzagos BUÉK ![]()
2015 a Rádiózás 90 éves.Mindenkinek szabadidőben gazdag Új Évet.
űdv:954 kárpitos
Nagyon tetszik én is elfogadnám ezt a rádiót.
BUÉK
Nagyon szép lett! Gratula!
Mindenkinek BÚÉK!
Üdvözlök mindenkit A múlt héten hozzáfogtam a orion 511 es rádió restaurálásához.Közben kiderült,hogy szinte az összes vezetékről mállik a szövet bevonat.Azokat nagy részét ki kellene cserélni.Lehet valahonnét ilyen vezetéket beszerezni?köszönöm
A szövet nem málik, csak a benne levő gumi szigetelés. Ezért nem kell kicserélni, a vezetékeket, csak el kell rendezni a textilt a végén, és egy kb 1 cm-es zsugorcsövet rámelegíteni mindkét végére. Örökös lesz.
Urak!
PP415-ös csőhöz tudna nekem valaki kimenőt tekerni? Csévetestet adok. A vasmag paramétereit is megadom. Sajnos az eredeti tekercselés annyira össze volt rohadva, hogy mikor le akartam tekerni a drótot, hogy megszámoljam a menetet cafatokban jött le. Szívtam a fogamat rendesen miatta. Nem kérem ingyen. Segítséget köszönöm! Üdv: Krisztián
Talán némi segítség: ez a cső 250V anódfeszen 6kohm-ra illesztendő, ebből számítható a primer menetszám, a hangszóró nyilván ismert(sec.).
Szia!
Köszönöm! Eddig megvagyok. Nekem olyan valaki kellene akinek van anyaga és gépe megtekerni a trafót.
Nekem az a véleményem, (tudom megköveznek érte) hogy keress egy BÁRMILYEN bontott csöves kitrafót és nyugodtan építsd be, semmilyen füllel hallható különbség nem lesz a tekercselt, vagy a bontott trafó között. Az a végcső már óvatosan számolva is elmúlt 80 éves, és ha még működik is egyáltalán, a mai paraméterei már nem is hasonlítanak az egykori gyári megadott értékekhez, akár 50-70% eltérés is lehet a gyakorlatban. Akkor meg mindegy mit raksz utána, csak szóljon. Mivel a cső újkorában sem tudott többet 3 W-nál legegyszerűbb egy "néprádió" trafót keresni hozzá. Egy trafó újratekercselése, a mai zománc-huzal árak mellett munkadíjjal meg kétszeri postával együtt még baráti alapon is többre jön ki, mint egy bontásra vett komplett rádió a vakerán. És abban a kitrafón kívül még egy csomó más alkatrész is felhasználható, vagy újra értékesíthető.
Régi cseh gyármányú Omega II. méröhidhoz keresek kapcsolási rajzot, vagy javításra vállalkozó mestert. Van tippetek?
Ha másnak csinálnám, zokszó nélkül ezt tenném.
De mivel magamnak csinálom a megszállottságom nem enged ilyen fajta elhajlást. ![]() Inkább várok és költök rá. Ha lenne hozzá drótom és tekerőgépem megcsinálnám magamnak. Sajnos egyikkel sem rendelkezem. Így vadászok tekercselő emberekre. Te elvállalnád?
Kollegák!
Tudna valaki segíteni egy Orion 222 hátlappal és az oldalán lévő nagy gombbal, az állomáskeresővel? Természetesen megvásárolni szeretném. Egy nagyon szép kis készülék került hozzám, és ez a két hibája van. (Egyenlőre)
Sajnos elfogyott a vékony huzalom 0.15 alatt nem tudok tekerni semmit, újat meg csak nagy tételben lehet kapni úgy hogy egyenlőre nem tudnám vállalni.
Vasárnap 11-én Puskás börze lesz, ott kapsz mindent.
Köszönöm!
Ott leszek.
Bocs, de félre tájékoztattalak. Febr. 21-én lesz "nosztalgia" börze ott inkább vannak ilyen cuccok. Üdv.
Köszönöm
Rendben. Köszönöm, hogy megnézted.
2+1-es Orion 222-höz komplett belső sasszét keresek. Tudnál segíteni ebben? Ha kompletten nem is, de bármilyen alkatrészt elfogadok.
Üdv mindenkinek!
Orion 221-es rádióhoz keresek rácsozatot.Kérdésem az lenne milyen volt a színe. (sárga, fekete,dió színű?)
Barna préselt bakelit
http://patina.uw.hu/radios/ori221/orion221.htm A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2015
Igen ilyet is keresek(sajnos az enyémet le festették fehérre)
De ezt keresem igazán.
Újabb menekültek érkeztek, hát befogadtam öket
![]()
Köszönöm. Sajnos a Tertáról hiányzik egy két dolog, de ettől szép ez a műfaj...
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2015
A Diadal ritka szép állapotban van
![]()
Igen, a Diadal szerintem marad is így, csak egy takarítást kap. Az Orion 332 van a legrosszabb állapotban, belseje kicsit hiányos, külsőleg is levettet mindent, amit rákentek a századok
![]()
Szerintem pedig a 332-est kellene szépre megcsinálni, az ér legtöbbet (retró szempontból) a három közül. Többet újítottam már fel ebből a típusból, szívesen segítek ha mégis megcsinálnád, és elakadsz valahol. Üdv.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2015
Üdv mindenkinek. Ismét van egy szép feladatom, ezt a Telefunken 3T66V tip. készüléket kell rendbe hoznom a közeljövőben. A rádió tipikus háborús termék, jól látszik rajta, hogy éppen olyan alkatrészekből épült, ami aznap hozzáférhető volt. A kapcsolását sem lehet egyetlen korabeli leírással beazonosítani, a Kádár könyvből legalább 3 rajzot kell majd használni hozzá, hogy javítható legyen. Külön öröm, hogy az alkatrészeket nem forrasztással, hanem ponthegesztéssel kapcsolták egymáshoz, vagyis nagyon nehéz alkatrészt cserélni, mert a hegesztés helyén, az összeégetett oxidált fémet alig lehet forrasztani. A panel sem a szokásos fém, hanem bakelit lemez, ami miatt több árnyékolás van benne a megszokottnál. Legtöbb bajom a dobozzal lesz, több része meg van vetemedve, meg a tetején össze van repedezve a furnír. Érdekesség még, hogy egy talán Simonyi nevű műszerész 1970-ben és 79-ben is javította a készüléket, amit szépen dokumentált is a hangszórón. És a skáladobban is van egy 1965-ös dátum, szintén egy javításról.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |