Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: Mivel a float (lebegőpontos)változó az tizedesekben számol és ezt konveráltad sring (szöveges változóba ) annyi nullát ír a kijelzőre a vessző ahányas érék van a változónál megadva- a vessző előtti egész számkaraktereinek száma , ha 123,5 az érték és a sring nél 20 van megadva akkor a , után lesz egy 5 ös és 16 db 0 Evvel a programmal csak 1 baj van ez ! „Temp_S = FloatToString$ (Temp2)” Idézet: Ne kanalazgass , hanem próbáld megérteni a logikáját ha nem így teszel , minden programodnál fel fog merülni a dolog „fórumokból összekanalazgattam” Idézet: „Meg tudnád csinálni nekem, ha szépen megkérlek?” A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2015
Sziasztok!
Megint szeretnék segítséget kérni! Valaki meg tudná nézni, hogy mit rontottam el! Amióta beraktam RB7_4 megszakítást, a riasztó rész be sem kapcsol. A többi működik (bár még finomítani kell), de most a riasztós rész a fontos, hogy megszakításban, hogy tudom megoldani, hogy amíg riasztás van villogjanak a külső lámpák, mivel a riasztó egy relén keresztül folyamatos jelet biztosít, amíg riasztás van. Kapcsolási rajz és működési elképzelés: Bővebben: Link Előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2015
A makróban nincs más csak egy makró hívás ami saját magára mutat ,ez egy logikai "tigrisbukfenc "....
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2015
Nem saját magára mutat, bár tényleg felesleges és ki is vettem belőle, de a riasztó így sem működik.
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2015
Megtaláltam a hibámat!
![]() Most már csak arra nem jöttem rá, hogy WDT nélkül, hogyan ébresszem fel a PIC-et az RB0:3 -ra érkező jel esetén. Valakinek ötlete?
Szia
Az eprom beolvasás megvan, de a menü nem akar menni sehogy sem. Hogy szokták megoldani a hiszterézist? Nem jövök rá arra, hogy amikor a kimenet aktív és hül a rendszer, csak akkor legyen aktív a tempki értékéig a kimenet. Most úgy működik, hogy már tempkl felett bekapcsol, és nem nézi, hogy elérte-e a temp_memóriát. Tudnál ebbe segíteni? Köszönöm szépen.
Szia!
Két feltételes elágazás egymás után, egyikbe a ha temp>bekapcs ágban bekapcsolod a másikban meg a temp<kikapcs igen ágába kikapcsold.
Szia
Meg tudnád csinálni, a feltett fcf fájlal, mert nem értem, hogy hogy mondod. Én úgy gondoltam el, hogy csinálok egy LED változót. Ha a kimenet aktív akkor a LED=1 ha viszont a kimenet nem aktív akkor a LED=0 a második elágazásnál ha a LED=1 akkor a hiszterézist csinálja, ha eléri a 25 fokot a kimenet nem aktív a LED=0 lesz. Szerinted müködhetne így? LED változónak hogy tudok számot adni, és változtatni a programon bellül? Köszönöm előre is. A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2015
Ahogy én mondtam azt alól láthatod.
Szia
Kiprobáltam, de honnan tudja a rendszer, hohy most hül a rendszer vagy melegszik. Mert a leírásodból arra következtetek, hogy ha a bekapcsolás és a hiszterézis alsó értékéig minden esetbe aktív lesz a kimeneten. Ami nem jó. Köszönöm.
Szia.
És ez csak akkor lesz aktív, ha egyszer már felmelegedett a bekapcsolási hőmérsékletre, és hül vissza, vagy mindíg ha az érték tempki és a bekapcsolási hő között van? Köszönöm szépen.
Szia!
El kezd melegedni -> semmi, eléri a bekapcsolási hőmérsékletet- > bekapcsol el kezd hűlni-> bekapcsolva marad lehűl a temp ki alá-> kikapcsol el kezd melegedni -> lásd szia után ![]()
Kedves Kokozo!
Holnap kipróbálom, ha tényleg azt csinálja amit leírtál (és így is kell hogy működjön) akkor örök hálám fog üldözni. ![]() A másik kérdésem, mondtad a menüvel kapcsolatban, hogy egymás után rakjam be őket mert így a legegyszerübb. Tudnàl esetleg abba is fotóval segíteni, hogy hogy gondoltad, mert ma egész nap próbálkoztam, de nem jött még össze nekem. Köszönöm szépen a segítségedet.
Nekem lenne még egy észrevételem a mentésnél először kiolvasod a ram értékét és utána mented bele? Biztos jó lesz az úgy?
Szia.
Simán elég, ha csak mentem, nem kell előtte kiolvasni? Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2015
kiolvasni igazából akkor kellene amikor pl áramszünetkor újraindul, tehát a main legelején, az olvasás helyett inkább egy temp_memoria=inc kellene.
Szia.
Működik úgy ahogy akartam, megfűszereztem még egy riasztás kimenettel ami ha a vízhőfok eléri a 90C vagy felette elkezd riasztani. Bármit rá lehet a riasztásra rakni, mivel relé kontaktus lesz. Át tudnád nézni, hogy jól csináltam-e? És ha a menüt meg tudnád csinálni, külön megköszönném. Én három napja szenvedek a menüvel, és nem akar összejönni, pedig már csak ez hiányzik, és kész lenne a program. ![]() Köszönöm szépen előre is a segítségedet. A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2015
Szia!
Lehet ám használni egy feltételes elágazásban több szabályt is. Pl nem kell külön (Temp2 >Riaszt) (Temp2 = Riaszt) lehet így is (Temp2 >= Riaszt) vagy (Temp2 > Riaszt or Temp2 = Riaszt)
Szia.
A menüvel tudtál valamit csinálni? Köszönöm.
Szia
Hálám ürükké üldözni fog. Nagyon nagyon köszönöm. Megvan életem első programja, kis segítséggel Jeeeeeeeee. ![]() ![]() Nagyon köszönöm még egyszer. Idézet: „Megvan életem első programja,” Ne add fel, de ez még nem az.
Szia
Arra gondoltam még, hogy hogy leherne azt megcsinálni vele, hogy ha hosszan nyomom az ok gombot, menjen egy nyári üzembe. Nyári üzembe a termosztát ki van kapcsolva, a kijelzőn Nyári üzem felirat. A nyári üzemnél 2-3 naponta beindítja a szívattyút egy percre. Ha megint megnyomom az ok gombot, akkor álljon vissza a termosztát üzemte. Mert ekkora időzítést nem tudom hogy oldható meg. Köszönöm a segítséged
Szia.
Tudom vannak sokkal bonyolultabb programok, amikor a fejlesztők hónapokig gondolkodnak egy-egy megoldáson, de azok már nagyon profik, és nem Flowcode-ba írják a programot. ![]() Nagyon köszönöm a bíztatást.
Nem erre gondoltam, ...ez ismeretlen emberek, és kokozo többedik "programja"
![]() Másik kérdésedre pedig, RTC -t kellene használnod DS1307..stb Azzal tudsz pontosan időzíteni napokat. De ezt még ne erőltesd magadnak. Próbáld egyenlőre tanulás gyanánt megoldani a problémát úgy, hogy csak 1-2 percet időzítesz. A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2015
Kis átalakítással a select gomb sokáig nyomásával vált át summer üzemmódra.
Szia.
Köszönöm, ha mégegyszer megnyokom kilép summer üzemből? Az időzítőt meg lehet deley utasítással oldani, vagy másként oldják meg? Az egy perces bekapcsolásnál még nincs probléma, de a 2-3 nappal van gondom. Köszönöm szépen.
Két három napnál már a megszakítás a kulcs szó. A flow példaprogramok közt is találsz órát azt nézd át és "kanalazd " bele a programodba.Nem nagy dolog csak +1 makró .
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2015
Nem hinném hogy atom pontosan kellene a 2-3 napnak az időzítését figyelni. Lazán elszámoltatsz vele egyesével mondjuk 200000-ig másodpercenként és ha eléri akkor kiadod a szivattyú startot.
Szia
Akkor azt javaslod, hogy hagyjam ezt a funkci9t ki a programból? Nehéz megvalósítani? Köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |