Fórum témák
» Több friss téma |
Vastagréteg ellenállás kerámia hordozón. Majdnem lehetetlen beszerezni. Méréssel nem tudod megállapítani az ellenállások értékét?
a 4 és 10 láb közti van elszállva, meg is van égve, nem lehet megmérni. Meg lehet javítani, de vennék újat ha van rá mód. 10K alatt van az bitos
De ha találsz is újat, mivel fogod beállítani? Az a vékony bevágás a trimmerelés, lézerrel (vagy köszörűvel) szokták beállítani finoman az értékét. Bár a képen durva trimmerelés van elkövetve rajta (a vágás merőlegesen van a áramvezetés irányára, ha párhuzamba volna akkor az finom trimmerelés). Én inkább a te helyedben ha megtudod az értékét precíziós helikális trimmert építenék be helyette, mert azt be tudod állítani egy csavarhúzóval.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2015
Amúgy próbáld meg lemérni az ellenállását, ha jól nézem, csak a két bevezető égett el. Ha közvetlenül a négyzetnél mérsz, kapsz egy körülbelüli értéket, abból pedig már lehet tippelni az értékére. A mérési hiba a bevezetőcsík ellenállása lesz.
Valószínű azzal lesz, nem tudtm 2 egyforma értéket mérni, próbáltam de sehogy.. Van egy leírásom hozzá, hogy hogy kell beállítani ha trimmer van benne. USA autó fordulatszám mérőjének meghajtója lenne ez, szkóppal be lehet állítani a fordulatszám mérőt
![]()
Úgy 32-33 évvel ezelőtt volt szerencsém ilyen ellenállást készíteni és trimmelni a BME Technológiai Tanszékének laboratóriumában (előírt mérés keretében). Azóta csak egy SANYO zsebrádióban láttam ilyeneket.
Bővebben: Link
Ő lenne a leírásom. A kérdésem az lenne, hogy ha tennék be egy trimmert, akkor ugye a meglévő és az új ellenállás értéke összegződne. ezen megtudom szüntetni ezt az ellenállás értéket hogy a trimmert ne befolyásoljam? A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2015
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna, hogy találtam melóhelyen egy FEC Glaive terminált, csak éppen hozzávaló tápot nem. Ellenben lefotóztam a tápcsatlakozóját, és kérdezném, hogy a képen látható csatlakozónak mi lenne megnevezése, milyen néven tudnám beszerezni? Vagy esetleg ha valaki tudja, hogy hol lehet tápot beszerezni hozzá, akkor azt szívesen fogadom! ![]() Köszönöm előre is! Idézet: „... ha tennék be egy trimmert, akkor ugye a meglévő és az új ellenállás értéke összegződne ...” Nem, párhuzamosan kapcsolódnának. 1/Re = 1/R1 + 1/R2 képletet kell használni. Idézet: „...ezen megtudom szüntetni ezt az ellenállás értéket...” Ha jól olvasom a leírásodat, a kérdéses ellenállás egik pontjánál (4) elvágja a fóliát. Ezzel megszünteti a párhuzamos kapcsolatot. Ha az eredeti alkatrészen az 10 - 4 lábak közötti ellenállás már szakadt, nem is kell elvágni... Ha a párhuzamos kapcsolat megszünt, a trimmer fogja meghatározni az ellenállást. A kalibráláshoz szkóp nem is igazán kell, egy függvénygenerátor és egy frekvencia mérő is elég. A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2015
Még valami 150 MOhm körüli ellenállása van, de 10K alatt kellene lenni azt tudom, úgyhogy valószínű elvágom én is az egyik kivezetésnél. Összegződés alatt ezt a műveletet értettem, csak már este van nagyon
![]()
Keress USB-s külső merevlemez - IDE első sorban - tápegységet. Az pontosan ilyen.
Üdv
Én meg a padláson találtam ! Wise 8 bit . Közben megrángattam ezt több millió kilométer kábelt és szebb képet !találtam . A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
Az én padlásomon maximum egerek vannak, de azoknak sem USB van a végükön
![]()
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni a következővel kapcsolatban. van egy akkus fúróm. 1 akksim volt hozzá . talaltam olcsón Egy másikat hozzá de a csatlakozojat át kellett cseréljem. Persze a polarítast felcsértem... A töltő füstölt . világít hogy tölt de szerintem nem mert már fel kellett volna töltse az akkut. szóval szetszedtem. egy ellenállás füstölt el amit úgy olvastam hogy szerintem teljesítmény ellenállás lehetett. A szinkodja ugye már nem látszik ... A töltő viszont egy multi töltő és egy 18V-os és egy 14,4V - os akkut tölt nekem . Mégis milyen lehetett az az ellenállás ?
Azért egy kép nem ártott volna.Az az ellenállás lehet,hogy csak 1,5-3 ohm értékű lehetett.
Ez a hozzászólás ebben a formában egyenlő a nullával. Körbeírtad és kész, semmi támpont, se egy típus, se egy kép, semmi.
A lényege annyi volt, hogy van egy hibás alkatrészed és mi lehet ez, mivel helyettesítsd. Mi pedig nem vagyunk jósok, hogy az interneten keresztül nulla információból kitaláljuk mi is az. Hívd fel valamelyik jós csatornát, ott lehet telefonon is meg tudják mondani mit tegyél be helyette. ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
Igen , itt is a kép róla. a középső nagy zöld ellenállás az. cserélném ha a szinkód nem lenne elégve rajta ...
![]() Sajnos igy nem tölti fel teljesen , kikapcsol előtte a töltés . És az előző hozzszólásomban rosszul irtam , nem teljesitmény hanem áramkorlátozó ellenállásnak olvastam valahol.
Igen , pont töltöttem fel a képet ,pótoltam , mert mobilról nem tudtam feltölteni .
Igy már nem jósra van szükségem...
Szia!
Barna-fekete-fekete-fekete-fekete. Bocsánat, de nem tudtam kihagyni. ![]()
Üdv mindenkinek.
Tudna valaki segíteni, hogy ez milyen alkatrész lehet? Úgy vélem valami ellenállás de több infó kéne róla. Egy inverteres ív hegesztő tápjához közeli részébe volt beforrasztva. Sajna szétégett de ennyi kivehető rajta ( sir6) Segítségeteket előre is köszi.
Szia!
Ez egy huzalellenállás s,ha a táp közelében volt,nem kizárt,hogy a lágy indító kör része.Ha van ohm mérőd a szakadás ellenére is megállapítható az értéke,esetleg több szakasz mérését kell összeadnod.Az értékének olyan 10-47 ohm között kellett lennie és kb. 5W lehetett.Ha mondanál egy hegesztő típust talán még pontosabb adattal is szolgálhatnák,már ha találok hozzá rajzot.Nem biztos,de lehet a készüléknek még más baja is,nem lesz elég csak ezt kicserlni.
Szia, Igazad van a 2 érték között bármit betehet, de ha lehet nagyobb W-osat. Legfeljebb picit lassabban éled fel, utána úgyis átvált a relé. De 20-40 Ohmos NTC-t is lehet.
Csak azért írtam a két értékhatárt,mert gyári inverteres hegesztőkben 10ohm/5W ellenállást szoktak használni,amiket a fórumon és jómagam építettem azokban 47ohm/10-15W ellenállásokat raktunk,így sokkal-sokkal strapabíróbb.Ez az ellenállás tönkre szokott menni az aláméretezéstől is,de sokkal komolyabb oka is lehet.
Igen,kapcsoló üzemű tápokban.A dióda 45V/10A értékű schottky dióda.
A fentebb leirt ellenállásra tudna adni valaki segitséget ?
A töltő tipusát elfelejtettem leirni de ryobi ubc 1802t. De sajnos kapcsolást nem adott a google... ![]()
Cseréld ki egy 1 ohm-osra és próbáld ki!
Sziasztok.
Kaptam egy marék tranyót,de nem találok róluk semmit. Próbáltam a számok elé 2sc,2sk-t írni,de semmi hasonlót nem hoz. Ha valakinek volt már dolga ezekkel a típusokkal kérem ossza meg velem. Köszi
Próbáld így: K9630
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |