Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   211 / 377
(#) remiasa válasza Koncsar hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Nem vicc tényleg ilyen méretű nyáklapokhoz kell, a többi titok.
(#) Koncsar válasza remiasa hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Arany tömb gravírozás. Nem rossz. Motorszám klónozás.?
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2015

Tudod ez olyan mit mikor egy ismeretlen ember megkérdezik a titkosügynököt hogy mi a foglalkozása, a választ már tudod?
(#) Koncsar válasza remiasa hozzászólására (») Jan 21, 2015 / 1

Na jó, akkor szerintem megoldod a problémád.

Komolyra forditva a szót nem saját részre fognak készüni vele dolgok, és nem kaptam rá felhatalmazás hogy erröl bármien infót kidadhatok, egyenlőre teszt példányok lesznek, megkérdezem és ha engedik megírom.
(#) tomipap válasza remiasa hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Azert azzal vigyazz, hogy veszelyes ugy gepet megrendelesre epiteni, hogy azt sem tudon biztosan, hogy milyen anyagbol akarod. Nem rosszindulat hanem inkabb tapasztalat.

Elöszőr építsd meg a gépet, és utána ráérsz megírni a projektet. Mi itt megírtuk neked, hogy mire ügyelj. Jó munkát.

Nagyon köszönöm a tanácsoka megfogadom.

(#) tomipap válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Teljesen ertheto, hogy miert ez a velemenyed, bar oszinte leszek en mar nem szivesen tennek oda egy uj gephez egy 15 eves PC-t. Elobb utobb feladja az is. Akkor inkabb probalok ujabb iranyba menni mert talan kesobb nem lesz annyira extrem javitani vagy lecserelni ha tonkre megy. A masik ami azert nekem kenyelmesebb sokkal ha gyors a gep es nem kell percekig varni amig bootol vagy amig osszeszedi magat a windows meg a Mach3. P3-P4-es gepeket talaltam egy csomot, Dell, IBM, HP is van de amikor telepitettem az XP-t tesztnek mar akkor zavart a lassu oreg otvar lassan reagalo gep. Igy hamar lebeszeltem magam. Raadasul energia temeto mindegyik oreg gep. Ez meg 30W-al megoldja az egesz problemat passziv hutessel 64GB SSD-vel, 20mp alatt bootol es inditja a Mach3-at. Es siman tudok zenet is hallgatni rola a muhelyben
(#) Koncsar válasza tomipap hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Szia! Nem kell agyalnod semmin! Ha van valami Win7 ed és működik, akkor a CNC hokuszpók is menni fog rajta. Nem érdemes róla többet dumálni. Az , hogy a zene is megy, örülj neki.
(#) tomipap válasza Koncsar hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Szamodra lehet nem erdemes rola dumalni. Nekem ez is egy szempont volt, hogy pratikus legyen a vezerles es PC resze a dolognak.
(#) Koncsar válasza tomipap hozzászólására (») Jan 24, 2015 /

Szia! Bocs, rosszul fogalmaztam. Félreérthetően irtam.
(#) ktamas66 hozzászólása Jan 25, 2015 /

Sziasztok!
Legyen itt a téma címének megfelelő gép is, ilyen lett az enyém . Most ezen tanulgatom az irányítást, programozást. Megrajzoltam 3D-ben a befogószerszámot próbaként. de nem nagyon tudok belőle jó G kódot generálni (Acrobat Readerben lehet megnyitni). Tudtok ajánlani valamilyen programot (ha lehet Windows)? Én LazyCam-mal próbáltam, de "kilapította" rajzot .
(#) kaqkk válasza ktamas66 hozzászólására (») Jan 25, 2015 / 1

Próbáld ki az aspire-t
(#) ktamas66 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 25, 2015 /

Ez sem teljesen úgy gondolkodik, ahogy én, de azért sikerült megoldani. Különben tetszik .

Befogo.jpg

(#) kaqkk válasza ktamas66 hozzászólására (») Jan 25, 2015 /

Majd tegyél fel képet a kész alkatrészről is , a cnc munkáink című témába .
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2015
(#) sunraw hozzászólása Jan 26, 2015 /

A felbontást sikerült elég jól beállítani, íme:

DSCF2472.JPG

(#) emmzolee válasza sunraw hozzászólására (») Jan 26, 2015 /

Szia. Megkérdezhetem, hogy neked milyen lézered van?

Szeretnék én is egy lézermodult a gépemre.
Megkérhetlek, hogy mesélj róla egy kicsit, hogy én is képbe kerüljek a dologgal kapcsolatban. A tiéd mit tud? Milyen sebesség, milyen mélyen milyen anyag, stb.
Ár is érdekel, ha nem titkos.
(#) Pali79 válasza sunraw hozzászólására (») Jan 26, 2015 /

Zsír! Megszabadultál már a régitől?
(#) Koncsar válasza ktamas66 hozzászólására (») Jan 26, 2015 / 1

Szia Tamás! Mekkora területet tudsz vele megmunkálni? Miből van a gépezet? Szuper lett.
(#) mozsonics92 hozzászólása Jan 27, 2015 /

Heló mindenki!
Milyen ötletetek van, egy primitiv egyzserü cnc kis esztergához??? Két tengely, alapmozgások, egy sebességen, mozgási méretek kb: z tengelyen150 milli, y-non 50. Rajzolt méretarányos kép vmilyen kis mérnőki programmal.
Esetleg amit olvastam nyomtatóból kiszerelt alkatrészek, vagy egy hulye ütlet:komplett nyomtatot meghagyni annak a mozágait mechanikailag rákapcsolni, magyarul marad a zeig csak kihozom gépen kivul a mozgásokat.
köszi a választ!
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2015
(#) tomipap válasza mozsonics92 hozzászólására (») Jan 27, 2015 /

Mit szeretnél megmunkálni? Mert egy eszterga esetén a nyomtatóból kinyerhető alkatrészek tárháza szerintem eléggé szűkös.

Én is kezdő vagyok CNC és úgy alapvetően a forgácsolás és fémmegmunkálás terén de minden szempontból ajánlom neked, hogy olvasd végig előbb a topikot és látogassal el más fórumokra is. Akkor már sokkal jobban fogod érezni, hogy mit szeretnél vagy legalább jobban szavakba tudod önteni. Aztán meg a Mach3 magyar leírása is rengeteg infóval láthat el egy kezdőt még akkor is ha nem is szeretnéd használni a mach3-at. A kérdésedre csak ha részben is de magad fogod tudni a választ ha megfelelő menyiségűt nézelődsz a megfelelő helyeken. Nehéz így leírni a választ de biztos a srácok segítenek neked valami kis ötlettel. Egy CNC esztergához nagyjából adott, hogy mire van szükséged de szerintem ebből kevés lesz egy nyomtatóban.
(#) sunraw válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Jelenleg egy 445nm-es 2W-os kék. Mach3-ból könnyen kapcsolható, a Z tengely DIR jelével (5V)
48-eFt volt mindenestől, ha jól emlékszem. Szemüveg is van hozzá, de nem a fullos.
Vágás, 3mm-es nyír, 2-3 ütemben, 100mm/m.
Égetni álltalában 450-550mm/m-el szoktam.
(#) sunraw válasza Pali79 hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Megvan még.
(#) emmzolee válasza sunraw hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Kössz.
Tudsz mutatni róla kózelebbi fotókat? Hol lehet venni? Egyre inkább azon vagyok, hogy ki fogom ptóbálni.
(#) ktamas66 válasza Koncsar hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Ez egy minimális befektetésű projekt, a klasszikus bútorlap - fióksín felépítés, egyéb használt és itthon fellelhető alkatrészekből összerakva (talán ha 10eFt-ot költöttem rá). Elvileg A4-es az munkalapja, de még csak tesztelgetem és a programozás útvesztőiben bukdácsolok . Első munka.
(#) pako válasza ktamas66 hozzászólására (») Jan 28, 2015 / 1

Ez a szép az egészben, amikor a CNC saját magához, vagy az utódjához gyártja az alkatrészeket!
(#) kaqkk válasza ktamas66 hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Csak jó lesz az aspire....
(#) mokka hozzászólása Jan 28, 2015 /

Üdv:aspire
nektek működik???
nálam amíg nem indítok újra addíg tökéletes utána runtime error
valami ötlet?
Következő: »»   211 / 377
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem