Fórum témák
» Több friss téma |
Ez volt az első amit próbáltam de semmi tranzisztorra utalót nem találtam
Most is kipróbáltam de semmi. Köszi, a te linkeddel legalább már 1 megvan.
Láb ki osztást vagy alkalmazási példát tudnál nekem küldeni?
Rá van szitázva.
Ezeket a Motorola tranzisztorokat MPS előtaggal kell keresni: Bővebben: Link.
Köszi.
De akkor mi az a K,B,C betű a számok előtt?
Gyári kódok, nem kell foglalkozni velük.
Találtam egy ilyen IC-t valaki nem tudja esetleg hogy mire való és mennyi az értéke ? Interneten próbáltam kutakodni de nem találtam semmit.
Szia! Hány darab van belőle? Mindegyiknek ugyanaz a száma, vagy eltérő?
Hellóka!
Nagy valószínűséggel egy 1 ohm 2W, a kimenetnél. Ezen mérheti a töltőáramot. ![]()
Köszönöm gyumil.
kipróbáltam egy 10ohmossal forralta. A képről megpróbálta beazonositani nekem valaki és azt mondta hogy ez egy 666ohmos 5W os sönt ellenállás lehet. Az a baj hogy hogy már forralt kettőt . Több ellenállásom nincs itthon .
Ezt mondjuk, hogy a hiba NEM az ellenállásban van, hanem a készülékben. Az, hogy az ellenállás elég, az valaminek a következménye. Hiába cseréled az ellenállást, ha máshol van a hiba, az ugyan úgy el fog égni.
Igen .
A hiba abból adódott hogy át egyik akkut újracellaztam csak épp a polaritast cseréltem fel . és ez az ellenállás adta meg magát láthatóan. A mostani buheralasom a kisebb ellenállásokkal remélem nem rontott el mást benne . Bár tölt csak épp nem tölti teljesen . Az is jó lenne ha úgy tudnám megcsinalni hogy ne kapcsoljon ki hanem nekem keljen levenni .
Sziasztok!
Van egy ilyen alkatrészem de nem tudom beazonosítani. Valószínű, hogy varisztor csak a furcsa hogy egyenáramú körbe van benne. 230V egyenirányítása után van betéve. Kinek a gyártmánya lehet? A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2015
Valószínű valamelyik IC döglött meg benne, azok nem szeretik a fordított polaritást. Nézd meg az össes IC-t, hátha látszik valami nyom (olvadás, vagy egy apró lyuk) rajtuk, hogy az halt meg.
Igen .
A hiba abból adódott hogy az egyik akkut újracellaztam csak épp a polaritast cseréltem fel . és ez az ellenállás adta meg magát láthatóan. A mostani buheralasom a kisebb ellenállásokkal remélem nem rontott el mást benne . Bár tölt csak épp nem tölti teljesen . Az is jó lenne ha úgy tudnám megcsinalni hogy ne kapcsoljon ki hanem nekem keljen levenni . És itt a kép is az elégett alkatrészről. ![]()
Igen kerestem mindenen , de csak ez füstölt és ugye a szinkódok is leégtek róla.
Máson semmi sem látszik.
Ebben a töltőben elektronikus polaritás védelem nincs.Ezt a gyártó úgy oldotta meg,hogy az akkupakkot ne lehessen fordított polaritással behelyezni a töltőbe.Te,sajnos,nem figyeltél eléggé és fordított polaritással csatlakoztattad az akkut a töltőre.Ennek biztos,hogy lett következménye a félvezetők,ic-k közt s csak a hiba jelensége az ominózus ellenállás füstölése,nem az ellenállás a hibás!Semmilyen próbálgatással nem lehet megjavítani így,meg kellene keresni a valósan hibás alkatrészt és azt cserélni.Minden más jellegű próbálkozás csak ronthat a helyzeten!Ez a kis elektronika nem "Kívánság műsor",hogy így vagy úgy kapcsolod!Keress egy szakembert aki esetleg vállalja a javítást.
Igen igazad van , csak az a baj hogy nem tudok ilyen szakembert . Az alkatrészek viszonylag olcsók , a javitáshoz is mindenem meg van
![]()
Ez az ellenállás, egy kis ellenállású huzalellenállás. És ránézésre úgy tűnik, semmi baja nem volt. Mérés helyett láblevágás, ügyes javítás..
"Doktor úr! Ég a talpam. - Sebaj, levágjuk a lábát és nem fog égni.." ![]()
Kivettem hogy háátha .. látszi a szinkód az alján . vagy megtisztitani , de nem sikerült semelyik.
Gondoltam hogy ha valami füstöl, izzik az már nem lehet jó .. Most lemértem , 20M állásban a multiméter 0.18-19 et mutat. A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2015
Szia, Szerintem 14 Ohmos NTC, én is találkoztam már a Graetz után betéve.
Nem sorba van betéve hanem párhuzamosan De ilyennel még nem találkoztam, hogy az egyenfeszbe van betéve. Igaz szűrőkondi nincs benne.
Ha párhuzamosan van akkor nem lehet az amit írtam, de adatlapot én sem találtam, csak az alakjából következtettem.
Akkor pedig Varistor lehet pld. ilyesmi .
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2015
Ha ennyi, akkor tényleg szakadt. De az ellenállás huzalon nem igen látszik a "bánat". Így a kivezetéseknél történhetett szakadás. De ha már itt "megpucoltad", pucold meg teljesen. ÉS a hibának is láthatónak kell lenni. De az igazi értelme az, hogy akkor viszont megmérheted milyen értékű is volt eredetileg. Ha más nem, jó közelítéssel..
Közben írtam az egyik barátomnak, elküldtem a képet, Ő is azt mondta hogy varistor
220V-os. De oda nagyobb kellene kb. 270V-os. Jó lenne ennek az adatlapja. Ki lehet a gyártója? Nem ismerem ezt a lógót. ![]()
Szia!
Ebben a tápegységben csak egy ilyen varisztor van?
Igen. 230/12V 200VA-es halogénlámpák tápegysége.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |