Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1281 / 1673
(#) Abukodonozo válasza messius hozzászólására (») Feb 15, 2015 /
 
Köszönöm! Ez igazáből egy sztereó Valve Junior, csak nincs rajta gain
(#) Abukodonozo válasza mofesa hozzászólására (») Feb 15, 2015 /
 
Köszi, a belsejeről is csinálok képet csak előbb normalizálnom kell egy kicsit, mert még eléggé dzsungel És be szeretném kötni a nagy cső fűtését is csak egy kicsi trükkösebb lesz, mert 5 volt kell neki.
(#) nedudgi válasza Abukodonozo hozzászólására (») Feb 15, 2015 /
 
Szépen néz ki.
Csak az én szememet bántja a csövek két generációjának keverése?
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2015
(#) Gabika007 hozzászólása Feb 16, 2015 / 1
 
A napokban egy tsop-ból és egy cd4040-ből készült párosból "távirányított kapcsolót készítettem"
A "végfok" egy IRF630 a Gate-jét közvetlenül a 2. lábra kötve a parabola távirányítójával ki-be kapcsolható esti lámpát csináltam.
(Nem szeretem, ha az ágy közelében elektromos vezetékek vannak, zseblámpát is töltögetni kell és a távirányítót úgy is az ágy mellé szoktam letenni.)
(#) patexati hozzászólása Feb 16, 2015 / 12
 
Ma a 2 éves fiamnak építettem egy "ketyerét" melyen lehet tekergetni,kapcsolgatni,nyomkodni Még koránt sincs kész tervezek bele még pár dolgot. Szinte minden működik bent (kapcsol,világít,nyomógombra kialszik,műszer potival mozgatható nyomógombal kitér,minden össze vissza mit tudtam összekötöttem egymással had agyaljon rajt).
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2015
(#) abacs válasza Gabika007 hozzászólására (») Feb 16, 2015 /
 
Szia!
Jól hangzik a távirányitos kapcsolód, esetleg nem raksz fel pár képet ról?
köszi
(#) patexati hozzászólása Feb 16, 2015 / 5
 
Bővebben: LinkMa a 2 éves fiamnak építettem egy "ketyerét" melyen lehet tekergetni,kapcsolgatni,nyomkodni Még koránt sincs kész tervezek bele még pár dolgot. Szinte minden működik bent (kapcsol,világít,nyomógombra kialszik,műszer potival mozgatható nyomógombal kitér,minden össze vissza mit tudtam összekötöttem egymással had agyaljon rajt).
(#) kaqkk válasza patexati hozzászólására (») Feb 16, 2015 /
 
Nem lehet elég korán elkezdeni az elektronikára nevelést egyébként szép és látszik hogy tényleg gyermeknek tervezted reméljük sokáig örömét leli majd benne ! Arra vigyázz hogy a ventillátorba be ne dugja az ujját !!!
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2015
(#) Latya válasza patexati hozzászólására (») Feb 16, 2015 /
 
Egyem meg! Ez zseniális!!! Hogy ez nekem miért nem jutott eszembe... mondjuk a lányomnál lehet hogy nem aratott volna ekkora sikert...
(#) (Felhasználó 46585) válasza patexati hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Nagyon ötletes. Jövőre jöhet a terepasztal. Aztán valami erősítő, utána meg egy házi atomerőmű. De ezeket már ez a kis emberke fogja megépíteni... gratulálok, mindkettőhöz.
(#) Frankye válasza patexati hozzászólására (») Feb 17, 2015 / 1
 
Ilyet nekem is csinálnom kell az unokámnak! Igaz,még csak 9 hónapos, de mire elkészül, pont használni fogja tudni.
(#) Zoli_bácsi válasza patexati hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Ötletes, de a ventillátor veszélyes. Azt meg lehetne oldani, hogy ne lehessen belenyúlni. Még ha nem is okoz sérülést, esetleges ijedtséget talán.
(#) nagym6 válasza patexati hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Jó ötletre automatikus az újabb ötlet. Hanggal is ki lehetne egészíteni. Azt is szeretik nagyon a gyerekek, ami fütyül, dudál, nyekereg (szülők réme). Pld. nyomógombokra különböző hangok, forgógombbal hangmagasság változtatás.
(#) patexati válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Ijedséget Az ördög nem félős Én is gondoltam az lesz az első,hogy belenyúl de ez annyira gyenge kis 5V venti,hogy semmilyen sérülést nem tud okozni még ha a nyelvét dugja bele akkor sem.USB,jack dugók még lesznek belerakva arra ügyelek,hogy semmi ne legyen olyan mit a dugaljba bele tudna akár véletlen is dugni. Ezért megy elemről ne lássa,hogy a hálózatba van "bedugva".Gyerekkoromban bicikli prizmákat sorba kötöttem és tettem rá dugót és nem világított mikor bedugtam valamiért csak a szemem káprázott na nem az áramütéstől mert azt megúsztam hanem az ezt követő pofontól! Na ezt akarom megelőzni. FI relé viszonylagos védelmet biztosít de az sem minden helyzetben hatásos.
(#) patexati válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Egy zsebrádió lesz beépítve azt tervezem Meg esetleg usb médialejátszó mibe ha beledugja az adathordozót automatikusan lejátszásba kezd.
(#) elektroncso válasza patexati hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Modern gyerek. Én annó ha azt akartam hogy világítson a lámpa akkor nagyszüleimnél kellett a műhelyasztal alól összeszednem drótot, papától kellet kérnem foglalatot és az üvegházból a csomagolóból el kellett kunyerálnom az égőt. Nyomógombot szereztem apámtól, dugót is találtam valahonnan, meg kellett tanulnom bekötni, utána már világított. Persze szögeltem össze neki dobozt falemezből. Igaz volt hogy leverte a biztosítékot a drótmalac, de megtanultam, hogy mit hova. Én ekkora koromban már tudtam mi a külömbség a fázis és a nulla között és az is tudtam, melyik hova való a konnektorban. De nem rázott meg soha! (Illetve egyszer egy kicsit, kézzel áthidaltam a fázist a földelésre. Csípett, utána leszedtem a kezem a fázisról.)
(#) patexati válasza elektroncso hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Még csak most múlt nemrég 2 éves még azért nem képes csodákra.. Azért építettem,hogy próbáljam vele a dolgot megszerettetni. Jobban örült neki mint bárminek mit kapott eddig életében.Toporzékolt ugrált örömében,hogy ez az övé Na meg apa készítette,ingyen volt csak egy napot rá kellett szánni.
(#) elektroncso válasza patexati hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Persze, nem is azért mondtam. Kicsit ám füllentettem. 5-6 évesen tanultam meg a különbséget a fázis-nulla között. De kétévesen már le tudtam rajzolni az elosztószekrényt. Nem mondom hogy gyönyörű lett, de hasonlított.
Ötletes ajándék. Kreativitást kell fejleszteni.
(#) Buvarruha válasza patexati hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Ilyenkor úgy lennék apuka, én is építenék mindent a gyereknek a TV-től az erősítőn át a lámpákig, hát teljesen egyedi lenne mindene
(#) BEMcorp válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Hidd el nekem, ha apuka lennél nem lenne rá időd...tapasztalat Bár egyszerűbb 'olvasó' lámpát én is csináltam a nagyobbiknak(4éves).
2W-os powerled, ~60mA-rel hajtva. Nincs olyan este, hogy ne ezt használva aludna el.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2015

DSCF3118.JPG
    
(#) pjg válasza BEMcorp hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Én is kihagytam az elektronikából bő 20 évet. (3 gyerek) Bár a legnagyobbnak még csináltam TV teniszt.
(#) Buvarruha válasza BEMcorp hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Az igazat megvallva még most sincs, pedig asszony sincs, de mindíg ott van az, hogy ha akarja az ember, akkor mindenre van idelye Végülis már kész vannak, ha eljön az idő, akkor ezekre nem lesz időm és csak oda kell adni neki.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2015
(#) Kovidivi válasza BEMcorp hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Ez nagyon jól néz ki, és hasznos is! Mennyi ideig tudsz világítani egy cellával?
(#) BEMcorp válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 17, 2015 / 1
 
Igazából változó (mikor megyek kikapcsolni a már rég alvó gyereknél, hogy ne egész éjszaka világítson telibe az arcába...), de úgy 2-3 hetente szoktam cserélni. Hozzá tartozik, hogy ezek bontott laptop akku cellák.
(#) Kovidivi válasza BEMcorp hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Fel lehetne kicsit turbózni. USB-s töltési lehetőség, töltöttség jelzés, automata kikapcsolás (időzítővel, vagy mozgásra, ilyesmi), kapcsoló üzemű fényerőszabályzás. Lehet én is összedobok egy ilyet, mert ez tényleg nagyon hasznos, főleg úgy, hogy a LED-et oda irányítod, ahova szeretnéd. A Lithium cella 3.2-4V-ja pedig éppen megfelelő egy LED-hez.
(#) BEMcorp válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Persze, bonyolítani lehet..., De a gyerekre úgy is ránézek, tölteni meg a külön töltőben töltöm.
A mozgásra bekapcsolás meg azért nem túl jó ötlet, mert ha éjszaka mocorog a gyerkőc, akkor diszkózik majd álmában...
Igen, 1 cella pont jó, ~15 ohm -os sima 1/6W-os ellenállás elég hozzá (mármint nálam, hűtés nélkülire tervezve).
(#) kormika hozzászólása Feb 19, 2015 1 / 4
 
Sziasztok! Kezd alakot ölteni a saját tervezésű CNC vezérlőm... 3 tengelyes, unipoláris léptetőmotorokhoz, párhuzamos porton keresztül kapja a vezérlőjeleket, Step/Dir rendszerű, a jelenlegi kiépítésben motoronként 3A a maximális áram, és 35V a max. tápfesz. A hűtőborda hőfokát egy NTC figyeli, 40°C-nál elindítja a ventit, és ahogy melegszik, úgy adja neki egyre jobban a kakót, 60°C-nál kapja meg a venti a teljes tápfeszt. A 3 üres foglalatba majd 3 db 16F818-as PIC kerül, azok még egyelőre nincsenek bent, még be kell fejeznem a programot, és fel kell őket programozni. Ha bekerült a dobozába akkor majd teszek fel még képeket, a próbáról pedig majd videót. A panel vasalással készült, 145x90mm-es.
(#) DJ Szabcsa válasza kormika hozzászólására (») Feb 19, 2015 /
 
Szép munka. Csak nem Mach3 lesz a vezérlő szoftver?
(#) kormika válasza DJ Szabcsa hozzászólására (») Feb 19, 2015 /
 
Köszönöm szépen. Azzal is kompatibilis, de KellyWare KCAM3 fogja vezérelni, mert sokkal kisebb a gépigénye(A jelenlegi gép: 333MHz-es Pentium, 64MB RAM, Win98SE), és nem sokkal butább, mint a Mach3.
(#) KBal76 válasza kormika hozzászólására (») Feb 19, 2015 /
 
Hogyhogy bipoláris tranzisztorokkal tervezted, a manapság divatos MOSFET-ek helyett?
Következő: »»   1281 / 1673
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem