Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   220 / 362
(#) kaqkk válasza bubuszoft hozzászólására (») Feb 18, 2015 /

Idézet:
„Temp_S = FloatToString$ (Temp2)”
Mivel a float (lebegőpontos)változó az tizedesekben számol és ezt konveráltad sring (szöveges változóba ) annyi nullát ír a kijelzőre a vessző ahányas érék van a változónál megadva- a vessző előtti egész számkaraktereinek száma , ha 123,5 az érték és a sring nél 20 van megadva akkor a , után lesz egy 5 ös és 16 db 0 Evvel a programmal csak 1 baj van ez !
Idézet:
„fórumokból összekanalazgattam”
Ne kanalazgass , hanem próbáld megérteni a logikáját ha nem így teszel , minden programodnál fel fog merülni a dolog
Idézet:
„Meg tudnád csinálni nekem, ha szépen megkérlek?”
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2015
(#) Frenzy hozzászólása Feb 19, 2015 /

Sziasztok!

Megint szeretnék segítséget kérni! Valaki meg tudná nézni, hogy mit rontottam el! Amióta beraktam RB7_4 megszakítást, a riasztó rész be sem kapcsol. A többi működik (bár még finomítani kell), de most a riasztós rész a fontos, hogy megszakításban, hogy tudom megoldani, hogy amíg riasztás van villogjanak a külső lámpák, mivel a riasztó egy relén keresztül folyamatos jelet biztosít, amíg riasztás van.

Kapcsolási rajz és működési elképzelés: Bővebben: Link

Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2015

vil_vez.fcf

(#) kaqkk válasza Frenzy hozzászólására (») Feb 19, 2015 /

A makróban nincs más csak egy makró hívás ami saját magára mutat ,ez egy logikai "tigrisbukfenc "....
(#) Frenzy válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 19, 2015 /

Nem saját magára mutat, bár tényleg felesleges és ki is vettem belőle, de a riasztó így sem működik.

vil_vez.fcf

(#) Frenzy válasza Frenzy hozzászólására (») Feb 19, 2015 /

Megtaláltam a hibámat! A riasztót a 'logika' végére kell tenni, mert különben a többi makró kikapcsolja a kimeneteket, mivel ilyenkor nem kell a számlálás tehát az összes '..._tmr változó < 1'.

Most már csak arra nem jöttem rá, hogy WDT nélkül, hogyan ébresszem fel a PIC-et az RB0:3 -ra érkező jel esetén.

Valakinek ötlete?

vil_vez.fcf

(#) bubuszoft válasza kokozo hozzászólására (») Feb 19, 2015 /

Szia

Az eprom beolvasás megvan, de a menü nem akar menni sehogy sem. Hogy szokták megoldani a hiszterézist? Nem jövök rá arra, hogy amikor a kimenet aktív és hül a rendszer, csak akkor legyen aktív a tempki értékéig a kimenet. Most úgy működik, hogy már tempkl felett bekapcsol, és nem nézi, hogy elérte-e a temp_memóriát. Tudnál ebbe segíteni?

Köszönöm szépen.
(#) kokozo válasza bubuszoft hozzászólására (») Feb 19, 2015 / 1

Szia!
Két feltételes elágazás egymás után, egyikbe a ha temp>bekapcs ágban bekapcsolod a másikban meg a temp<kikapcs igen ágába kikapcsold.

Szia

Meg tudnád csinálni, a feltett fcf fájlal, mert nem értem, hogy hogy mondod. Én úgy gondoltam el, hogy csinálok egy LED változót. Ha a kimenet aktív akkor a LED=1 ha viszont a kimenet nem aktív akkor a LED=0 a második elágazásnál ha a LED=1 akkor a hiszterézist csinálja, ha eléri a 25 fokot a kimenet nem aktív a LED=0 lesz. Szerinted müködhetne így? LED változónak hogy tudok számot adni, és változtatni a programon bellül?

Köszönöm előre is.

Ahogy én mondtam azt alól láthatod.
(#) bubuszoft válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 19, 2015 /

Szia

Kiprobáltam, de honnan tudja a rendszer, hohy most hül a rendszer vagy melegszik. Mert a leírásodból arra következtetek, hogy ha a bekapcsolás és a hiszterézis alsó értékéig minden esetbe aktív lesz a kimeneten. Ami nem jó.

Köszönöm.

Szia.

És ez csak akkor lesz aktív, ha egyszer már felmelegedett a bekapcsolási hőmérsékletre, és hül vissza, vagy mindíg ha az érték tempki és a bekapcsolási hő között van?

Köszönöm szépen.

Szia!
El kezd melegedni -> semmi,
eléri a bekapcsolási hőmérsékletet- > bekapcsol
el kezd hűlni-> bekapcsolva marad
lehűl a temp ki alá-> kikapcsol
el kezd melegedni -> lásd szia után

Kedves Kokozo!

Holnap kipróbálom, ha tényleg azt csinálja amit leírtál (és így is kell hogy működjön) akkor örök hálám fog üldözni.
A másik kérdésem, mondtad a menüvel kapcsolatban, hogy egymás után rakjam be őket mert így a legegyszerübb. Tudnàl esetleg abba is fotóval segíteni, hogy hogy gondoltad, mert ma egész nap próbálkoztam, de nem jött még össze nekem.

Köszönöm szépen a segítségedet.
(#) kokozo válasza bubuszoft hozzászólására (») Feb 20, 2015 / 1

Nekem lenne még egy észrevételem a mentésnél először kiolvasod a ram értékét és utána mented bele? Biztos jó lesz az úgy?
(#) bubuszoft válasza kokozo hozzászólására (») Feb 20, 2015 /

Szia.
Simán elég, ha csak mentem, nem kell előtte kiolvasni?
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2015
(#) kokozo válasza bubuszoft hozzászólására (») Feb 20, 2015 /

kiolvasni igazából akkor kellene amikor pl áramszünetkor újraindul, tehát a main legelején, az olvasás helyett inkább egy temp_memoria=inc kellene.

Szia.

Működik úgy ahogy akartam, megfűszereztem még egy riasztás kimenettel ami ha a vízhőfok eléri a 90C vagy felette elkezd riasztani. Bármit rá lehet a riasztásra rakni, mivel relé kontaktus lesz. Át tudnád nézni, hogy jól csináltam-e? És ha a menüt meg tudnád csinálni, külön megköszönném. Én három napja szenvedek a menüvel, és nem akar összejönni, pedig már csak ez hiányzik, és kész lenne a program.

Köszönöm szépen előre is a segítségedet.

termostat.fcf

Szia!
Lehet ám használni egy feltételes elágazásban több szabályt is. Pl nem kell külön (Temp2 >Riaszt) (Temp2 = Riaszt) lehet így is (Temp2 >= Riaszt) vagy (Temp2 > Riaszt or Temp2 = Riaszt)

Szia.

A menüvel tudtál valamit csinálni?

Köszönöm.

Ha nem nézed meg sose derül ki..

Szia

Hálám ürükké üldözni fog. Nagyon nagyon köszönöm. Megvan életem első programja, kis segítséggel Jeeeeeeeee.

Nagyon köszönöm még egyszer.
(#) niedziela válasza bubuszoft hozzászólására (») Feb 20, 2015 /

Idézet:
„Megvan életem első programja,”

Ne add fel, de ez még nem az.

Szia

Arra gondoltam még, hogy hogy leherne azt megcsinálni vele, hogy ha hosszan nyomom az ok gombot, menjen egy nyári üzembe. Nyári üzembe a termosztát ki van kapcsolva, a kijelzőn Nyári üzem felirat. A nyári üzemnél 2-3 naponta beindítja a szívattyút egy percre. Ha megint megnyomom az ok gombot, akkor álljon vissza a termosztát üzemte. Mert ekkora időzítést nem tudom hogy oldható meg.

Köszönöm a segítséged
(#) bubuszoft válasza niedziela hozzászólására (») Feb 20, 2015 /

Szia.

Tudom vannak sokkal bonyolultabb programok, amikor a fejlesztők hónapokig gondolkodnak egy-egy megoldáson, de azok már nagyon profik, és nem Flowcode-ba írják a programot.

Nagyon köszönöm a bíztatást.
(#) niedziela válasza bubuszoft hozzászólására (») Feb 20, 2015 /

Nem erre gondoltam, ...ez ismeretlen emberek, és kokozo többedik "programja"

Másik kérdésedre pedig, RTC -t kellene használnod DS1307..stb
Azzal tudsz pontosan időzíteni napokat. De ezt még ne erőltesd magadnak.
Próbáld egyenlőre tanulás gyanánt megoldani a problémát úgy, hogy csak 1-2 percet időzítesz.

Kis átalakítással a select gomb sokáig nyomásával vált át summer üzemmódra.

Szia.

Köszönöm, ha mégegyszer megnyokom kilép summer üzemből? Az időzítőt meg lehet deley utasítással oldani, vagy másként oldják meg? Az egy perces bekapcsolásnál még nincs probléma, de a 2-3 nappal van gondom.

Köszönöm szépen.
(#) kaqkk válasza bubuszoft hozzászólására (») Feb 20, 2015 /

Két három napnál már a megszakítás a kulcs szó. A flow példaprogramok közt is találsz órát azt nézd át és "kanalazd " bele a programodba.Nem nagy dolog csak +1 makró .

Nem hinném hogy atom pontosan kellene a 2-3 napnak az időzítését figyelni. Lazán elszámoltatsz vele egyesével mondjuk 200000-ig másodpercenként és ha eléri akkor kiadod a szivattyú startot.
(#) bubuszoft válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 20, 2015 /

Szia

Akkor azt javaslod, hogy hagyjam ezt a funkci9t ki a programból? Nehéz megvalósítani?

Köszönöm.
Következő: »»   220 / 362
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem