Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » VFD óra IV-6 csövekkel
Témaindító: rockersrac, idő: Jún 28, 2010
Témakörök:
Szia!
Esetleg nincs meg az IV-6-os órához az RGB led program?
Ez engem is érdekelne..
A belinkelt program is 2012 -ben készült... Sajnos a fejlesztés ott megállt...
Apropó. Másvalaki is tapasztalta a Yodee által leírt hibát? A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2014
Az nem lehet, hogy valamit Én rontok el amikor átírom a távirányítós parancsrészt?
Mit is írsz át benne pontosan? Az EEProm -beli címeket és a parancstáblázatot?
0x3D - Időzóna. Csak 0 vagy 1 lehet. 0x3E - Ébresztési hangjelzések száma 0x3F - Az óra RC5 címe. Ha a 7. bit 1, akkor nincs címellenőrzés. 0x40 .. 0x5F - Parancstáblázat. A kódoknak egyedieknek kell lenniük. 0x60 - Hőmérő címe. MCP9800A3 esetén 3. A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2014
Nem igazodok ki ezeken a címzéseken szóval linkelem a képet a 2.49-es érintetlen hex-ről és arról amit Én átírtam. Az első az alap, a második amit átírtam.
Nálam egész jó a DCF vétel. Még nem kellett állítgatnom az órát.
És van még rá esély, hogy elkészüljön?
Esély mindig van rá... Bár én egyre kisebbnek látom...
Csak egy eltérést látok. Az időzóna 0xFF, azaz -1. Ezt az értéket eleve nem kezeli az óra, csak a 0 bitet használja. Így tehát az időzóna +1 lesz. Ezt az értéket csak a DCF77 -ről vett időhöz adja hozzá a jó vétel adatainak átmásolásakor. Más eltérést nem látok...
Az RTC A0 lába fémesen a GND -re van kötve?
Érdekesség hogyha a panelen levő gombbal állítom akkor áramtalanítás után is jó. Szóval továbbra is a távirányítós részre gyanakodnék. A láb be van kötve.
Köszönöm a hibajelzést. Egy ronda hibát találtál meg.
![]() Remélem ez már jó lesz.
Sziasztok!
A cikkek közt szereplő IV-6-os csövekre tervezett MULE áramkört meg lehetne építeni IV-11-es csövekkel? A két cső lábkiosztása nem ugyanaz, ez áttervezhető. Meg gondolom az egész panelt meg kellene nyújtani. Ezeken kívül miken kellene még változtatni?
Fűtő, anód, és rács feszt.
Az UND2982-es rész maradhat ahogy van? Ahogy nézem az IV-11 dupla annyi áramokat igényel mint az IV-6. A tápok is bírnák?
Az IV6 -os óra tápjai és meghajtása sem tudja biztosítani a 6 darab IV-11 cső áramigényét. Teljesen át kell tervezni.
Értem. Hát kár érte, szívesen átterveztem volna ha csak a panelméretet és a tápokat kellett volna módosítani.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2015
Üdv Srácok!
Nagy problémám van ... Sikerült egy idiótának tönkre tennie az ilyen órámat. Na a valószínűsége hogy összeértek az egyik cső lábai. Konkrétat nem tudok mondani, Én erre gondolok. Azóta az az egy cső nem akar semmit kijelezni. Mik a lehetséges hibák? Cső, meghajtó esetleg más? Ötleteket kérnék! Köszönöm
Bocsánat a dupláért, de lejárt a szerkesztési idő. Közben tovább szemléltem és észre vettem, hogy a szám előtt futó függőleges "fűtőszál" el van szakadva. Ez lehet az ok, ugye?
Nem valószínű, hogy a fűtés tápját tönkretegye a túlfeszültség, viszont a
fűtőszál nem viselte el a 1,2v helyetti 10-20x feszültséget. Kiégett mint egy zseblámpaizzó...
Akkor egy csőcserével orvosolható az egész?
Mert az utánpótlás eltérő színű volt, és amik benne voltak több mint 1 évet mentek folyamatosan. Szóval fényerő és esztétika miatt
Szia.
Utánépítettem egy IV-11-es csövekkel üzemelő órát (NOX72-féle numitron, nixie, vfd óra). Ebben is a te szoftvered fut, méghozzá a 2.50-es verzió. Beépítettem egy elválasztó-pont villogtatást is, de ebben a verzióban nincs meg az RTC INT lábán az 1Hz-es jel. Tudnál feltenni egy olyan verziót ami jó az órához, és megvan az 1Hz-es jel? Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |