Fórum témák
» Több friss téma |
Aluminimumból nem érdemes csinálni gépet! Csak nevetni tudok rajta!
Bővebben: Link És nem is alátámasztott tengelyek vannak rajta! Érdekes és mégis nagyon szépen megy!
Ezt lehet kicsit elkapkodtam, de vettem egy ilyen vezerlot hasznaltan 60€-ert. A motorokkal kilcsit tulzasbavittem mert 1.64Nm sanyo Denki steppereket teszek a gepre. Itt is adott volt a jo beszerzesi lehetoseg.
Sziasztok!
Ki milyen kábelt/vezetéket használ a léptetőmotorokhoz? Nekem sajnos nincs lehetőségem spéci CNC-hez készítettet vásárolni, ezért valami alternatívában kell gondolkodnom. USB kábel vajon megfelelne a 3 A-es motornak? Milyen keresztmetszetű vezeték való egy ilyen motornak? Azt olvastam, hogy mindenképp árnyékolt javasolt, ezért eléggé beszűkül a választék. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2015
Bővebben: Link
Azért 1 mm2 illene és legyen árnyékolt. Ha már mindenképp olcsó és vékony akkor az UTP kábel jöhet még szóba. Az úgy is 8 eres, össze lehet tekerni 2-2 szálat.
Köszönöm.
UTP kábelen gondolkodtam én is, de nagyon merevnek tűnik...
USB kabelt nagyon nem ajanlom. Szerintem nezelodj par meter YSLY vagy barmi kicsit nagyobb keresztmetszetu csak van valahol elfekvoben. "Ethernet" kabelbol olyat keress ami sodrott nem pedig merev.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2015
Ilyent találtam Bővebben: Link
Ezen az oldalon van többféle is, van amelyik ajánlottabb ennél? Az "ecranat" jelenti az árnyékoltat.
Nincs túl sok adat a kábelekről ezen az oldalon. Az erek keresztmetszetén kívül (a 4x1mm2 jó választás) fontos még a hajlítási sugár is. Gondolom valamilyen energialáncban fogod majd átvinni a delejt. Mérd meg mekkora a legkisebb sugár a gépeden. A kábelek által engedett szélsőértékek katalógusadatok (a linkelt oldalon még a gyártót se tüntették fel), gyakran külön feltüntetik fix helyzetre (kisebb), illetve mozgatható nem fix esetre (neked ez kell). A flexibilis kábelek ilyen szempontból sokkal jobbak (neked is ilyen javasolt).
Az általad linkelt kábelt egyébként tipikusan analóg jelek átvitelére szokták használni (attól még jó lehet ha bírja a hajlítgatást). Itt egy példa, milyen kábel kellene. Link. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2015
Szia!
Amit te keresel az a LiYCY kábel, 6A-ig bőven elég a 0,75mm2-ös, legtöbb villanyszerelési szaküzletben kapható, vagy megrendelik, erre a célra tökéletes és megbízható, és nem is drága, kb 300ft métere.
Melphi mondta a tutit. Liycy kábel a megfelelő erre célra. Ez a kábel "elektronikai vezérlőkábel" néven is ismert. Erre és hasonló feladatokra van kitalálva.
Hat sracok en azt hittem, hogy a CNC mechanikan fogok elverezni es ott tartok sok ev informatikai es muszeresz tapasztalattal, hogy hullik a hajam az LPT portos marhasagoktol.
Mivel szamitastechnikai uzletunk van igy gondoltam osszedobok egy pici de uj hardvert a CNC vezerlesnek. Mondvan ugyis van PCI-E LPT port kartya meg minden. Notebook lenne itt hegyekben de Desktop PC-t nem tarolunk sokat. Ugyebar az 5V TTL szint miatt kellene regi normalis gep LPT porttal. Hat nincs. Itt van 4 Dell gep mindegyik 3.3V-os. Az uj gep amit osszeraktam az is az extra kartyaval 3.3V-os LPT-t produkal. Egyetlen HP xe4500 notebook amin van gyarilag LPT port az csuklobol 5V-os szintekkel dolgozik. Tud valaki esetleg egy 5V-os PCI-E kartyat ajanlani? Mert PCI foglalat ugye nincs ezeken a nyavajas uj lapokon, LPT port meg plane nincs. Nem akarok 30 eves hardvert a zsir uj CNC-hez mert egyszeruen zavar, hogy oreg es tudom, hogy az fog elsonek elhullani. Bocs a kirohanasert de az eletben nem gondoltam volna, hogy itt fogok elakadni A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2015
Én a múltkor ilyet használtam valami hardverkulcs miatt, de nem tudom hány voltos a portja.
Es milyen CNC vezerlest hasznaltal hozza milyen szoftverrel?
Koszi az infot. Van egy olyan erzesem, hogy PCI-e portra nincs ilyen kartya. Ami kifejezetten zavar, hogy uj gep, uj projekt, uj alkatreszek es kell egy retardalt regi cumo hozza. Egy szep kis mini ITX lapos gepet osszeraktam es tok jo lenne ha ezzel tudnam vezerleni a CNC-t. A vezerlok nagy resze TTL 5V-al dolgozik tehat nem is agyalok rajta, hogy stabil lesz e 3.3-al. Vagy csinalnom kell egy LPT 3.3->5V port konvertert vagy nem tudom. A bajom az, hogy lassan kihalnak az LPT-s lapok teljesen. Nyilvan jonnek cserebe az USB-s vezerlesek (ettol sem zarkozom el cseppet sem) CNC-hez. De most valahogy ugy erzem, hogy pont holtponton vagyok ezzel az egesszel. LPT-s vezerlo van rogyasig. USB-s egyelore azt sem tudom, hogy megy e pl. Mach3-al. Esetleg ha teljesen mas iranyba van valami tanacs annak is orulnek mert nem tudom eldonteni, hogy melyik utat valasszam. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2015
Üdvözöllek!
Nekem a COMPAQ Evo N620c /nem egy mai gép/ megy hiba nélkül. Kicsi, könnyen kezelhető- javítható,nem kellenek illesztőkártyák. Egyszerűen konfigurálható a Mach3-hoz./vettem hozzá licencet/. Amihez gépigény kell ott vannak az újabb gépek. Kompromisszumos megoldás kell.
hat akkor ez van
el kell fogadnom. Koszi a tippet. tuti van N620c valahol itt is. Korulnezek es kiprobalom. Nekem is Mach3 licenc-em van (2 napja) es ehhez keresek jo megoldast, csak szoknom kell a gondolatot, hogy nem tudom uj HW-el konnyen megoldani.Na vegre. Talaltam egy Intel D525MW lapot Atom procival. Ezen van LPT port. Remelhetoleg 5V-os. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2015
Én kb. 4 évvel ezelőtt építettem egy vezérlőkártyát és motormeghajtást, akkor kipróbáltam aztán pihentettem tegnap előttig
. Most összeraktam a mechanikával és tesztelgetem. Nekem P35-ös alaplapom van, egyenlőre jól működik. Ez alapján csináltam:
Sziasztok!
Nekem is épül egy lézeres cnc, Kit érdekel lesse meg, sajnos csak egy linket tudok mutatni mert ennyi képet nem tudok beilleszteni. Az én CNC-m
Ne görcsölj a logikai szinteken. Minden normális motor vezérlőben van schmitt trigger a bemeneten. ettől már 1.7V-os jelekkel is frankón logikai 1 -nek veszi a jelet a be vagy kimenet. és aszem 0.6V alatt 0 szintnek.
Nekem tökéletesen ment a cnc-m laptopról, P 4 gépről, P3 laptopról és Dual core gépról is. Mindben alaplapi LPT port volt. Többféle vezérlőm is volt. mindben volt schmitt trigger. Fog az menni ne aggódj.
Koszonom. Ez igy mar sokkal jobban hangzik. Ezer helyen riogatnak ezzel es en meg mar itt 3 oraja dugdozom az osszes gepet ossze vissza, hogy merjem a portok kimeneteit. Nem is ertettem, hogy miert nem ST-vel oldottak meg ezeket, es mar nyultam volna lassan az Eagle-hez, hogy csinalok egy panelt illeszteshez.
De most, hogy mondod mar siman osszerajhattam volna ennyi ido alatt a vezerlot meg a tapjat es akar ki is probalhattam volna. Probaltam nem kapkodva a tokeletessegre torekedni es ugy haladni, hogy tudjam mindent megtettem ahhoz, hogy a kovetkezo lepes mukodjon.
Megkérdezhetem milyen vezérlőd van? Csak, hogy tudjuk van-e benne schmitt trigger.
Köszönöm, igyekszem a legjobbat kihozni belőle.
Mekkora lézer lesz benne? Én is gondolkozok a lézer projekten.
Bár az első az orsócsere a gépemen, mert már megkopott kicsit. Aztán jöhetne egy 4W-os lézerecske. (Most még csak 1/8-as főorsóm van.)
Egyenlőre 2W-os kék próbálgatni, aztán bevadítok valami 50-100W-os lézerrel.
2W mennyiért? Vezérlővel együtt?
A Janimesterrel karácsony óta hegyezünk kapcsi tápot a kocsijába. Ő mondta, hogy lézeren gondolkozol te is.
Igen a Jancsi falubeli, a 2W-os kékség kb 30000ft ha otthon csinálod, vezérlő nem kell a Mach3 vezérli LPT-n keresztül.
Nem lehetne vezérelni PWM-el? Már mint az LPT-n keresztül. Csak azért, hogy irány váltáskor mikor már lassul a tengely akkor több lézer éri a felületet. Ilyenkor gyengíteni kéne a lézert nem? Hogy szokták ezt megoldani?
SMS-303 a cncplus-de oldalon elerheto par adat rola. Feljebb linkeltem csak eppen mobilrol vagyok. Az intel alaplap amugy szinten 3.3V-os de azon van sima PCI es beleraktam egy lpt kartyat. Ez mar csodalatos 5V-ot ad amit szkopon nezve Mach3-al vezerelve latok is szepen.
Megnéztem a vezérlődet. Sajnos nem ismerem. A leírásában nem szerepel az illesztésről semmi.
Próba szerencse.
Itt egeszen dicserik nemetorszagban. Apropo, a Triple Beast vezerlot ismeri valaki? Jo draga a listaara de errol viszont csak jokat hallottam. Sebesseget is dicseri mindenki es raadasul sokkal kecsesebb is.
Én a zsír új CNC-hez egy ősrégi IBM alapgépet használok. Ha tehetném, akkor se adnám oda egy csúcskategóriás mai gépért. Áh, kizárt. Ez az ősrégi konfig, ez leveri hatvanhatszor akármelyik új kínai szemetet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

. Most összeraktam a mechanikával és tesztelgetem. Nekem P35-ös alaplapom van, egyenlőre jól működik. Ez alapján csináltam: