Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szintetizátor javítás

Témaindító: Ryder007, idő: Dec 26, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 25
(#) stefi05 hozzászólása Feb 4, 2015 /

Sziasztok ! Segitségeteket szeretném kérni, keresek roland va76 -s vagy va7 a kettő egyforma szintimhez tápegységet S.O.S.
06 30 347 3115
(#) SzervízMacska válasza stefi05 hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

Szia! Lehetőleg csak egy témában keressed! Köszönjük!
(#) Luman hozzászólása Feb 5, 2015 /

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy Roland JP-8000 kapcsán. Sajnálatos módon többletáramot kapott és elszállt a trafó. Nagy nehézségek árán sikerült tekercseltetni és most már gond nélkül funkcionál viszont a szinti bekapcsolásakor nem üzemel, illetve annyit tesz, hogy végtelen ciklusban felvillantja a LED-eket illetve az LCD kijelzőt, de semmilyen gombra nem reagál. Azt szeretném megtudakolni, hogy valaki lát-e benne fantáziát a megjavításában illetve érdemes-e érte küzdeni, vagy pedig a leírtak alapján olyan 'sérüléseket' szenvedett', amit már nem lehet vagy nem érdemes javíttatni. Minden segítséget szívesen fogadok! Köszönöm.
(#) oxygen válasza Luman hozzászólására (») Feb 5, 2015 / 1

Szia

Valószínüleg a többi részét is vitte magával a táp. Így távolról nehéz megmondani, hogy érdemes-e foglalkozni vele. Ha sérült a mainboard azon csak a csere segít, sajna a Rolandok tele vannak "saját" IC-kkel (nem hétköznapi, boltban vehető alkatrészek).
(#) Luman válasza oxygen hozzászólására (») Feb 5, 2015 /

Szia, köszi szépen a hozzászólást! Esetleg tudnál ajánlani valamilyen szakembert? Ameddig a józan ész keretein belül érdemes érte küzdeni, addig nem adnám fel... Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a leírtak alapján nem lehet ésszerűen diagnosztizálni, ezért próbálok okos, tapaszt emberektől információkat begyűjteni. Az itteni kérdésemmel egy időben a Roland szervizhez is fordultam, de gyanítom, hogy mivel nem mai darab a hangszer, nem biztos, hogy tudnak segíteni. Ezért gondoltam, hogy több helyről megpróbálok információt beszerezni. Továbbra is köszönöm!
(#) oxygen válasza Luman hozzászólására (») Feb 5, 2015 /

Szia

Ne add fel, hátha menthető. Ha elhozod megnézem. (Ha Pest nem esik messze tőled... persze ha messze esik akkor is elhozhatod)
(#) stefi05 hozzászólása Feb 6, 2015 /

Szia ! Oxszigén !
Az a gondom a tápegységben kiment az ic, kicseréltem, 5ho38or - ra, nem gyári, de paraméterei elvileg ugyan az. Müködik, a gondom az, hogy zene ill, játék közben egyszerüen eltünik a hang , a képernyő világitás megmarad, ilyenkor ki kell kapcsolni , megint lenyomom a pillentyüt azonnal elhallgat , lehuzom a tápon a zip , flopi, képernyő kábelt ,utánna müködik. Egy profi szerelő kicserélte a stabilizátor icét, összes kondit. Ért amugy hozzá, erősitőket épit, ebből él, ez a munkája . Ő azt állitja nem táp a baj, egyébként mindig meg van az 5v , 12 is. Van valami ötleted ? Most napok óta működik, de a hétvégén buli közben leállt, a fent említett dolgokat megcsináltam, reggelig bírta. Másnap bekapcsoltam, ugyanaz a jelenség jött elő. Egyébbként Roland va76-ról beszélünk.
(#) oxygen válasza stefi05 hozzászólására (») Feb 7, 2015 /

Szia

Miért kellett cserélni? Miért ment tönkre? Erre az 5ho38or-ra nem találtam semmit, gondolom stabilizátor lehet, sajna service manualt sem találtam. Ha az 5V és a 12V megvannak az semmit nem jelent, lehet zajos a táp, lehet alaplap hiba is a tönkrement stabilizátor miatt.
(#) robit478 hozzászólása Feb 7, 2015 /

Helló. Érdeklődöm. Van e valakinek ötlete a szinti festése utáni felírat, stb megőrzés, vagy újra festésére?
Köszi szépen. Tibor
(#) stefi05 hozzászólása Feb 7, 2015 /

Sosem lesz olyan mint a gyári, inkább legyen kopot de gyári ! Én azt gondolom. Nem lehet hozzá kapni új kasznit ? Befested azonnal értéktelenné válik szerintem .
(#) robit478 hozzászólása Feb 7, 2015 /

Köszi. Lehet hogy igazad van. állítólag van valamilyen ragasztható fólia ami másolja kopott feliratot.
Ezt keresem. Tibor
(#) Nadasdit válasza stefi05 hozzászólására (») Feb 7, 2015 /

Szia! Mi a hibája a szintinek? Én is ismerem ezt a hangszert sokáig használtam. Service manual-t innen tudod letölteni: service manual, szerintem a tápegység javítható, nem muszáj cserélni.
(#) Midis64 válasza Nadasdit hozzászólására (») Feb 8, 2015 1 /

Üdv!
Nekem is jól jött volna a VA serv.man-ja,de amit megadtál oldalt, onnan sajna eltávolították
(#) Nadasdit válasza Midis64 hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

Szia! küldj egy emailt és átküldöm nekem meg van! Üdv : Tamás
(#) Nadasdit válasza stefi05 hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

Stefi05! Láttam eltávolították a linket, ha kell átküldöm emailre nekem megvan a service manual.
(#) Midis64 válasza Nadasdit hozzászólására (») Feb 10, 2015 /

midiyamaha@freemail.hu
(#) csuta istvan hozzászólása Feb 15, 2015 /

sziasztok.vettem egy yami psr320hibásan. nem szól csak az alsó oktáv és a felső.arra gondoltam, hogy a kontakt gumik a hibásak .de nem a mátrix ic is ki cseréltem de semmi javulás.a közép szakasz néha meg szólal 1-2 lenyomásra. de ha tovább nyomkodom mindenféle hülye hangot ad.aztán kis idő múlva le tilt mindent. amúgy a kezdéskor jó a demó és a kíséret. mindenre reagál. meg állt tudományom .próbáltam indítani a felső C vel is. várom az ötleteket.

ÜDV IKARUS.
(#) BTibit5 válasza Nadasdit hozzászólására (») Feb 15, 2015 /

Kedves Nadasdit! Kérlek küld át nekem is a VA service manual-ját. Nagy szükségem lenne rá! Köszi előre is! Üdv. Tibi
poszi.poszi@gmail.com
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2015
(#) robit478 hozzászólása Feb 24, 2015 /

Helló. Van egy javított Yamaha PSR 2000-em. Sajnos a regisztrációs memóriát csak a kikapcsolásig
őrzi meg. Kérem aki tud segítsen. Köszönöm szépen. Tibor
(#) robit478 hozzászólása Feb 24, 2015 /

Helló. Van egy javított Yamaha PSR 2000-em. Sajnos a regisztrációs memóriát csak a kikapcsolásig
őrzi meg. Kérem aki tud segítsen. Köszönöm szépen. Tibor
Bocsi. Nincs Magyar nyelvűm.
(#) nmkornel hozzászólása Feb 26, 2015 /

Sziasztok segítség kellene. Van egy Yamaha PSR-1000 es szintim bekapcsolás után minden rendesen működik csak a billentyűk nem szólnak. Próbáltam már szetszedni kitísztítottam textix kendővel próbáltam új kontakt gumit belerakni de semmi.
A kábeleket is ellenőriztem minden a helyén van nem tudom mi lehet a baj.
Fejér megyében vagy egyaltalán magyarországon van valahol olyan szervíz ahol foglalkoznak még 1000 es psr el?
Köszi előre is ha valakinek van ötlete írjon.
(#) Rober_4 válasza nmkornel hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Lokal off menü?
(#) Massawa válasza robit478 hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Ezt konkretan nem ismerem, de az enyémben is vagy el kell menteni az adathordozora ( onnan olvassa be) vagy elemeket kell rakni a szintibe. Ez igy volt uj korátol és igy irja a manual is. Nálam akkor veszti el, ha megszüntetem a külsö tápot kihuzom a stekkert. Ha a gép áram alatt marad, csak a kapcsoľo gombbal kapcsolom ki-be, akkor nem veszt el semmit ( ha elötte elmentettem a beállitásokat)
(#) robit478 hozzászólása Feb 28, 2015 /

Helló. Nagyon szépen Köszönöm. Kaptam is segítséget. Majd meglátom. Az valóság hogy a kikapcs-ig
Megőrzi, de lehet hogy az áram hiány okozza. Üdvözlettel. Tibor
(#) Wazsy hozzászólása Márc 23, 2015 /

Helló.Van 1 Yahama PSR 550 szintim, minek kiakadt a floppy olvasó része.Folyamatosan világít.
Nem olvas, nem ír.Előtte vettem a szintbe : http://www.gotek.in/
Működött is vele ,csak macerás volt a gyereknek.Visszacseréltem a floppy , és azóta nem megy.
Ha vki találkozott már ezzel a hibával , vagy meg tudná csinálni akkor kérem jelezze.
Üdv
(#) Nadasdit válasza Wazsy hozzászólására (») Márc 23, 2015 /

Szia! Valószínű fordítva van rádugva az adatkábel akkor szokott folyamatosan világítani, és nem olvas semmit. Próbáld meg megfordítani, szerintem csak ez lehet a baja.
(#) Wazsy válasza Nadasdit hozzászólására (») Márc 23, 2015 / 1

Köszi a választ, próbáltam de sajnos nem az a baja.
Visszaraktam az USB meghajtót , de azzal sem megy.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2015
(#) nmkornel válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 6, 2015 / 1

Local Off menü ???
(#) Rober_4 válasza nmkornel hozzászólására (») Ápr 6, 2015 / 1

Vagy valami ilyesmi, a lényeg, hogy lekapcsolja a billentyűzetet a hangszerről. Ez általában menüből kapcsolható, gondolom az újabb hangszerekben is van ilyen...
(#) öregszaki hozzászólása Ápr 19, 2015 / 1

Sziasztok! Polymooggal volt-e már kalandja valakinek?
Következő: »»   18 / 25
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem