Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba

Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   15 / 79
(#) zsuzsu55 hozzászólása Jan 27, 2015 /

Sziasztok!

Seico kávégép táv-javításhoz várok tippeket, tanácsokat. Ha lehet szakembertől.
Hibaforrás: Seico Inuita kávégép csepptálcába forró víz kerül. Ennek okát keresem.

Köszönöm:Zsuzsa
(#) samu81 hozzászólása Feb 14, 2015 /

Sziasztok,
Egy saeco leveri a FI relét. Szétszedtem, de csak a kazánt találtam gyanúsnak.
Amikor forralja a vizet, enyhén szivárog is az oldala, az illesztésnél. Mellékelek egy képet.
Kuka, vagy létezik valami trükk a javátsára? Egyébkét működött, most se azonnal veri le a relét... szóval használható, jó a fűtése a kazánnak ... csak hát nem üzembiztos.

Megpróbáltam szétcsavarni a csavarokat, meg se mozdult... vagy eleve akkor már vége, ha szétszedem?

Előre is kösz,
Sam
(#) zoz11 válasza samu81 hozzászólására (») Feb 14, 2015 /

Hello
NEm kell hozzá trükk, ketté kell szedni a kazánt, sósavval kitakarítani, egy új tömítést bele, és mehet össze, de ha a FI relét lenyomja érdemes megmérni nem e testzárlatos valamelyik fűtő rajta.
(#) atitika válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 15, 2015 /

Én inkább citromsavval takarítanám...
(#) samu81 válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 15, 2015 /

Köszönöm, megmérem. Bár ha testzárlatos lenne, akkor mindig és azonnal leverné... most csak néha teszi, van hogy egész nap eljár és semmi baja.

És akkor vízkőoldóval takarítom
(#) feri1968 hozzászólása Feb 19, 2015 /

Üdv! Van egy szarvasi espressó max kávéfőzöm. Kazáncseréhez lekötöttem a villamos csatlakozókat és most nem tudom hogyan kell bekötni őket. Légyszi ha fotó is van az még jobb lenne.
(#) Fogi68 hozzászólása Feb 20, 2015 /

Sziasztok, Egy Krups XP4000-es kávéfőzőm van. A bemelegítés bekapcsolásakor szokás szerint beindul a motor de nem áll le és folyamatosan nyomja a vizet a tálácába. Pár perc próbálkozás és tálcaürítés után megáll a motor és aztán már rendesen működik. De fél óra kikapcsolt állapot után újra jelentkezik a probléma. Nincs valakinek ötlete mi lehet a gond? Érdemes szervízbe vinni? Esetleg otthon javítható?
(#) robi019 hozzászólása Feb 28, 2015 /

Sziasztok!
Lenne egy szakmai kérdésem
Van egy Siemens S20-as szuper kis kávéfőzőm ami elromlott pár hete.
A hibajelenség,hogy ha készenléti állapotba van,vagy ha rendesen be van kapcsolva , akkor is megy a daráló állandóan.Annyira nem konyítok az elektronikához bár van pákám és multiméterem ha éppen szükség lenne rá.
A daráló 230v-os de egyenáramú.Mikrokapcsolója nincs,így gondolom a panelon szállt el valami és azért nem akar leállni a daráló.
Ha találkoztatok már ilyennel akkor szívesen várok minden javaslatot,hogy mi lehet a baj.
üdv.Robi
(#) robi019 hozzászólása Márc 7, 2015 /

Valaki?
(#) kávészem hozzászólása Márc 7, 2015 /

Szia Robi ! Ezekben a készülékekben általában triac kapcsolja a darálót (is). Követsd végig a vezetékezésen , és a panelen az áramutat. Utána mérj. Ha a triac középső és bal kivezetése nem szakadást mutat akkor ő a hunyó. Esetleg forraszd ki ,úgy próba.(Ekkor nem mehet, feltéve hogy azt vetted ki...) Üdv Feri
(#) robi019 válasza kávészem hozzászólására (») Márc 8, 2015 /

Utánanézek , köszönöm.
(#) robi019 válasza robi019 hozzászólására (») Márc 9, 2015 /

Hát nem nagyon tudtam megállapítani , hogy mi a rossz , így kicseréltem 3 triakot és 3 optocsatolót (tehát mindet) , de még így is ugyanaz a helyzet.
Pár kondi és pár dióda van még benne , kicserélem azokat is , rosszabb úgy sem lesz és legalább gyakorolhatom a forrasztást is
Szerencsére nincs benne sok alkatrész és ami van az sem drága tétel
(#) robi019 hozzászólása Márc 10, 2015 /

Eddig ez a része sem jött be.
A panel 3/4-ét már kicseréltem de még mindig szivat
(#) apus58 hozzászólása Márc 11, 2015 /

kérnénk segitséget van egy saeco talea plus v2 kávégépem megvetem megjön bedugom és a homok óra fordult 2-3 at és leverte a automatát fi relé nincsen visza küldtem a szerelöhöz nálla jó vissza küldi ismét ugyan az vártam még velle nem e párás okké jó lett már azt hitem de másnap megin ugyan azt csinálta mégegyszer próbáltam jó lett beindul kérdezném mi lehet a okka köszi elöre is
(#) robi019 hozzászólása Márc 15, 2015 /

Feladom.
Maradt még a panelon 4db kövérebb dióda,2db relé,egy varisztor és egy ntc.A reléket megcseréltem mert egyformák , de így sem lett jó.Ez van
(#) kaqkk válasza apus58 hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

A gép teljesítményét nézted a leírásban ? Mekkora a kismegszakítód ?
(#) apus58 hozzászólása Márc 20, 2015 /

kérdésem volna saeco talea touch kávégépem a kávét vagy a öblitö vizet nem folyamatosan hanem szagatottan adja mi lehet a hiba
(#) S.Roland válasza robi019 hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

Üdv.
Én a helyedben biztos végigmérném a panelt. Gondolom relé kapcsolja a darálót , a relét mi vezérli ? Gondolom egy PIC nézd meg , hogy az ilyenkor ad -e jelet ha igen akkor tudod ott a hiba. Ha eszetlenül cserélgetsz mindent az nem szokott segíteni. Mondjuk a panelról 1-2 kép jó minőségben biztos segíteni, 1-2 magyarázattal.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2015
(#) zoszka válasza apus58 hozzászólására (») Márc 21, 2015 /

Tirisztoros vezérlésű. Vagy a titisztorok egyike rossz, vagy táphiba. Ez utóbbi valószínűbb.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2015
(#) David92 hozzászólása Márc 29, 2015 /

Üdv! Van egy Saeco hd 8743 kévégépem, az a hiba jelenség vízkőtelelnítési folyamat elvégzése után, (kézikönyv szerint végig menve a lépéseken) , hogy teljesen mindegy melyik gombra ( expresszó, vagy hosszúkávé) gombot nyomom meg, csak hosszú kávét csinál ígyis ugyis, miután lejön a kávé még egy csomó vizet ráenged.

Valakinek valami ötlet, hogyan lehetne ezt a problémát orvosolni?
(#) bogumil13 hozzászólása Márc 31, 2015 /

Sziasztok!
Segitséget kérnék egy Saeco Vienna Automatica géphez.A hiba amivel hozzám került,egyáltalán nem müködött,a bekapcs visszajelzö se világitott.Szétszed,behalt a höfok szab.,kicseréltem most már annyit csinál,hogy a kazán füt de viz nélkül azt se veszi be meg egyáltalán semmire nem reagál ezen kivül.Holkellene keresnem illetve mi lehet a hiba oka?

Köszi a válaszokat elöre is!
(#) robi019 válasza S.Roland hozzászólására (») Ápr 12, 2015 /

Hát az eszetlen cserélgetés szokott segíteni , ha pont eltalálom a hibás alkatrészt.
Annyiban változott a helyzet , hogy szereztem egy ugyanilyen Siemens S20-ast ami tökéletesen működik , de mivel zavar , hogy nem tudom mi a hiba , így kicseréltem a panelt és a daráló még úgy is megy.Kicseréltem a trafót is , a helyzet még így sem változott.Ha kell kicserélem a komplett gépet , de most már a végére járok.Majd megírom a fejleményeket.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2015
(#) q765 válasza robi019 hozzászólására (») Ápr 12, 2015 /

Nálam akkor csinálta ezt a jura, mikor a kazán tömítése megadta magát. Gőzölt, és a gőz valahol zárlatot okozott. Ha sokáig bevolt kapcsolva, még kikapcsolt állapotban is forgott a daráló..
Amikor pihent picit újra jóvolt. Nemlehet, hogy valami mikrokapcsoló zárlatba ment? Nemérzi, hogy tele a pakett.
(#) robi019 válasza q765 hozzászólására (») Ápr 12, 2015 / 1

Ez már pihent vagy 1 hónapot
Mikro baja sem lehet , mert nem azzal érzi , hogy mennyi kávét darál (sajnos)
Biztos ami biztos alapon kicseréltem a darálót is (bár annak mi baja lehetne) , de változatlan az állás.

MOndjuk egy fotó sokat segítene..
(#) robi019 válasza q765 hozzászólására (») Ápr 12, 2015 /

Nem tudom az hogy segít , de töltök fel.

Egyfotó a motorról, és egy a nyákról (hol csatlakozik a motor). : )
Biztos a nyákon lesz a hiba, mert műanyagra szerelt a motor. Olvastam, hogy a boardot is cserélted mégis fenntállt a jelenség.
Lehet butaság, nenyúlj bele. Mitörténik, ha leveszed a motor földjét?

Hogy lehetne a nyákon a hiba , ha cseréltem mégis fennáll a probléma?
Egyenáramú a motor , föld nélkül.

Ezért nemértem, hogyha mindent cseréltél már, miért forgatja még miníg a motort. Nyomógombokat nézdmár át, nem -e átvezet valamelyik.
Ha egyenáramú, akkor minek relé.

Senki nem mondta,hogy a relé a darálóhoz van.
A gombokat majd átnézem , bár már egyéb alkatrész amúgy sincs benne
Mára eléggé lefárasztott így marad a jövő hét vége.
Köszi az eddigieket.
Következő: »»   15 / 79
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem