Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   221 / 362
(#) bubuszoft válasza kokozo hozzászólására (») Feb 20, 2015 /

Szia

Én is így gondoltam. Mehet így szerinted? A summerből hogy lép vissza a termosztát üzemre?

Köszönöm.

Ha jó lesz felteszem ide az oldalra is, hátha valakinek kell egy ilyen vezérlő.
(#) kaqkk válasza bubuszoft hozzászólására (») Feb 20, 2015 /

Nem mondtam semmi ilyet ! Olvasd el mégegyszer mit írtam , ha tanulni akarod a programozást flowcoddal igenis nézd meg a példát és próbáld meg beépíteni a programodba ,az hogy nehéz az relatív , nekem könnyű de neked gondolkozni kell rajta .
(#) kokozo válasza bubuszoft hozzászólására (») Feb 20, 2015 /

Ha megnyomod még egyszer kilép. De ami nem látszik kell még egy számítás pl az adc olvasás főlé vagy alá ami a menu=0 csak ez nem látszik..
(#) bubuszoft válasza kokozo hozzászólására (») Feb 20, 2015 /

Köszönöm.

Holnap megcsinálom, remélem hogy elsőre menni fog, és nem rontok el semmit.

Köszönöm szépen a segítségedet.
(#) Horváth P Tamás hozzászólása Feb 20, 2015 /

Udv mindekinek ( nem tudok meg ekezetes betuket irni ezen a gepen ) Abban kernem a tisztelt forum lakok segitseget,hogy szeretnek egy akumlator toltot megepiteni ( 7 Max 10 Ah ) aminek egy kijelzon kellene hogy mutassa az aksi mindenkori toltotsegi allapotat
Az akumlator egz szunetmentes tapeggyseg reszet kepezi amirol egy fusterzekalo tapja megy.
Milyen aramkori megoldasokat javasoltok
(#) bubuszoft válasza Horváth P Tamás hozzászólására (») Feb 20, 2015 /

Szia

Ha jól értem, neked egy feszültség mérő kell. A töltés megy az akkura, ezt megszakítod, a mérés idejére, és kiolvasod az akku feszültségét. Jól értem?
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2015
(#) Bakman válasza bubuszoft hozzászólására (») Feb 20, 2015 /

A feszültséget folyamatosan is lehet mérni, nem kell megszakítani a töltést. Sőt, ha töltés közben eléri a kíván feszültséget, le lehet kapcsolni a töltést és átállni csepptöltésre.
(#) bubuszoft válasza Bakman hozzászólására (») Feb 20, 2015 /

Szia Bakman!

Képzeld, megvan az elektronikám. A fórumtársak segítettek és szuperül müködik. Igaz hogy nem Ds18f20-al megy hanem Lm35-el de szuper.
(#) bubuszoft válasza Bakman hozzászólására (») Feb 20, 2015 / 1

Szia

Csak azért szakítanám meg, mert ha levan hervadva az akku, akkor a toltő feszültség ne befolyásolja a mért értéket. Ha jól tudom folyamatosan 13,8v a csepptöltés. Ez riasztó központoknál az akkutöltésnél igaz.
(#) bubuszoft válasza kokozo hozzászólására (») Feb 21, 2015 /

Szia.

Megcsináltam amit ide leírtál, és az ADC olvasás elé a számítást menu=0 de nem akar menni. A timer1 változó lesz a gond szerintem, felvettem egyet de nincs beállítva. Meg tudnád nézni mi lehet a gond vele, szerintem már csak egy kis finomhangolás. A sumertime makróba csak próba kedvéért van 500-500ms állítva.

termostat.fcf

(#) kokozo válasza bubuszoft hozzászólására (») Feb 21, 2015 /

Szia!
Amikor csinálsz egy változót akkor adj neki kezdőértéket! A sumertime makrót miért nem tetted be a sumertime szöveg kiírása után?

Elfelejtettem berakni oda. Beállítottam a timer1-et a fotó szerint, de semmi.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2015
(#) kokozo válasza bubuszoft hozzászólására (») Feb 21, 2015 /

Itt a hiba bekarikázva.. Timer1=Timer1+1

Köszönöm szépen most működik, de nagyon nehezen lép ki sumertime menüből, és ahogy kilépek, egy pillanatra kiírja a hőfokot, és ismét belép sumertime üzembe. Időzítőt alkalmazzak, vagy várjam meg míg kilépés után a gomb low-ra vált?
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2015

Szia.

Megvan a megoldás, és működik, kérlek nézd meg, hogy nem teszek e működési zavart ezzel. A lényeg, hogy amikor timer1>30-nál továbblép az igen ágra itt a timer1 értékét nullázom. Ha úgy hagynám akkor a második körbe megint bekapcsolna mert a timer1 30+1 értéken lenne. Szerinted jó így?

Névtelen.jpg

(#) bubuszoft válasza kokozo hozzászólására (») Feb 26, 2015 /

Szia Kokozo

Megvan a működő termosztát pogi, amit közösen csináltunk, de sikerült egy nagy feszt (kb20V) adni a pic-nek és örök vadászmezőre küldtem. Most, kicseréltem, a pic-et, az lcd-t, a 100nF kondikat. csináltam egy szuper tápot neki (rajz alul), a barátom szkópjával rámértünk, és minden tökéletes, nincs tüske a tápban. A tápban a stabic fölötti diódát kihagytam. cseréltem még az Lm35 termosztátot is. A dobozolás után, a szenzor és a vezérlőpanel között, kb 2,5méter van. Rámértem a jelre, az is stabil, nincs tüske. Mégis mikor beindítom, akkor össze vissza mér. egyszer 18 fokot másik pillanatba már 43 fokot. Mi lehet a gond, hol keressem a hibát. Átraktam az an7-ről az an8 lábra hátha az a baja, de ugyan azt produkálja. Van esetleg ötleted? Küldöm a progit is, meg tudnád csinálni, hogy az LM35 helyett digitális DS18B20 ra átírod a progit, talán azzal nem lenne zavar, én megpróbáltam, de csak zavar volt a progiba. Megőszülök már ettől az elektronikától.
(#) kaqkk válasza bubuszoft hozzászólására (») Feb 26, 2015 /

A szuper tápodnál felesleges a kimenő oldalon a 10mikrós kondi , a nyákon ott van a referencia ic ?
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
(#) bubuszoft válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 26, 2015 /

Szia

Melyik referencia ic-re gondolsz? Az lm35-öt tanulmányoztam a neten, sokan a kimenet és a föld közé raknak egy 100µF kondit. Van olan is hogy 1uf polyester kondi+82 ohm. Lehet a gyártó között külömbség (Texas instrument, vagy corencoo)? Azt nem értem, hogy eddig ment a másik pic-el. Most meg bizonytalan. Össze vissza mér. Ha rajta a kondi az érzékelö làbán, akkor 2-3 fokokat ugrál. Ma vettem egy dràgább lm35cz-t nem a Texasztól. Holnap megnézem. Ha a picnek adok az érzékelőtől 5 voltot vagy földre húzom le, akkor stabilan ott marad, azt nem változtatja. A programot ezért akartam digitális Ds szenzorra àtírni. Azzal nem lenne szerintem gond, csak nem tudom hogyan kell.
(#) Kovabe válasza bubuszoft hozzászólására (») Feb 26, 2015 /

Szia
Én ebből másolom minden programomba (nem értem még mindig a müködését) és tökéletesen müködik.
Még mielött plágiummal vádolnának, jelzem én is itt kaptam már nem emlékszem kitöl.

ds 690.fcf

(#) bubuszoft válasza Kovabe hozzászólására (») Feb 26, 2015 /

Szia Kovabe.

Nem tudom, hogy hogy kell az adott progimba beilleszteni. Ha tudnál abba segíteni, megköszőnném.

Amig el nem szált az elozó pic azzal tökéletesen ment. Ezzel az új pic-el már nem. Próbáltam, az An7 helyett az An8ra átrakni. Az összes alkatrészt (kondi, tranzisztor,LCD) cseréltem. A túlfesznél a szenzor nem volt rajta, azért azt nem cseréltem, és az ellenállásokat.
(#) Kovabe válasza bubuszoft hozzászólására (») Feb 26, 2015 /

Ajánlom ellenörizd az összes alkatrészt illetve még a vezetősáv is megromolhatot.
Elkészítettem a modosítást, de nem állitottam be hogy melyik lábon legyen.
A DS-nek kell a felhúzó ellenálás.

Szia

Le tudnád Morickarajzal rajzolni hogy hogy kell a felhúzást Ds-el csinálni? Holnap megnézem. Amúgy az An7-et használom. Köszönöm megint a segítségedet. Az elenállás kivételével mindent cseéltem, vezetősáv kisípoltam az rendben.

Megnéztem a Ds adatlapját. Ott 4,7K-val a ki és a föld közé van lehúzva. Erre gondoltál?
(#) niedziela válasza Kovabe hozzászólására (») Feb 26, 2015 /

Bocs, de megromolni nem a vezetősáv szokott, hanem a konyha asztalon hagyott parizer
(#) bubuszoft válasza bubuszoft hozzászólására (») Feb 27, 2015 /

Szia

Nem működik sajnos, errort ír ki végig.
(#) kiskata válasza bubuszoft hozzászólására (») Feb 27, 2015 /

Ez így nem kap értéket! (vagyis mindig ugyanazt)
De talán így.
(#) nagym6 hozzászólása Feb 27, 2015 /

Jó estét mindenkinek. Ez a Flowcode progi milyen árban van, és hol lehet hozzáférni?
Köszönöm.
(#) nagym6 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 27, 2015 /

Köszönöm.
Most nézem jobban, ez 120000Ft. Maradok a basicnél.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2015
(#) nagym6 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 27, 2015 /

És gondolom hatékonyságban eléggé gyenge lehet, azaz lassabb, és nagyobb program méret az alacsonyabb szintű progikhoz képest. Pontosabb időzítés szerintem kizárt ennél.
Következő: »»   221 / 362
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem