Fórum témák
» Több friss téma |
Nem vicc tényleg ilyen méretű nyáklapokhoz kell, a többi titok.
![]() ![]()
Arany tömb gravírozás. Nem rossz. Motorszám klónozás.?
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2015
Tudod ez olyan mit mikor egy ismeretlen ember megkérdezik a titkosügynököt hogy mi a foglalkozása, a választ már tudod?
![]() ![]()
Na jó, akkor szerintem megoldod a problémád.
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2015
Komolyra forditva a szót nem saját részre fognak készüni vele dolgok, és nem kaptam rá felhatalmazás hogy erröl bármien infót kidadhatok, egyenlőre teszt példányok lesznek, megkérdezem és ha engedik megírom.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2015
Azert azzal vigyazz, hogy veszelyes ugy gepet megrendelesre epiteni, hogy azt sem tudon biztosan, hogy milyen anyagbol akarod. Nem rosszindulat hanem inkabb tapasztalat.
Elöszőr építsd meg a gépet, és utána ráérsz megírni a projektet. Mi itt megírtuk neked, hogy mire ügyelj. Jó munkát.
Nagyon köszönöm a tanácsoka megfogadom.
![]() ![]()
Teljesen ertheto, hogy miert ez a velemenyed, bar oszinte leszek en mar nem szivesen tennek oda egy uj gephez egy 15 eves PC-t. Elobb utobb feladja az is. Akkor inkabb probalok ujabb iranyba menni mert talan kesobb nem lesz annyira extrem javitani vagy lecserelni ha tonkre megy. A masik ami azert nekem kenyelmesebb sokkal ha gyors a gep es nem kell percekig varni amig bootol vagy amig osszeszedi magat a windows meg a Mach3. P3-P4-es gepeket talaltam egy csomot, Dell, IBM, HP is van de amikor telepitettem az XP-t tesztnek mar akkor zavart a lassu oreg otvar lassan reagalo gep. Igy hamar lebeszeltem magam. Raadasul energia temeto mindegyik oreg gep. Ez meg 30W-al megoldja az egesz problemat passziv hutessel 64GB SSD-vel, 20mp alatt bootol es inditja a Mach3-at. Es siman tudok zenet is hallgatni rola a muhelyben
![]()
Szia! Nem kell agyalnod semmin! Ha van valami Win7 ed és működik, akkor a CNC hokuszpók is menni fog rajta. Nem érdemes róla többet dumálni. Az , hogy a zene is megy, örülj neki.
Szamodra lehet nem erdemes rola dumalni. Nekem ez is egy szempont volt, hogy pratikus legyen a vezerles es PC resze a dolognak.
Szia! Bocs, rosszul fogalmaztam. Félreérthetően irtam.
![]()
Sziasztok!
Legyen itt a téma címének megfelelő gép is, ilyen lett az enyém ![]() ![]()
Ez sem teljesen úgy gondolkodik, ahogy én, de azért sikerült megoldani. Különben tetszik
![]()
Majd tegyél fel képet a kész alkatrészről is , a cnc munkáink című témába .
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2015
Szia. Megkérdezhetem, hogy neked milyen lézered van?
Szeretnék én is egy lézermodult a gépemre. Megkérhetlek, hogy mesélj róla egy kicsit, hogy én is képbe kerüljek a dologgal kapcsolatban. A tiéd mit tud? Milyen sebesség, milyen mélyen milyen anyag, stb. Ár is érdekel, ha nem titkos.
Szia Tamás! Mekkora területet tudsz vele megmunkálni? Miből van a gépezet? Szuper lett.
![]()
Heló mindenki!
Milyen ötletetek van, egy primitiv egyzserü cnc kis esztergához??? Két tengely, alapmozgások, egy sebességen, mozgási méretek kb: z tengelyen150 milli, y-non 50. Rajzolt méretarányos kép vmilyen kis mérnőki programmal. Esetleg amit olvastam nyomtatóból kiszerelt alkatrészek, vagy egy hulye ütlet:komplett nyomtatot meghagyni annak a mozágait mechanikailag rákapcsolni, magyarul marad a zeig csak kihozom gépen kivul a mozgásokat. köszi a választ! A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2015
Mit szeretnél megmunkálni? Mert egy eszterga esetén a nyomtatóból kinyerhető alkatrészek tárháza szerintem eléggé szűkös.
Én is kezdő vagyok CNC és úgy alapvetően a forgácsolás és fémmegmunkálás terén de minden szempontból ajánlom neked, hogy olvasd végig előbb a topikot és látogassal el más fórumokra is. Akkor már sokkal jobban fogod érezni, hogy mit szeretnél vagy legalább jobban szavakba tudod önteni. Aztán meg a Mach3 magyar leírása is rengeteg infóval láthat el egy kezdőt még akkor is ha nem is szeretnéd használni a mach3-at. A kérdésedre csak ha részben is de magad fogod tudni a választ ha megfelelő menyiségűt nézelődsz a megfelelő helyeken. Nehéz így leírni a választ de biztos a srácok segítenek neked valami kis ötlettel. Egy CNC esztergához nagyjából adott, hogy mire van szükséged de szerintem ebből kevés lesz egy nyomtatóban.
Jelenleg egy 445nm-es 2W-os kék. Mach3-ból könnyen kapcsolható, a Z tengely DIR jelével (5V)
48-eFt volt mindenestől, ha jól emlékszem. Szemüveg is van hozzá, de nem a fullos. Vágás, 3mm-es nyír, 2-3 ütemben, 100mm/m. Égetni álltalában 450-550mm/m-el szoktam.
Kössz.
Tudsz mutatni róla kózelebbi fotókat? Hol lehet venni? Egyre inkább azon vagyok, hogy ki fogom ptóbálni.
Ez egy minimális befektetésű projekt, a klasszikus bútorlap - fióksín felépítés, egyéb használt és itthon fellelhető alkatrészekből összerakva
![]() ![]()
Ez a szép az egészben, amikor a CNC saját magához, vagy az utódjához gyártja az alkatrészeket!
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |