Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi a választ!
Megnéztem,olvastam. Este ha hazaértem elkezdem kiforrasztgatni a panelból a végtranyókat. Akkor újra mérés,mert így panelon mérve,szerintem mindegyik rendbe van. Írok a fejleménykéről. Üdv!
Na kivettem az összes végtranyót. Mindegyikre 520-540 értéket jelezz a műszer.Szakadás- zárlat nincs,mind a két oldalon megvan ez az érték. Miket mérjek akkor? A 3 db meghajtót ami csatlakozik a hütőbordára?
Üdv:Attila
Így, hogy nincs szakadt, vagy zárlatos végtranzisztor össze lehet rakni az erősítőt és hangszóró nélkül megmérni a kimeneti egyenfeszültséget testhez képest.
Tegyél fel róla képet, hátha szemet szúr valami.
Hello Reloop!
Köszönöm,hogy segítesz! Annyi hozzá tartozik a történethez,hogy miután nem ment a jobb oldal,ki- be lett kapcsoolgatva.és utána nem kapocsolt be az erősítő sehogy. Ezután pihent vagy fél évet a sarokba,és most neki estem,hogy életre keltsem. Amit látok hogy a táp részénél van egy tranzisztor,ami szemre is megvan égve. Mérve pedig zárlatos az egyik oldala,szóval az biztos cserés. Az mitől mehetet ki? Ez amit írsz,hogy csináljam? A sárga ės zöld vezetéket mérjem ki? Ahova a hangszorót kell dugni? Mellékelem a képeket.
A védelem remélem nem engedi az egyenfeszültséget a kimenetre, bár ha zárlatos tranzisztor is van benne még ez is elképzelhető. Minden esetre a negatív mérőcsúcs menjen a pufferkondik közös sinére, ami biztos testpont, a másik mérőcsúccsal pedig a végfok közepén lévő tekercset mérd!
Rendbe!
Holnap megmérem. De ha be sem tudom kapcsolni,úgy nehezn tudok mérni. Milyen tranzisztor megy oda ami megégett? Holnap megvezsem akkor azt is. Ha betezsem,akkor elméletileg nem fog már kimenni,nem?Üdv
Hol kéne égett tranzisztort látnom?
A trafó sem kap áramot?
Utolsó kép. Egy hütőbordán van. A másik oldalt van megégve. Plussz zárlatos,tuti cserés.
Az a lágyindító lesz.
A további kísérletekhez feltétlen iktass be egy 60-100W-os izzót a hálózati feszültség egyik ágába, túláram esetén az világítson, ne a félvezetőid pusztuljanak!
Na sikerûlt bekapcsolnom. A 2 ready led világít. Néztem feszkót ahol mondtad. A test a közös sínen, a piros pedig a tekercsen. Eredmény sehol semmi érték. Megnéztem a másik oldalt,ott se jelezz ki semmit. Mi legyen a következő lépés?
Update: Találtam másik test pontot a biztosítéknál,ahol a fekete kábel megy a panelra. Ott 112-t tudok mérni mind a kettő oldalon. Ha pedig a sárga vezetéket mérem a tekercs alatt ott 55.5 érték. Ha a tekercsen mérek semmi. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2015
A végfok nagy valószínűséggel hibátlan. Továbbra sem ad ki hangot?
Nem mertem még rádugni,ne hogy kiküldje a hangszorókat. A fedzültségek szerinted rendbe vannak akkor?
Köss a hangszóróval sorba 50-100 ohm ellenállást, akkor nem károsodhat.
Ha haza értem,megnézem. Bár ahogy mondtam pár sorral feljebb,én arra emlékszem,hogy csak búgott a jobb oldal,majd piros led,és csend lett.
Este írok.
Megvolt a teszt. A bal oldal hibátlan. A jobb oldali süket,semmi hang nem jön ki belőle. Mit kell megnéznem? Cserélni? Mit mérjek?
Mérd meg a jobb csatorna tápfeszültségét, átjut-e a biztosítékon?
Igen! 114.5v mérek. Kiment talán az ic?
Ha egy végerősítő megkapja a tápfeszültséget és a kimenete 0V-on van, nagy valószínűséggel működő képes.
Például IC hiba esetén a kimenet kidől a tápfeszültségre. Két hiba lehet, vagy nem jut el a jel a bemenetre (a Castone poti nem az örökkévalóságnak készült), vagy a kimenet és a hangszórócsatlakozó között nem jön lére kapcsolat mikor meghúz a relé. Kiismered magad annyira az erősítőben, hogy ezeket keresztcserével ellenőrizd?
Holnap átrakom az ic-t a másik mûködő oldalról. Ha ez a baj,mi ennek az ic-nek a pontos típusa? Nem látszik egyiken se.
Félreértettél, az IC rendben van, hiszen helyes a kimeneti egyenfeszültség. A bemenetet valamint a kimenetet kéne keresztbecserélni.
Na siker!
Megcseréltem a két oldalt,azaz a bal oldali in bemenet a jobb oldali panelről ment. Ami így már szólt. Átdugtam a jobb oldalra ami ugyebár a bal oldali panel,és süket ugyanúgy,mint a csere előtt. Akkor mit kell cserélni? Pot,étert,és a hátsó csatlakozót? Kapok még ilyet valahol? A potméterből milyen kell bele? Üdv!
Update: szerkeszteni már nem tudok.
Megnéztem most a csatlakozót,az ok. Potit is kimértem az is jó. Hol lesz akkor a hiba? 3. Panelon,ha összerakom már a képet. Kép a cseréről.
Mérd meg ohm-mérő segítségével a jelet vivő vezetéket, hátha abban van zárlat/szakadás. A korábban jelentkező búgás is visszavezethető ilyen jellegű hibára.
A fejlemények:
Mértem a feszültségeket. Ami a panelre megy : 116v Ami a kimenő oldal: 58v Mind a kettő oldalt. Mértem a kimenő csatlakozónál. Ott is megvan az 58 az egyiknél. A másik csatinál csak a zöldben van feszültség a sárgában nem. Szóval oda nem jut szufla. Elakad ott a lágyindítós részen. Nem lehet,hogy a relé nem engedi át? Csak egyet kattan. Nem tudom mennyit kéne.
Lehet hiba a relénél. Kövesd le a sárga vezeték útját! Ha a paneltől a reléig és a relétől a kimeneti csatlakozóig nincs szakadás akkor a relé lesz a hibás.
Ennek ellentmond, hogy tegnap a bemenetek felcserélésekor megszólalt a másik csatorna.
Este megnézem. Bár tegnap kérdeztem édesapámat és ő azt mondta,hogy lehet tényleg a relé halt meg. Mert a hiba úgy keletkezett, hogy a hangszoró egy átalakítóval volt bedugva. Kicsi -> nagy jack ezután ment el az az oldal. Ilyen relét hol kapok? Van rá bolt? Vagy mi a típusa? Nem nagyon találok,vagy helyettesítő?
Fejből nem tudod relé típust, biztos helyettesíthető.
Kiszedtem a relét. Mellékelem a fotót is. Pontosan melyik jó nekem innen HEstore-ból?
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2015
A képen lévő relét így azonosítottam be.
Helyettesítőnek ezt néztem. A linken vannak még alternatív típusok. A hozzájuk tartozó adatlapok segítségével ellenőrizd a lábtávolságok egyezőségét, valamint a kapcsolók járását! |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Milyen tranzisztor megy oda ami megégett? Holnap megvezsem akkor azt is. Ha betezsem,akkor elméletileg nem fog már kimenni,nem?