Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Szia!
Lehet, hogy bután fog hangzani, de utána rákattintottál arra az elemre, aminek az Isolate értékét meg akarod változtatni? A csavarkulcs ugyanis csak úgy működik, ha utána rá is kattintasz arra, amit módosítani akarsz. Másik módszer, ha a teliföldeden nyomsz jobb egérgombot, ott kikeresed a tulajdonságokat (properties) és ott változtatod meg az Isolate értékét.
Legyetek szívesek megmondani, azt hogy lehet elérni, hogy a solder oldalon, kívánt helyeken ne legyen lötstop?(Egy SMD IC-t szeretnék a solder oldalon elhelyezni, lábakkal és hűtőfelülettel ráforrasztva.)
Köszönöm Szendru
Ebben a fórumtémában szeretnél keresni? Azt úgy, hogy jobb felső sarokban van egy kis V-betű szerűség, arra rámész és csak ebben a témában keresés.
Ha normálisan meg van rajzolva az alkatrész, akkor ez nem probléma. Ha te magadnak rajzoltad (ill. valaki, aki nem ért hozzá), és nincsenek megrajzolva a megfelelő rétegek, akkor lehet ilyen gond!
Ha magadnak rajzolsz, akkor egy "gyári " alkatrészt kell átalakítani, vagy legalább onnan puskázni, hogy milyen rétegek kellenek, stb. A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2015
Sziasztok!
Eagle-ben hogyan tudom jelölni a nyákgyártó cégnek, hogy hol kell kontúrmarni? Meg ki kellene marni egy téglalap alakot a nyák egyik széléből is, tehát nem csak a Dimension-s réteg tartalmazza a nyák kontúrját. Köszönöm.
Általában a 46-os Miling réteg használatos erre a célra, de a gyártónak meg kell mondani, hogy azt is vegye figyelembe.
Bővebben: "manual_en.pdf", 288.oldal, "Prototype Manufacture With a Milling Machine"
A Dimenzion rétegen húzott vonalat bárhol megtörheted, de egy nem használt réteget kontúrmaró rétegnek is felhasználhatsz. Az e célra felhasznált rétegből is készíts egy gerber file-t, ez alapján a gyártó meg tudja csinálni a kontúrmarást.
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!
Egyébként mikor majd megrendelem a nyákokat, üresen marad 10cmx2cm nyákfelület, ez 10X, ki kellene tölteni valamivel. De mivel? Logikai ceruza az, ami ráférne. Vagy van ötletetek? A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2015
Sziasztok!
Most telepítettem a 7.4-es verziót. Azt vettem észre, hogy az alkatrész könyvtárba nem csak a 7.4-es, hanem a 7.3-as lib könyvtár elemeit is mutatja. Ha rákattintok a control panelen a frissen létrehozott projekten jobb gomb után az "Összes használaton kívül helyezése" pontra, akkor is alkatrész hozzáadáskor mindent mutat. Akkor is, ha csak ezután hozom létre a projekten belül a kapcsolási rajzot. Ez elég zavaró, mert így külön arra is kell figyelnem, hogy a dupla könyvtárakból mindig a 7.4-est válasszam, mert előbb utóbb lehet, hogy a 7.3-at letörlöm. Korábbi verzióknál ilyen gondom nem volt. Az még hozzá tartozik, hogy az előző (7.3-as) verziót telepítettem először úgy, hogy megengedtem, hogy főkönyvtárba rakja az Eagle programkönyvtárat. Korábban mindig a program files mappán belülre telepítettem (win7 64 bit és az eagle is 64 bit.). Nem tudjátok véletlenül hogyan kell láthatatlanná tenni a 7.3-as könyvtárat a 7.4 számára?
Szia !
Megnyitod az Eagle-t Kontrolpanel --> Könyvtár, és ott az alkatrészkönyvtárt egyenesen ráirányítod a 7.4 lib mappára. pl: C:\valami\eagle\lib
Szia!
Köszönöm, ezzel megoldódott, de nem ilyen simán. Beállítottam közvetlenül, semmi változás. Aztán felfedeztem, hogy a control panelen ott van az "Alkatrészkönyvtárak" almappa, de én eddig csak a projekteken nyomogattam a jobb gomb és a használaton kívült. Erre eltűntek az újak, de régiek továbbra is látszottak az alkatrész hozzáadásnál. Kicsit tiki-takiztam, hogy kilépek a programból, visszalépek, csinálok egy teljesen új projektet és abban nézem meg és végül üres volt a lista. Végül visszaírtam az eredeti $Eagledir...-t és úgy is jó lett. Amíg duplán volt, vagy csak a régi, a hozzáadás kiírta az könyvtárak elérési útját, de most már nem teszi. Az egyik könyvtárról csináltam egy picit más nevű másolatot, hogy lássam melyik listát nézi, de így látszott, hogy már az újból szemezget. Már azt is nézegettem, hogy honnan szedi ezt a $EAGLE-t, illetve próbáltam kideríteni, hogy mi az aktuális értéke. Már a regeditben is nézelődtem. Még egyszer köszi! Idézet: „Már azt is nézegettem, hogy honnan szedi ezt a $EAGLE-t, illetve próbáltam kideríteni, hogy mi az aktuális értéke.” Az van, hogy feltelepítetted a 7.3-at ami létrehozott egy mappát a Documents and settigs\neved\Dokumentumok\eagle mappa itt van meghatározva mit honnan vesz...stb Aztán feltelepítetted a 7.4-et máshova, viszont az is ez alapján szeretne dolgozni. " $EAGLE " Ezért van az ,hogy a programon belül meg lehet adni a közvetlen mappa eléréseket .
Eddig is külön külön mappába telepítettem a prg. files-en belül, és nem csinált ilyet. 7.0-tól itt van a gépen mind. Szerencsére azóta elmúlt.
![]()
Most megint úgy döntött, hogy mutatja a 7.3 könyvtárakat is. Sikerül eltüntetnem, de ehhez a control panel projekten\aktuális projekten is kellett a használatbavétel ki-/bekapcsolása. Ha más is találkozik ezzel a jelenséggel légy szíves írja meg, hogy kiderüljön a 7.4-be került valami hiba, vagy csak nálam csinálja?
Kevés helyet foglal, és van amit abban kezdtem. Ha a 7.4-ben valami komoly hiba felbukkanna, akkor vissza tudok egyszerűen térni. Ha sűrűn lesz ilyen, akkor legfeljebb zippelve elrakom. Eddig még nem volt ilyen tapasztalatom a korábbi verzióknál, pedig már 5 éve van eagle-m. Kicsit a kíváncsiság is hajt, hogy mi lehet az oka?
Saját alkatrészt akarok létrehozni. (Tiny RTC I2C modul-ról, de most nem ez a lényeg ... )
Az alkatrészen belül vannak átkötések. (egymástól jó távol vannak olyan kivezetések amik a modulon belül át vannak kötve.) Hogyan tudnám ezt az átkötést úgy beépíteni a Package-ba hogy a nyák automata tervezésekor ezt az átkötést is figyelembe vegye a program (mondjuk úgy mintha az a TOP rétegen lenne) ?
A footprintben tudsz egy net-hez több pad-et is hozzárendelni, ha erre gondolsz. És akkor nem kell átkötés, mert gyakorlatilag egy netet vezetsz ki több fele az alkatrészből.
Üdvözletem!
Szeretném megkérdezni, hogy Egle-ben ha TQ100-as ic-t szeretnék autorouterrel huzalozni, akkor azt miként kell. Elektrában szoktam a huzalozást csinálni, de most ez a program is cserben hagyott. Eagle-ben a routing gridet hiába állítom nem működik. :-/ Milyen beállítások szükségesek Eagle-ben és (vagy) az elektrában, hogy megcsinálja? Vagy egy másik tervezőprogram? Köszönöm!
Szia! Szerintem vedd lejjebb a raszterméretet. Nálam most alapértelmezésben 50Mil a durva, 25 mil a finom beállítás. Az átlag gyártók 8Mil méretig tudnak lemenni. Azaz 10Milre beállítva meg kellene tudnod csinálni. Bár én kerülném az autoroutert annak ellenére, hogy már egészen jól sikerült behangolnom az enyémet. Még mindig jobb a kézi huzalozás Eagle-ben. Igaz az új verziókkal nem próbálkoztam, nekem még az 5.11 van.
Az a baj, hogy 5mil-es ráccsal sem megy. Marad a kézi huzalozás.
Hát az 5-ös óta sokat javult az autorouter, persze még nem éri el a jóval drágább programokét. Sőt a 7-ben több eredményt is ad, kiválaszthatod a legmegfelelőbbet és utána finom hangolhatod. A több eredmény a számítógép processzor magjától függ, minél több magos, annál többféle az eredmény - elvileg minden mag külön dolgozik.
Az új Top-router pedig raszterfüggetlen routolásra is lehetőséget ad.
Sziasztok
Látom több hozzászólásban is előjött a 7es verzió. Milyen tapasztalatok vannak vele, megnyitja a korábbi verziókban készült projecteket? Minden indításkor felajánlja a frissítést, de még nem mertem kipróbálni.
Szia !
Az autoroute nem javult sajnos egy grammot sem ![]() Idézet: „számítógép processzor magjától függ, minél több magos, annál többféle az eredmény” Ez a beállítástól függ nem a magok számától
Szubjektiv vélemény..
Hosszú évek óta használom a 4.11-től, jelen pillanatban az eagle 7.x annyival több az előző 6.x-től, hogy több autoroute eredményt ad vissza (az hogy ez milyen most nem releváns) Annyival kevesebb, hogy lecserélték a menü ikonokat egy szinte azonosíthatatlan ábrákra. Erre miért volt szükség mai napig nem értem. (Talán ezzel akarták a legnagyobb pozitiv változást megmutatni)
A régi ikonok visszaállíthatók, a hierarchial designt pedig kihagytad.
Sziasztok!
Sokpólusú csatlakozót szerkesztek éppen, megrajzoltam a package-et, de a lábak számozása nem a szokásos. Több csoportban kellene betűkből és számokból álló neveket adnom a lábaknak. Pl.: "24V_GT_A1" "24V_GT_A2" "24V_GT_A3" "24V_GT_B1" "24V_GT_B2" "24V_GT_B3" Ha ezt én a package szerkesztőben megteszem úgy, hogy egyesével átírom a "P$x" -eket, az úgy működni fog? Meg kell hagynom a P$ előtagot? Több mint 100 lábú a csatlakozó, lehetőleg csak egyszer szeretném megcsinálni. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |