Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Sziasztok!
Az automban kicseréltem a gyári rádiót egy Sony-ra, észrevettem, hogy a rádió adókat gyengébben fogja mint a gyári. Annyit megtudtam, hogy (Fabiáról van szó) az antena alatt van egy kis jelerősítő és állítólag kell hozzá a rádióhoz egy "fantomtáp", hogy 12 voltról valahogy üzemeljen ez a kis elektronika. Kiváncsi lennék, hogy mi van ebben a "fantomtápban", valami kapcsolási rajz kellene, hátha összetudnám dobni, a közelbe nem találok ilyet.
Nemsok minden van benne, egy fojtó, meg egy kondi. De a lényeg a szerelt csatlakozó készlet, amit nehezebben tudnál elkészíteni, és nem biztos, hogy olcsóbban. Igen nehéz a kiskapacitású árnyékolt antennakábel szerelése.
Sziasztok!
Van egy fejegységem: iRandom CS-211UCA, ami jelenleg ezt a tünetet produkálja: videó Leírva: FM rádió módban: - a kijelző 2 oldalán lévő hanghullám jelző néha nem működik; - sztereó lámpa néha felvillan, de zömében nem ég annak ellenére, h sztereó módban van; - hangerő néha elmegy/recsegnek a hangszórók (vmi kontakthiba szerű tünet?) Megoldási próbák: - ha mono módba rakom, nem szűnik meg a probléma; - USB/memóriakártyával a tünet nem jelentkezik. Mi lehet a probléma? Még annyi, h a tünetek erősödtek, gyakoribbá váltak, tehát valami -gondolom- fokozatosan megy tönkre benne. Ezzel a fejegységgel, ezzel a problémával már írogattam itt, 2013 decemberében és 2014 januárjában (212. oldal környéke). Azóta állt a fejegység, szétszedve és az FM panelról leforrasztott (melegedő) LA1787-es chippel. Most helyreállításra került, de sajnos a tünet pontosan maradt a régi. leforrasztva új visszaforrasztva Van bárkinek bármi ötlete? Pár kép:
Előéletéhez hozzátartozik, h 1x mikor kinyitottam a kocsit, "elektronszag" volt. Akkor elpukkant a végfok és ahogy az előbbi képen látszik, a betápnál, a nyák is égett. Ezt a kettőt egy elektronbarát hozzáértő javította. (röntgengépeket javít)
Ezt követőn nem volt hiba jó ideig. Majd előjött a fentebb említett tünet és egyre gyakoribbá vált. Szétszedtem és akkor találtam ezt az alaplap szélén: kicseréltem, a tünet maradt. (Végfokon kívül ez az egyedüli komolyabban hűtött chip (hőpasztázott) az egész fejegységben.)(Tehát ez a KA78R08 valszeg a betáp problémánál sérült meg, de makulátlanul ellátta a feladatát.) (Raktam most fel erről is képeket.) És ezt követően jött az FM nyák lelke, a 64 lábas chip cseréje. Többi alkatrésze gyári. Aki visszaolvasna ötletért, annak: Első hozzászólásom a fejegységgel: Jan 18, 2014 (110. oldal) Utolsó pedig: Feb 2, 2014 Régen megtaláltam az FM panel kapcsolási rajzát: LINK UPDATE: - antenna probléma kizárható, mivel 2. autóban is ugyanaz a tünete (de egy darab dróttal is az asztalomon) A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2015
Sziasztok!
Olyan rádiót keresek, amelyikkel kompatibilis a képen látható csatlakozó. Ez egy 2001es renault rádiójának a kormányvezérlő csatlakozója. Van valakinek tapasztalata, ötlete, hogy milyen rádióval lenne kompatibilis, amiben van USB csatlakozó? Előre is köszi a tippeket! üdv
Hello!
A gyárin kívül nem igazán találsz,de megfelelő átalakítóval bármelyik (ami egyébként is képes rá) rádió jó lesz. István
Üdvözlök mindenkit!
Olyan problémám lenne, hogy van egy audiovox-om egy 9122Ts típusú fejegység, amit nagyfrekvenciás tápról hajtok, nem számítógéptáp, hanem egy 2,5A-es 12V-os tápegységről! Az vele a problémám, hogy működik rendesen minden, kivéve a rádiót, na most ha akkumulátorról vagy egy mezei akkutöltőről üzemeltetem (persze az utóbbinál jókora pufferkondival és egy hidegítővel) akkor tökéletesen fogja a rádiókat. Az lenne a kérdésem, hogy milyen szűrőt tegyek a táp és a fejegység közé, hogy kiszűrje a zavart, és fogja a rádiókat?
Programról még nem hallotam, de a vaterán 1-2 hónapja láttam egy hirdetést melyben a tipus szám és a márka megadása után elküldik a kódot. Sajnos nem jegyeztem föl az oldalt.. De aki keres az talál.
![]()
Egy határozott jól irányzott tápeldobás sokat segít. Ha ez nem, akkor sokszorosan árnyékolt vezetéken a lehető legtávolabbi antenna, a rádió a lehető legvastagabb vasdobozba, a tápra a lehető legjobb szűrés. (ugyanis senki nem garantálja hogy a tápon jön a zavar. Azt inkább az antennán szedi össze szerintem.)
Sziasztok!segitségre lenne szükségem!lenne egy mnc eternal dvd-s autorádiom,a szalagkábel része meghibásodott!hol tudok ilyet venni,javittatni?
Még annyi fejlemény van, h hidegben/hidegen jó pár percig tünetmentes a fejegység FM része.
Kontakt hiba? Esetleg valami alkatrész rossz és melegedésre megszűnik elvártan működni?
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Az új autórádióm indítózáskor mindig újra indul, gondolom a fesz. esés miatt (kijelző, cd...). Valami ötlet erre? Stabil tápot neki? Előre is köszönöm!
Szia!
A régi rádiód nem indult újra?
De igen, csak az nem zavart annyira, mert egyből vissza is kapcsolt. Az újban navi cd van, az zavar, hogy mindig újra tölt, gondolom, nem fogja bírni a végtelenségig (napi 4-5 indítás naponta, kikapcsolgatni meg nincs kedvem állandóan), Becker rádióról van szó, ami legalább fél perc, mire feláll normálisan. Szóval kímélni szeretném ezektől az újraindulásoktól, erre keresek megoldást.
Bővebben: Link
Esetleg ezzel? Mod: Link javítva, tényleg nem látod a válaszablakban a LINK gombot? A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2015
Határeset, ez szerintem nem tud mit kezdeni a 14,4V bemeneti 12V kimeneti feszültséggel. Arra egy step up- step down konverter kellene.
Primitív megoldás egy Schottky dióda, minel kisebb feszültség essen rajta, és utána egy combos pufferkondenzátor bank. Bár lehet az indítózás idejét nem tudja áthidalni. Esetleg egy új akku? Valószínű hamarosan úgyis kell.
Szerintem az van, hogy inditáskor szándékosan kikapcsol a rádió az esetleges károsodások megelőzése érdekében. Az enyém is igy viselkedik, gyárilag. Tehát nem arról van szó, hogy az inditáskor kicsit lecsökken a tápfeszültség, ez ellen egyszerű stabilizátorral amúgy sem igen lehet védekezni...
Ennek kivédésére inkább valamilyen "szünetmentes" jellegű táp kellene, vagy legalábbis egy jó nagy kondi vagy segéd akku diódával leválasztva. De nem értek hozzá ![]()
Én ugyanezzel a problémával küzdöttem. Próbáltam konvertert is, de kicsi volt a teljesítménye, így nem jött be. Végülis egy egyszerű megoldással kiküszöböltem az újraindításokat. Az Acc pontot leválasztottam egy diódával és mögé raktam egy 220 mikrós kondit. Ugyan elhalgat 3-4 mp-re, de nem reboot-ol inditózás után. Ezt tovább fejlesztve kipróbáltam, hogy a B+ t is leválasztottam egy diódával és mögé raktam egy riasztó kis aksiját. Így el se halgat indítózáskor. Bár ezt utólag elhagytam. Nem zavar, ha elhalgat kis időre. Mellékhatása, hogy 3-4 mp-ig tovább szól a rádió, miután kiveszem a kulcsot.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2015
Először is: bocs a linkért !
Köszönöm az ötleteket! Kipróbálom őket, majd referálok az eredményről!
Szia!
2004 Renaultba kerestem én is megoldást MP3 lejátszásra. Nincs jó hírem ![]() A megoldás egy konverter, illetve távirányítható rádió kell. Például: Átalakító Rádió, de csak egy példa. A lényeg a "Kormánytávvezérelhetőség..." Esetleg komplett mp3 lejátszó a gyári rádióra, ami CD váltót emulál: mp3 a CD váltóra
Van egy Clarion NX702e fejegységem, már elmúlt 1 éves sajnos gondolom gari nincs.. Mint minden ez is pont a garancia lejárta után romlott el a hiba: az előlapi panel nem nyilik, vagyis megmosdul előre de vissazhúzza magát. Leszedtem a diszkeretet, így nincs útjába semmi.. így sem működik... VAn amikor egy kicsit jön előre, van amikor félig, de utána mindig bezárja magát...
Legújabb SW van rajta! MI lehet a gond?
Akkor gondolom szét kéne szedni... köszi a választ
Laikusként csak végső esetben.A szervizben rosszul mutat a táskában bevitt rádió.
Mellékesen lehet valami előlapra menő kábel is törött. A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2015
Sziasztok
Egy olyan eszköz készítésén gondolkodom ami az autó CD tár csatlakozó helyére USB eszközt tudnék csatlakoztatni. Jelen esetben egy astra CDR 500-as fejegységről van szó amin serial data és serial clock csatlakozó is van illetve egy "D" pont amit nem tudok hova tenni. Esetleg van valakinek ötlete?
sziasztok. Adott egy sony cdx-r3300-as fejegység és a következő hibát produkálja,hogy be sem kapcsol.Ha megnyomom az előlap alatti reset gombot és visszateszem az előlapot akkor a demó feliratok elindulnak,de ahogy megpróbálom bekapcsolni se kép se hang. Olyan mintha a táppal lenne valami gond,hogy amíg csak a kijelző működik addig jó,de ahogy be akarom kapcsolni mintha letiltana.Egyszer kétszer sikerült így életet lehelni bele,hogy reset gomb és működött hetekig,de most már semmit nem csinál.
Nekem ugyan másfajta Sony van a kocsiban, de hasonló hibajelenséget akkor produkált, amikor az előlapon a Power gomb mikrokapcsolója kontakthibás volt. Szedd szét mosogasd ki hátha javul, de az enyémen csak a csere segített.
Távirányítóra,előlapi nyomógombra,meg a joystick-ra is ugyan azt csinálja.Ha hozzá se érek az előlapi power gombhoz,hanem mással kapcsolom be akkor is azt csinálja sajnos.
Sziasztok!mnc eternal dvd fejegység szalagkábel meghibásodott!hol tudok ilyet venni,rendelni?segitséget előre is köszönöm!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |