Fórum témák
» Több friss téma |
Szia
Én is így gondoltam. Mehet így szerinted? A summerből hogy lép vissza a termosztát üzemre? Köszönöm. Ha jó lesz felteszem ide az oldalra is, hátha valakinek kell egy ilyen vezérlő.
Nem mondtam semmi ilyet ! Olvasd el mégegyszer mit írtam , ha tanulni akarod a programozást flowcoddal igenis nézd meg a példát és próbáld meg beépíteni a programodba ,az hogy nehéz az relatív , nekem könnyű de neked gondolkozni kell rajta .
Ha megnyomod még egyszer kilép. De ami nem látszik kell még egy számítás pl az adc olvasás főlé vagy alá ami a menu=0 csak ez nem látszik..
Köszönöm.
Holnap megcsinálom, remélem hogy elsőre menni fog, és nem rontok el semmit. Köszönöm szépen a segítségedet.
Udv mindekinek ( nem tudok meg ekezetes betuket irni ezen a gepen ) Abban kernem a tisztelt forum lakok segitseget,hogy szeretnek egy akumlator toltot megepiteni ( 7 Max 10 Ah ) aminek egy kijelzon kellene hogy mutassa az aksi mindenkori toltotsegi allapotat
Az akumlator egz szunetmentes tapeggyseg reszet kepezi amirol egy fusterzekalo tapja megy. Milyen aramkori megoldasokat javasoltok
Szia
Ha jól értem, neked egy feszültség mérő kell. A töltés megy az akkura, ezt megszakítod, a mérés idejére, és kiolvasod az akku feszültségét. Jól értem? A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2015
A feszültséget folyamatosan is lehet mérni, nem kell megszakítani a töltést. Sőt, ha töltés közben eléri a kíván feszültséget, le lehet kapcsolni a töltést és átállni csepptöltésre.
Szia Bakman!
Képzeld, megvan az elektronikám. A fórumtársak segítettek és szuperül müködik. Igaz hogy nem Ds18f20-al megy hanem Lm35-el de szuper.
Szia
Csak azért szakítanám meg, mert ha levan hervadva az akku, akkor a toltő feszültség ne befolyásolja a mért értéket. Ha jól tudom folyamatosan 13,8v a csepptöltés. Ez riasztó központoknál az akkutöltésnél igaz.
Szia.
Megcsináltam amit ide leírtál, és az ADC olvasás elé a számítást menu=0 de nem akar menni. A timer1 változó lesz a gond szerintem, felvettem egyet de nincs beállítva. Meg tudnád nézni mi lehet a gond vele, szerintem már csak egy kis finomhangolás. A sumertime makróba csak próba kedvéért van 500-500ms állítva.
Szia!
Amikor csinálsz egy változót akkor adj neki kezdőértéket! A sumertime makrót miért nem tetted be a sumertime szöveg kiírása után?
Elfelejtettem berakni oda. Beállítottam a timer1-et a fotó szerint, de semmi.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2015
Itt a hiba bekarikázva.. Timer1=Timer1+1
Köszönöm szépen most működik, de nagyon nehezen lép ki sumertime menüből, és ahogy kilépek, egy pillanatra kiírja a hőfokot, és ismét belép sumertime üzembe. Időzítőt alkalmazzak, vagy várjam meg míg kilépés után a gomb low-ra vált?
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2015
Szia.
Megvan a megoldás, és működik, kérlek nézd meg, hogy nem teszek e működési zavart ezzel. A lényeg, hogy amikor timer1>30-nál továbblép az igen ágra itt a timer1 értékét nullázom. Ha úgy hagynám akkor a második körbe megint bekapcsolna mert a timer1 30+1 értéken lenne. Szerinted jó így?
Szia Kokozo
Megvan a működő termosztát pogi, amit közösen csináltunk, de sikerült egy nagy feszt (kb20V) adni a pic-nek és örök vadászmezőre küldtem. Most, kicseréltem, a pic-et, az lcd-t, a 100nF kondikat. csináltam egy szuper tápot neki (rajz alul), a barátom szkópjával rámértünk, és minden tökéletes, nincs tüske a tápban. A tápban a stabic fölötti diódát kihagytam. cseréltem még az Lm35 termosztátot is. A dobozolás után, a szenzor és a vezérlőpanel között, kb 2,5méter van. Rámértem a jelre, az is stabil, nincs tüske. Mégis mikor beindítom, akkor össze vissza mér. egyszer 18 fokot másik pillanatba már 43 fokot. Mi lehet a gond, hol keressem a hibát. Átraktam az an7-ről az an8 lábra hátha az a baja, de ugyan azt produkálja. Van esetleg ötleted? Küldöm a progit is, meg tudnád csinálni, hogy az LM35 helyett digitális DS18B20 ra átírod a progit, talán azzal nem lenne zavar, én megpróbáltam, de csak zavar volt a progiba. Megőszülök már ettől az elektronikától. ![]()
A szuper tápodnál felesleges a kimenő oldalon a 10mikrós kondi , a nyákon ott van a referencia ic ?
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
Szia
Melyik referencia ic-re gondolsz? Az lm35-öt tanulmányoztam a neten, sokan a kimenet és a föld közé raknak egy 100µF kondit. Van olan is hogy 1uf polyester kondi+82 ohm. Lehet a gyártó között külömbség (Texas instrument, vagy corencoo)? Azt nem értem, hogy eddig ment a másik pic-el. Most meg bizonytalan. Össze vissza mér. Ha rajta a kondi az érzékelö làbán, akkor 2-3 fokokat ugrál. Ma vettem egy dràgább lm35cz-t nem a Texasztól. Holnap megnézem. Ha a picnek adok az érzékelőtől 5 voltot vagy földre húzom le, akkor stabilan ott marad, azt nem változtatja. A programot ezért akartam digitális Ds szenzorra àtírni. Azzal nem lenne szerintem gond, csak nem tudom hogyan kell. A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
Szia
Én ebből másolom minden programomba (nem értem még mindig a müködését) és tökéletesen müködik. Még mielött plágiummal vádolnának, jelzem én is itt kaptam már nem emlékszem kitöl. A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
Szia Kovabe.
Nem tudom, hogy hogy kell az adott progimba beilleszteni. Ha tudnál abba segíteni, megköszőnném.
Amig el nem szált az elozó pic azzal tökéletesen ment. Ezzel az új pic-el már nem. Próbáltam, az An7 helyett az An8ra átrakni. Az összes alkatrészt (kondi, tranzisztor,LCD) cseréltem. A túlfesznél a szenzor nem volt rajta, azért azt nem cseréltem, és az ellenállásokat.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
Ajánlom ellenörizd az összes alkatrészt illetve még a vezetősáv is megromolhatot.
Elkészítettem a modosítást, de nem állitottam be hogy melyik lábon legyen. A DS-nek kell a felhúzó ellenálás.
Szia
Le tudnád Morickarajzal rajzolni hogy hogy kell a felhúzást Ds-el csinálni? Holnap megnézem. Amúgy az An7-et használom. Köszönöm megint a segítségedet. Az elenállás kivételével mindent cseéltem, vezetősáv kisípoltam az rendben. A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
Megnéztem a Ds adatlapját. Ott 4,7K-val a ki és a föld közé van lehúzva. Erre gondoltál?
Bocs, de megromolni nem a vezetősáv szokott, hanem a konyha asztalon hagyott parizer
![]()
Szia
Nem működik sajnos, errort ír ki végig.
Ez így nem kap értéket! (vagyis mindig ugyanazt)
De talán így.
Jó estét mindenkinek. Ez a Flowcode progi milyen árban van, és hol lehet hozzáférni?
Köszönöm.
Köszönöm.
Most nézem jobban, ez 120000Ft. Maradok a basicnél. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2015
És gondolom hatékonyságban eléggé gyenge lehet, azaz lassabb, és nagyobb program méret az alacsonyabb szintű progikhoz képest. Pontosabb időzítés szerintem kizárt ennél.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |