Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok ! Segitségeteket szeretném kérni, keresek roland va76 -s vagy va7 a kettő egyforma szintimhez tápegységet S.O.S.
06 30 347 3115
Szia! Lehetőleg csak egy témában keressed! Köszönjük!
![]()
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy Roland JP-8000 kapcsán. Sajnálatos módon többletáramot kapott és elszállt a trafó. Nagy nehézségek árán sikerült tekercseltetni és most már gond nélkül funkcionál viszont a szinti bekapcsolásakor nem üzemel, illetve annyit tesz, hogy végtelen ciklusban felvillantja a LED-eket illetve az LCD kijelzőt, de semmilyen gombra nem reagál. Azt szeretném megtudakolni, hogy valaki lát-e benne fantáziát a megjavításában illetve érdemes-e érte küzdeni, vagy pedig a leírtak alapján olyan 'sérüléseket' szenvedett', amit már nem lehet vagy nem érdemes javíttatni. Minden segítséget szívesen fogadok! Köszönöm.
Szia
Valószínüleg a többi részét is vitte magával a táp. Így távolról nehéz megmondani, hogy érdemes-e foglalkozni vele. Ha sérült a mainboard azon csak a csere segít, sajna a Rolandok tele vannak "saját" IC-kkel (nem hétköznapi, boltban vehető alkatrészek).
Szia, köszi szépen a hozzászólást! Esetleg tudnál ajánlani valamilyen szakembert? Ameddig a józan ész keretein belül érdemes érte küzdeni, addig nem adnám fel... Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a leírtak alapján nem lehet ésszerűen diagnosztizálni, ezért próbálok okos, tapaszt emberektől információkat begyűjteni. Az itteni kérdésemmel egy időben a Roland szervizhez is fordultam, de gyanítom, hogy mivel nem mai darab a hangszer, nem biztos, hogy tudnak segíteni. Ezért gondoltam, hogy több helyről megpróbálok információt beszerezni. Továbbra is köszönöm!
Szia
Ne add fel, hátha menthető. Ha elhozod megnézem. (Ha Pest nem esik messze tőled... persze ha messze esik akkor is elhozhatod)
Szia ! Oxszigén !
Az a gondom a tápegységben kiment az ic, kicseréltem, 5ho38or - ra, nem gyári, de paraméterei elvileg ugyan az. Müködik, a gondom az, hogy zene ill, játék közben egyszerüen eltünik a hang , a képernyő világitás megmarad, ilyenkor ki kell kapcsolni , megint lenyomom a pillentyüt azonnal elhallgat , lehuzom a tápon a zip , flopi, képernyő kábelt ,utánna müködik. Egy profi szerelő kicserélte a stabilizátor icét, összes kondit. Ért amugy hozzá, erősitőket épit, ebből él, ez a munkája . Ő azt állitja nem táp a baj, egyébként mindig meg van az 5v , 12 is. Van valami ötleted ? Most napok óta működik, de a hétvégén buli közben leállt, a fent említett dolgokat megcsináltam, reggelig bírta. Másnap bekapcsoltam, ugyanaz a jelenség jött elő. Egyébbként Roland va76-ról beszélünk.
Szia
Miért kellett cserélni? Miért ment tönkre? Erre az 5ho38or-ra nem találtam semmit, gondolom stabilizátor lehet, sajna service manualt sem találtam. Ha az 5V és a 12V megvannak az semmit nem jelent, lehet zajos a táp, lehet alaplap hiba is a tönkrement stabilizátor miatt.
Helló. Érdeklődöm. Van e valakinek ötlete a szinti festése utáni felírat, stb megőrzés, vagy újra festésére?
Köszi szépen. Tibor
Sosem lesz olyan mint a gyári, inkább legyen kopot de gyári ! Én azt gondolom. Nem lehet hozzá kapni új kasznit ? Befested azonnal értéktelenné válik szerintem .
Köszi. Lehet hogy igazad van. állítólag van valamilyen ragasztható fólia ami másolja kopott feliratot.
Ezt keresem. Tibor
Szia! Mi a hibája a szintinek? Én is ismerem ezt a hangszert sokáig használtam. Service manual-t innen tudod letölteni: service manual, szerintem a tápegység javítható, nem muszáj cserélni.
Üdv!
Nekem is jól jött volna a VA serv.man-ja,de amit megadtál oldalt, onnan sajna eltávolították ![]()
Szia! küldj egy emailt és átküldöm nekem meg van! Üdv : Tamás
Stefi05! Láttam eltávolították a linket, ha kell átküldöm emailre nekem megvan a service manual.
![]()
sziasztok.vettem egy yami psr320hibásan. nem szól csak az alsó oktáv és a felső.arra gondoltam, hogy a kontakt gumik a hibásak .de nem a mátrix ic is ki cseréltem de semmi javulás.a közép szakasz néha meg szólal 1-2 lenyomásra. de ha tovább nyomkodom mindenféle hülye hangot ad.aztán kis idő múlva le tilt mindent. amúgy a kezdéskor jó a demó és a kíséret. mindenre reagál. meg állt tudományom .próbáltam indítani a felső C vel is. várom az ötleteket.
ÜDV IKARUS.
Kedves Nadasdit! Kérlek küld át nekem is a VA service manual-ját. Nagy szükségem lenne rá! Köszi előre is! Üdv. Tibi
poszi.poszi@gmail.com A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2015
Helló. Van egy javított Yamaha PSR 2000-em. Sajnos a regisztrációs memóriát csak a kikapcsolásig
őrzi meg. Kérem aki tud segítsen. Köszönöm szépen. Tibor
Helló. Van egy javított Yamaha PSR 2000-em. Sajnos a regisztrációs memóriát csak a kikapcsolásig
őrzi meg. Kérem aki tud segítsen. Köszönöm szépen. Tibor Bocsi. Nincs Magyar nyelvűm.
Sziasztok segítség kellene. Van egy Yamaha PSR-1000 es szintim bekapcsolás után minden rendesen működik csak a billentyűk nem szólnak. Próbáltam már szetszedni kitísztítottam textix kendővel próbáltam új kontakt gumit belerakni de semmi.
A kábeleket is ellenőriztem minden a helyén van nem tudom mi lehet a baj. Fejér megyében vagy egyaltalán magyarországon van valahol olyan szervíz ahol foglalkoznak még 1000 es psr el? Köszi előre is ha valakinek van ötlete írjon.
Ezt konkretan nem ismerem, de az enyémben is vagy el kell menteni az adathordozora ( onnan olvassa be) vagy elemeket kell rakni a szintibe. Ez igy volt uj korátol és igy irja a manual is. Nálam akkor veszti el, ha megszüntetem a külsö tápot kihuzom a stekkert. Ha a gép áram alatt marad, csak a kapcsoľo gombbal kapcsolom ki-be, akkor nem veszt el semmit ( ha elötte elmentettem a beállitásokat)
Helló. Nagyon szépen Köszönöm. Kaptam is segítséget. Majd meglátom. Az valóság hogy a kikapcs-ig
Megőrzi, de lehet hogy az áram hiány okozza. Üdvözlettel. Tibor
Helló.Van 1 Yahama PSR 550 szintim, minek kiakadt a floppy olvasó része.Folyamatosan világít.
Nem olvas, nem ír.Előtte vettem a szintbe : http://www.gotek.in/ Működött is vele ,csak macerás volt a gyereknek.Visszacseréltem a floppy , és azóta nem megy. Ha vki találkozott már ezzel a hibával , vagy meg tudná csinálni akkor kérem jelezze. Üdv
Szia! Valószínű fordítva van rádugva az adatkábel akkor szokott folyamatosan világítani, és nem olvas semmit. Próbáld meg megfordítani, szerintem csak ez lehet a baja.
Köszi a választ, próbáltam de sajnos nem az a baja.
Visszaraktam az USB meghajtót , de azzal sem megy. A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2015
Vagy valami ilyesmi, a lényeg, hogy lekapcsolja a billentyűzetet a hangszerről. Ez általában menüből kapcsolható, gondolom az újabb hangszerekben is van ilyen...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |